• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu küçük şehir mi? Farklı fikirlere ihtiyacım var.

Ben küçük şehire taşındım üniversite hayatından sonra. Yapamam İstanbulda dedim. Gezmeden gezmeye anca. Epey şehir ve ülke değiştirdim. Şuan bir tatil bölgesinde yaşıyorum. Buraya taşınırken okulları ve hastaneleri araştırdım en çok. Havaalanı yakın, hayat İstanbul kadar pahalı ama en azından değer diyoruz. Çocuk olacaksa hastaneler ve okullar çok iyi araştırılmalı. O konuda sıkıntı yok diyorsanız hiç durmayın İstanbul’da.

Istanbul'un kalabalığından hep şikayet ederim, ama küçük şehirde de yapamıyorum.

Eğer buranın kaos ve kalabalığını alıştıysanız küçük şehir bunaltıcı gelir.

İstanbul harici heryer.
Memur olsam yani tayin gibi bir durum olsa hiç düşünmem kaldıki karadeniz iyidir :))

İstanbul gerçekten çok kalabalık ve insanı inanılmaz yoran bir şehir.Çok seviyordum ama başka bir şehre taşınınca ruhumun ne kadar yıprandığını anladım zamanla.Yaşayacağınız şehir neresi bilmiyorum ama kız kardeşim vesilesiyle her sene Kastamonu'ya giderim mesela ve ben ki büyük şehir ve deniz seven bir insanım ama artık orada yaşamak istiyorum.Huzur veriyor bana.Kendimi daha çok güvende hissediyorum.Tarihi dokusu,yeşili bile yetiyor bazen insana.Deniz uzakta ama arada hasret giderilebilir diyorum.Burada önemli olan şehrin kendi güzelliğinden ziyade sizin karakteriniz ve öncelikleriniz.Bunları listeleyip artısı fazla olanı düşünebilirsiniz.Çocuk yetiştirme açısından da sanırım küçük bir il daha iyi.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Küçük şehir var, küçük şehir var. Hangi il olduğu önemli. Sağlık eğitim alanı nasıl o önemli. Siz artık bir evlat sahibi olacaksınız. Bu şartları da değerlendirmeniz gerekli. Ha orda yaşamaktan başka şansınız olmaz o zaman bunlar gözardı edilir ama seçim varsa ıyice araştırmak gerekir. Normal de istanbulda yaşama taraftarı değilim Istanbul da yaşayan biri olarak. Sizin sundugunuz sebepler dolayısıyla. Ama çocuğum olduktan sonra yaşayacağım yeri sadece kalabaliga göre tercih etmemeye başladım. Yani küçük bir il evet çok daha mantıklı ama iline göre de değişiyor.
++++++ hangi ilmiş Karadeniz’de bileydik fikir verirdik

İstanbul'un neresinde yaşıyorsunuz? Ve gideceğiniz yere göre karşılaştırmalı bir kıstas yapılabilir ancak.

normalde Istanbul derim,
ama kucuk cocukla buyuk sehirde yasamak gercekten zor, hem de guvenlik sikintisi cok fazla,
o yuzden kucuk sehire gidin bence,
ama 5-10 yil sonra donmeyi de dusunun.

İstanbulluyum doğma ve büyüme, evet çok kalabalık, karışık (keşke eski hali olsa) ama yine de seviyorum ben İstanbul'u her konuda alternatifi çok. Pahalı mı, pahalı evet ,yoruyor ama nedense küçük şehirler basıyor beni, üniversiteyi küçük bir şehirde okudum 1 ayı zor yapıyordum sıkıyordu beni sessizliği, 9 deyince her yer kapanıyor, küçük bir çarşısı vardı dön dolaş hep aynı yerdesin :) alternatif yok .

Şimdi değişmiştir illa ki, en son ben mezun olduktan sonra büyük bir alışveriş merkezi yapıldığını öğrendim :) ben okurken 2 bilemediniz 3 mağaza vardı herkes birbirinin aynısı geziyor ya da Eskişehir'e gidiyorlardı, muhafazakar bir şehirdi. Ben çok zorlandım, hiç alışamadım ama kuzenim bandırma da okudu, dönmedi de ve sanki İstanbul da hiç yaşamamış gibi çok trafik, kalabalık diyor :)

Son düzenleme:
Ne demis Alphonso de Lamartine:
"Eger dunyaya sadece bir kere bakmak zorundaysan; Istanbul'a bak." :)
Amaa bak ve sonra git tabi su an :)) hele memur icin maddi olarak hic kolay degil.

Okadar cok sehir ve ulke gezdim ki..Istanbul'dan guzelini, buyuleyicisini gormedim.
Ama is yasamaya gelince coook zor Istanbul. Maddi, manevi yorucu sehir.
Gezmek gormek icinse ruya gibi...

İstanbul’da doğdum, İstanbul’da büyüdüm, 7 göbek İstanbulluyuz. Senelerce İstanbul’un en renkli , en hareketli semti olan Taksim’de İstiklal Caddesi’nde çalıştım. Eşimle orada tanıştım . İstanbul’da evlendik. İstanbul’un kalabalığı , insanların mutsuzluğu , arkadaşlık-komşuluk ilişkilerinde ki kopukluk, pahalılık, ulaşımda ki zorluk herşey beni yordu . Tüm akrabalarım eş dost oradaydı ve ben eşime onun memleketine taşınmayı teklif ettim. O bile şaşırdı. Ben istanbuldan çok uzakta, sakin bir ilçeye taşındım. Burada en baştan başladık.
Bir uçakla her zaman gidip görebiliyorum ailemi. Benm onları gördüğüm kadar onlar birbirini göremiyor belki. Sadece en çok onları özlüyorum. Yakınımda olsalar istiyorum. Onun haricinde hayatımdan gayet memnunum. Sakin ve huzurlu bir hayatımız var.
Artılarını söyleyeyim ; evim geniş, büyük, ferah ,
evler ve kiralar istanbula göre çok ucuz,
Çarşı pazar çok uygun , et fiyatları da burada uygun
Yoğurt yumurta tavuk horoz hindi köylerden alıyoruz organik
Komşuluk arkadaşlık ilişkileri çok dağa güçlü
Trafik Yok
Kalabalık Yok
Güzel havalarda avm yerine pikniğe gidiyoruz , tarihi yerler var çarşılar geziyoruz
Aklıma gelenler bunlar

o şehir çok önemli ama

zira anladığım kadarı ile o şehirle herhangi bir bağlantınız yok tayin ile gideceksiniz yani piyangodan çıkmış gibi

bu durumda şehir de önemli meslek de

yani hakimseniz ya da uzman doktor evet gittiğiniz küçük şehir çok da sıkıntı olmaz belki ama başka statülerde herkes o küçük şehrin yerlisi ise sıkıntılı olabilir ortam

evet çocuk büyütmek küçük şehirde nispeten kolay ama iki yıllık ücretsiz izin bittiğinde şehirdeki kreş okul kurs vs gibi imkanlar önem kazanıyor hep bebek kalmıyorlar maalesef

sonra şehrin ana geçim kaynağı ne yani Zonguldak Karabük vs gibi sanayisi olan bir şehir mi Kastamonu gibi tarımdan ötesi olmayan bir yer mi

bir akrabamız Bursa ya ameliyat olmaya gelmiş

İzmit'ten üniversite hastanesinden Bursa ya devlet hastanesine göndermişler ameliyatı biz burada yapamayız orada ol diye

neyse ziyarete gittim, bence şehrin şartları en kötü hastanelerinden biri o hastane zira odalar kalabalık yeterli çalışan yok vs vs

dediler ki bu ne güzel hastane bizim oralarda özel hastaneler bile bu konforda değil

maalesef küçük şehirlerin bir çoğunda hayat akmıyor hayat standardı da para akışı olmadığı için düşüyor

İstanbul’da doğdum, İstanbul’da büyüdüm, 7 göbek İstanbulluyuz. Senelerce İstanbul’un en renkli , en hareketli semti olan Taksim’de İstiklal Caddesi’nde çalıştım. Eşimle orada tanıştım . İstanbul’da evlendik. İstanbul’un kalabalığı , insanların mutsuzluğu , arkadaşlık-komşuluk ilişkilerinde ki kopukluk, pahalılık, ulaşımda ki zorluk herşey beni yordu . Tüm akrabalarım eş dost oradaydı ve ben eşime onun memleketine taşınmayı teklif ettim. O bile şaşırdı. Ben istanbuldan çok uzakta, sakin bir ilçeye taşındım. Burada en baştan başladık.
Bir uçakla her zaman gidip görebiliyorum ailemi. Benm onları gördüğüm kadar onlar birbirini göremiyor belki. Sadece en çok onları özlüyorum. Yakınımda olsalar istiyorum. Onun haricinde hayatımdan gayet memnunum. Sakin ve huzurlu bir hayatımız var.
Artılarını söyleyeyim ; evim geniş, büyük, ferah ,
evler ve kiralar istanbula göre çok ucuz,
Çarşı pazar çok uygun , et fiyatları da burada uygun
Yoğurt yumurta tavuk horoz hindi köylerden alıyoruz organik
Komşuluk arkadaşlık ilişkileri çok dağa güçlü
Trafik Yok
Kalabalık Yok
Güzel havalarda avm yerine pikniğe gidiyoruz , tarihi yerler var çarşılar geziyoruz
Aklıma gelenler bunlar

Çok pis kıskandım :KK53:
Ağzınızın tadı daim olsun ne güzel yapmışsınız :KK200:

Doğma büyüme İstanbul'dayım o yüzden halimden memnunum. Ama dışardan gelsem belki bende zorlanirdim. şu gerçeği de göz ardı etmeyin evladıniz olacak İstanbul'da eğitim açısından okul seçeneği vs. Çok daha önde . Küçük bir ilde çocuğunuza neler verebilirsiniz bunuda arastirin

bebekle lunapark karşısında otursanızda değişen birşey olmayacak
sıkılıacaksınız
önemli olan iki taraftada bebek bakımı nasıl olarak oraya gidince ben bakabilirim diyorsanız gidin
istanbul bebek büyütmekte sıkıntı hem çok pahalı hemde çalışsan dert

Biz de doğudan Bursa ya geldik ama hala bir oradaki ilçeyi özlüyoruz. Ve Bursa da hayat çok pahalı trafik berbat, evler aşırı pahalı. Benim de aklımda küçük bir il var ama bizim tayin işleri kafamıza göre olmuyor.
Bu arada işiniz orda rahatmış ama belki de gittiğiniz yerde daha rahat olacak bilemezsiniz.

Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evli 24 haftalık hamileyim. Doğduğumdan beri ben de eşim de çok büyük yerlerde yaşamadık (ortalama 500.000 nüfuslu yerlerde yaşadık). Sonra 1 yıl önce zorunlu olarak İstanbul a tayinimiz çıktı. Bu arada ikimiz de kamudayız. İstanbul u ikimizde hiç sevemedik. Çok kalabalık, yorucu ve pahalı geldi bize. Haftasonu kalabalıktan gezemiyoruz bile. İkimizde kalabalığı sevmiyoruz. Sadece işyerimde ben rahatım. Hiç karışan yok, mesai saatleri esnek. Eşim de o da yok. Yani kısacası işyerimden memnunum ama İstanbul u hiç sevemedim seveceğimi de düşünmüyorum. İsteğe bağlı Karadeniz in küçük bir iline tayin olma durumumuz var. Bu şehir baya küçük 120.000 nüfuslu, merkezinde deniz olmayan, sosyal aktivitenin pek olmadığı bir şehir. Bu şehire tayin isteyip istememekte o kadar kararsızım ki. Gidersek kalabalıktan, bu şehrin yoruculuğundan ve pahalılığından kurtulacağız. Birde bebek beklediğimiz için o şehirde çocuk büyütmek İstanbul a göre çok daha kolay ve güvenli olacak, hatta gidersek ücretsiz izin alıp bebeğimi iki sene kendim büyütebileceğim. İstanbul da ücretsiz izin alırsam geçinmemiz zor olur ve burada çocuk büyütmek çok zor olur diye düşünüyorum. Yani küçük şehire gidersek bizim için hayat şartları daha kolay olacak. Ama oraya gittiğimizde benim işim şuanki kadar rahat olmayacak. Mesleğim ve ünvanım aynı olacak ama işlerin karmaşıklığı, amir baskısı, mesai saatleri sıkıntılı olacak. Eşim için ise bu konuda değişen bir şey olmayacak. Birde o şehir küçük olduğu için sıkılma ihtimalimiz de var. Bu durumları düşündüğünüzde siz olsanız sevmediğiniz ama işinizin rahat olduğu İstanbul u mu, yoksa şehir olarak zor olmayan ama sıkılma ihtimalinizin bulunduğu ve işinizin zorlayıcı olduğu küçük karadeniz şehrini mi tercih edersiniz?
Kamuda bir çok insan zaten olması gerektiği gibi çalışıyor. Yani karışan görüşen mesai saatleri zaten bugün olmazsa yarın olması gerektiği gibi olur. Tabi şimdi ki kadro ölümsüz değilse.

Back