İstanbul mu küçük şehir mi? Farklı fikirlere ihtiyacım var.

Istanbul sonrasi o kadar kucuk bi sehirde (muhtemelen gelismemis) cok mutlu olamazdim sanirim.. Iki konudur Eskisehir'den ornek veriyorum, orasi gibi hem kucuk hem gayet gelismis bi şehir olsa cok daha guzel olur diye dusunenlerdenim..
Bahsettigin şehir hangisi, merak ettim..

Ben taş çatlasın 10 gün uzaklaşınca trafiğine bile kurban olurum istanbul diye geri dönenlerdenim .
O yüzden bence burası :)

Ailemin olduğu en azından yakın olduğu il diyorum. Küçük yerde yaşadık evlenince rahatsızlığım için doktor bulamadım resmen. İstanbul evet yoğun ama imkanı gerçekten çok. Çok merkezi yerlerinde yaşanmıyor evet ama tuzla pendik kartal yaşanacak en güzel yeri istanbulun.

İstanbul'da doğdum büyüdüm. Bu şehirden başka şehirde asla yaşayamam diyordum. Evlendim başka bir şehre yerleştim ve şuan İstanbul'a ailemin yanına gittiğimde maksimum bir hafta dayanabiliyorum. Yazın bir ay kaldım, bunalıma girecektim. Evet büyük şehir, güzel bir şehir ama bana göre değil artık.

Bahsettiğiniz il Artvin ise gidin canlı canlı görün ondan sonra karar verin derim :)

Bir arkadaş İstanbul için memursanız zor demiş :) memur olmayan herkes koç’ta sabancı’da üst düzey yönetici sanki :)
Karı koca memur demek aylık ortalama 8 bin tl demek bu para ile Türkiyenin her yerinde yaşanır.

Bebek beklemeseydiniz kalin istanbulda derdim.
Ama madem bebek geliyor, kucuk sehirde sakinlikte daha rahat buyutursunuz.
Bencede tasinin.

Tabii ki küçük şehir.
Ben İstanbul'u yaşamayan sadece İstanbul'da yaşayan insanların bu ikilemde kalmasını anlamıyorum bile.
Etkinlik de hangi etkinlik...mesela devlet tiyatroları var İstanbul'da. Her ay çok güzel oyunlar çok ucuz fiyata çıkıyor. Hiç gittiniz mi?
Eğer hiç gitmiyorsaniz ya da yılda bir iki defa gidiyorsanız zaten turneler oluyor.
Azicik takipte kalsaniz yılda bir iki defa siz de gidersin küçük şehire geldikçe.
İstanbul konser şehri. Konserlere gidiyor musunuz? Yine yilda bir iki defaysa bütün sanatçıların turneleri oluyor küçük sehirlerde. Onlara katılabilirsiniz.
Denizse manzaraysa Karadeniz'de de var.
Teleferikle Pierre loti'ye çıkmak, vapurla Üsküdar'a gitmek, balat'ta tarihi kilise gezmek,güzel resimler çekinmek gibi turistik şeylerle İstanbul'dan vazgecemiyorsaniz 1-2 günlük milli bayramlari haftasonuyla birlestirip doya doya gezebilirsiniz İstanbul'u her sene. Zaten şuradan şurasi, Amasya'dan gece arabasına bin,ogleden önce istanbuldasin :)
Bence düşünmeyin bile. Küçük şehir kesinlikle cooook fazla artiya sahip. Hele de yeni anne icin

Siz hangi ildesiniz ?

Biri Amasya mı dedi :)))

Siz hangi ildesiniz ?
Ben İstanbul'da yaşıyorum ama İstanbul'u yaşayan kesimdenim. Devlet ve şehir tiyatrosundaki tüm oyunları takip ederim,fuarlara festivallere katılırim,evim merkezi bir yerde, her yere bisikletle gitmeye gayret ederim, metrobüse binmez karşıya vapurla geçerim,sabah güzel parklarda,kasrlarda piknik yapar,gece sahilde kayalıklarda mehtabı izleyip şarap icerim, her ay gonullu yabanci turistgezdirir İstanbul'un güzel noktalarına tekrar tekrar turist gibi heyecanla gezerim
İşte bu yüzden bunları yapmayan, İstanbul'da sadece ikamet eden insanların bu kalabalığı ve pahalliği niye çektiğini anlayamıyorum.
Ayrıca üniversite okurken 4 sene küçük bir ilde yaşamıştım. Ege'ye bağlı ama denizi olmayan. Bu yüzden küçük şehrin güzel yanlarını,rahatligini da iyi bilirim. Eger istanbul'da doya doya yaşamiyorsan boşu boşuna hamalligini çekmek yerine küçük bir şehirde yaşamak çoooook daha rahat ve keyfli. Ve her küçük şehre sanatcilar- tiyatro gruplari geliyor bir şekilde isteyen yine kültürleniyor:)
Biri Amasya mı dedi :)))
Karadeniz demiş,denizsiz demiş. Benim de aklıma Amasya geldi.
Amasya'da Deniz yok ama mis gibi nehri var. Çok güzel ve yaşanası bir şehir bence.
Dört bir tarafında devasa kayaliklar-kaleler olan şehirleri seviyorum,bana güven veriyorlar

Aynı benim gibi. Bende daha önce baska bir sehırde yasıyordum. Yaklaşık 10 hatta 12 senedir istanbulda yaşıyırımm bende her ay sinema tiyatro opera konser mutlaka giderim. Yazları yazlık sinema. Bir de büyük kentte alışmış yasamayı seven bir insan sonradan küçük bir Şehirde çok bocalıyor. Ben çok sıkılıyorum mesela küçük yerde.

Bale izlemeye gideceğim biryer bulamadım. Öneriniz var mı ?

Süreyya operası. Kadıköy'de Bahariye'de. Bin defa önünden geçmişsinizdir eminim,çok merkezi bir yer.
Bilet alırken mutlaka balkondan alın çünkü hem neredeyse yarı fiyatı daha ucuz hem de alt katta koltuklar merdivenli değil,milletin koca kafasından oyun izleyemiyorsun. Ayrica de balkonun sandalyeleri daha güzel,Kadife:). Bir de minik minik odalar olduğu için bence daha masalsi :)
İstanbuldakilere tavsiye edilir^^

*Ben küçük şehirlerde de,geri kalmış ülkelerde de yaşarım ya. Her yerin kendince güzel bir tarafı var. Bu sene burdur'un yesilova'sina yerleşmeyi diledim icimden. Düşün :))))

Valla "denizsiz yapamam" diyen bir akrabam var İstanbul'da. Gören de denize nazır yalıda yaşıyor zanneder.
3 ayda bir iş yoğunluğundan fırsat bulup trafik keşmekeşinde 3 saat geçirdikten sonra ulaşabildiği bir adet denizden bahsediyor oysa

Neresi orası gizli değilse merak ettim....

Sabah 2 dakika icinde bale tükendi:) ama alabildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…