İstanbul mu küçük şehir mi? Farklı fikirlere ihtiyacım var.

inciliboncuklu

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2018
114
43
13
33
Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evli 24 haftalık hamileyim. Doğduğumdan beri ben de eşim de çok büyük yerlerde yaşamadık (ortalama 500.000 nüfuslu yerlerde yaşadık). Sonra 1 yıl önce zorunlu olarak İstanbul a tayinimiz çıktı. Bu arada ikimiz de kamudayız. İstanbul u ikimizde hiç sevemedik. Çok kalabalık, yorucu ve pahalı geldi bize. Haftasonu kalabalıktan gezemiyoruz bile. İkimizde kalabalığı sevmiyoruz. Sadece işyerimde ben rahatım. Hiç karışan yok, mesai saatleri esnek. Eşim de o da yok. Yani kısacası işyerimden memnunum ama İstanbul u hiç sevemedim seveceğimi de düşünmüyorum. İsteğe bağlı Karadeniz in küçük bir iline tayin olma durumumuz var. Bu şehir baya küçük 120.000 nüfuslu, merkezinde deniz olmayan, sosyal aktivitenin pek olmadığı bir şehir. Bu şehire tayin isteyip istememekte o kadar kararsızım ki. Gidersek kalabalıktan, bu şehrin yoruculuğundan ve pahalılığından kurtulacağız. Birde bebek beklediğimiz için o şehirde çocuk büyütmek İstanbul a göre çok daha kolay ve güvenli olacak, hatta gidersek ücretsiz izin alıp bebeğimi iki sene kendim büyütebileceğim. İstanbul da ücretsiz izin alırsam geçinmemiz zor olur ve burada çocuk büyütmek çok zor olur diye düşünüyorum. Yani küçük şehire gidersek bizim için hayat şartları daha kolay olacak. Ama oraya gittiğimizde benim işim şuanki kadar rahat olmayacak. Mesleğim ve ünvanım aynı olacak ama işlerin karmaşıklığı, amir baskısı, mesai saatleri sıkıntılı olacak. Eşim için ise bu konuda değişen bir şey olmayacak. Birde o şehir küçük olduğu için sıkılma ihtimalimiz de var. Bu durumları düşündüğünüzde siz olsanız sevmediğiniz ama işinizin rahat olduğu İstanbul u mu, yoksa şehir olarak zor olmayan ama sıkılma ihtimalinizin bulunduğu ve işinizin zorlayıcı olduğu küçük karadeniz şehrini mi tercih edersiniz?

Baglasan istanbulda durmam diyenlerdenim
Ankara bile bazen ne kadar yoruyor trafigiyle beni
Bence tasinmak mantikli
Ben kucuk bi ilcede buyudum
Sigara icen arkadasim bile olmadi uniye kadar
Herkes herkesi tanir, ona gore samimiyet kurar ya da uzak dururdu
Egitim seviyesi olarak istediginizi bulamayabilirsiniz
Ama o is biraz da cocukta bitiyor zaten
Hakkinizda hayirlisi

Baska bir il düşünürüm
İstanbuldan gitmek herkesin hayali fırsat ayagınıza gelmiş lakin ben kücük sehirde olsa deniz gören bi yer isterdim

Benzer durumları yaşadım ..
Ve ben küçük sehire taşınan kişiyim ..
Mutluyum gecinmemiz daha kolay oldu .
En azından bebeğimleyim ..
En önemlisi de herşey daha uygun ..
Kadıköyde senelerce oturdum ama alışmam çok zor olmadı .

Küçük şehir var, küçük şehir var. Hangi il olduğu önemli. Sağlık eğitim alanı nasıl o önemli. Siz artık bir evlat sahibi olacaksınız. Bu şartları da değerlendirmeniz gerekli. Ha orda yaşamaktan başka şansınız olmaz o zaman bunlar gözardı edilir ama seçim varsa ıyice araştırmak gerekir. Normal de istanbulda yaşama taraftarı değilim Istanbul da yaşayan biri olarak. Sizin sundugunuz sebepler dolayısıyla. Ama çocuğum olduktan sonra yaşayacağım yeri sadece kalabaliga göre tercih etmemeye başladım. Yani küçük bir il evet çok daha mantıklı ama iline göre de değişiyor.

Maalesef olmuyor keşke olsa. Sadece orada boş kadro var.

hangi il?

yani bilmiyorum istanbul bence de yaşanılacak bi şehir değil. ama küçük şehirin de kendine göre sıkıntıları var.

ben ankaralıyım. gidip giresunda vs yaşayamazdım. küçümsediğimden değil ama o yaşayış bana uygun değil, benim hayattan beklentilerimi karşılamaz mesela. istediğimi içemem ya da istediğimi giyemem, istediğim saatte sokağa çıkamam belki. ama siz evli çocuklusunuz, belki sizin beklentilerinizi karşılıyordur.

hem belki ilerde 5-10 sene sonra başka yere tayin ister gidersiniz.

istanbuldan iyidir diye düşünüyorum.

Taşının bence. Istanbulda bir dv sahibi olmak için 20 sene çalışırsınız o da Bodrum kat köhne bir ev olur. Ama küçük yerde 20 senede 3-4 tane ev alırsınız.
Derken başka Çocuklarınız da olur.
Rahat edesiniz yani.

buyuk sehirin kokusunu bir kez aldiysaniz kucuk sehir sizi darlar bence
birde buyuk sehirin imkanlarini dusunun hastane bol dr bol hersey elinizin altinda alternatif cok
belki okadar kucuk bir sehire degilde olanaklari daha fazla istanbula gore kucuk buyuk bir sehire gidebilirsiniz

Maddi acıdan istanbul cok zorluyor insanı. Doğma büyüme Istanbulluyuz esimle ama biz bile ev sahibi olabilmek icin daha küçük bir sehre taşınma planları yapıyoruz. Eger düşündüğünüz il saglik ve eğitim acısından gelişmiş bir yerse direk gidin. Gezme sosyal hayat vs işleri artık 2.planda cunku burda da hsonu kalabaliktan park yeri sorunundan çıkamıyoruz zaten. Ha ist da yasiyorum ha baska şehirde yani

Söylediğim yerde deniz bir buçuk saat uzaklıkta merkeze.
Evim deniz görmüyor ancak işyerim görüyor
Haftasonu yada aksam yemeklerinde mutlaka ya bi yürüş ya yemek ya spor vs ineriz
Benim kıstasım normal hayatımda yasadıgımı kapsadıgı icin deniz olurdu
Ama sizin önceliğiniz farklı olabilir
Bakın kimi de ilk hastane demiş cok mantıklı
Sizin öncelikleriniz olmazsa olmazınız nedir onu düşünün
Birde ailelerden uzaklasıyorsanız gelme gitme vs durumları nasıl olacak onu

İstanbulu çok severim ben.ama sadece gezme amaçlı gördüğüm bir şehir.olduğum yerde insanlardan o kadar sıkıldım ki uzak tanıdık kimsenin olmadığı bir yere gitmeyi çok istiyorum.ha size fikrim farklı olacak.yaşınız genç,çocuk bekliyorsunuz bu durumda istanbul sizin için daha da masraflı olacak doğumdan sonra.ben küçük yere gitmenizden yanayım.henüz sağlıklı ve genç iken zorluklarla baş etmek daha kolay olur.ordaki is yerinize alışınca is yükü de az görünür size.

Bence siz istanbula alışmışsınız ama bunun farkında olmadığınız için hala istanbulu sevemiyorum diyorsunuz. Öbür türlü olsa bir saniye bile düşünmeden tayininizi istersiniz. Sizi anlıyorum çünkü ben de istanbulda yaşayamam deyip şu an istanbuldan gitme ihtimalim olunca gitsem mi gitmesem mi diye tereddüte düşüyorum, üzülüyorum hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…