İstanbul mu, İzmir ilçe mi?

Ben dedim :)
Mesleginiz ne bilmiyorum da hic mecburi hizmet gorevi yaptiniz mi ? Dogu gorevine gittiniz mi ? Kirsalda calistiniz mi ? Bu sorulara hayir diyorsaniz ama bu hizmete gitmek zorundaysaniz Odemis sizin icin Paris olacaktir.

Edit:Ogrenciymissin profilde dogruysa :) Meslek falan diyorum ben de.

İstanbulda çoğu yer doğu hizmeti, gayet de köhne değil. Kaldı ki İzmir in köyünden iyidir bence

Lupetta

He ogretmen mi esiniz ? 3 yildan sonra ilici z.h yer degisikligi yapabilirsiniz diye hatirliyorum.Benim baya oldu z.h isleriyle alakam kesileli de bir arastirin derim.Hem dogu gorevi bitince ilici yer degisikligi ildisindan cok daha kolay.Ilicinde daha kolay yer degistirir,Izmir merkeze yaklasirsiniz.Brans nedir ?

Ahha çok komik!

İstanbulu büyükşehir, İzmir’i büyük bir köy yapan şey nedir? Nefes bile aldırmayan yüksek ucube binalarımı, itiş kakış trafiğimi, varoşlarımı, mezarlıklardan başka yeşil alanı olmayan çevresimi yoksa taksim meydanında çılgınlar gibi yılbaşı kutluyan Suriyelilerimi!

Ha anladım siz nişantaşı, bebek boğaz çocuğusunuz.

Ok! Sevmeyebilirsiniz ama izmiri köy diye küçümseme cabanız niye!

Bir köylü (!) olarak diyorumki; hee hee biz köyümüzde çook mutluyuz.

Ayyy af gelir mi dersiniz... İnşallah tek isteğimiz o aslında

Sizin beni küçümseyerek dalga geçerek yazma sebebiniz ne ben de onu anlamadım :) İzmir' i bu şekilde çok sevdiğimi, değişmemesini istediğimi yazdım zaten. Burdan gitmemek de tek isteğim. Zaten inşallah da bi istanbul olmaz ve hep böyle kalır.

Evet öğretmen. Türkçe. Evet İzmir dışına çıkarsak bir daha buraya dönme puanı yakalayamaz eşim. İl içi istemek o yüzden de çok önemli

Ha bir de o 7 yıl oldu. 7 yıl kalmak zorundayız

İstanbul'un varoş yerlerinde oturmak isteyeceğinizi sanmıyorum. Başka bir semtten ev tutacaksınız, kira, ulaşım derken sizin çalışmanız da çok bir etki etmeyecektir.

İzmir'in küçük bir ilçesinde daha rahat edersiniz gibi geliyor. Daha sonra zorunlu görev bitince toparlanıp kafanıza göre bir yere yerleşirsiniz.

İzmir'de çalışmayacağınız için ailenizin yanına da ara sıra rahatlıkla gidebilirsiniz diye düşünüyorum.

izmırın en köhne yerı bıle ıstanbuldan ıyıdır dıye dusunuyorum
ben olsam kesınlıkle ızmırde kalırdım merkez olmasın da ılce olsun ne olacak kı

Çok teşekkür ederim. Sanırım evet yapacağımız şey bu olacak .

İstanbul’da olduğunuzda ailenizle sürekli görüşebileceğinizi düşünüyorsanız ütopik olur.
Ki ilçesi diyorsunuz, ulaşım, yaşam koşulları vs.
Ayda maksimum 2 kere ancak denk gelebilirsiniz, o da keza yakın yere tayininiz çıkarsa.
Sonuçta İstanbul’da bir yere gitmenin 3 saati bulduğu ilçeler de var.
İzmir İstanbul kıyaslamasında daima İzmir kazanır, en uzak ilçesi bile merkeze ya da başka bir şehre yakındır.
Yani hem küçük bir yerde yaşamayı deneyimleyip hem de istediğiniz an koşturmacalı hayatın içinde olabilirsiniz.
Tatil beldelerine yakınlığı, İstanbul’a göre çok daha ucuz oluşu, merkez harici temiz havası ve daha saymakla bitiremeyeceğim özellikleri.
İzmir candır hayattır, gerisi mecburi yaşamdır.

İzmir'de son zamanlarda göç almaya başladı ama İstanbul'dan daha iyi olduğunu ben de düşünüyorum. Özellikle ulaşımı çok iyi. Çok kısa sürelerde, çok güzel tatil bölgelerine erişim sağlanılabiliyor. İstanbul'un trafiğinden ve koşuşturmasından bıkmış biri olarak ben de yaşamak isterdim orada. Eşim bi sevemedi orası ayrı tabi...

Aynenn kesinlikle öyle

Ha bir de o 7 yıl oldu. 7 yıl kalmak zorundayız

Hayalinizde gelecekten Izmirde yasamak varsa hic dusunmeyin ozaman ya.Bu sirada puan da toplarsiniz.Istanbulda max. 10-12 puandan fazla puan alamaz esiniz.En azindan Izmir'in ilcesinde daha iyi puan toplar.
Zorunlu hizmet affi,en son 2010 mayista gelmisti.Ben 1 yilimi doldurmustum.Ondan faydalandim.Gerci yine de z.h bolgelerinde 9 yilim gecti kirsalda egede merkeze gelmek zor diye.Af gundeme gelir mi bilmiyorum ama buna bel baglamayin yine de derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…