izmirde yaşamaktan memnun musunuz cidden? o zaman izmir derim. ama ben olsam istanbula giderdim gözü kapalı. izmir büyük bir köy benim için, ilçelerini de bilirim. en iyisi tire denebilir, o da yani giderseniz çok memnun kalmazsınız. bom boş, insanlar tuhaf vs.
edit : birisi ödemiş e gözü kapalı gidin demiş, bence gözünüzü açarak gidin
Hemen bu sene mı gitmeniz gerekiyor zorunlu hizmete. 10 yılda bir zorunlu hizmet affı geliyor. 2020-2021 de gelebilir. İzmir'i tercih edeceksiniz de büyük ilçelere yakın olan bayındır, Kemalpaşa gibi ilçeleri tercih edebilirsiniz.
Ahha çok komik!
İstanbulu büyükşehir, İzmir’i büyük bir köy yapan şey nedir? Nefes bile aldırmayan yüksek ucube binalarımı, itiş kakış trafiğimi, varoşlarımı, mezarlıklardan başka yeşil alanı olmayan çevresimi yoksa taksim meydanında çılgınlar gibi yılbaşı kutluyan Suriyelilerimi!
Ha anladım siz nişantaşı, bebek boğaz çocuğusunuz.
Ok! Sevmeyebilirsiniz ama izmiri köy diye küçümseme cabanız niye!
Bir köylü (!) olarak diyorumki; hee hee biz köyümüzde çook mutluyuz.
Lupetta
He ogretmen mi esiniz ? 3 yildan sonra ilici z.h yer degisikligi yapabilirsiniz diye hatirliyorum.Benim baya oldu z.h isleriyle alakam kesileli de bir arastirin derim.Hem dogu gorevi bitince ilici yer degisikligi ildisindan cok daha kolay.Ilicinde daha kolay yer degistirir,Izmir merkeze yaklasirsiniz.Brans nedir ?
İzmiri dağlarında çiçekler açar :)
Lupetta
He ogretmen mi esiniz ? 3 yildan sonra ilici z.h yer degisikligi yapabilirsiniz diye hatirliyorum.Benim baya oldu z.h isleriyle alakam kesileli de bir arastirin derim.Hem dogu gorevi bitince ilici yer degisikligi ildisindan cok daha kolay.Ilicinde daha kolay yer degistirir,Izmir merkeze yaklasirsiniz.Brans nedir ?
İstanbul’un tamamı Doğu hizmeti öğretmenler için
İstanbul'un varoş yerlerinde oturmak isteyeceğinizi sanmıyorum. Başka bir semtten ev tutacaksınız, kira, ulaşım derken sizin çalışmanız da çok bir etki etmeyecektir.
İzmir'in küçük bir ilçesinde daha rahat edersiniz gibi geliyor. Daha sonra zorunlu görev bitince toparlanıp kafanıza göre bir yere yerleşirsiniz.
İzmir'de çalışmayacağınız için ailenizin yanına da ara sıra rahatlıkla gidebilirsiniz diye düşünüyorum.
izmırın en köhne yerı bıle ıstanbuldan ıyıdır dıye dusunuyorum
ben olsam kesınlıkle ızmırde kalırdım merkez olmasın da ılce olsun ne olacak kı
İstanbul’da olduğunuzda ailenizle sürekli görüşebileceğinizi düşünüyorsanız ütopik olur.Durum şu, ben sağlıkçıyım ve İzmir de yeterince özel hastane yok. Atanamadım da.. İzmir merkezde bile zor iş buldum. İlçede hiç şansım yok. Ben de aileme düşkünüm. Kız kardeşlerim arkadaşım gibi...
İstanbul’da olduğunuzda ailenizle sürekli görüşebileceğinizi düşünüyorsanız ütopik olur.
Ki ilçesi diyorsunuz, ulaşım, yaşam koşulları vs.
Ayda maksimum 2 kere ancak denk gelebilirsiniz, o da keza yakın yere tayininiz çıkarsa.
Sonuçta İstanbul’da bir yere gitmenin 3 saati bulduğu ilçeler de var.
İzmir İstanbul kıyaslamasında daima İzmir kazanır, en uzak ilçesi bile merkeze ya da başka bir şehre yakındır.
Yani hem küçük bir yerde yaşamayı deneyimleyip hem de istediğiniz an koşturmacalı hayatın içinde olabilirsiniz.
Tatil beldelerine yakınlığı, İstanbul’a göre çok daha ucuz oluşu, merkez harici temiz havası ve daha saymakla bitiremeyeceğim özellikleri.
İzmir candır hayattır, gerisi mecburi yaşamdır.
Ha bir de o 7 yıl oldu. 7 yıl kalmak zorundayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?