Ispanak ve anne mevzusu :)

Kesildikten sonra yıkanmaz hiçbir sebze meyve vs.
Dirililiğini ve vitaminini kaybeder.

Yalnız değilsin ben de temizleyip sofrayım yıkıyorum.

Karbonatlı suda bekletmeyi deneyeceğim iyi bi bilgi oldu bana. Ayrıca önce yıkar sonra doğrama yaparım ki yikandiğina değse bari pişince iyice azalıyor bereketsiz oluyor. Yikarken tek tek bel,sırt ağrısı birsürü su. Yemek yapmayı zaten hiç sevmem mecbur yapıyoruz işte
Bu arada makinede yikayan arkadaş bulasiklarimiz da aslında kimyasal ile yikaniyor organik olanlar var. Makine de yıkamak çok tuhaf geldi ama illa yapicaksaniz organik deterjan kullanın bari. Tabak çanak zaten etkiliyor kansere kadar bide yiyeceklere kadar girmese daha iyi. Nekadar sakinirsak okadar iyi. Ya bide ıspanagin canı ne ki hemen gider .

Zehirlenmek bizim işimiz” de kesin
valla ne yalan soyleyeyim bana baya mantikli geldi pratik seyleri cok severim. 15 dk lik deterjansiz normal suyla durulama modu var makinemin, onda yaparim diye dusundum tek aklimaki soru isareti makinemde tuz var. Onu da aljr mi? Bu sorunun cevabindan emin olamadigkm icin bu harika yontemi kullanamayacagim tuz bitene kadar

Çatalı kaşığı direkt yiyip mideme yollamıyorum.Birine dudağım değiyor diğeri mideme gidiyor. İşten kaçacağım derken parlatıcı yiyemem.

Ben bulaşık makinesine atıp Deterjansız çalıştırıp sonra sirkeli suya koyup doğruyorum bu yöntemimarkadaşımdan öğrendim çok pratik
Peki deterjan kalmiyor mudur? Ya da bulasiklarin artiklari falan.
Kolay ama tehlikeli mi sanki biraz m. Emin olamadim

Kökleri ayırıp sirkeli suda bekletip doğuyorum sonra tekrar suda bekletiyorum. İnsan korkuyor içinden bir şey çıkacak diye

Ön yıkama programı varsa bence almaz tuz

Soğuk su ile akıtıyor benim makinam

Ispanak yıkamadım onu bilmiyorum ama

Bende yıkayıp doğrarım yani yıkamqdan nasıl doğranır ki

Karbonatlı su, sonrasında tekrar tekrar yıkama en son doğrama. Sağlık açısından da doğru olan doğramadan yıkamak diye biliyorum.

Çok sevsem de fazla yapmıyorum ıspanağı, yapacağım günü stres sarıyor beni.
Biri gelsin bizim ıspanakları yikasin güzelce bende gidip onun evini temizleyim, o kadar ki sevmiyorum uğraşmayı.

İlk başta bütün halde çamurunu akıtırım sirkeli suya koyarım. Sonra iki tur daha yıkar doğrarım. Kökleri genelde o gün yapmayacaksam temiz halde buzluğa atarım.

Kızlar aklınızda bulunsun. Kökleri çok güzel et/tavuk/balık yanına yardımcı oluyor. Tavada tereyağını eritiyorsunuz içine doğranmış sarımsağı atıyorsunuz ve üzerine kökleri atıp bir güzel kavuruyorsunuz. Nefis oluyor deneyin mutlaka

Ben once yikayip sonra dograyanlardanim. Haberlerde izlemistim ispanak da bulunan vitamin ve mirallerden oturu demir bicakla degilde seramik,yada bambu bicakla dogranmaliymis+yikadiktan sonra kesim.islemi yapilmaliymis cunku kesim islemi sonrasi vitaminler suyla yikandigi taktirde suya karisiyormuz suyuda dokuyoruz dolayisiyla alinicak yararin bir kismi suya gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…