• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ispanak ve anne mevzusu :)

çok yanlış bir yöntem bu. Makine ne kadar temizlense de içinde deterjan ve parlatıcı kalıntısı oluyor. Kimyasal yiyorsunuz daha zor da olsa elinizle yıkayın naçizane
Siz makineden çıkardığınız çatal bıçak tabakla yemek yemiyor musunuz yoksa?
Hadi onu geçtim makineden sonra sirkelinsuya batırıp yine yıkıyorum dedim zaten kaldı ki bu benim yöntemim istersem zehirli suya basıp yerim kime ne? Mideden yapışık ikiz olmadığımıza göre rahat ol

Köklerini küçük küçük doğrar, yapraklarını bütün olarak yıkarım, kumu temizlenene kadar yıkar sonra sirkeli suda bekletirim. Köklerini çorba yapıyorum bu arada.

Her ikisi de ispanak cok kumluysa ozellikle. yaprak yaprak yikar dograr tekrar suya basarim bi kac kez suyunu degistiririm.

Önce Bi sudan geçirip sonra doğrayıp suda bekletiyorum sonra o sudan avuç avuç alıp süzgeçte duruluyorum🤦‍♀️ bukadar uğraştığım için iki haftada bir alıyorum saatlerimi alıyor yıkayıp pisirmesi..

Köklerini küçük küçük doğrar, yapraklarını bütün olarak yıkarım, kumu temizlenene kadar yıkar sonra sirkeli suda bekletirim. Köklerini çorba yapıyorum bu arada.
Bende koklerinden bebeklere corba yapiyorum. Topraga degdigi icin en besleyici yeriymis diye biliyorum

Annem çok kızsa da; doğrayıp sonra suda bekletip iki kez yokayıp süzüyorum😂 üzgünüm anneciğim tek tek yokayamamm vallaha🤭

Ispanağına bağlı olarak 13 kez yıkamışlığım var:olamaz:
Uzun süre eve sokmadım sonra tabii.
Bir arkadaşta demiş, kesinlikle su düşmanı.
Ben kendimi cok yikayan sanirdim 5 6 su yikiyorum diye ama sizi okuyunca ben cok masum kaldim☺️benimde temizleyemeyip sinirim bozulup çöpe atmisligim var sirkeli suyu keşfettikten sonra daha rahat almaya başladım ama kim demişse doğru demiş kesinlikle su dusmani

Ben en uctaki kök kısımlarını kesip kalanını genis bi kaba alırım uzerine karbonatli suda bekletirim bunu 2 kez falan tekrarlarim sonra teker teker tum yapraklarini yıkarim 2 kez falan ondan sonra dograrım son kez yıkarim. Bu sayı ıspanagın topragina gore artabilir.
Ama mutlaka sirkeli değil karbonatlı su

Bende koklerinden bebeklere corba yapiyorum. Topraga degdigi icin en besleyici yeriymis diye biliyorum
Eveeet... :super: Dövme derler bizde bilir misiniz? Dövme ve nohut, tavuk veya kıyma, üzerine sumak suyu ekletip dudüklüde pişiriyoruz biz çocuklarda çok seviyo bizim büyüklerde. Dövme yerine pirinçlede yapılıyo ama dövme daha sağlıklı diye tercih ediyoruz onu.

Back
X