Ispanak ve anne mevzusu :)

Bana da eşim herkes senin gibi bir sürüsünü atıyor mu diyor

Onun ablası annesi vs atmıyor ben yaşlanmış dış yaprakları atıyorum

Önce yaprak yaprak yıkarım, sonra iki tur sirkeli suda bekletirim tekrar yaprak yaprak yıkarım. Süzgeçte üzerine kaynar su dökerim, yumuşayınca doğrar suyunu sıkar öyle pişiririm.

Ben ıspanağın yenmeyecek kökünü kesip atıp sonra yaprak yaprak bütün yıkıyorum. Kirliyken doğrarsak temiz iç kısımlarına da kir bulaşmaz mı? Yüzeyindeki kir öz suyuna karışır gibi geliyor?

Amanın bunu bilmiyordum, kesinlikle araştırmaya gidiyorum.
Tabi canım Instagram da sağlıklıhaşıyoruzcom da Okan abinin 9 Kasım 2019 tarihli gönderisine bakabilirsin öncelikle. İlk aşamada pestisit temizliği için karbonat su, sonrasında eğer parazit vs kaygımız varsa o zaman sirkeli su

Şuan birkaç haber okudum. Bazı kimyasallar sirkeli suyla daha kararlı hale geliyor diyor, kaş yaparken göz çıkarmak gibi bir durum. Dediğin yere de bakacağım, bulursam makale filan da bakarım.

Aklıma geldi de bu sene mandalinalar konusunda da uyarılar var. Etilen gazı ve parafinli mandalinalar çokmuş piyasada ve özellikle bebeklerde ve küçük yaştaki çocuklarda kansere yol açıyormuş. Her yanımız zehir. Kabuğundan içine sızdığı için de, hani zaten kabuğunu yemiyoruz, içinde bir şey yoktur durumu da yok. Konu ıspanaktı ama zehire doğru kayınca, yazayım dedim, pardon victoryvivi .

doğrayıp yıkıyorum defalarca hemde

Ben dograyip yikarim 3 el.Annem de böyle yapar

Doğramadan önce sudan geçirip doğradıktan sonra ayrıntılı yıkıyorum. Bazen sirkede beklettiğimde oluyor.

Ben de önce köklerini ayırıp daha sonra doğrayıp sonra 3 kere geniş bir kapta yıkarım. Sonra da sirkeli suda bekletir yemeği öyle yaparım. Sanırım böyle yapan çok az kişi var :))

Bütün şekilde sirkeli suya koyuyorum 15 dk çıkarıp bi sudan geçirip doğuruyorum 3 su yikiyorum

Yaprak yaprak ayırıyorum, iyice yıkayıp süzülünce irice doğruyorum.

Önce doğrayıp sonra yıkayan bi kayinvalidem var sanmıştım hatta daha dünberaber ıspanaklı börek yaptık aynı şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…