Ispanak ve anne mevzusu :)

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.242
148
44
Merhaba
Dert değil öncelikle belirtmek istedim

Annemle ıspanak pişirme öncesi yıkama konusunda tartışıyoruz

Annem diyor ki ;
Dünyada ıspanağı bu şekilde yıkayan tek kişi sensindir .

Çok merak ediyorum

Sizler ıspanağı köklerini temizleyip

pişirecek parçalar Haline getirip
yani doğrayıp mı yıkıyorsunuz ,

yoksa ,
doğramadan köklerini alıp ,Temizleyip ,ayırıp ,bütün şeklinde (Yaprak Yaprak ) yıkayıp ,
yıkadıktan sonra mi pişecek şekilde küçük parçalar halinde doğruyorsunuz

+++
Kökleri de yenebildiğinden bütün şekilde yıkayıp doğruyorum

İlk önce ilk üst katmanını alırım. Atarım.( sizin yapmanıza gerek yok benimki takıntı ). Sonra yıkarım. İyice bol su ile. Sonra doğrarım.

Köklerinden ayırır, kök dediğime saplar dahil değil, toprağı çıkana kadar yıkar, sirkeli suda bekletir, durular, sonra doğrarım. Sadece biz yiyecek olsak sirke mirke hak getire de, evde iki çocuk olunca, onlara kıyamama durumundayım. Sirkeli su candır.

Kökünü keser yıkarım. Sirkeli suda bekletip suyla yıkarım tekrar. Sonra da doğrarım. Siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim

Çok şaşırdım doğrayıp yıkayan tek kişi annenizdir asıl bence
Tabi ki bizde ikinci şekilde yapıyoruz iyice yıkanmazsa topragi çamuru kalır illa ki,doğrayıp yikayinca hiç gitmez hele o toprak,böbreklere fln durur mazallah :)

Ben bulaşık makinesine atıp Deterjansız çalıştırıp sonra sirkeli suya koyup doğruyorum bu yöntemimarkadaşımdan öğrendim çok pratik

çok yanlış bir yöntem bu. Makine ne kadar temizlense de içinde deterjan ve parlatıcı kalıntısı oluyor. Kimyasal yiyorsunuz daha zor da olsa elinizle yıkayın naçizane

Ben bulaşık makinesine atıp Deterjansız çalıştırıp sonra sirkeli suya koyup doğruyorum bu yöntemimarkadaşımdan öğrendim çok pratik
Bir ıspanak için bulaşık makinesi çalıştırıp hem enerji hem su israfı yapıyorsunuz yemeyin daha iyi başka şey yiyin Allah aşkına boş verin ıspanağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…