Ispanak ve anne mevzusu :)

Bu akşam yaptım önce kökleri alıp yıkadım kök dediğim birleşim yeri aslında oralarda güzel malum güzelce yıkadım sirkeli suda filan beklettim sonrada doğradım

Ben bulaşık makinesine atıp Deterjansız çalıştırıp sonra sirkeli suya koyup doğruyorum bu yöntemimarkadaşımdan öğrendim çok pratik
Ay şey, ama deterjan kalıntıları? Bir yandan komik geldi ama deterjan yiyor olmanız kısmı tehlikeli yani. Bir de, hafif bulaşıkları bile savurabiliyor mesela suyun tazyiği. Ispanakların makinenin içindeki durumu nasıl oluyor merak ettim valla.

İkinci şekilde yıkıyorum sirkeli su da.
Doğranıp yıkanması cok ters geldi bana simdi. Genel olarak cogu sebzeyi zaten yıkayıp doğrarım.

Düşündüm düşündüm, nasıl ıspanak yaptığımı unuttum bir anda :) kökünü atarım,
on beş dk sirkeli suya koyar durularım. Pişen bulgurun üzerine ıspanakları elimle parçalayıp atarım. Yeşilliğe bıçak değince vitamini gidiyormuş yao bakımdan

Hem bütün halde hem de doğradıktan sonra yıkıyorum.

O başlarını keserim, sonra tek tek yikarim bikac sefer sonra leğene su doldurup biraz sirkeyle suya basarım suyuda birkaç defa değiştiririm. Doğramadan öncede musluğu açar aldığım kadarını yine suya tutup doğrar su dolu leğene koyarım. Sonra pişirirken süzer alirim

ben ilk once koklerini kesip yikiyorum yaprakli halde en son dograyip 1 kere de dogranmis halde yikiyorum ...

Aynı konuda anlaşamıyoruz desem ?? O doğruyor sonra yıkıyor. Ben o şekilde aslaaa temiz olmayacağını kumunun çamurun içinde kalacağını düşünüyorum. Ben köklerini kesip bir kat yıkayıp karbonatlı suya basarım. Sonra tekrar yıkayıp süzdürüp doğrarım. Annem yeşil fasülyeyi de önce kırar sonra yıkar

Merhaba bayanlar. 35 haftalık hamileyim. Hala kızımızın adını netleştiremedik. Eşim Azra olsun istiyor. Bende almila. Ama onuda üzmek istemiyorum
Biz kullanmıyoruz ama oğlumda biogaiya kullanmıştık iyiydi
Çok geçmiş olsun inşallah yardım eden vardır bende bir kaç gündür idrar yollarında sorun yaşıyorum aslında dikkat ettim çok su içemiyorum aynen 40 gün gerçekten kendimize iyi bakmalıyız
Hayır hayır öyle bi ihtimal yok,yani lütfen olmasın.Hayır ya yok
Siz direk parasını isteyin gidin kendiniz alın iş o çiğliğe gelmiş çünkü üstelik henüz sevgiliniz iken
Öle de benım koca her işi kadın yapar diye düşünüyor
çok yanlış bir yöntem bu. Makine ne kadar temizlense de içinde deterjan ve parlatıcı kalıntısı oluyor. Kimyasal yiyorsunuz daha zor da olsa elinizle yıkayın naçizane
Bir ıspanak için bulaşık makinesi çalıştırıp hem enerji hem su israfı yapıyorsunuz yemeyin daha iyi başka şey yiyin Allah aşkına boş verin ıspanağı
Haşlanmıyor mu o
Yok artik.. afiyet olsun valla vitaminleri bollaşir oyle yiyince
Cok iyi fikirmis hangi programda yapiyorsunuz bunu acaba?
İnternetrrn araştırabilirsinşz bende çok şaşırmıştım başta, duş programı

Ben de fasülye diyecektim

Ben yıkar kırarım annem de ama önce ayıklayıp kırıp yıkayan da çok gördüm

Bana içi kirleniyor gibi geliyor

Dogradiktan sonra yikamayi ilk kez duydum. Once yaprak yaprak yikayip sonra dograrim. Ispanak dunyanin en verimsiz sebzesi bence. Dunya su kitliginin bas sebeplerinden olabilir. Pisince de cucuk kadar kaliyor. Bana kalsa yuzyil yapmam. Esim seviyor diye giriyor evimize. Yoksa asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…