ismim sizce cokmu kotu?

Cemre güzel bi isim ama bence mihriban melisadan çok daha güzel. İsminizi sildirmeyin bence ama çok rahatsız olduysanız ikinci isim alabilirsiniz. Yeni gireceğiniz ortamlarda o ismi kullanabilirsiniz. Eskisini sildirmek biraz özgüvensizlik çağrıştırır. Bence.
Ya da mihri olarak kısaltabilirsiniz.

Çünkü ince bir ünlüyle başlayıp sonradan kalın bir ünlü gelince kulağı tırmalıyor.

Mihriban ismi çok naif çok güzel isim bence.
Arkadaşının bir an ismini kıskanmış olabileceğini bile düşünüdm, o derece anlam veremedim bu isme kötü denmesine.
Anlamlı bir isim bir kere, şimdikiler gibi sadece harflerden ibaret değil, kıynetini bil isminin.
Sen 20 yaşında mihribana yaşıma uygun değil diyorsan hep 5 yaşında kalmayacak pelinsular ne yapsın
Ayrıca yaşına da gayet uygun bence .

Çok mu banlanıyorsunuz?

Ben bu yasima kadar ismimden hic bir zaman memnun olamadim. Dedigin gibi “ban” bende begenmiyorum, bide mesela ben hic benimle ayni ismi tasiyan birini tanimadim daha. Yani beni anliyormusunuz bilmiyorum ama yasitlarimin ismi genelde merve, irem, melisa vs oldugu icin kendimi biraz tuhaf hissediyorum. Psikolojik bir etkisi var bunun bende. Mihrinin anlami var. Gunes, sevgi ve eylul ayi anlamina geliyor. Ama Mihri’nin soyleniyisi pek guzel degil sanki. Sizce?

Sarı saçlarına deli gönlünü bağlayan olmadı mı gız mis gibi isim, insan şiirin hatrına sever

Bence çok güzel Mihriban ismi.

Hem artık otantik ve klasik eski isim modası var.
Ben de Tuana, Buğlem gibi zorlama isimlere gıcığım mesela.

Ayrıca Mihribanım diye türkü var. Cemre veya Melisa diye türkü yok. Çok ruhsuz isimler onlar..

Ağlıyordu Larasu

Ben olsam değiştirmezdim. Zamanın tırt modern isimlerinden çok daha iyi olduğunu birkaç sene sonra anlayacaksınız.

Elif'lere, Zeynep'lere hasretiz resmen.
Benim çevremde de bütün kız çocuklarının adı elif, zeynep artık yeter koymayın diyorum
İki kızları olan iki arkadasım var ikisin de kızlarının adı Elif, Zeynep. Sıra bile aynı :)

Yeni moda,modern, yeni trend dort harfli melodik isimlerden bin kat daha guzel ismin.Resmen ayar oluyorum trend kiz isimlerine.
Korkarım 5 seneye sonu ra ile biten dört harfli tüm kombinasyonlar tükenecek.
Dora
Pera
Çıra
Vera
Tura
alın kullanın bol bol, sizi gidi modern anneler sizi.

Herkesin bayıldığı bir isim olsa daha çok koyan olurdu. Seni anlıyorum. Dönem dönem bazı isimler ön plana çıkıyor. Kv min adı Mihriban. Eltim ve ben aynı anda hamile kaldık. Kv kız olursa biriniz Mihriban biriniz Mihrimah koysun aranızda anlaşın dedi şaka yollu. Kalbi kırılmasın diye ses etmedik. Eltim Kv gidince mümkün değil diye atladı:) Eşim de Mihriban ismini çok seviyordu bense sondaki ban hecesinden beğenmiyordum. Benim oğlum oldu eltimin kızı. Konu kapandı böylece:) Ben de Eltim de Türkçe, bir anlamı olan isimler verdik çocuklarımıza. Bir ismin eski olması önemli değil bence. Yarattığı hisler, okunuşu ve kullanışlı olması önemli. Mehri diye tanıdığım var mihri de kullanılabilen bir isim mi bilmiyorum. Zaten ortalık uyduruk isim dolu, ismim mihri diyin geçin hoşunuza giderse.

Bence guzel.. Ama cok rahatsiz oluyorsaniz soranlara Mihri diyebilirsiniz. Neticede kisaltmasi ve mihri diye bir isim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…