• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ismim sizce cokmu kotu?

Ben olsam değiştirmezdim. Zamanın tırt modern isimlerinden çok daha iyi olduğunu birkaç sene sonra anlayacaksınız.

Elif'lere, Zeynep'lere hasretiz resmen.
Bir ara öyleydik de bilmiyorum sadece benim çevremde mi her yer Elif ve Zeynep yanında da ikinci isimler doldu 😂

Tuik verilerine gore son 10 yilda Türkiye'de en cok koyulan kiz ismi Zeynep, kizimin birsuru arkadasinin ismi de Zeynep, hatta iki isim olarak Ayşe Zeynep, Ayşe Elif de çok.
Eski isimler iyidir, yenileri kötüdür, dusuncesine de cok karsiyim,
Zeynep, Ayşe, Elif gibi eski isimler, Ebru, Özlem, Deniz gibi klasiklesen isimler ya da Duru, Defne, Naz gibi son donem populerlesen cok klas isimler var.
Eskiyi ovecegiz diye, yeniyi yermeye, ya da eski isimlerden sonu "ha" ile bitenler gibi tinisi kotu olanlari yuceltmeye gerek yok.
Mesela Umay muhtesem bir isim bence, cok modern, ve bu saydigimiz isimlerin hepsinden cok daha eski (orta asya turk mitolojisinden bir isim) yucelteceksek bunlari yuceltelim.
Guzel bir anlami ve naifligi olsun isimlerin.

Cidden mi? Benim çok var valla.

Hatta gözlemlediğim kadarıyla Zeynep ve Elif ler huysuz ve inatçı oluyor. Hiç öyle isimleri gibi naif değiller.. :KK45:
Zeynep ve Elif sanırım son 10 yıldır en çok konulan isimler. Listeyi bulursam atarım. Ama tuik tarafından hazırlanan şöyle bir istatistik var. http://www.tuik.gov.tr/TuikCocuk/Start.do Merak edenler isimleri yazıp deneyebilir:)

Sevindim valla. :)

Mihriban türküsü ile diğerleri çok farklı.. :KK64:
Hem türkü kadar güzel şey var mı?

Benim kizimin ismi de coook meshur bir turkude geçiyor, ama bana gore guzel olan bir turkude, guzellik cok göreceli malum.
Minriban cogunlukca sevilen bir siirmis yorumlari gorunce anladim, bana yaptığı cagrisim Mahsun Kırmızıgül'ün yanik sesiyle Mihribaaaaggggn diye haykirdigi, dinlemeyi tercih etmeyeceğim bir türkü sadece.

Mihriban ismini sevmem ama seviyor olsam bile değiştirme demezdim sana. Estetik olmak isteyenlerede aynı şeyi söylüyorum hep. İnsan kendini nasıl mutlu hissedecekse onu yapmalı. İsminin modern ya da eski olması değil senin beğenip beğenmemen önemli.
Seni mutlu edecekse değiştir.
Kimseyi dinleme.

Cidden kafama cok taktim. Yani degistirsemde hala eski ismimle hitap edecekler. Ikinci isim ekletebilirim ama onuda sadece yeni insanlarla tanistigimda kullanabilirim.
Sen nasık mutlu olacaksan öyle yap ama benim ve buradaki çoğu kişinin fikri güzel bir isim olduğu yönünde.
Bazen noluyor biliyor musun, hiç sevmediğim beğenmediğim bir ismi bir kişi öyle güzel taşıyor ki o isim benim için eşittir naiflik, özgüven, başarı gibi o kişiyi anımsatan bir anlam taşıyor. Böyle de bir şey var.

ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Türküsünü dinlediğimden beri severim o ismi. Güzel bi isim bence ama siz takmışsınız anlaşılan.

ismim Mihriban 20 yasindayim ve ismimi degistirmeyi dusunuyorum. ismimden bazen utaniyorum cunku gunumuzde modern bir isim degil ve pek yaygin bir isimde degil. bana yakismadigini dusunuyorum acikcasi. Mihriban denince köylu bi kiz aklima geliyor, bencede yakismiyor sana demisti bir arkadasim. bundan dolayi daha fazla kafaya takmaya basladim. ismimin cemre veya melisa olmasini isterdim. sizce degistirmeye degermi ve bu zor bir surec mi? isminiz Mihriban olsaydi degistirmiydiniz?
Bence çok güzel bir ismin var en beğendiğim isimlerden biri keşke benim adım Mihriban olsaydı... O derece beğeniyorum takılma böyle şeylere

Back