- 4 Ocak 2014
- 3.336
- 4.541
- 248
- Konu Sahibi Zehrayenihayat
-
Dün hızlı ve öfkeli : rio soygununu izliyorduk eşimle, tuvaletlerin kapısını toto görünecek yüz görünmeyecek şekilde yapmışlarwc ler sosyalleşme alanıdır. Türkiyede antik kentleri gezdiginde ise wc ler oturaklı ve kapısıdır. hacetini görürken konuşıuyorsun
Kahvaltı yaparken bu konuyu ve yorumları okuduğum için çıldırmış olmalıyım
Konuya gelince,mecbur kalmadıkça dışarda tuvalete girmem,kızım 3.5 yaşını geçti onuda sokmuyorum,hala portatif tuvaletini yanımda tasiyorum,tak poşeti işin bitince at gitsin,tertemiz.
Dışarda tuvalete girmek zorunda kaldıysam en dipteki tuvalete giriyorum,en baştakiler daha fazla kullanılıyor her zaman, ellerimi kırklarcasına yıkıyorum,peçete ile musluğu kapatıyorum (sensörlü değilse),başka bir peçete ile kapıyı açıyorum,dokunmamıs oluyorum,utanmasam eldiven takacağım,o tuvalet kapılarından ölesiye iğreniyorum elini yıkamadan girip çıkanları düşündükçe özellikle zira kendini temiz sanan bazı tipler elini dahi yıkamadan çıkıyor,sifonada dokunmuyor baziları maalesef.
Kendisi veya eşi işletme sahibi/müdürü vs. olan arkadaşlar görürler umarım. Nereye gitsem her yerde klozet var. Çıkıp o işletmelerin ortasında "Burası Türkiyeeee" diye bağırasım geliyor.
Evet klozette gerekli yaşlılar,engelliler ve bazı hastalıklarda. Evimde de klozet kullandığım oluyor açıkçası.
Ama bir sürü insanın girip çıktığı yerlerde ne kadar temiz olursa olsun, otomatik poşetlemesi de olsa, klozet örtü kağıdı da olsa klozet kullanmak gerçekten çok rahatsız edici.
Bakıyorsun 2-3-5 tuvalet var hepsi klozet. Ya hu bari birini alaturka yapın. Çok kişinin kullandığı her yerde ve her tuvalette mikrop kapma riski yüksek ama klozette daha yüksek. Mecbur kalmadıkça dışarda hiç bir tuvaleti kullanmamaya çalışıyorum ama hamilelikten dolayı çok sıkıştığım oluyor ağlayasım geliyor klozetleri gördükçe.
Arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım hepsi alaturka olsun demek istemedim seçenek olsun demek istedim. Herkes alıştığını, rahat ettiğini,uygun bulduğunu kendine uygun bir şekilde kullansın diye.
Bu konuyu niye açtın derseniz. Gittiğim yerlerde müşteri dilek/şikayet kutusuna yazıyorum. Çevremde ve ailemde de çok sık duyduğum bir konu. Belki işletme sahibi birileri görür diye yazdım.
OKB hastasıyım iki tuvaleti de kullanamıyorum. Eğer kullanmak zorunda kaldıysam ayakkabıma kadar yıkayıp bir de kendim yıkanıyorum
Ama son zamanlarda kendi icadımı buldum. İkisini de kullanmadan tertemiz şekilde hallediyorum. Açık açık yazmayayım ayıp olmasın. Sonuç olarak daha rahatım. Fakat yine de Tuvaletlerin kapısından bile girmek istemediğim için dışardayken su bile içmiyorum
Evet tv de bir tren tuvaletinde test yaptılar tuvaletin mikrop oranı kapı kolundan daha az çıktı. Tabi ki ikisi de çok yüksekti ama kapı kolu uçuyordu.Kahvaltı yaparken bu konuyu ve yorumları okuduğum için çıldırmış olmalıyım
Konuya gelince,mecbur kalmadıkça dışarda tuvalete girmem,kızım 3.5 yaşını geçti onuda sokmuyorum,hala portatif tuvaletini yanımda tasiyorum,tak poşeti işin bitince at gitsin,tertemiz.
Dışarda tuvalete girmek zorunda kaldıysam en dipteki tuvalete giriyorum,en baştakiler daha fazla kullanılıyor her zaman, ellerimi kırklarcasına yıkıyorum,peçete ile musluğu kapatıyorum (sensörlü değilse),başka bir peçete ile kapıyı açıyorum,dokunmamıs oluyorum,utanmasam eldiven takacağım,o tuvalet kapılarından ölesiye iğreniyorum elini yıkamadan girip çıkanları düşündükçe özellikle zira kendini temiz sanan bazı tipler elini dahi yıkamadan çıkıyor,sifonada dokunmuyor baziları maalesef.
Evet tv de bir tren tuvaletinde test yaptılar tuvaletin mikrop oranı kapı kolundan daha az çıktı. Tabi ki ikisi de çok yüksekti ama kapı kolu uçuyordu.
Iyide klozetin olduğu bölmede lavabo yokki.Arkadaşlar kapı kolları mikroplar var denmiş de Klozette mikrop ele nasıl bulaşıyor
Sonuçta yaptın ve çıktın elini nereye sürdün de idrar ve dışkı oldu
Kimse elini sürmezse kimseye de birbirinin atığı bulaşmaz
Ay sağ olun. Pislikten deli gibi korkan bana pis diyor resmen. Asıl ben başka şey sormak istiyorum size. Ya benim de kızım var henüz bez kullanıyoruz tabii. Dışarda kara kara onu nasıl götüreceğimi düşünüyorum hep. Bu yöntemi uygularsam kafası karışır mı? Kaç yaşında kızınız
Napiyosun yazsana ya. Çok merak ettim.
Su an 4 yasinda, oncesinde hep potette kullandim. Internetten arastirin, bence asrin icadi inanilmaz memnun kaldim yolda kirda bayirda tuvalet derdimiz olmadi hic, icine poset takip yaptiriyorsunuz. Artik buyuk canta tasimadigim icin yanimda bulundurmuyorum ama arabada hala, uzun yolda is goruyor.
Buyudugunde zaten bir sure cis tutabilir hale geliyor, tuvalet temizse pecete falan doseyip yaptiriyorum ama pisse şişeye yaptirip döküp atiyorum.
Çok sağ olun
bunu bızler ıcınde yapsalar mıs yaa :) guzelmıs bu yaaRica ederim. Şöyle bir sey kullandigimiz:
Rica ederim. Şöyle bir sey kullandigimiz:
bunu bızler ıcınde yapsalar mıs yaa :) guzelmıs bu yaa
Hemen baktım zaten. Alacağım zamanı gelince. Tekrar teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?