• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletmelerde Klozetten Nefret Ediyorum

Ben bırakın işletmelerde, banyomun içinde bile görmek istemiyorum klozeti :hasta: :duduk::skandal: midem bulanıyor :kızgın:alaturka tuvalet candır Hoppa Bin yılda geçse alaturka tuvaletten vazgeçmem:super:Klozetin soğuk ve ne idüğü belirsiz taşlarına oturacağıma :deli:hiçbir yerime değmeyen, alttan su sıçrama tehlikesi olmayan, popoya sıçrayacağına :skandal:bacağıma sıçramasını yeğlediğim :mapus: alaturka tuvaleti tercih edenlerdenim :super:

Bir benzin firması var. Yanlış hatırlamıyorsam O..t olmalı. Bir seyehat esnasında kullanmak durumunda kalmıştım. Bizim evdekinden daha hijyenik tuvaletleri var.:KK57: Çünkü hiçbir yere dokunmuyorsun. Her şey sensörlü kapısı, klozeti kaplayan poşetimsi şey, sifon aklınıza gelen her şey. Hiçbir yere dokunmak zorunda kalmamıştım. Ve her yer çok temizdi.

Çok mecbur kalmadıkça umumi tuvalet kullanmam ben, hatta kendi evim dışında pek tercih etmem.

Bir benzin firması var. Yanlış hatırlamıyorsam O..t olmalı. Bir seyehat esnasında kullanmak durumunda kalmıştım. Bizim evdekinden daha hijyenik tuvaletleri var.:KK57: Çünkü hiçbir yere dokunmuyorsun. Her şey sensörlü kapısı, klozeti kaplayan poşetimsi şey, sifon aklınıza gelen her şey. Hiçbir yere dokunmak zorunda kalmamıştım. Ve her yer çok temizdi.

Çok mecbur kalmadıkça umumi tuvalet kullanmam ben, hatta kendi evim dışında pek tercih etmem.

valla bizim iş yerindekiler de evden temiz, kadın çalışan sayısı az, ve kadın tuvaletleri de erkek tuvaletleri ile aynı sıklıkta temizleniyor.
erkek tuvaletlerini bilemicem de kadın tuvaletleri bazen kullanılmadan bile yeniden temizleniyor olabilir :)))

ama dışarıda hakikaten sorun olabiliyor tuvalet meselesi, ama güvendiğim bazı yerler var benim de, onları tercih etmeye çalışıyorum.
ama bazen bu şansım da olmuyor.
gerçi burada klozete ayakkabı ile basanları okuduktan sonra ufkum genişledi diyebilirim.

evet buna ben de denk geldim. aynı firmanın benzinliği mi bilmiyorum ama dediğiniz gibi her yer sensorluydu. klozetin ust tarafına 'sifonumuz sensorludur, siz kalktıktan sonra devreye girecektir.' gibi bi uyarı vardı. ben işimi bitirdim kalktım ama sifon çalışmadı. gittim elimi yıkadım, bekledim, sağını solunu kurcaladım, sensor beni algılasın diye bi amuda kalkmadığım kaldı ama yine de çalışmadı.

koşarak uzaklaştım ben de. :skandal::skandal:

Gerçekten ne yazdığım ddği

Benim kızkardeşim o firmadan başka yerde dışarda tuvalete girmez. Adının önüne lakap takıldı ailede O..t ayşe diye (mesela ayşe):KK70:

canım bende hamileyken enfeksiyonum olabiliyor çok araştırdım çamaşırsuyu enfeksiyonların havada uçuşmasını sağlıyor
klozetlerde tabii bozmazlarsa üzerini saran temiz bir naylon oluyor düpmeye basınca dönüp yenisi geliyor o bir nebze güvenilir aslında
aaaaa suan cok uzgunum :( hergun camasır suyuyla yıkadıkdan sonra en son sırkelı sudan gecırıyordum
nasıl wc temızlıcez ya :(

aaaaa suan cok uzgunum :KK43: hergun camasır suyuyla yıkadıkdan sonra en son sırkelı sudan gecırıyordum
nasıl wc temızlıcez ya :KK43:
canım ben erken doğum yapabilirim enfeksiyon yüzünden bir bebeğimide kaybettim neden olduğu bilinmiyor ama enfeksiyon yüzünden olabilir ...ben napıyım peki çok zor bir durum

canım ben erken doğum yapabilirim enfeksiyon yüzünden bir bebeğimide kaybettim neden olduğu bilinmiyor ama enfeksiyon yüzünden olabilir ...ben napıyım peki çok zor bir durum
ben 4 ay once dogum yaptım catır catır camarı suyu doktum hep valla hamılelıgım boyunca heo maske ve eldıven kullarak tabı
enfeksıyon yuzunden olsa enfeksıyondan denır balım ya :( bazı seyler cok zor bılıyorum senın ıcın ama kader kısmet ve hayırlısı dedıklerı
doktorum saglıklı bebege bırsey olmaz derdı hep
basın sagolsun canımsın ama emınım kı daha guzelı daha hayırlısı daha ugurlusu hayatınıza hedıye edılecektır saglıkla sıhhatle :)

ben 4 ay once dogum yaptım catır catır camarı suyu doktum hep valla hamılelıgım boyunca heo maske ve eldıven kullarak tabı
enfeksıyon yuzunden olsa enfeksıyondan denır balım ya :KK43: bazı seyler cok zor bılıyorum senın ıcın ama kader kısmet ve hayırlısı dedıklerı
doktorum saglıklı bebege bırsey olmaz derdı hep
basın sagolsun canımsın ama emınım kı daha guzelı daha hayırlısı daha ugurlusu hayatınıza hedıye edılecektır saglıkla sıhhatle :)
crp yüksekti bilmiyorum aynen ne kadar dikkat edersen et enfeksiyon kapılabiliniyor sakınan göze çöp batarmış

Herkesin fikirlerine saygı duyuyorum. Defalarca yazdığım gibi ben hepsi alaturka olsun ya da 5 taneden 4 ü alaturka olsun demedim. En azından 1 tane olabilir diye dedim. Tabi ki işletmeler hazır düzenlerini ben buraya yazdım diye bozacak değil. Benim ki sadece bir öneri. Nasıl ki rahatsız olduğumuz bir durumu amann deyip geçmeden bir şekilde dile getiyoruz ama bundan sorumlu olan kişiler bizi dikkate alır almaz bilmiyoruz öyle birşey yani. Belki gören dikkate alan olur diye.
Çoğunluğu mu dayatmaya çalışıyorum peki?Hayır. Dünya standardı/çoğunluğu diye bize klozeti dayatıyorlar bence. Üstelik evimde kullandığımı sadece dışarıda içime sinmediğini de tekrar yazayım. Evimde iki seçenek olmasından memnunum.

Enfeksiyonun sebebini mi bulamadılar canım. Sen içini ferah tutmaya çalış. Zaten gereken her önlemi alıp ilacı kullanıyorsundur. Güzel düşünelim güzel olsun :)

Ayakta bir kadın nasıl tuvaletini yapar da sıçramaz Allah aşkına? Hiçbir güç bana bunu inandiramaz sizinki de sicriyor elbiselerinize degiyordur. Sicramaktan kastım alttan akar bir şey olur. Ve taharette almıyosunuz böylece koku oluşur.
Neyse kendi bileceginiz şey tabiki ama bu yöntem temiz demeyin yani. Hiçbir şekilde temiz değil. .

İdrar verirken ben bütün üstümu çıkarıyorum ve tuvalete oturup o şekilde veriyorum ayakta vermiyorum. Eve gider gitmez de bütün üstümu makinaya atıp duş alıyorum. . Evet sicramiyor belki ama asla rahat edemem. Hanımefendi ayakta yaptığını söylüyor ayrıca.
Neyse dediğim gibi bana göre pis, kişi kendisi memnunsa diyecek bir şeyim yok..

Yahu eve gidince tabii ki yıkıyorum her yerimi. Ama dışardaki pisliğe tahammül edemiyorum. Değmediğine eminim rahat olun siz. Buna rağmen eve gidince yapıyorum temizliğimi. Ben şehir dışındaki uzun yolculuklarda bunu yapıyorum zaten ay da yıl da bir. Onun dışında dışarda gitmiyorum. Dışarda tuvalete gittikten sonra ayakkabımı dahi yıkayan bir insanım. Hastalık zor iş. Ve ben eminim bir şeylerden ama siz ordan görmüş gibi itiraz ediyorsunuz. Başta zaten namaz kılan biri olarak dikkat ediyorum bazı şeylere. İyi günler size

Bizzat denemedim ama kızıma bircok kez sise hatta poset kullandigim icin eminim kesinlikle sicramiyor, siseyi tutan benim sicrasa hissederim dimi :) puf noktasi iyice dayamak gerekiyor idrar yapilan bolgeye, sonra yap dök bitti :)

Ay sağ olun. Pislikten deli gibi korkan bana pis diyor resmen. Asıl ben başka şey sormak istiyorum size. Ya benim de kızım var henüz bez kullanıyoruz tabii. Dışarda kara kara onu nasıl götüreceğimi düşünüyorum hep. Bu yöntemi uygularsam kafası karışır mı? Kaç yaşında kızınız

aaaaa suan cok uzgunum :KK43: hergun camasır suyuyla yıkadıkdan sonra en son sırkelı sudan gecırıyordum
nasıl wc temızlıcez ya :KK43:

canım sende küçük bebek yok mu,
ortalığı sterilize edicem diye evi çamaşır suyu kokutma, yani çok fazla kişi yoksa evde 10 günde bir falan çamaşır suyu kullan, diğer zamanlarda zararsız kimyasalları dene derim, boraks öneriyorlar ama ben hiç kullanmadım.

canım sende küçük bebek yok mu,
ortalığı sterilize edicem diye evi çamaşır suyu kokutma, yani çok fazla kişi yoksa evde 10 günde bir falan çamaşır suyu kullan, diğer zamanlarda zararsız kimyasalları dene derim, boraks öneriyorlar ama ben hiç kullanmadım.
bebısı odasında kapatıp evın tum camlarını acıp hemencecık yapıp bıtırıyorum ısımı ıyıce havalanınca bebısı cıkarıyorum dısarı baya sıkıntı oluyor artık benım ıcın :)
boraksı cok fazla duydum bukadar cok soylendıgıne gore demekkı gercekten cok ıyı hatta esım hastanede temızlık ıslerınde kullanılır hem saglıklı hemde hıjyenık dedı ama nıyeyse hıc ıcıme sınmemıstı
bı denıyım bakalım :)

kuzum ıdrarı verırken tamamen cıkarıyormussun ya ? e ozaman ustun basın bastıgın yere surtunmuyor mu :KK43:
ılla yere deger de onu nasıl yapıyosun

Yok yav kapiya asiyorum ben. Alttaki kiyafeti cikartiyorum. Oyle durumlarda etekle gidiyorum hastaneye ve ustten etegi cikartip giyiyorum yani sorun olmuyor bu..
Ben onceden yanimda sirke tasirdim klozetli yerlere gidince dokerdim her tarafina klozetin ama artik tasiyamiyorum. Mecbur camiye falan gidiyorum. Sonucta tum gun disaridayim taharet klozetten nasil alinir ki o arkadan gelen su butun mikrobu da beraberinde getirir yani.
Neyse oyle iste..

Ayyy çok iğrenç o ne öyle kapısız. Ben hepsi alaturka olsun demiyorum ki canım seçenek olsun diyorum.
wc ler sosyalleşme alanıdır. Türkiyede antik kentleri gezdiginde ise wc ler oturaklı ve kapısıdır. hacetini görürken konuşıuyorsun :D

Kahvaltı yaparken bu konuyu ve yorumları okuduğum için çıldırmış olmalıyım :KK72:
Konuya gelince,mecbur kalmadıkça dışarda tuvalete girmem,kızım 3.5 yaşını geçti onuda sokmuyorum,hala portatif tuvaletini yanımda tasiyorum,tak poşeti işin bitince at gitsin,tertemiz.
Dışarda tuvalete girmek zorunda kaldıysam en dipteki tuvalete giriyorum,en baştakiler daha fazla kullanılıyor her zaman, ellerimi kırklarcasına yıkıyorum,peçete ile musluğu kapatıyorum (sensörlü değilse),başka bir peçete ile kapıyı açıyorum,dokunmamıs oluyorum,utanmasam eldiven takacağım,o tuvalet kapılarından ölesiye iğreniyorum elini yıkamadan girip çıkanları düşündükçe özellikle zira kendini temiz sanan bazı tipler elini dahi yıkamadan çıkıyor,sifonada dokunmuyor baziları maalesef.:KK67:

Back