- 13 Haziran 2015
- 1.731
- 1.728
- 83
- Konu Sahibi Zehrayenihayat
-
Farklı bir dertmis sizinkide...Allah başka dert vermesin ne diyelim..
Canım çevremde herkes çok rahatsız bu durumdan ondan öyle dedim. 3-5 tuvalet varken biri alaturka olsun bari diye. Dünya standardı olabilir ama benim standartım değil sanırımBurasi Turkiye! Yani? Taaaa 10 bin yil onceki yasayis seklini surdurmemiz gerekirdi bu kafayla dusunursek. Ben klozetlerden son derece memnunum, bir tanesi alaturka olabilir tabi. Ama dunya standardi diye birsey var
Evde bende klozet kullanıyorum hamilelikten dolayı zor oluyor tabi alaturka ama dışarda kullanamıyorum malesef. Hamilelik olmasa çok mevcbur kalmadıkça evde de kullanmıyorum açıkçası. Bağırsaklara zararlı olduğu durumlar var benim de o konuda problemim vareskiden ben de kullanamazdım,
alıştım sanırım,
şimdi de alaturka kullanamıyorum.
hem de hamilesiniz, siz nasıl kullanabiliyorsunuz ki?
Valla şu an yürürken dengemi zor kuruyorum canım göbüşleAğlamak yerine totonuzu değdirmeden işinizi halletme teknikleri üzerinde çalışırsanız hem daha faydalı, hem de daha kolay bir çözüm olur.
5-6 Yıl önce Çin'de yaşasa idin şimdi intihar etmiştin ; neden ? Çünkü orada umumi tuvaletler 10-15 kişilik ve kapısız , herkez birbirini görerek ALATURKA wc'lere ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Şimdi Çin mi olalım sence?Kendisi veya eşi işletme sahibi/müdürü vs. olan arkadaşlar görürler umarım. Nereye gitsem her yerde klozet var. Çıkıp o işletmelerin ortasında "Burası Türkiyeeee" diye bağırasım geliyor.
Evet klozette gerekli yaşlılar,engelliler ve bazı hastalıklarda. Evimde de klozet kullandığım oluyor açıkçası. Ama bir sürü insanın girip çıktığı yerlerde ne kadar temiz olursa olsun, otomatik poşetlemesi de olsa, klozet örtü kağıdı da olsa klozet kullanmak gerçekten çok rahatsız edici.
Bakıyorsun 2-3-5 tuvalet var hepsi klozet. Ya hu bari birini alaturka yapın. Çok kişinin kullandığı her yerde ve her tuvalette mikrop kapma riski yüksek ama klozette daha yüksek. Mecbur kalmadıkça dışarda hiç bir tuvaleti kullanmamaya çalışıyorum ama hamilelikten dolayı çok sıkıştığım oluyor ağlayasım geliyor klozetleri gördükçe.
Son birkaç yıllık bir şey bu aslında, Türkiye'ye anca geldi.. Ben de bu sıra ona taktım, mutlaka alıp atacağım çantama birkaç tane, çünkü ben de dışarıda değmeden oturmadan yapmaya çalışanlardanım ve çok sık tuvaletim gelir. Dışarıda alaturkaya da hiç rahat giremem, bir arkadaş demiş, direk idrarla temas oluyor diye... Sonra o ayakkabıyı eve sokuyoruz, hiç girememBen de sevmiyorum, alaturka da olmalı kesinlikle tek klozet olmamalı. Giriyorum fazla kasamıyorum yoksa tüm gün sıkıntılı dolaşmak daha çok kasıyor beni.
Ayakta yapma aparatını da ilk defa duydum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?