• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletmelerde Klozetten Nefret Ediyorum

2d5ca230c99b1945f30218c516cded5f.jpg
o neydı kız :)

Yarami destin:) Ben klozet tercih ederim, ama ne yazik ki ulkemizde tuvalet egitimi rezalet, ne dogru duzgun tuvalet kullanmayi biliyoruz ne de temizlemeyi. Yurtta da kaldim, insanlarin evlerine ziyarete de gittim, universite ogrencisi kizlarin kullandigi yurt tuvaletlerini gorseniz aglarsiniz. Su bedava idi yurtta ve adamlar dus almiyordu arkadas, ben her gun dus aliyorum diye beni garipsiyordu adamlar aa bir de iskembe-i kubradan, "gavurlar da cok pismis, biliyorsunuz Fransizlar tuvaletlerini balkondan atiyorlarmis, temizligi bizden ogrenmisler" diye palavsa sikiyorlardi, yabanci olsam inanacagim butun palavralara da fazlasiyla yerelim ve karnim tok malasef:) Milletin evindeki tuvaletler bile pislik icinde, sapsari tuvaletler ve tuvalet kagidi yok. Olan tuvalet kagidida ucuz, o yuzden suda cozunmuyor, yumusak kagittan cok mese agaciyla kendini temizliyormus gibi hissediyorsun. Kamusal alanda ki tuvaletlerde sicak su, tuvalet kagidi olmasi ve surekli temizlenmesi lazimken,onda biri bile yok bunun, hastane tuvaletleri bile rezalet. Ayrica tuvalet siklikla temizlense mikrop falan kapilmaz, kapi kollari daha tehlikeli. Insanlar kirli arkadas, disarida mirin kirin bir sey begenmez ona buna kirli der, evleri pislikten gecilmez. Derin derdim bu benim, kisisel temizlik ve tuvaletler:))

>Sorun bizim milletçe birbirimize saygımız olmamasında. Ortak alanları kullanım kültürümüz olmamasında.

Evin falan değilse hele umuma açık alansa (kimin yaptığı belli değil ya) s.ç bırak. Temizlesinler.

Bana ne sana ne ? Zihniyet yalnış Tuvalet doğru olsa ne olur?

Aramızda yabancı yok söyleyin de belki ben de yapayım o manyaklığı :KK70:

Evde klozet kullanırım ama dışarıda ancak alaturka, çok mecbur kalırsam. Ya bir de böyle açık açık yazınca olmuyor ama, dışarıdaki klozetlerin taharet muslukları bile sorun hijyeni geçtim :KK70:

Peki valla siz istediniz. küçük su şisesini ortadan kesiyorum. Ayakta işimi hallediyorum. Tuvalete yavaşça döküp bir poşete koyup çöpe atıyorum. Hiç bir şeye temas etmeden çıkıyorum. İçim ancak bu şekilde rahat ediyor:olamaz::olamaz: WOLFROG WOLFROG

Peki valla siz istediniz. küçük su şisesini ortadan kesiyorum. Ayakta işimi hallediyorum. Tuvalete yavaşça döküp bir poşete koyup çöpe atıyorum. Hiç bir şeye temas etmeden çıkıyorum. İçim ancak bu şekilde rahat ediyor:olamaz::olamaz: WOLFROG WOLFROG
kesici aleti bulabiliyorsun yani yanında..

Klozetin kenarına kağıt koyuyorsunuzdur.ama tavsiyem içine de dizin 3 -5 tane .en azından sıçrama olasılığını azaltirsiniz.
Sizi cok iyi anlıyorum. Bu konuda çok haklisiniz.benim de midem bulanıyor dışarda tuvaletlerden. Bir kaç tane de olsa alaturka olmalı.

Himm degisik bir bakis acisi. Ama surekli yaninda bulunmasi pek mumkun olmaz ya. Hem buyuk canta tasiyacaksin, hem evden aniden cikmamis olacaksin. Bana uymaz yani. Yine de bu engin bilgini bizimle paylastigin icin tesekkurler belki birinin isine yarar :D

Himm degisik bir bakis acisi. Ama surekli yaninda bulunmasi pek mumkun olmaz ya. Hem buyuk canta tasiyacaksin, hem evden aniden cikmamis olacaksin. Bana uymaz yani. Yine de bu engin bilgini bizimle paylastigin icin tesekkurler belki birinin isine yarar :KK70:

Yok ya böyle ezince küçücük oluyorlar. Ama bu yöntemi uzun yolculuklarda kullanırım. Arabada duruyorlar zaten. Alıştırdım kendimi dışarda gitmiyorum tuvalete 6 7 saat. Öyle yani çaresizlik insana neler yaptırıyor:KK70:

Bende klozetin üstüne evrimini tamamlamamışların ayağıyla basmasına gıcık oluyorum napıcaz şimdi :KK14: ayrıca ayakkabımla çişe basacağıma kaba etin değdiği yere otururum :KK51: herzaman yanımda küçük kolonya ve kağıt havlu olur siler öyle otururum okadardan da ölmeyiz bence mecbur giriyoruz

burası Türkiye diye çoğunluk tahakkümünü ne güzel de meşrulaştırıyorsunuz.. ondan sonra gavur memleketlerde birisi bişey dediler mi vayy bize ayrımcılık diye ağlarsınız eee orada da o adamlar çoğunluk madem çoğunluk ne derse o neden yıllardır batı bize ayrımcılık yapıyor diye ağlıyor müslümanlar kendileri yaşadıkları ülkelerde bu yolu açmadılar mı?

kimse işletmesine alaturka tuvalet koymak zorunda değil. oturmuş düzenleri varsa insanların yok yere neden masraf yapsınlar?

ülkemizde hala doğru düzgün tuvaleti olmayan köyler kasabalar var burası türkiye evet ama ülke gerçeklerini bilmek işediğiniz yerin şekliyle değil bunlarla ölçülür. hatırlatayım dedim..

Ben evim disinda hicbir yerde oturmam klozete.hatta kapi kollarini bile tutmam.hep peceteyle acar kaparim.eger mecburen oturmam gerekirse de pecete seriyorum.bu sekilde kullanabilirsin klozetli tuvaletleri.onun disinda bi cozum yok.disardaki hicbir tuvalet hijyenik degil malesef

Ve böyle temiz olduğunu düşünüyorsun öyle mi? Merak ettim ayakta işini nasıl hallediyorsun? Madem sende OKB var temizlik işini nasıl yapıyorsun? Ki idrar sıçrayan bir şeydir ayakta yapiyosun da elbiselerine nasıl sicramiyor?
Kusura bakma da bence duyduğum en saçma ve pis yöntem. .

Alaturka tuvalet kaldı mı yaa...
Hastalık kapma meselesini abartmayın. Kümsenin çişinin kakasının üzerine çıplak teninizle oturmadığınız sürece mikrop filan kapmazsınız. Hatta onda bile açık yaranıza veya direkt genital bölgenize temas etmediği sürece kolay kolay hasta olmazsınız. Merak etmeyin havadan mikrop kapmazsınız. Ben klozet kuruysa wc kağıdı serip oturuyorum, ıslaksa kurulayıp yine kağıt seriyorum. 26 yıllık hayatımda umumi tuvaletten mikrop kapmadım.
Söylemeden edemeyeceğim, istek ve şikayet kısmına alaturka wcyle ilgili yorum yazmanız insanları güldürmekten başka bir şey yapmıyordur. Bence bu takıntınızı aşın.

Bu ayakta işeme aparatından da kolaymış. Her yerde bulunacak malzeme üstelik. Çok takdir ettim aklınızı da, pratikliğinizi de, ben de uygulayabilirim bunu gerçekten.
Yok boşa peçete harcamayayım, tuvaleti peçeteyle tıkamayayım, yok tam oturmayayım ama etrafa da sıçratmayayım diye düşüne düşüne bayağı cambazlık ediyorum ben, gerçi ona alıştım da asıl alaturkalarda kullanacağım sanırım bu yöntemi, çünkü ben de mümkün değil alaturkaya giremiyorum o_O

Son düzenleme:
Back