• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletmelerde Klozetten Nefret Ediyorum

Ben de klozetten tiksinenlerdenim, şimdiye kadar temiz bir klozet çok nadir gördüm mutlaka oturacağım yerde idrar oluyor ya da etrafı pis falan oluyor, alaturka tuvalet can'dır:KK45: ayrıca klozette taharet almak da zor ve iğrenç. Şirketin bayan tuvaletinde sadece klozet var şükür ki tek bayan benim, onda bile taharet almak baya zor oluyor. 40 lı yaşlarında bir bayan çalışanımız ayın belirli günlerinde geliyor ve pis kullanıyor bu yaşından sonra da tuvalet eğitimi veremem ki hanım ablaya:kusmuk:

wc ler sosyalleşme alanıdır. Türkiyede antik kentleri gezdiginde ise wc ler oturaklı ve kapısıdır. hacetini görürken konuşıuyorsun :KK70:
Dün hızlı ve öfkeli : rio soygununu izliyorduk eşimle, tuvaletlerin kapısını toto görünecek yüz görünmeyecek şekilde yapmışlar:confused: filmi bırakıp bunun mantığını sorgulamaya başladık:KK45:

Kahvaltı yaparken bu konuyu ve yorumları okuduğum için çıldırmış olmalıyım :KK72:
Konuya gelince,mecbur kalmadıkça dışarda tuvalete girmem,kızım 3.5 yaşını geçti onuda sokmuyorum,hala portatif tuvaletini yanımda tasiyorum,tak poşeti işin bitince at gitsin,tertemiz.
Dışarda tuvalete girmek zorunda kaldıysam en dipteki tuvalete giriyorum,en baştakiler daha fazla kullanılıyor her zaman, ellerimi kırklarcasına yıkıyorum,peçete ile musluğu kapatıyorum (sensörlü değilse),başka bir peçete ile kapıyı açıyorum,dokunmamıs oluyorum,utanmasam eldiven takacağım,o tuvalet kapılarından ölesiye iğreniyorum elini yıkamadan girip çıkanları düşündükçe özellikle zira kendini temiz sanan bazı tipler elini dahi yıkamadan çıkıyor,sifonada dokunmuyor baziları maalesef.:KK67:

O tipler ellerini biryere değmemiş oluyor.

Ne işim var bu konuda ya içim kalktı

Kendisi veya eşi işletme sahibi/müdürü vs. olan arkadaşlar görürler umarım. Nereye gitsem her yerde klozet var. Çıkıp o işletmelerin ortasında "Burası Türkiyeeee" diye bağırasım geliyor.

Evet klozette gerekli yaşlılar,engelliler ve bazı hastalıklarda. Evimde de klozet kullandığım oluyor açıkçası.

Ama bir sürü insanın girip çıktığı yerlerde ne kadar temiz olursa olsun, otomatik poşetlemesi de olsa, klozet örtü kağıdı da olsa klozet kullanmak gerçekten çok rahatsız edici.
Bakıyorsun 2-3-5 tuvalet var hepsi klozet. Ya hu bari birini alaturka yapın. Çok kişinin kullandığı her yerde ve her tuvalette mikrop kapma riski yüksek ama klozette daha yüksek. Mecbur kalmadıkça dışarda hiç bir tuvaleti kullanmamaya çalışıyorum ama hamilelikten dolayı çok sıkıştığım oluyor ağlayasım geliyor klozetleri gördükçe. :KK61::KK61::KK61:

Arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım hepsi alaturka olsun demek istemedim seçenek olsun demek istedim. Herkes alıştığını, rahat ettiğini,uygun bulduğunu kendine uygun bir şekilde kullansın diye.
Bu konuyu niye açtın derseniz. Gittiğim yerlerde müşteri dilek/şikayet kutusuna yazıyorum. Çevremde ve ailemde de çok sık duyduğum bir konu. Belki işletme sahibi birileri görür diye yazdım.

Bende alaturka dan çok ama çok tiksiniyorum. Bir kere oraya yapan yere de yapar. Yani bildigin o yerler hep islak. Nemli falan degil hep sulu islak. Ben oraya ayakkabim ile basmam. Sifon falan hak getire. Allahım masrapa falan oluyor ona asla asla dokunmam. Alaturkanin deliği zaten bir tuhaf. İçi karanlık b.k dolu ne dökersen dok hiç bir zaman temizlemez. Şimdi ucuna plastik bişey takiyorlar. O ne allah aşkına diye bağırmak istiyorum.

Bizim yurtlarda bir tane klozet yoktu. Keza okul tuvaletlerinde de. Millet terlikle yurtta dolaşıyor aynı terlikle tuvalete gidiyor. paçalarını kivirip tuvalete giriyor. Eee oraya yaparken illa sicriyor yani pacaya terlige. Bu mu temizlik. İlk gittim allahım alisamiyorum sonra alıştım tabi sicratmadan hatta comelmeden cisimi yapıyordum 2 senenin sonunda. Neyse ama klozetlerden ayrı tiksiniyorum. Umumi Tuvaletler de klozetlere tabii ki oturmuyorum. Ama oradaki klozetleri daha alcak ve oturma kapağı olmadan yapsalar daha iyi olacak. Büyük apdestini evde yapacaklar artık.

OKB hastasıyım iki tuvaleti de kullanamıyorum. Eğer kullanmak zorunda kaldıysam ayakkabıma kadar yıkayıp bir de kendim yıkanıyorum:KK61:

Ama son zamanlarda kendi icadımı buldum. İkisini de kullanmadan tertemiz şekilde hallediyorum. Açık açık yazmayayım ayıp olmasın. Sonuç olarak daha rahatım. Fakat yine de Tuvaletlerin kapısından bile girmek istemediğim için dışardayken su bile içmiyorum:olamaz:

Napiyosun yazsana ya. Çok merak ettim.

Kahvaltı yaparken bu konuyu ve yorumları okuduğum için çıldırmış olmalıyım :KK72:
Konuya gelince,mecbur kalmadıkça dışarda tuvalete girmem,kızım 3.5 yaşını geçti onuda sokmuyorum,hala portatif tuvaletini yanımda tasiyorum,tak poşeti işin bitince at gitsin,tertemiz.
Dışarda tuvalete girmek zorunda kaldıysam en dipteki tuvalete giriyorum,en baştakiler daha fazla kullanılıyor her zaman, ellerimi kırklarcasına yıkıyorum,peçete ile musluğu kapatıyorum (sensörlü değilse),başka bir peçete ile kapıyı açıyorum,dokunmamıs oluyorum,utanmasam eldiven takacağım,o tuvalet kapılarından ölesiye iğreniyorum elini yıkamadan girip çıkanları düşündükçe özellikle zira kendini temiz sanan bazı tipler elini dahi yıkamadan çıkıyor,sifonada dokunmuyor baziları maalesef.:KK67:
Evet tv de bir tren tuvaletinde test yaptılar tuvaletin mikrop oranı kapı kolundan daha az çıktı. Tabi ki ikisi de çok yüksekti ama kapı kolu uçuyordu.

Evet tv de bir tren tuvaletinde test yaptılar tuvaletin mikrop oranı kapı kolundan daha az çıktı. Tabi ki ikisi de çok yüksekti ama kapı kolu uçuyordu.

Evet en azından su bakterilerin mikropların tutunmasini engelleyip arada bir de olsa supuruyor.

Özellikle restoranlarda menüler de çok mikropluymus. Herkes dokunuyor ve o menüler hiç silinmiyor. Sipariş verdikten sonra elleri yıkamak çık gerekli.

Bende aynı dertten muzdaribim. Her tuvaleti kontrol ediyorum, alaturkaysa giriyorum, değilse çok mecbursam giriyorum.
Ikisi de olmalı isletmelerde.

Arkadaşlar kapı kolları mikroplar var denmiş de Klozette mikrop ele nasıl bulaşıyor

Sonuçta yaptın ve çıktın elini nereye sürdün de idrar ve dışkı oldu

Kimse elini sürmezse kimseye de birbirinin atığı bulaşmaz

dayatmaları dünya standartı sanmak hiç sorgulamamak...

üst akıl önümüze ne sürdüyse yapıp kendini modern sanmak...

yeri geldiğinde de insan haklarından ,kişisel tercihlerden,sağlıktan ahkam kesmek....

dünya sağlık örgütü ,dünyaya güya ders verir ama yine aynı akıl tüm dünyaya ketçap,mayonaz patates kızartması,hamburger,cips gibi tüm sağlıksız yiyecekleri sunar ve büyük rant elde eder.ve bizler de bunları yerken kendimizi çok modern hisseder batılı hissederiz.

dışarda kuru fasülye ,pilav yanında da kuru soğan yiyen genç yok gibidir.aslında sağlık bunda ..

modernizim, sağlıklı yaşamaktır,modernizim köy hayatıdır,hormonsuz beslenmektir..

modernizim, insana saygı için alaturka tuvaleti de bulundurmaktır.

modernizm,herkese uygun ibadethane bulundurmaktır....

modernizm:batını ,çoğunluğun veya üst akılın yaptığı şeyler değildir.

Arkadaşlar kapı kolları mikroplar var denmiş de Klozette mikrop ele nasıl bulaşıyor

Sonuçta yaptın ve çıktın elini nereye sürdün de idrar ve dışkı oldu

Kimse elini sürmezse kimseye de birbirinin atığı bulaşmaz
Iyide klozetin olduğu bölmede lavabo yokki.
Totosunu sildi peçeteyi eline aldı,o elle sifona bastı,yine o elle kapıyı açtı hooop bulaştı.
Hatta taharet aldı,totosunu eliyle yıkadı taharet alırken sonra yine sifon ve kapı ikilisiyle temasta bulundu,hooop yine bulaştı.
Bu konuda her türlu senaryoyu yazabilirim sanırım,öyle tiksiniyorum.

Ay sağ olun. Pislikten deli gibi korkan bana pis diyor resmen. Asıl ben başka şey sormak istiyorum size. Ya benim de kızım var henüz bez kullanıyoruz tabii. Dışarda kara kara onu nasıl götüreceğimi düşünüyorum hep. Bu yöntemi uygularsam kafası karışır mı? Kaç yaşında kızınız

Su an 4 yasinda, oncesinde hep potette kullandim. Internetten arastirin, bence asrin icadi inanilmaz memnun kaldim yolda kirda bayirda tuvalet derdimiz olmadi hic, icine poset takip yaptiriyorsunuz. Artik buyuk canta tasimadigim icin yanimda bulundurmuyorum ama arabada hala, uzun yolda is goruyor.
Buyudugunde zaten bir sure cis tutabilir hale geliyor, tuvalet temizse pecete falan doseyip yaptiriyorum ama pisse şişeye yaptirip döküp atiyorum.

Su an 4 yasinda, oncesinde hep potette kullandim. Internetten arastirin, bence asrin icadi inanilmaz memnun kaldim yolda kirda bayirda tuvalet derdimiz olmadi hic, icine poset takip yaptiriyorsunuz. Artik buyuk canta tasimadigim icin yanimda bulundurmuyorum ama arabada hala, uzun yolda is goruyor.
Buyudugunde zaten bir sure cis tutabilir hale geliyor, tuvalet temizse pecete falan doseyip yaptiriyorum ama pisse şişeye yaptirip döküp atiyorum.

Çok sağ olun

size hak veriyorum ama bazı mekanlarda alaturkalar çok pis olabiliyor. bi de ben korkuyorum ya alaturka tuvaletteyken, sanki o delikten bişey çıkcakmış gibi çok tedirgin oluyorum çabuk çabuk yapıp kalkmak istiyorum:KK70:mümkünse dışarda tuvalete girmemeye çalışıyorum.

Eklentiler

• 105303017_455833600.jpg
    105303017_455833600.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 63
  • images (2).jpg
    images (2).jpg
    19,9 KB · Görüntüleme: 85
Klozetler bana da çok pis geliyor, dışarda girmek zorunda kalırsam ıslak mendil ile siliyorum ve tuvalet kağıdı ile kaplıyorum oturak kısmını

Back