Aynen öyle canım. Onun bu halleri içimi soğutuyor benim de. O da hiç iyi durumda değil ve bunu bilmek açıkçası beni rahatlatıyor. Bu arada dün olanları yazmak ve yorumlarınızı almak istiyorum arkadaşlar.
Öncelikle eşimin yazıştığı kızın bir oyun olduğunu öğrendim. Mail şifresini değiştirmişti ama ben buldum ve baktım, kızla konuşmuş mailde ve sırf benden intikam alıp canımı yakmak için böyle bir oyun oynamışlar. Hatta "Böyle bir şey yaptık matahari'nin canını yakmak için ondan intikam almak istedim çünkü ona çok büyük öfkem vardı, beni evden kovduğu defol dediği için çok üzülmüştüm, o da üzülsün istedim ve oyun oynadık ama şu an benim canım daha çok yanıyor" filan yazmış. Ben mailine baktığımı ona söylemedim ama hala o kızla görüşüp görüşmediğini sordum o da oyun oynadığını, tek amacının beni üzmek olduğunu ama hala ben sevdiği (?) için kendisinin canının daha çok yandığını söyledi.
Şimdi dün olanlara geleyim, çünkü fikrinizi almak istiyorum. Ben artık mantıklı düşünemiyorum çünkü. Dün eşimle buluştuk bir avukata gidip boşanma dilekçesi yazdırdık pazartesi de dava açacağız. Buraya kadar beyefendinin boşanmaya hiç itirazı yok, kimse geri adım atmıyor yani. Hatta babam da avukata geldi yanımda durdu, herşey boşanmaya doğru gidiyor yani. Ancak dilekçe işinden sonra eşim beni eve bıraktı ve konuşmak istediğini söyleyip benimle eve çıktı.
Az önce anlattığım şekilde kız olayını planlayıp bana oyun oynadığını söyledi. Ben onu birkaç kez evden kovmuşum, çok gururuyla oynamışım o da üzülmemi istemiş. Zaten mailine baktığımı bilmiyor, mailde yazanlar da bunu destekliyor. Ama bunu yaptığına pişmanmış. Çünkü beni çok seviyormuş, hep beni düşünüyormuş vs vs. Saatlerce oturdu ve saatlerce ağladı. Bana zorla sarıldı 1 saat öyle kaldı. Bu yaptıkları beni de allak bullak etti malesef. Çünkü tam kendimi toplamıştım bu yaptıkları bu duygusallık beni de dağıttı. Bu arada ağlarken "benim tek istediğim sevdiğim kadınla huzurlu yaşayabilmekti ama olmadı artık duygularımı değil mantığımı dinleyeceğim. Çok seviyorum ama yürütemiyoruz birbirimizi mutsuz ediyoruz. O yüzden ayrılmak zorundayız" diyip durdu. Yani seviyorum diyor, inanın saatlerce ağladı, benden başka kimseyi sevmemiş elini bile tutmamış, mailler oyunmuş çünkü intikam almak istemiş ama pişmanmış beni kaybetmiş vs vs. Bunları söylüyor ama "barışalım, boşanmayalım" dediği yok. Hatta bunları konuşurken boşanma dilekçesi masanın üstünde duruyordu, ben de "bu sözlerin yalan, gerçek masanın üstünde" dedim. Hiç inkar etmedi ama "Sözlerim gerçek seni seviyorum ama anlaşamıyoruz sevmek başka yürütebilmek başka. Kaç kere ayrılıp barıştık, denedik ama olmuyor işte, o yüzden ayrılacağız ama seni severken ayrılacağımız için canım çok yanıyor" dedi. Bir yandan da bana çok sıkı sarılıyordu "Bu son kez lütfen sarılmama izin ver son kez sana dokunayım" diyip durdu.
Bu adam ruh hastası mı? Ben ne zaman kendimi toplasam böyle şeyler yapıp kafamı karıştırıyor. Bütün bunların anlamı ne? Ne istiyor benden, ne bekliyor? Ben orada onu denemek için "ayrılmayalım barışalım " desem eminim reddederdi. Ve boşanmaya kesin kararlı bence. Ama neden böyle davranıyor? Lütfen bir fikir verin bana, çok karıştı aklım.
Matahari kafani karistirmak istemem ama
sen o mailleri siz beraberken yazdigini soylemistin
bence oyun olan esinin "canimin acidigi icin oyun yaptim" demesi
senin maillere bakacagini dusunerek yazmislar sanirim
yada olaki mahkemeye aldatildigini soylememen icin
yada "aldatti" beni dememen icin oyle bir sey uydurdu diye dusunuyorum
bilmiyorum bana samimi gelmiyor
yasayan sensin elbet sen daha iyi bilirsin
bu arada is gorusmen ne oldu? ise baslayacakmisin?
Bu ihtimalleri ben
de düşündüm. Ona asla %100 güvenmiyorum. Belki gerçekten kandırıyor beni. Ama şunu da belirteyim, ben nafaka vs konularında duygusal davranmıyorum. Tüm şartlarımı kabul etti, hatta benim talep ettiğim tazminattan fazla bir tutarı kendisi önerdi. Dilekçeye yazdık, imzaladık. Beni kandırarak tazminat tutarını düşürmesi gibi bir durum yok ki artık. Bana oturacağım evi bulacağını, hazırlayacağını, evdeki eşyaları taşıyacağını, hatta eksik eşya varsa satın alacağını söyledi. Üstelik bunları kredi çekerek yapıyor yani durumu iyi değil. Neden bunu yaptığını ve bana daha yüksek bir tazminat önerdiğini sordum, benden bir an önce kurtulmak için olabileceğini düşündüm. Dedi ki "Sen benim seni umursamadığımı zannediyorsun ama ben seni hala seviyorum ve bundan sonra zor bir hayatının olmasını istemiyorum. Yeterince üzdüm seni, belki artık affedersin ve benden nefret etmezsin." Belki sevdiği yalan ama en azından vicdan azabı çekiyor. O mailleri ailesi zaten biliyor, iş yerinde yöneticilerine de gidip kendisi anlatmış. (Benim anlatmamdan korkuyordu, en iyisi kendim itiraf edeyim demiş herhalde). Şu saatten sonra kaybedeceği bir şey yok. Oyun olup olmaması bana vereceği tazminatı vs değiştirmeyecek. Bir şey daha var, bir insan rol yapar,biraz gözyaşı döker belki. Ama koskoca adam saatlerce hıçkıra hıçkıra ağladı, tamamen rol olabilir mi böyle bir şey?
Yine de bilmiyorum, her şey mümkün. Sonuçta bu insan dengesiz ve davranışları sözleri tutarsız biri. O yüzden haklı da olabilirsiniz. Ama ne olursa olsun zaten sonuç değişmiyor, boşanacağız, ikimiz de bu konuda aksi yönde bir adım atmıyoruz şu an için.
sevgili matahari,
gerçek ağlıyor olabilir. içten ağlıyor olabilir.
dediğinde samimi ise o zaman muhakeme yeteneği yok...
ufak çocuklar ödevini yapmadıkları zaman öğretmeninin kızacağını,
eve geç geleceğini söylemezlerse ebeveynlerin tepki vereceğini bilir.
Annesinin işe gitmezse patronun onu kovacağını eve mama getiremeyeceğini bile bilir...:)
Bir eş kinaye olsun diye karşı cinsle yakınlaşmasının sonucunda eşinin nasıl tepki vereceğini,
işin hangi boyutlara geleceğini nasıl kestiremez???
Bu saflık değil karşındakini saf konumuna düşürmeye çalışmak değil de nedir?
Muhakeme gücü ve mantık kalmamış eşinizde..
Olabilir hayatta herşey insan için yapmış bir kere dediğimizi varsayalım..
mantıklı düşünebilen insan ise bu durumda durumu kurtarmaya çalışmaz mı?
mantıklı düşünen kişinin açıklaması özür artı vaat artı ikna
olmalı diye düşünüyorum..
özür var..(aslında daha çok kendi durumuna üzülme gibi geldi) vaat? ikna? bunlar yok...
Dün dilekçe verdik ve dava açtık. Şimdi duruşmayı bekliyoruz. Tek celsede bitecek, ben de yeni hayatımı kurmaya çalışıyorum, başka yolu yok. Zaten eşimin şu an bu evliliği kurtarmaya isteği de yok. İkimiz de bu evliliğe inancımızı yitirdik sanırım.
eger ciddi ciddi bosanacaksaniz, ki dava acmissiniz bile, ben mahkemeden once esinizle son bir kez konusun derim.
kendiniz icin...
son bir kez konusun bakalim gercekten bosanmak istiyor mu?
eger kurtarabiliriz bu evliligi derse bir kez daha deneyin...
ama cabasi olmazsa gercekten bosanmak istiyorum , bu evliligi istemiyorum derse o da kendi tercihi artik...
bu konusmayi yaparsaniz en azindan son kez bir seyler yapmaya calistim diye iciniz rahar eder...
uyuyanguzel hanimefendi iyi guzel seyler soylemissiniz, fakat matahari oncedende konustu bu asamalardan kac kez gecildi, okuyucu olarak artik yeterrr demek istiyorum mataharinin esine
Surekli pohpohlanmak isteyen arkasindan gelen birilerinin olmasini isteyen, bir nevi oyun ve entrikalarin icine girmis bir insandan daha ne umabilir? Cok cok cok zor eminim, ama bu durumda olmak surekli bir dengesizlik icinde olmak daha zor.
Hakkinda hayirlisi matahari, Allah akil fikri versin herkese, kotulerden sakinsin.
eger ciddi ciddi bosanacaksaniz, ki dava acmissiniz bile, ben mahkemeden once esinizle son bir kez konusun derim.
kendiniz icin...
son bir kez konusun bakalim gercekten bosanmak istiyor mu?
eger kurtarabiliriz bu evliligi derse bir kez daha deneyin...
ama cabasi olmazsa gercekten bosanmak istiyorum , bu evliligi istemiyorum derse o da kendi tercihi artik...
bu konusmayi yaparsaniz en azindan son kez bir seyler yapmaya calistim diye iciniz rahar eder...
hemen bir onceki sayfadaki mesajimda esinden ozur dilememesi gerektigini dusundugumu soylemistim zaten...okudunuz mu bilmiyorum...
ben de esinin cabasi olmadan matahari'nin bir seyler yapmamasi gerektigini dusunuyorum aslinda...
ama dava acilmis, is ciddi ciddi bosanmaya gidiyor...bosandiktan sonra matahari'nin icinde acabalar ya da belkiler kalmamasi acisindan esiyle bir kez gorusup konusabilir.
bakti ki esi yine ayni tas ayni hamam gidiyorsa direk gider bosanir ve kararindan da hic bir zaman pisman olmaz
Eşimin geçen hafta gösterdiği duygusal davranışlar, beni sevdiğini söylemesi kafamı karıştırmıştı. Ben de sizin dediğiniz gibi hareket ettim ve son kez konuştum. Özür dilemedim zaten sadece kurtarılacak bir şey var mı dedim, o da olmadığını ve ayrılmak istediğini söyledi. Sevgisi devam etse bile yürümüyormuş, artık mantığını dinleyecekmiş, geri dönüşü yokmuş vs vs.
İsimneder'in dedikleri de doğru. Eşimi doğru çözümlemiş. Gerçekten sürekli pohpohlanmayı bekleyen, hep haklı olduğunu düşünen bir insan. Ben bir bayan olarak daha fazla peşinden koşmak istemiyorum, çünkü haketmiyor artık.
Ama son kez konuştum, acele ediyormuşuz gibi geldiğini söyledim. Ve eşim reddetti. İleride yine de "iyi ki konuşmuşum" diyeceğim, çünkü yapabileceğim her şeyi yaptım. Belki çoktan bitmişti bu evlilik ama benim kafamda bitirebilmem için eşimle son kez boşanma kararını sorgulamam gerekliydi. Bu yüzden konuşmaya çalıştım ama o bir an önce bitmesini istiyordu, bir karar almış canı yanıyormuş ve bir an önce boşanma kararını uygulamaya koyarsa daha kolay atlatırmış. Sevgisi varmış ama karakterlerimiz farklı olduğu için sonu yokmuş vs vs. Bana bunları söyledi. Daha fazla üstüne düşmeyeceğim onun. Kararını kabul ettim, bir yandan ben de artık en doğrusunun bu olduğuna inanmaya başladım çünkü eşimin evliliği taşıyamacak biri olduğunu düşünüyorum. Belki de hatanın neresinden dönülse kar. Ben en azından çabaladığımı biliyorum şimdi. Ama o hiç çabalamadı. Benim için ve evliliği için çaba harcamayan bir adamla da zaten devam etmez sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?