İşte gel de özel okula güvenip gönder çocuğunu. Bunları birçok yerde duyuyorum, tek siz yaşamıyorsunuz emin olun. He deyip geçin , işe ihtiyacınız varsa başka seçenek de yok gibi...Merhaba. Ben özel bir anaokulunda 3 yaş öğretmeniyim. Daha önce başka alanlarda farklı yaş grupları ile is deneyimlerim olmuştu. Bu yıl özel bir anaokulunda işe başladım. Müdire ortaokuldan öğretmenim. ÖÖğretmenliğmi beğeniyor ve takdir ediyor.Fakat ben onu bir yönetici olarak sevmiyorum. Çünkü önceliği eğitim değil gibi. Mesala sınıf yaşımız 36,48 ken 36 aydan küçük çocuk aldi. Hemde aralık ayında o çocuğun diğer çocuklarla uyum sağlayamadığını söylememe rağmen martta aynı 2.5 yaşında çocuk aldi. Çocuklar 15 kişi zaten pandemi önlemleri desen ne kadar alınabilirse o kadar 9 saat okuldayız ben maske takamıyorum çocuklar nasıl taksın. Bire günlük programı çok sıkı ve çocukların becerilerinin üzerinde istiyor. Her gün fotograf cekip velilere atıyoruz.sonra instagrama atıyoruz Sürekli Bir gösterme uğraşı. Çok yoruldum. Zaten veliler çocuklar hakkında gerçekleri değil istediklerini duymak istiyor. Gelişime açık değiller. Bir çocuk var 4 aydır 2.kardes sendromuna girdi durmadab ağlayıp hem kendisine hem arkadaşlarına hem bize zarar veriyor. Okul psikologu ile görüştüm. Çocuğun oyun terapisi vs. Alması gerektiği daha fazla göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledim. Veli çağrıldı. Öğretmenler sürekli bizim çocuğu şikayet ediyor diye mudireye şikayet etmişler. Yahu ben senin çocuğun iyi olsun diye uğraşıyorum okulda durmadan ağlayıp başkasına saldıran çocuğu başka mi anlatayım sana. Neyse sonra müdire niye veli şikayet ediyorsunuz vs diye beni payladı. Daha önce 1 konuda konuşmuştum ve burnumdan getirdi. Konuştuğuma bin pişman etti. O yüzden kac aydır sineye çektim hiç laf söylemedim. Ama artık dayanamıyorum. Sürekli böyle saçmalıklar bor parlıyor bir yeriyor bir balliyor övüyor. Bıktım gerçekten vücudum error veriyor.. Şimdi ayrılsam çok laf söz olur hemde kadınla bir hukukumuz var ama artık ne yapacağım bilmiyorum. Sabah kalkıp işe gitmektense kendimi arabanın birinin önüne atasım yahut telefonu kapatıp kacasim geliyor. Ama işte. Lütfen bana bir teselli bir akıl verin.
Öğretmenlik kolay derken bunu da düşünün yani. O çalıştığının karşılığını alacak zaman içerisinde ama bir öğrrtmen ne uzar ne kısalır. Zorluk yaşıyorsa avantajı da var yaniKatlasın tabi ben çok memnun olurum. Üniversite sınavında sayısalda ilk 12.000’e girdiği çalışma düzenini, okurken yaşadığı zorluğun sıkıntının ben yakınen şahitiyim. Çalışırken uzun mesai saatlerinin, sorumluluğunun, stresinin farkındayım. Keşke şu an dahi beni katlasa.
Öncelikle şu tepkilerden bi sıyrılıp düşünün.Ben kimsenin şikayet etmeye hakkı yok demedim. Burda konu sahibinin bahsettiği klasik bir veli şikayeti olayı. Öğretmen misiniz bilmiyorum ama şunu söyleyeyim veli her yerde değerli ve önemli. Bu olay her okulda yaşanıyor. Veliden şikayet alırsanız devlette de müdür uyarır sizi. Üstelik özel sektörünün her kolunda müşteri satıcı ilişkisi var. Bunun olması gayet doğal değil mi sizce. Ortada kendimi araba altına atmak istiyorumluk bir durum yok. Aksine insan daha çok hırslanır ve kpss yi kazanmak için odaklanır. Kazananlar abd den doktora sahibi değil :)
Evet ben bunu hep söylüyorum yularıda da söyledim. Bir mühendis özel sektörde çalışabilir,kariyer yapabilir. Ancak öğretmenin özel sektör kariyeri hem dardır hem köleliktir. Ne yapıp ne edip devlete girilmeli. Okurken bunlaro bilerek okuduk.Öğretmenlik kolay derken bunu da düşünün yani. O çalıştığının karşılığını alacak zaman içerisinde ama bir öğrrtmen ne uzar ne kısalır. Zorluk yaşıyorsa avantajı da var yani
Gerçekten şikayet etmiyor. Zaten elektrik elektronik mühendisliği en zor temel mühendisliklerden biri. Mühendislik fakültelerinin genelinin zor olduğunu biliyorsunuz; en zorlarından birinin nasıl bir çabayla bitirilebileceğini tahmin edersiniz. Dolayısıyla sevmeyen zaten bu bölümü 4 yılda bitiremez. Mesleğini sevdiği ve kariyer yolu açık olduğu için bu sıkıntılara takılmıyor.
Ya demeyin oyle. Herkes devlette calisirsa maaslarini nasil odeyecekler? Su anki ogretmenlerin bile maasini oderken zorlaniyorlar.Evet ben bunu hep söylüyorum yularıda da söyledim. Bir mühendis özel sektörde çalışabilir,kariyer yapabilir. Ancak öğretmenin özel sektör kariyeri hem dardır hem köleliktir. Ne yapıp ne edip devlete girilmeli. Okurken bunlaro bilerek okuduk.
ne alakaaaa diyerek okudum butun mesajlarinizi ya.Gerçekten şikayet etmiyor. Zaten elektrik elektronik mühendisliği en zor temel mühendisliklerden biri. Mühendislik fakültelerinin genelinin zor olduğunu biliyorsunuz; en zorlarından birinin nasıl bir çabayla bitirilebileceğini tahmin edersiniz. Dolayısıyla sevmeyen zaten bu bölümü 4 yılda bitiremez. Mesleğini sevdiği ve kariyer yolu açık olduğu için bu sıkıntılara takılmıyor.
E tamam işte kardeşim ne yapsın siz böyleyseniz deyince komik oldunuz bu yazdıklarınız yüzünden.Evet ben bunu hep söylüyorum yularıda da söyledim. Bir mühendis özel sektörde çalışabilir,kariyer yapabilir. Ancak öğretmenin özel sektör kariyeri hem dardır hem köleliktir. Ne yapıp ne edip devlete girilmeli. Okurken bunlaro bilerek okuduk.
:) Sadece ifade etmek istediğim yani biz bunları bu bölümleri tercih ederlen biliyorduk ya, yani ben CFO olacağım diye öğretmenlik yazan sanırım yoktur :) Sonuçta çalışma çevresi ve kariyer yolu dar. Bu darlıkta özel sektör sayı fazlalılığını sonuna kadar kullanıyor tabi. Gönlüm ister ki sadece öğretmenler değil herkes yüksek ücretlere rahat koşullarda çalışsın, mutlu olsun. Ama dünya böyle bir yer değil. O yüzden 15 yıl istemediğin beğenmediğin bir sektörde çalışmak yerine, insan kafaya koyup kazanabilir diye tahmin ediyorum. Bu sınavlar kişiye özel değil sonuçta.Ya demeyin oyle. Herkes devlette calisirsa maaslarini nasil odeyecekler? Su anki ogretmenlerin bile maasini oderken zorlaniyorlar.
Bir de ben gibi ozel okul taraftarlarina da ogretmen birakin,bize de lazim
Hangi okullarda ne mühendisliği okudunuz gerçekten merak ettim konudan bağımsız :)ne alakaaaa diyerek okudum butun mesajlarinizi ya.
eminim kardesinizden 628261 kat daha zor okullarda muhendislik okudum, su an yine ayniyim. muhendislikle ogretmenlik kiyaslanabilir mi? bizim isimiz oturup gorevimizi yapmak. bir seyler tasarlamak, soruna cozum bulmak vs. kardesiniz kiminle ikili diyaloga giriyor, kimin cocugunun sorumlulugunu aliyor, kimin cocugunun iyiligini dusunurken firca yiyor? muhendislikle konunun ne alakasi var?
muhendislik bambaska bir is, ogretmenlikle kiyaslanmaz. ben daha yeni muhendisim ve cok yiprandim ama bir ogretmen kadar degil. insan sorumlulugu cok baska. ha bir de doktorlar var mesela cok yakindan tanirim, onlardan bahsetsek su mesajlariniz icin baya utanirsiniz. bence konu sahibinden ozur dileyin ve konuyu kapatin cunku olayin baglamindan bu kadar farkli mesajlar yazip konuyu sabote ettiniz.
Saçmalamışsınız. Eğitim sektörü belki de sömürüye en açık olan sektördür. Öğretmenim, atanmadan önce kolejde çalıştım 1 sene. Özel sektör öğretmenlerine ağzımı açıp tek bir kelime söylemeye utanırım çünkü ne şartlar altında çalıştıklarını biliyorum. Yatan kesim devlet öğretmenleri kolej öğretmenleri değil kusura bakmayın. Haftada +40 saat ders+2,5 gün nöbet+saygısız veliler+devlette asla yapılmayan angarya evrak işleri+boş saatimiz olmadığı halde zaman bulup velileri görüşmeye çağırın gerekirse mesaiye kalın evinize uyumadan uyumaya gidin diyen idare+zamanında yatmayan maaşlar+alınamayan ek dersler+asgari ücret. En önemlisi değersizlik hissi. Kimseyi aşağıladığımdan değil ama okulda çalışan temizlik elemanları sizden daha değerli insanların gözünde. Daha da sayarım ama yazdıkça sinirleniyorum. Sizin gibi devlete kapağı atıp sürekli yatan ve bir şeylerden şikayet edip duran meslektaşlarımı gördükçe iyice sinirleniyorum. Özel sektör tecrübeniz olmadığı belli zaten. O yüzden zor durumdaki insanlara böyle ahkam keserek konuşmayınBir öğretmen olarak söylüyorum; siz bu kadar zorluğa dayanamıyorsanız diğer meslek gurupları ne yapsın? İnanın bunlar dert-sıkıntı-yoğunluk değil.
En küçük kız kardeşim iyi bir teknik okuldan elektrik elektronik mühendisliği mezunu üzerine mühendislik yönetimi yüksek lisansı var. Özellikle lisansında okurken zaman kaybetmemek için üçü bir arada kahveyi soğuk suyla yapıp içtiğini, 46 sayfa rapor yazıp 40 aldığını bilirim. Giriş seviyesinde maaşıda hiç öyle çektiği çileye değecek kadar yüksek değildi. 4 yıllık tecrübe ardından ancak benim ortalama ek dersli maaşımı geçti. Üstelik benden çok daha yoğun ve saatleri uzun çalışıyor.
Onu gördükçe anlıyorum ki biz öğretmenler hem okurken çok daha rahatız, hem çalışırken özel-devlet rahatız. Tabi özel devlete göre zor ama bunlarada zorluk dersek o insanlara haksızlık ederiz bence.
bilkent cs+berkeley eecs, guncel durumda mit eecs machine learning master. :)Hangi okullarda ne mühendisliği okudunuz gerçekten merak ettim konudan bağımsız :)
Hımm kardeşimde istanbul teknik mezunu üzerine viyana teknik master :)bilkent cs+berkeley eecs, guncel durumda mit eecs machine learning master. :)
sizin kardesiniz nerede okudu bu arada? turkiyede en zor muhendislik egitimi veren okul bilkenttir, onun da mezunlari boyle aglamaz. insanlarin dertlerini kucumseyeyim derken komik oluyorsunuz. soyledigim gibi bence ozur dileyip konuyu kapatin, konu sahibine cok ayip oldu.
Aslinda tum sıkıntı bir donemler “hic bir sey olamazsa ogretmen olsun” diye rehber ogretmenlerin kapisini asindiran kendini bilmez veliler ve onlarin cocuklari, bilim adami yetistirmek amaciyla acilan fen edebiyat fakultesi mezunlarina formasyon verip “ogretmen oldun de haydi” diyen sistem, ihtiyac fazlasi durumlarda hala alim yapilan egitim fakulteleri. Yani devletin bunlari engellemesi normalde zor degil. Ama yapilmiyor iste. Ben sahsen yetki sahibi olsam oturur sayarim, kac ogretmene ihtiyacim var ulke olarak,elimde halihazirda kac ogretmenim var, o zaman daha fazlasini yetistirmeye ihtiyacim yok derim. Once var olanlarin issizlik sorununu cozerim. Sonra yenisini yetistiririm. Ozelde calismak isteyen ozele gitsin,devlette calismak isteyen devlete gelsin. Atama beklemek,zaten kendisini kanitlayip ogretmen olarak mezun olmus bir kisiye “sen ogretmen degilsin daha atanmadin” demek inanilmaz onur kirici.:) Sadece ifade etmek istediğim yani biz bunları bu bölümleri tercih ederlen biliyorduk ya, yani ben CFO olacağım diye öğretmenlik yazan sanırım yoktur :) Sonuçta çalışma çevresi ve kariyer yolu dar. Bu darlıkta özel sektör sayı fazlalılığını sonuna kadar kullanıyor tabi. Gönlüm ister ki sadece öğretmenler değil herkes yüksek ücretlere rahat koşullarda çalışsın, mutlu olsun. Ama dünya böyle bir yer değil. O yüzden 15 yıl istemediğin beğenmediğin bir sektörde çalışmak yerine, insan kafaya koyup kazanabilir diye tahmin ediyorum. Bu sınavlar kişiye özel değil sonuçta.
evet hakliymisim, kardesinizden bin kat daha zor ve prestijli okullar bitirip yine de kendimi ogretmenlerle kiyaslamamisim. kendini bilmek boyle bir is. :)Hımm kardeşimde istanbul teknik mezunu üzerine viyana teknik master :)
Her neyse konu bunlar değil. Özür dileyecek bir yorum yapmadım. Çoğunluğa oynamaya çalışıyorsunuz ama ben sektörün içindeyim, mesleğim bu Bırakında öğretmenlikle ilgili yorum yapabileyim :)
:) Tribünlere oynamaya devam, en çok beğeniyi siz alacaksınız şimdi, tebrikler :)evet hakliymisim, kardesinizden bin kat daha zor ve prestijli okullar bitirip yine de kendimi ogretmenlerle kiyaslamamisim. kendini bilmek boyle bir is. :)
siz ogretmenlikle ilgili yorum yapin bence de, muhendisligin ne oldugunu ve egitiminin nasil olmasi gerektigini bilmeden kucuk kiz kardesinizin yasadigi zorluklari (!) bize anlatmayin. ogretmenlikle ilgili seylere kafa yorun, insanlarin dertlerini kucumsemeye degil.
Arkadaşın tek derdi anlamsız şekilde kardeşini övmek. Anlamadım ama bir psikolojik sebebi vardır illa ki.kardesiniz takilmiyosa siz neden benim kardeşim napsin o zaman diyosunuz? adam karşılığını alacağını düşündüğü için katlanıyo herşeye.
burda genç arkadaşımız sadece yüzeysel olarak anlatmış. neler yaşadığını bilmeden kıyasa girilmemeli.
siz hiç mi hayal kırıklığı yasamadiniz? arkadaşın gücü bu kadarmış. haksızlığa uğramak ve çalışmaya devam etmek çok zordur. zorluk derecesi ne olursa olsun.
emeğinin, iyi niyetinin göze görünmediği kullanıldığı aşikar.
yok o aslinda sizin yaptiginiz isti, ilk sayfadaki mesajiniz kanitlar nitelikte. :):) Tribünlere oynamaya devam, en çok beğeniyi siz alacaksınız şimdi, tebrikler :)
Konunun öznesi kardeşiniz değil bunu anlasanız mı artık?Katlasın tabi ben çok memnun olurum. Üniversite sınavında sayısalda ilk 12.000’e girdiği çalışma düzenini, okurken yaşadığı zorluğun sıkıntının ben yakınen şahitiyim. Çalışırken uzun mesai saatlerinin, sorumluluğunun, stresinin farkındayım. Keşke şu an dahi beni katlasa. öznesi kardeşiniz değil arkadaşım yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?