Işimi seviyordum ama özel sektör beni bitirdi

İşte gel de özel okula güvenip gönder çocuğunu. Bunları birçok yerde duyuyorum, tek siz yaşamıyorsunuz emin olun. He deyip geçin , işe ihtiyacınız varsa başka seçenek de yok gibi...

Her ozel kurum bu kadar kotu olmaz ki. Bence sansinizi baska yerlerde deneyin. Benim oglumu gonderdigim anaokulundan cok memnunum. Oglumu iyi taniyorum,kusurlariyla ve her seyiyle. Ogretmen cok guzel yonlendiriyor,gayet de sikayet etmesi gereken yerde de ediyor,uyarida bulunuyor. Hepsi cocugumun iyiligi icin. Ama bunu istemeyen velileri de okul sahibi gonderiyor baska okula acik acik. Begenmiyorsan gule gule diyorlar yani. Bu tarz okullar da cok var,kesinlikle ozel sektorun sorunu degil bu,kisisel problemler tamamen.

Bu arada tum ogretmenli konulara eklerim, sizler gencsiniz tabi,devlette ogretmenlik cogu zaman daha zordur. Cunku maddi manevi imkansizliklarla gorev yaparsiniz. Cebinizden harcarsiniz. Hele kenar mahallede,koyde falansaniz hapi yuttunuz. Ozelde hic degilse bu dertleriniz olmaz.

Öğretmenlik kolay derken bunu da düşünün yani. O çalıştığının karşılığını alacak zaman içerisinde ama bir öğrrtmen ne uzar ne kısalır. Zorluk yaşıyorsa avantajı da var yani

Öncelikle şu tepkilerden bi sıyrılıp düşünün.
Arkadaşınıza sizi üzen derdinizi anlatıyorsunuz, arkadaşınız da bu dert mi diye cevap veriyor.
Şu diyaloğu yaşasanız haklısın mı dersiniz, anlaşılmadığınızı mı düşünürsünüz?

10.yıl, 4.okul, 6.müdür.
Şu ana kadar veli sebebiyle öğretmen-müdür karşı karşıya gelmedi, ilgilenmeyenler de oldu, öğretmene destek çıkan daha çok oldu ve olması gereken de budur.
Sizin her yer böyle dediğinizle karşılaşmadım henüz ki çalıştığım müdür sayısı yukarda, her yer öyle değil demek ki.

Atanamayanları beceriksizlikle suçlayamazsınız, herkes deli çalışsa yine kontenjan belli.
Siz 100 puanla falan atanmış olsanız bile kimseyi atanmadığı için sorumlu tutamazsınız, yapmayın.
Sahi kaç puanla atandınız merak ettim?

Evet ben bunu hep söylüyorum yularıda da söyledim. Bir mühendis özel sektörde çalışabilir,kariyer yapabilir. Ancak öğretmenin özel sektör kariyeri hem dardır hem köleliktir. Ne yapıp ne edip devlete girilmeli. Okurken bunlaro bilerek okuduk.

kardesiniz takilmiyosa siz neden benim kardeşim napsin o zaman diyosunuz? adam karşılığını alacağını düşündüğü için katlanıyo herşeye.

burda genç arkadaşımız sadece yüzeysel olarak anlatmış. neler yaşadığını bilmeden kıyasa girilmemeli.

siz hiç mi hayal kırıklığı yasamadiniz? arkadaşın gücü bu kadarmış. haksızlığa uğramak ve çalışmaya devam etmek çok zordur. zorluk derecesi ne olursa olsun.
emeğinin, iyi niyetinin göze görünmediği kullanıldığı aşikar.

Ya demeyin oyle. Herkes devlette calisirsa maaslarini nasil odeyecekler? Su anki ogretmenlerin bile maasini oderken zorlaniyorlar.

Bir de ben gibi ozel okul taraftarlarina da ogretmen birakin,bize de lazim

ne alakaaaa diyerek okudum butun mesajlarinizi ya.

eminim kardesinizden 628261 kat daha zor okullarda muhendislik okudum, su an yine ayniyim. muhendislikle ogretmenlik kiyaslanabilir mi? bizim isimiz oturup gorevimizi yapmak. bir seyler tasarlamak, soruna cozum bulmak vs. kardesiniz kiminle ikili diyaloga giriyor, kimin cocugunun sorumlulugunu aliyor, kimin cocugunun iyiligini dusunurken firca yiyor? muhendislikle konunun ne alakasi var?

muhendislik bambaska bir is, ogretmenlikle kiyaslanmaz. ben daha yeni muhendisim ve cok yiprandim ama bir ogretmen kadar degil. insan sorumlulugu cok baska. ha bir de doktorlar var mesela cok yakindan tanirim, onlardan bahsetsek su mesajlariniz icin baya utanirsiniz. bence konu sahibinden ozur dileyin ve konuyu kapatin cunku olayin baglamindan bu kadar farkli mesajlar yazip konuyu sabote ettiniz.

E tamam işte kardeşim ne yapsın siz böyleyseniz deyince komik oldunuz bu yazdıklarınız yüzünden.

Ya demeyin oyle. Herkes devlette calisirsa maaslarini nasil odeyecekler? Su anki ogretmenlerin bile maasini oderken zorlaniyorlar.

Bir de ben gibi ozel okul taraftarlarina da ogretmen birakin,bize de lazim
:) Sadece ifade etmek istediğim yani biz bunları bu bölümleri tercih ederlen biliyorduk ya, yani ben CFO olacağım diye öğretmenlik yazan sanırım yoktur :) Sonuçta çalışma çevresi ve kariyer yolu dar. Bu darlıkta özel sektör sayı fazlalılığını sonuna kadar kullanıyor tabi. Gönlüm ister ki sadece öğretmenler değil herkes yüksek ücretlere rahat koşullarda çalışsın, mutlu olsun. Ama dünya böyle bir yer değil. O yüzden 15 yıl istemediğin beğenmediğin bir sektörde çalışmak yerine, insan kafaya koyup kazanabilir diye tahmin ediyorum. Bu sınavlar kişiye özel değil sonuçta.

Hangi okullarda ne mühendisliği okudunuz gerçekten merak ettim konudan bağımsız :)

Saçmalamışsınız. Eğitim sektörü belki de sömürüye en açık olan sektördür. Öğretmenim, atanmadan önce kolejde çalıştım 1 sene. Özel sektör öğretmenlerine ağzımı açıp tek bir kelime söylemeye utanırım çünkü ne şartlar altında çalıştıklarını biliyorum. Yatan kesim devlet öğretmenleri kolej öğretmenleri değil kusura bakmayın. Haftada +40 saat ders+2,5 gün nöbet+saygısız veliler+devlette asla yapılmayan angarya evrak işleri+boş saatimiz olmadığı halde zaman bulup velileri görüşmeye çağırın gerekirse mesaiye kalın evinize uyumadan uyumaya gidin diyen idare+zamanında yatmayan maaşlar+alınamayan ek dersler+asgari ücret. En önemlisi değersizlik hissi. Kimseyi aşağıladığımdan değil ama okulda çalışan temizlik elemanları sizden daha değerli insanların gözünde. Daha da sayarım ama yazdıkça sinirleniyorum. Sizin gibi devlete kapağı atıp sürekli yatan ve bir şeylerden şikayet edip duran meslektaşlarımı gördükçe iyice sinirleniyorum. Özel sektör tecrübeniz olmadığı belli zaten. O yüzden zor durumdaki insanlara böyle ahkam keserek konuşmayın

Hangi okullarda ne mühendisliği okudunuz gerçekten merak ettim konudan bağımsız :)
bilkent cs+berkeley eecs, guncel durumda mit eecs machine learning master. :)

sizin kardesiniz nerede okudu bu arada? turkiyede en zor muhendislik egitimi veren okul bilkenttir, onun da mezunlari boyle aglamaz. insanlarin dertlerini kucumseyeyim derken komik oluyorsunuz. soyledigim gibi bence ozur dileyip konuyu kapatin, konu sahibine cok ayip oldu.

Hımm kardeşimde istanbul teknik mezunu üzerine viyana teknik master :)
Her neyse konu bunlar değil. Özür dileyecek bir yorum yapmadım. Çoğunluğa oynamaya çalışıyorsunuz ama ben sektörün içindeyim, mesleğim bu Bırakında öğretmenlikle ilgili yorum yapabileyim :)

Aslinda tum sıkıntı bir donemler “hic bir sey olamazsa ogretmen olsun” diye rehber ogretmenlerin kapisini asindiran kendini bilmez veliler ve onlarin cocuklari, bilim adami yetistirmek amaciyla acilan fen edebiyat fakultesi mezunlarina formasyon verip “ogretmen oldun de haydi” diyen sistem, ihtiyac fazlasi durumlarda hala alim yapilan egitim fakulteleri. Yani devletin bunlari engellemesi normalde zor degil. Ama yapilmiyor iste. Ben sahsen yetki sahibi olsam oturur sayarim, kac ogretmene ihtiyacim var ulke olarak,elimde halihazirda kac ogretmenim var, o zaman daha fazlasini yetistirmeye ihtiyacim yok derim. Once var olanlarin issizlik sorununu cozerim. Sonra yenisini yetistiririm. Ozelde calismak isteyen ozele gitsin,devlette calismak isteyen devlete gelsin. Atama beklemek,zaten kendisini kanitlayip ogretmen olarak mezun olmus bir kisiye “sen ogretmen degilsin daha atanmadin” demek inanilmaz onur kirici.

Ogretmenler kesinlikle devlet memurlari arasinda en cok maasi hak eden kesim, en basiti vergi dairesindeki memurdan daha cok kazanmali,daha fazla itibar sahibi olmali ama,kademeli olarak koy enstitulerinin kapatilmasindan sonra itibarsizlastirilan,dolayisiyla kalitesi dusurulen ogretmenler bu toplumun en onemli sorunudur bana kalirsa. Ogretmene deger vermezseniz,ogretmenden cikan ogrenci de kalitesiz olur,dolayisiyla bir toplum kalitesiz olarak yetisir,kalitesiz anne babalar,kalitesiz halk. Yasadiklarimizin baska izahi yok zaten.

evet hakliymisim, kardesinizden bin kat daha zor ve prestijli okullar bitirip yine de kendimi ogretmenlerle kiyaslamamisim. kendini bilmek boyle bir is. :)

siz ogretmenlikle ilgili yorum yapin bence de, muhendisligin ne oldugunu ve egitiminin nasil olmasi gerektigini bilmeden kucuk kiz kardesinizin yasadigi zorluklari (!) bize anlatmayin. ogretmenlikle ilgili seylere kafa yorun, insanlarin dertlerini kucumsemeye degil.

:) Tribünlere oynamaya devam, en çok beğeniyi siz alacaksınız şimdi, tebrikler :)

Arkadaşın tek derdi anlamsız şekilde kardeşini övmek. Anlamadım ama bir psikolojik sebebi vardır illa ki.

Konunun öznesi kardeşiniz değil bunu anlasanız mı artık?
Yok şöyle zorluk çekmiş, yok 12.000’e girmiş.
Yok üçü bir arada kahveyi soğuk suyla yapıp içmiş.
Bize ne bunlardan?
Resmen sabote ettiniz konuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…