Merhaba,
1 yıl özel okulda çalıştım, daha yıl bitmeden kariyerimi bu şekilde devam ettiremeyeceğimi anlamıştım. O kadar haklısınız ki. Hem öğretmenin üzerinden vitrin yapmaları hem öğretmene değer vermemeleri bir yanda, aslında çocuklara ve eğitimlerine de değer vermemeleri diğer yanda... orada çalışırken de şunu fark ettim, zaman geçtikçe ve hayat şartlarının da etkisiyle o kurum kültürü içine işliyor, "bu devran böyle hocam, özel sektör böyle hocam" diye başlayıp "kabullen"le bitiyor konuşmalar.
mobbingin bini bir para... ama demişsiniz ya laf söz olur vb. sayın hocam, kendinizi düşünün. orada sistemi değiştirebileceksiniz eyvallah ama değiştiremeyecekseniz kendinizi o sisteme kurban etmeyin.
Hayat şartlarına hiç diyecek laf yok, istifa etmek söylendiği kadar kolay bir eylem değil. Eğer istifa sizin için bir yol değilse kendinizi okul dışında besleyecek alanlar bulmanızı tavsiye ederim. Eğer istifa bir seçenekse, sene sonu gelmeden alternatiflerinizi önünüze koyun ve planınızı yapın. arkanızdan ne derlerse desinler, siz önce kendi sağlığınızı düşünmelisiniz.