• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işimi seviyordum ama özel sektör beni bitirdi

ben bilime de katkida bulunurum, bos vaktimde kk da okurum, vakit bulur sicak sicak kahve de icerim. yormayin kendinizi. muhendis olmak sizin filmlerde gordugunuz gibi surekli ekran basinda kod yazmak degil, sakinlesin.
Peki önce ABD’ye gitmiş Berkeley’den master almış yetmemiş İngiltereye gidip MIT’den master almış Mühendis hanım. Harvard MBA falan da düşünüyor musunuz? :) Hani yöneticilikte iyi olur :) Para da çok demek ha pardon burslunuzdur kesin tabi ikisine de burslu kabul almışsınızdır :) Bundan sonra yorumlarınızı daha dikkatli takip edeceğim. Böyle bir hanımefendinin yazdığı yorum konunun başına sabitlenmeli gerçekten şaka yapmıyorum.

Hımm kardeşimde istanbul teknik mezunu üzerine viyana teknik master :)
Her neyse konu bunlar değil. Özür dileyecek bir yorum yapmadım. Çoğunluğa oynamaya çalışıyorsunuz ama ben sektörün içindeyim, mesleğim bu Bırakında öğretmenlikle ilgili yorum yapabileyim :)
Kardesiniz yeterince iyi olsaydi sizin maasinizdan dusuk maas aliyor olmazdi demek ki gelistirememis kendini bu maaslari kabul edebiliyor. Ayrica burada belki 20 yorumunuzu okumusumdur bir tanesi bile ogretmenlikle ilgili degil.. kardesiniz de cok gecmeden biraksin sizin gibi kolay ogretmen olsun...

Peki önce ABD’ye gitmiş Berkeley’den master almış yetmemiş İngiltereye gidip MIT’den master almış Mühendis hanım. Harvard MBA falan da düşünüyor musunuz? :) Hani yöneticilikte iyi olur :) Para da çok demek ha pardon burslunuzdur kesin tabi ikisine de burslu kabul almışsınızdır :) Bundan sonra yorumlarınızı daha dikkatli takip edeceğim. Böyle bir hanımefendinin yazdığı yorum konunun başına sabitlenmeli gerçekten şaka yapmıyorum.

size şaşırtıcı bir bilgi vereyim söyledikleri gerçek ben kendisiyle görüşüyorum.
üstelik hala dolandırılmadım inanabiliyor musunuz?

Bırakın işi kurtulun. Müdür ile ne hak hukuk olacak aranızda onun yaptıklarından sonra? Laf söz dinlemem paraya ihtiyacım yoksa bir dakika bile durmam öyle bir kurumda. Oturur KPSS çalışırdım.

Arkadaşın tek derdi anlamsız şekilde kardeşini övmek. Anlamadım ama bir psikolojik sebebi vardır illa ki.
Ailede kendilerine göre isim yapmış okullarda okuyan bir kız kardeş var demek ki her zaman onunla övünüyorlar. Hani olur ya böyle Ruşen amcanın oğlu Sedat gibi her muhabbette adı geçer. Hızını alamamış öğretmen konusuna direkt kardeşiyle giriş yapmış. Alaka kuramadım.

Konunun öznesi kardeşiniz değil bunu anlasanız mı artık?
Yok şöyle zorluk çekmiş, yok 12.000’e girmiş.
Yok üçü bir arada kahveyi soğuk suyla yapıp içmiş.
Bize ne bunlardan?
Resmen sabote ettiniz konuyu.
3'ü 1 aradayı vakitten kazanmak için soğuk suyla içmiş ama onu soğuk suda çözündürmesi daha zor :D uyku da açmıyor ama neyse en iyisini ilk 12.000' e giren kardeş bilir. :)

Ben bunu kabul etmiyorum. Neden sürekli şükür edebiyatı yapıyoruz. İşçiler dünya üzerinden yok olmadan açlık bitmeden şikayet erme hakkımız olmayacak mı. Neden her meslek grubu yaşayabileceği max konforla yaşatmayı hak etmiyor gibi sürekli ama şöyle sıkıntı arayanlar var böyle dert çekenler var diye susturuluyoruz. Herkes insan onuruna yaraşır bir iş ortamı ve hayatı hak ediyor. Yeri gelsin bir doktor da avukatta şikayet etsin bir işsiz bir yoksul diş şikayet etsin. Bıktım mesleklerin yarıştırılmasından. Arkadsşım yerinde olsam müdiremle konuşurdum. Sizi seviyorum işimi seviyorum bla bla bla fakat üzerimde çok baskı hissediyorum Özgür hissetmediğim için zihnen de çok yoruluyorum falan. En fazla papaz olursunuz belki biraz daha rahat hareket edebilirsiniz ya da tazminatınızı alır başka iş bakarsınız (böyle bir şansınız varsa )
Bu faydalı bir mesaj oldu teşekkür ederim.

Merhaba. Ben özel bir anaokulunda 3 yaş öğretmeniyim. Daha önce başka alanlarda farklı yaş grupları ile is deneyimlerim olmuştu. Bu yıl özel bir anaokulunda işe başladım. Müdire ortaokuldan öğretmenim. ÖÖğretmenliğmi beğeniyor ve takdir ediyor.Fakat ben onu bir yönetici olarak sevmiyorum. Çünkü önceliği eğitim değil gibi. Mesala sınıf yaşımız 36,48 ken 36 aydan küçük çocuk aldi. Hemde aralık ayında o çocuğun diğer çocuklarla uyum sağlayamadığını söylememe rağmen martta aynı 2.5 yaşında çocuk aldi. Çocuklar 15 kişi zaten pandemi önlemleri desen ne kadar alınabilirse o kadar 9 saat okuldayız ben maske takamıyorum çocuklar nasıl taksın. Bire günlük programı çok sıkı ve çocukların becerilerinin üzerinde istiyor. Her gün fotograf cekip velilere atıyoruz.sonra instagrama atıyoruz Sürekli Bir gösterme uğraşı. Çok yoruldum. Zaten veliler çocuklar hakkında gerçekleri değil istediklerini duymak istiyor. Gelişime açık değiller. Bir çocuk var 4 aydır 2.kardes sendromuna girdi durmadab ağlayıp hem kendisine hem arkadaşlarına hem bize zarar veriyor. Okul psikologu ile görüştüm. Çocuğun oyun terapisi vs. Alması gerektiği daha fazla göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledim. Veli çağrıldı. Öğretmenler sürekli bizim çocuğu şikayet ediyor diye mudireye şikayet etmişler. Yahu ben senin çocuğun iyi olsun diye uğraşıyorum okulda durmadan ağlayıp başkasına saldıran çocuğu başka mi anlatayım sana. Neyse sonra müdire niye veli şikayet ediyorsunuz vs diye beni payladı. Daha önce 1 konuda konuşmuştum ve burnumdan getirdi. Konuştuğuma bin pişman etti. O yüzden kac aydır sineye çektim hiç laf söylemedim. Ama artık dayanamıyorum. Sürekli böyle saçmalıklar bor parlıyor bir yeriyor bir balliyor övüyor. Bıktım gerçekten vücudum error veriyor.. Şimdi ayrılsam çok laf söz olur hemde kadınla bir hukukumuz var ama artık ne yapacağım bilmiyorum. Sabah kalkıp işe gitmektense kendimi arabanın birinin önüne atasım yahut telefonu kapatıp kacasim geliyor. Ama işte. Lütfen bana bir teselli bir akıl verin.
Böyle saçma bir kurumdan çıkın.
O tür yerlerin içini bilirim. Bol bol etkinlik, bol bol fotoğraf ama eğitim kof
Sürekli bir velimiz (müşterimiz) haklıdır politikası
Sizin örnekte olduğu gibi kendine ve başka çocuklara zarar verme gibi davranış problemleri hasır altı edilir.
Böyle olmayan az sayıda kreş ve anaokulu gördüm onlarda belli bir geçmişi olan veya idarecilerin gerçek eğitimci olduğu kurumlardı.
Sizin haklı olduğunuz bir konuda veli için sizi azarlayan birininde ne olacağını düşünmeyin.
Şuan insanlar deli gibi bakıcı, öğretmen oyun ablası arıyor. Bu tür bir işe başvurabilirsiniz.

3'ü 1 aradayı vakitten kazanmak için soğuk suyla içmiş ama onu soğuk suda çözündürmesi daha zor :KK70: uyku da açmıyor ama neyse en iyisini ilk 12.000' e giren kardeş bilir. :)
Üçü bir arada kahveyi zaten sevmezdim bu konu sayesinde ikrah geldi.
Yurt dışında mühendislik hazırlık okuyan oğluma da ‘bir daha düşün yavrum’ diyeceğim.
Uzunca bir süre mühendis kelimesi duymak istemiyorum.
Yıllardır bu forumdayım böyle bir şey görmedim.
Ne kardeşmiş arkadaş?

Ailede kendilerine göre isim yapmış okullarda okuyan bir kız kardeş var demek ki her zaman onunla övünüyorlar. Hani olur ya böyle Ruşen amcanın oğlu Sedat gibi her muhabbette adı geçer. Hızını alamamış öğretmen konusuna direkt kardeşiyle giriş yapmış. Alaka kuramadım.
Aşağılık kompleksi, toplumda yer bulamama, görmezden gelinme, dışlanma bence hepsini yaşamış kişiler genellikle bu tarz saçma dediğimiz yöntemlere başvuruyor. Psikolojik olarak da çok iyi olduğunu düşünmüyorum, öğretmen olduğuna da asla inanmıyorum

Aşağılık kompleksi, toplumda yer bulamama, görmezden gelinme, dışlanma bence hepsini yaşamış kişiler genellikle bu tarz saçma dediğimiz yöntemlere başvuruyor. Psikolojik olarak da çok iyi olduğunu düşünmüyorum, öğretmen olduğuna da asla inanmıyorum
Vay be siteye bak, ABD’de Berkeleyde teknik bir alanda master derecesi alıp yetinmeyip, İngiltere’de MIT’den başka bir teknik alanda ikinci masterı alacak ekonomik güce, zamana ve zekaya sahip birinin kk’da “senelerce” görümce hırladı kaynana atladı konularına yorum yapacağına inanıyorsunuzda benim öğretmenliğime inanmıyorsunuz :) Hakaretlerinizi size iade ediyorum ben sizinle hiç bire bir diyaloga girmedim. Ayıp ettiniz. Tabi her ayıp kişinin kendi ahlaki seviyesini gösterir.

[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum.
Öğretmenlerden gelecek tepkilerin önüne geçmek için 👉 ben de öğretmenim

Yolunda gitmeyen bir şeyi yüksek sesle söylememiz için en çok cefayı en çok kederi biz çekmeliyiz, saçımızı süpürge eden en çok biz olmalıyız gibi konuşulmuş. İşte orta doğu bu yüzden orta doğu. Bir arpa boyu yol alamayız böyle kompleksli kafalarla.

Kesinlikle katılıyorum.
Öğretmenlerden gelecek tepkilerin önüne geçmek için 👉 ben de öğretmenim
[/QUOTE]
Eski konulara bakabilirsiniz, öğretmenim.

Vay be siteye bak, ABD’de Berkeleyde teknik bir alanda master derecesi alıp yetinmeyip, İngiltere’de MIT’den başka bir teknik alanda ikinci masterı alacak ekonomik güce, zamana ve zekaya sahip birinin kk’da “senelerce” görümce hırladı kaynana atladı konularına yorum yapacağına inanıyorsunuzda benim öğretmenliğime inanmıyorsunuz :) Hakaretlerinizi size iade ediyorum ben sizinle hiç bire bir diyaloga girmedim. Ayıp ettiniz. Tabi her ayıp kişinin kendi ahlaki seviyesini gösterir.
Hakaret değil cidden tanımı bu yani, tam olarak derdiniz ne, neyin hıncını kinini burada saçma yerlere kanalize ederek atmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama komik duruma düştüğünüzü fark edersiniz umarım, diyeceğim olmayacak. Siz sassyassyy arkadaşın başarısını kariyerini sindirememekle mesgulsünüz, pardon.

Hakaret değil cidden tanımı bu yani, tam olarak derdiniz ne, neyin hıncını kinini burada saçma yerlere kanalize ederek atmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama komik duruma düştüğünüzü fark edersiniz umarım, diyeceğim olmayacak. Siz sassyassyy arkadaşın başarısını kariyerini sindirememekle mesgulsünüz, pardon.
Saflık turnusolu resmen :) Peki :)

Konu sahibi arkadaşım ben uzun yıllardır özel anaokullarında öğretmenlik ve müdürlük yapıyorum.
Her kurum böyle değil, iyisi de var kötüsü de.
Ön lisans mezunuysanız mutlaka lisansa tamamlayıp daha kurumsal bir okula geçmeye çalışın.
Müdürünüze kendinizi, sıkıntılarınızı ifade edin.
Bunlar çözülmezse devam edecek motivasyonu bulamıyorum deyin.
Sene ortasında öğretmenin ayrılmasını istemeyiz biz idareciler.
En kötü ihtimalle seneyi tamamlar sonra ayrılırsınız.

Mobbing ve zorbalık her yerde var
Çünkü yöneticiler profesyonel değil olayları kişiselleştiriyor bizim ülkemizde
Hepimiz her gün birilerinin zorbalığına maruz kalıyoruz
Çalışanın takdir edildiği bir ülkede yaşamıyoruz maalesef
Gerçekten nefret ediyorum

Back