Özel okulda 8. Yılımı çalışıyorum. Mesleğimi çok seviyorum ve uzun yıllar tabiki çalışacağım. Ama bunu devletle kıyaslamayın. Ha kıyaslama yapacaksanız eğer önce bir 5 yıl kolejde öğretmenlik yapın sonra kolay yaaa deme hakkı bulun. İnsanların şartlarını, piyasayı, dönen ahlaksızlıkları görmeden (ki bu durumu görmemişiniz belli) yorum yapmayınız.Bir öğretmen olarak söylüyorum; siz bu kadar zorluğa dayanamıyorsanız diğer meslek gurupları ne yapsın? İnanın bunlar dert-sıkıntı-yoğunluk değil.
En küçük kız kardeşim iyi bir teknik okuldan elektrik elektronik mühendisliği mezunu üzerine mühendislik yönetimi yüksek lisansı var. Özellikle lisansında okurken zaman kaybetmemek için üçü bir arada kahveyi soğuk suyla yapıp içtiğini, 46 sayfa rapor yazıp 40 aldığını bilirim. Giriş seviyesinde maaşıda hiç öyle çektiği çileye değecek kadar yüksek değildi. 4 yıllık tecrübe ardından ancak benim ortalama ek dersli maaşımı geçti. Üstelik benden çok daha yoğun ve saatleri uzun çalışıyor.
Onu gördükçe anlıyorum ki biz öğretmenler hem okurken çok daha rahatız, hem çalışırken özel-devlet rahatız. Tabi özel devlete göre zor ama bunlarada zorluk dersek o insanlara haksızlık ederiz bence.