• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

Bende de eşim kız olursa ben koyayim dedi o kız istiyordu tamam dedim oda bir kaç isim sundu ben beğendim bir tanesini kayın Valide ikinci isim koyacakti yanına izin vermedim kendi istediğim ismi koydum onu ben taşıdım gerekirse kocan a tepkini göster biraz ağla hamilesin dayanamaz

Esinizin yaptigi hic hos bir sey degil. Sizi bu halinizde bile uzmesi... ne denir ki? Kayinpederiniz anlayisli bir insansa tek basiniza onunla konusabilirsiniz. Ne kadar uzuldugunuzu ona anlatabilirsiniz. Esinize de sanki baba sen degil de babanmis gibi davraniyorsun deyip gururunu biraz incitebilirsiniz.

Ayrica mir kelimesinin ne anlama geldigini bilmeyen bu kadar insanin oldugunu gorunce sasirdim. Cok bilinen bir kelimedir halbuki. Baran mir degil de mir baran daha guzel geliyor kulaga. Ben de kizimin adini heval koymak istiyorum. Kurtce bir isim ve ne ben ne de esimin ailesi kurt kokenli. Hala isim analizi yapip insan fisleme var mi? Buna inanmak istemiyorum.

Mir iki isimden biri olarak gayet güzelmiş çok hoşuma gitti.
Anlamı da iyi: Emirin kısaltılmış şekli. Baş, amir, bey.

Çocuğun annesi babası olarak sizin kararınız önemlidir elbette.
Herkes fikrini söyleyebilir ama son kararı siz vermelisiniz.
Anne olarak isim koyma hakkını savunabilirsin lakin iki aile kıyaslaması
haline getirmeyi doğru bulmuyorum.
Sağlıklı doğum, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Benim de aklima geldi yazdirmasa bile baska isimle hitap etmek cunku bu cocugu ben tasiyorum ben dogurucam ben cekiyorum her turlu agrisini sancisini, ben yasayacagim uykusuzlugu bilmem neyini.. Mir tek basina degil Baranla birlikte olacak diyor. Ama benim derdim isimlerin kokeni veya guzel olup olmamasi degil. Kestirip atilmasi. Cinar Cagan Atay isimleri arasindaydim hep, o zaman da Mir Atay diyordu. Tutuldum resmen su Mir ismine. Ne manasiz ne gereksiz ne nahoş dedikce anlatamiyorum..

Yarım kalmış bir isim gibi Mir.. sanki devamı daha eklenmemiş gibi..

kesinlikle ikna edemeyeceksen, ikinci bir isim koy ve onunla çağır..

He onu da dedim baban kendi cocuklarina isim koyarken dedenin fikrini mi almis, sensin bu cocugun babasi diye ama o zaman zaten Mir ismi benim aklimda vardi da babam soyleyince iyice kafama yatti diyor. Sanki once kendi fikriymis gibi. Ahmet Mehmet ismi gibi de sanki Mir, o dusunurken o onermis...

Bebeğine koymayı düşündüğün ismi rüyamda gördüm de. Hatta bir de ak sakallı dedeli bir rüya uydur, herkes razı gelir eminim.

Valla ben bu fikri cok tuttum, seyh bilmem kim efendi hazretleri kulagima soyledi desin, tam olsun :)

Saka bir yana, 9 ay cocugu tasiyan sizsiniz, yani cocugun ismini siz koymayin da ben m koyayim, bu hak sizin. Caninizin istedigi ismi koymalisiniz.

Mir ismine gelince cok kisa sanki, baska bir isim + Mir olabilir derim. Mir denince aklima Dengir Mir Mehmet Firat geldi, o kadar da uzun olmasin yani :)

Esinizin yaptigi hic hos bir sey degil. Sizi bu halinizde bile uzmesi... ne denir ki? Kayinpederiniz anlayisli bir insansa tek basiniza onunla konusabilirsiniz. Ne kadar uzuldugunuzu ona anlatabilirsiniz. Esinize de sanki baba sen degil de babanmis gibi davraniyorsun deyip gururunu biraz incitebilirsiniz.

Ayrica mir kelimesinin ne anlama geldigini bilmeyen bu kadar insanin oldugunu gorunce sasirdim. Cok bilinen bir kelimedir halbuki. Baran mir degil de mir baran daha guzel geliyor kulaga. Ben de kizimin adini heval koymak istiyorum. Kurtce bir isim ve ne ben ne de esimin ailesi kurt kokenli. Hala isim analizi yapip insan fisleme var mi? Buna inanmak istemiyorum.
Burası Türkiye maalesef .Neyin ne olacağını bilemeyiz :)

Bebeğine koymayı düşündüğün ismi rüyamda gördüm de. Hatta bir de ak sakallı dedeli bir rüya uydur, herkes razı gelir eminim.

Oyle inanclari olan insanlar degiller ne yazik ki..

bi yonden eşinizde haklı arada kalmiş babası baska isim siz baska isim koymk istyrsnz babasıda sorunca diyemezki yok o ismi koymıcz die ne yapsın

Iste o da; babam oyle bi sordu ki Mir koyacaksiniz di mi diye, hayir diyemedim diyor..

Burası Türkiye maalesef .Neyin ne olacağını bilemeyiz :)
Evet orasi oyle. Ama isim tercihini ozgurlestirmek de turkiyeli olarak bizlerin gorevi. Hemen bir kiz dogurup adini heval koyayim. :) hocalari aileniz kurt mu diye sorduklarinda hayir her iki taraf da turk desin. :) belki boyle boyle normallesir. :)

Mir tek başına hos durmuyor ama yanına güzel bir şey gelince güzel olur. Mir isminin anlamida güzel. Gönül önderi demektir. Allah huzurla kucağınıza almayi nasip etsin.

Evet orasi oyle. Ama isim tercihini ozgurlestirmek de turkiyeli olarak bizlerin gorevi. Hemen bir kiz dogurup adini heval koyayim. :) hocalari aileniz kurt mu diye sorduklarinda hayir her iki taraf da turk desin. :) belki boyle boyle normallesir. :)
Bence Türk demesin .Kürt desin alevi aleviyim desin .

Bu konuları okudukça ; çocuğu doğurup, gizlice nüfus idaresine gidip, kendi başına nüfus kağıdını çıkarttırıp, istediği adı koyan sonra da eşine ve ailesine bu da size kapak olsun diyen bir kadın geliyor gözümün önüne En Büyük KK

Ama o zaman normallesmez ki turklerin de kurtce isim koymalari normallestirir bence bir seyleri. Bu arada konu sapti. Konu sahininden ozur diliyorum.
Şu normalleşme lafına cidden sinir oluyorum . Kullanan kişiden dolayı .Biz zaten gayet normaldik .80 öncesi Kürtler gayet de rahattı .Kürtçe de konuşabiliyorlardı .Anormal olan bizim seçimlerimiz .Halkların sıkıntısı yokki birbiriyle .Demokrasi olacaksa tam manada özgürlük olmalı .Kürtse Kürtçe isim koyabilsin gibi .

Şu normalleşme lafına cidden sinir oluyorum . Kullanan kişiden dolayı .Biz zaten gayet normaldik .80 öncesi Kürtler gayet de rahattı .Kürtçe de konuşabiliyorlardı .Anormal olan bizim seçimlerimiz .Halkların sıkıntısı yokki birbiriyle .Demokrasi olacaksa tam manada özgürlük olmalı .Kürtse Kürtçe isim koyabilsin gibi .
Gecmisten bihaber oldugunuzu gorup susuyorum. Zira buraya tartismak icin girmiyorum.

Bu konuları okudukça ; çocuğu doğurup, gizlice nüfus idaresine gidip, kendi başına nüfus kağıdını çıkarttırıp, istediği adı koyan sonra da eşine ve ailesine bu da size kapak olsun diyen bir kadın geliyor gözümün önüne En Büyük KK

Bunu yap diye yazan cok oldu da sonrasi ne olur dersiniz? Ne gibi kavgalar cikar?

Back