- 23 Ocak 2014
- 3.222
- 4.516
- 248
mirkanda olabilir tek isim olarak bu şekilde daha iyi bnce isterseniz bi duşununEşimin arkadaşının çocuğunun ismi Mirkan.Sormuştum o zaman anlamı ne diye.Mir asil demekmiş.Tabi hangi dilde bilemiyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mirkanda olabilir tek isim olarak bu şekilde daha iyi bnce isterseniz bi duşununEşimin arkadaşının çocuğunun ismi Mirkan.Sormuştum o zaman anlamı ne diye.Mir asil demekmiş.Tabi hangi dilde bilemiyorum
Bebeğine koymayı düşündüğün ismi rüyamda gördüm de. Hatta bir de ak sakallı dedeli bir rüya uydur, herkes razı gelir eminim.
Burası Türkiye maalesef .Neyin ne olacağını bilemeyiz :)Esinizin yaptigi hic hos bir sey degil. Sizi bu halinizde bile uzmesi... ne denir ki? Kayinpederiniz anlayisli bir insansa tek basiniza onunla konusabilirsiniz. Ne kadar uzuldugunuzu ona anlatabilirsiniz. Esinize de sanki baba sen degil de babanmis gibi davraniyorsun deyip gururunu biraz incitebilirsiniz.
Ayrica mir kelimesinin ne anlama geldigini bilmeyen bu kadar insanin oldugunu gorunce sasirdim. Cok bilinen bir kelimedir halbuki. Baran mir degil de mir baran daha guzel geliyor kulaga. Ben de kizimin adini heval koymak istiyorum. Kurtce bir isim ve ne ben ne de esimin ailesi kurt kokenli. Hala isim analizi yapip insan fisleme var mi? Buna inanmak istemiyorum.
Bebeğine koymayı düşündüğün ismi rüyamda gördüm de. Hatta bir de ak sakallı dedeli bir rüya uydur, herkes razı gelir eminim.
bi yonden eşinizde haklı arada kalmiş babası baska isim siz baska isim koymk istyrsnz babasıda sorunca diyemezki yok o ismi koymıcz die ne yapsın
Evet orasi oyle. Ama isim tercihini ozgurlestirmek de turkiyeli olarak bizlerin gorevi. Hemen bir kiz dogurup adini heval koyayim. :) hocalari aileniz kurt mu diye sorduklarinda hayir her iki taraf da turk desin. :) belki boyle boyle normallesir. :)Burası Türkiye maalesef .Neyin ne olacağını bilemeyiz :)
Bence Türk demesin .Kürt desin alevi aleviyim desin .Evet orasi oyle. Ama isim tercihini ozgurlestirmek de turkiyeli olarak bizlerin gorevi. Hemen bir kiz dogurup adini heval koyayim. :) hocalari aileniz kurt mu diye sorduklarinda hayir her iki taraf da turk desin. :) belki boyle boyle normallesir. :)
Ama o zaman normallesmez ki turklerin de kurtce isim koymalari normallestirir bence bir seyleri. Bu arada konu sapti. Konu sahininden ozur diliyorum.Bence Türk demesin .Kürt desin alevi aleviyim desin .
Şu normalleşme lafına cidden sinir oluyorum . Kullanan kişiden dolayı .Biz zaten gayet normaldik .80 öncesi Kürtler gayet de rahattı .Kürtçe de konuşabiliyorlardı .Anormal olan bizim seçimlerimiz .Halkların sıkıntısı yokki birbiriyle .Demokrasi olacaksa tam manada özgürlük olmalı .Kürtse Kürtçe isim koyabilsin gibi .Ama o zaman normallesmez ki turklerin de kurtce isim koymalari normallestirir bence bir seyleri. Bu arada konu sapti. Konu sahininden ozur diliyorum.
Gecmisten bihaber oldugunuzu gorup susuyorum. Zira buraya tartismak icin girmiyorum.Şu normalleşme lafına cidden sinir oluyorum . Kullanan kişiden dolayı .Biz zaten gayet normaldik .80 öncesi Kürtler gayet de rahattı .Kürtçe de konuşabiliyorlardı .Anormal olan bizim seçimlerimiz .Halkların sıkıntısı yokki birbiriyle .Demokrasi olacaksa tam manada özgürlük olmalı .Kürtse Kürtçe isim koyabilsin gibi .
Bu konuları okudukça ; çocuğu doğurup, gizlice nüfus idaresine gidip, kendi başına nüfus kağıdını çıkarttırıp, istediği adı koyan sonra da eşine ve ailesine bu da size kapak olsun diyen bir kadın geliyor gözümün önüne![]()