• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

Ayrica konunun sapmasi benim icin cok onemli degil, yani ozur dileyecek durum yok ancak yersiz tartismalar yasamanizi istemem kimseyle

Kizlarrrr bisiy anlatmak istiyorum bu konuyla ilgili olarak, izniniz olursa

Beğenmedim Mir ismini...
Bizimkiler de kararsız kalmış isimde. Haftalarca isimsiz kalmışım, en son dedem yeter ettiniz diyeerek kucağına almış, okumuş ezanı aklına gelen ilk ismi söylemiş:)
Kura falan çekebilirsiniz belki?

Oncelikle merhabalar, cogu kişi bebegini kendi o kadar ay taşıdigi icin karnında isim koymak ister bence bu ozel sey acikcasi bir kadin veerkek arasında yasaniyorsa oncelikleisim koymak bayan ve eşine düşer ben boyle düşünüyorum mir ismi erkege pek yakıştıramadim daha guzel ve kuranda gecen isimlerden de seçebilirsiniz bunu esinin ailesiyle konusun derim bir de arkadaslar ben seye cok karsiyim erkekk babamin adini koyalim der kadinda hayir benik babamin adi ne gune duruyor der en iyisi bence ikisinin ismini de koymayacaksin ortak nokta da bulusacaksin ama isteyen anlasan koyabilir tabi onemli olan çocuğun sağlığı ama cocuj büyüdüğünde ismini begensin bu önemli :)

şaka gibi ya. o kadar inat ediyorsa git kendi başına onun bilmediği bi hastanede habersiz doğur. sonra ayaklanınca git kendin adını yazdır. sonra eve git, oğlumuz x'le tanış de.
allah allah ya. olmadı git kayınpedere çocuk ismi koymak istiyorsanız kendiniz çocuk yapın de.

34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok :KK43:
(Afedersin ama çok sinirlendim)
Haddini bilmez kayınpederin kim oluyormuş da senin bebeğinin ismini koyuyormuş. Baba zaten soyadını veriyor çocuğa ismini vermek de annenin en doğal hakkı. Ay çok sinirlendim valla. Karnıma düştükleri ilk günden beri aklım fikrim derdim onlar benim, böğüre böğüre gündüz gece kustuğum zamanlarda da doğum sıkıntısı çekeceğim zamanda da vs. vs kimse bana yardım edemez çünkü onu ben taşıyorum karnımda ,öyleyse çocuğumun ismine de kimse karışamaz hele hele bu kayınpederse. Ona ne oluyorsa. Çok meraklıysa doğursun karısı ona koysun istediği ismi. Dış kapının mandalı!

Onlar yeterince dogurmus ve isim koymuslar zaten.. kayinvalide gorumce ve kaynimla konustum hazetmedigimi o isimden soyledim. Simdi ilk firsatta ortam oldugu an kayinpederimle de konusacagim.

Bende düşündüm de başıma gelse böyle bir şey, herhalde pederime "baba ben bu ismi hiç hazetmedim, annesi olarak şu ismi düşündüm sevdim ne dersin?" derdim. Tabi bu durumda bir büyüğün(!) büyüklük yapıp tabi kızım sen bilirsin demesi gerekli. Mir Baran olucaksa da artık ismi sevmeye çalışın, çünkü kendinizi yıprattıkça olan size ve bebeğinize oluyor. Stressli olmaktansa bir mucize olan gebeliğinizin ve bebeğinizin tadını çıkartın.Bilinmez, belki mir baranı sizde çok seversiniz ileride.

Bende kendi başıma geleni anlatıyim arkadaslara fikir olsun ben kayınbabamı çok severdim birinci çocuğum erkek ismini ali kerim düşünmüştük hem babamın ismi hemde kendi isteğimiz yanyana herkesin gönlü olur diye düşündüm kayınbabama bana isim listesi yapın içlerinden seceriz bizim düşündüğümüz isim ali kerim dedim tm liste yaparız dediler yapmadılar hiç onemsemediler ben onları n rızasıyla isim koymak istemiştim babam aile yakınlarına benim ismim ali değil ali osman demiş koymasin istemiyorum demiş ben sezeryanla ve cok zor bi doğum yaptım hastaneye aile dostumuz gelip bole söyledi bende ali koymaktan vazgeçtim o kadar uzuldum ki esimde bende çok ağladık 3 gün isim düşündük Eymen koyduk babam bu isimli bi çocuğu ellememde sevmemde diye haber göndermiş üzüntümum üstüne tuz basılmış gibi oldu en son kimseye sormadan ne diyeceklerini umursamad an Emirhan koydum şimdiki aklım olsaydı kimseye sormadan dini anlamı olan güzel bi isim bulup koyardim allah oğlumun isminden dolayi beni değil onları sorguya çeksin ins kızım oldu onlara sormadan çok güzel anlamlı bi isim koydum hastaneye geldiklerinde ogrendiler şimdi yine hamileyim kimseye sormadan yine eşimle ben koyucaz ins SIZ SIZ OLUN KİMSENİN NE DEDIGINI ONEMSEMEYIN ÇÜNKÜ BIZ ÇOCUKLARI MIZIN ISMINDEN SORGÜYA CEKILECEGIZ ISIMLERI NE KADAR GÜZEL OLURSA AHLAKLARIDA OLE OLURMUS ALLAH HERKESE KOLAY LIK VERSIN

mir Doğuda Güneydoğu da çok kullanılıyor bence evlenmeden önce ne hayal ettiyseniz o olmalıydı bide dünya görüşü bu kadar farklı kişiler herseyi affeder diyip evlenmemeli bence benim oğlumun adı Metehan Deniz ill isim. eşimden 2.benden ama birbirimizin koyduğu isimleri de severek istedik. içimize sindi mete diyoruz daha ziyade büyük Türk hükümdarı Mete den geliyo adı ikimizde milliyetçiyiz farklı görüşü olsa yapamazdım ben şahsen

Allah yardimciniz olsun üzüldüm. Ancak o çocukta kocaniz da dahil en çok sizin hakkiniz var. Tasiyan, agrisini sancisini çeken ve doğuracak olan sizsiniz. O yüzden birak dedeyi babadan bile acik ara söz sahibisiniz kendinizi ezdirmeyin. Mir isminden kendi adima hoslanmadim. Çevremdeki baranlarin hepsi it kopuk. Duçem ismi hele hic hoş değil. o_OGönlünüzden ne geçiyorsa siz onu koyun. Bunu başarmak içinde her yol mubahtir. Aglayin sizlayin trip atin konusmayin abartabildiğiniz kadar abartin..

Bence siz Emir koyun ismini hem daha güzel ve anlamlı hem de ne onlarin dediği ne de sizinki

Back