• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

çok karşıyım böyle karışanlara :KK20:ben eşimle başından konuştum bebegimizin ismini biz koyacağız kesinlikle kimse karışmayacak diye.. oda zaten karismazlar dedi.. bakalim göreceğiz :) kaç haftadır çektiğimi ben bilirim mide bulantısı kusmalar, yemek yiyememe ağlamalar... ve daha başındayım kim bilir daha neler çekecem... bu yuzden hic kimseye karisma hakkida vermem gerekirse kırıcıda olurum açıkça söylerim istemediğimi..
eşin ile konuş canim onu ikna etmeye çalıs, ona yaşadıklarını anlat..umarim seni anlar da istemediğin ismi koydurmaktan vaz geçer. .

Baran isminin kokeni Farsca, en cok kurtler koydugu icin kurtce saniliyor da zaten esim kürt..
Sonucta kurtce farscadan evirme bi dil, ama adi baransa direkt kurt gibi dusunuluyor.. Egitim kariyerde sorun olabilir. Mir de ayni sekilde. Mesela mir atay koyduk deyin, ama nufus kagidina atay yazdirin millet ona mi bakacak? Olmaz mi oyle

3 isim sizin için sorun olmazsa öyle yapabilirsiniz eğer ikna edemezseniz.bir arkadaşımın 3 tane adı vardı.

çok karşıyım böyle karışanlara :KK20:ben eşimle başından konuştum bebegimizin ismini biz koyacağız kesinlikle kimse karışmayacak diye.. oda zaten karismazlar dedi.. bakalim göreceğiz :) kaç haftadır çektiğimi ben bilirim mide bulantısı kusmalar, yemek yiyememe ağlamalar... ve daha başındayım kim bilir daha neler çekecem... bu yuzden hic kimseye karisma hakkida vermem gerekirse kırıcıda olurum açıkça söylerim istemediğimi..
eşin ile konuş canim onu ikna etmeye çalıs, ona yaşadıklarını anlat..umarim seni anlar da istemediğin ismi koydurmaktan vaz geçer. .

Heh iste dusun ben 34 haftadir neler yasiyorum hamileligimde.. hele bu ara uykusuz gecelerin artmasiyla iyice gerginim. Hicbir turlu yatamiyorum uyuyamiyorum.. bel kasık agrilarim vs vs.. biz de bastan konusmustuk, o da kimseyi karistirmayacakti sozde.. ne olduysa artik..

bizim buralarda mir ismi dinle alakalı.
hep dini insanların baş isimleri mirle başlıyor ve yaşadığım yerde mirle başlayan bir çok isim var.geçenlerde yakın bir akrabamızın erkek çocuğu oldu ve ismini mirkelam koydular.

Sonucta kurtce farscadan evirme bi dil, ama adi baransa direkt kurt gibi dusunuluyor.. Egitim kariyerde sorun olabilir. Mir de ayni sekilde. Mesela mir atay koyduk deyin, ama nufus kagidina atay yazdirin millet ona mi bakacak? Olmaz mi oyle

Sevgili kocam bi ikna olsa anlasa beni

Mir de güzel değil, baran da. Türkiye'de o kadar saçma isim maduru insan var ki, sonunda değiştirmeye kadar gidiyorlar. Uğraş dur. Burada böyle çok konu okudum, benim tepkim ağır olurdu, dedeyse dedeliğini bilsin.. Bu ne ya?

Son düzenleme:
Aa kayinbabaya bakkk...
Cnm ama itiraf edeyim kayinpederin tarz birseyyyyy...hahahahha
Buldugu isimlere bak.mir ,ducem...
Benim kayin babama sor ayse ali der.hahhahahahaha

Allah' a sükür böyle bir muhabbetimiz hiç olmadı iki oğlum var.. ilk oğlumu gün gün bekledik ve ben kesinlikle karışmıcam adını senin koymanı istiyorum dedim eşime... ( babasının adını falan koymadı hatta benimkini düşünmüş vazgeçmiş neyse :) ) ikinci oğlumda bu seferde ben koyucam adını dedim ama babama sordum ben hiç karışmadığı halde o da istediği bi ismi söyledi koymayı düşündüm ama eşime haksızlık olur gibi hissettim ve vazgeçtim babamın dediği ismi değil kendi istediğim ismi koydum.. son dakikaya kadar eşim emin misin bak gel şu olsun vs dedi hayır dedim ben araba bekledim tek gitti nüfus cüzdanını çıkardı geldi.. hani evde anlaşıp nüfus dairesinde başka isim yazdırıp süpriz yapanlarda var :KK57::KK57::KK57:

Konu sahibi arkadas bence müsade etme dediğin gibi ömür boyu o ismi taşıyacak ve böyle durumları gerçekten anneye yapılmış en büyük saygısızlık olarak görüyorum çocuğunun isminde sadece anne- baba söz hakkı sahibidir ne demek yaa...

canim bir
34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok :(

canim bir arkadasimin kuzeninin adi mirbey cokda zengin ve koklu bir aile ismide bize hep cok karizmatik geliyor

Sabaha kadar ruyalar gordum. Kayinpederim isim mevzusu yapinca soyluyordum ben de istemiyorum diye. Kendisi kotu biri degil, beni cok sever. Ancak bu isim konusunda oglunu ve beni karsina alip ben de bu ismi oneriyorum deseydi bari. Asıl derdim esimin diretmesi ve kestirip atmasi. Dunki o tavrindan beri suratim asik dogru durust konusmadim, neyin var diyor da gecistiriyorum. Doguma az kaldi. Bakalim bu kalan zaman ne gosterecek bize...

Size bir şey söyleyeyim mi? MİR ismine bayıldım.
İlk kez duyuyorum kısa sade ve öz.
Çok hoş ve çok klas duruyor.

Eğer koymayacaksanız ileride ben düşünebilirim :)

Ne demek ki?
Nette birşey yazmıyor bulamadım

Mir bey demektir. Harika bir isim. Hatta su an Mir şarkısını dinliyorum. Kürtçe'dir...

Ben Mir'i hic duymadimda erkege mirza ismini duydum bence oyle bisey olsa daha guzel olur

Back