• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

Mir : Bas , kumandan ,amir demekmis. Bir annenin isim koyma hakkinin elinden alinmasi cok kotu. Senin de en azindan bir isim koyma hakkin olmali. :KK14:

Allah yardımcınız olsun.Eşiniz afedersiniz ama anlayışsız adamın tekiymiş.Kapıları herkesin suratına kapatıp sizle birlikte güzel bir isim koymak için konuşmalıydı.Anneye söz hakkı vermemek ne demek anlayamıyorum.Hele hele daha hayatta bile olmayan kız çocuğuna isim koymak ! Siz insanların geçmişte söz verdikleri, düşündükleri isimleri hayata geçirmekte yardımcı olan bir kadın değilsiniz.Annesisiniz! Bu konuda tavrınızı koymanızı diliyorum sonra pişman olursunuz.Anlamı ne bilemiyorum fakar Mir ismini ben şahsen beğenmedim.Allah yardımcınız olsun.Bebiş de sağlıkla dünyaya gelir inş :)

Bir siyasetcinin ismiydi bu hatta onun bile 3 ismi vardi.telafuz olarak yakin Emir olabilir aslinda.Anlamca guzel bir isim ama cok sade.Mir ismini tek kullanmayacaginiz bir isim koyun yanina Mir Baran cok alakasiz Mir Can,Mir Ata gibi. Mesela Ata Mir Soyisim. Gibi.
Baskaa Gök Mir de cok hos bir kombinasyon.bitisik de yazilabilir.Gökmir gibi.Mir Alp de guzel :) Kayinpederinize de ayri ayar oldum Duçem ilk kez duydum Tuğçem gibi mi?

Ben Baran ismini Mir olmasin diye kabul ettim, Cagan Atay Cinar vs gibi bir kac isim vardi aklimda ama sirf Mir 'den vazgecti diye Baran'a tamam dedim. Simdi Mir Baran olacak diye tutturdu. He hadi ok desem Baran diye hitap etsem diye dusuneyim diyorum fakat hazmedemedigim sey yaptiklari. Ayrica ben babasini ezsin gecsin de demiyorum ki, sadece dusunceme fikrime danisilsin saygi duyulsun.. Yemin ediyorum oynaticam.. Aklimdan turlu beddualar geciyor Allah affetsin.. isteyen kim varsa nasip etsin insallah da henuz dogmadan bu sorunlari yasiyorsam neler olacak dogdugunda kimbilir.. Kendi sulalesi FB biz GS taraftariyiz, omrunde mac izlemisligi yoktur, kalecilerini tanimaz, fenerbahceli olacak diyor bi de.. Kultur gorgu din mezhep farkliliklari sorun olur mu diyenlere de ornek olsun. Arapca isim olmaz Kuranda gecmesin dini olmasin Turkce olmasin bilmem ne.. Ben hic kurtce olmasin demedim oysa ki.. Anlayis hosgoru ozveri iste herkeste olmuyor. He hos ben sectim ben sevdim ben evlendim ama bunlar o zaman hiiic goremedigim gerceklermis meger..

Ben Baran ismini Mir olmasin diye kabul ettim, Cagan Atay Cinar vs gibi bir kac isim vardi aklimda ama sirf Mir 'den vazgecti diye Baran'a tamam dedim. Simdi Mir Baran olacak diye tutturdu. He hadi ok desem Baran diye hitap etsem diye dusuneyim diyorum fakat hazmedemedigim sey yaptiklari. Ayrica ben babasini ezsin gecsin de demiyorum ki, sadece dusunceme fikrime danisilsin saygi duyulsun.. Yemin ediyorum oynaticam.. Aklimdan turlu beddualar geciyor Allah affetsin.. isteyen kim varsa nasip etsin insallah da henuz dogmadan bu sorunlari yasiyorsam neler olacak dogdugunda kimbilir.. Kendi sulalesi FB biz GS taraftariyiz, omrunde mac izlemisligi yoktur, kalecilerini tanimaz, fenerbahceli olacak diyor bi de.. Kultur gorgu din mezhep farkliliklari sorun olur mu diyenlere de ornek olsun. Arapca isim olmaz Kuranda gecmesin dini olmasin Turkce olmasin bilmem ne.. Ben hic kurtce olmasin demedim oysa ki.. Anlayis hosgoru ozveri iste herkeste olmuyor. He hos ben sectim ben sevdim ben evlendim ama bunlar o zaman hiiic goremedigim gerceklermis meger..

Mir ismi farsça kökenli?

Baran Farsca kokenli ama Mir icin bisey diyemem. Irkcilik yapmak icin degil yapildigini anlatmak icin dedim

Baran Farsca kokenli ama Mir icin bisey diyemem. Irkcilik yapmak icin degil yapildigini anlatmak icin dedim

Yoo, yanlış anlamayın hani o dil olmaz bu dil olmaz muhabbeti dönüyorsa mir ismi için de o da farsça denilebilir.

Mir
Köken: Far.
Baş, amir, bey.

Kişi Adları Sözlüğü

Ama zaten kayınpederin derdi dil değil kendi dediğini kabul ettirmek, dünyanın en güzel ismi olsa ne yazar.

Eee çocuk da olmasaymış madem.Şusu olmasın,busu olmasın.Allah sabır versin size,işiniz zor.

Bir Anne olarak ilk senin fikrin sorulmali , Sana saygisizlik yapiyorlar bu durumda.
Esin seni anlamiyorsa , Babasiyla konusmalisin , icine sinmiyorsa koyma bence!
Cunku bir omu boyu o isimle hitap etmek zorundasin.
Once seninde hosuna gitmeli.
Bosuna kendinide bebiside uzme , icin yanacagina disin yuzun yansin canim.
Konuyu kapatmasina izin verme bence.

Bir siyasetcinin ismiydi bu hatta onun bile 3 ismi vardi.telafuz olarak yakin Emir olabilir aslinda.Anlamca guzel bir isim ama cok sade.Mir ismini tek kullanmayacaginiz bir isim koyun yanina Mir Baran cok alakasiz Mir Can,Mir Ata gibi. Mesela Ata Mir Soyisim. Gibi.
Baskaa Gök Mir de cok hos bir kombinasyon.bitisik de yazilabilir.Gökmir gibi.Mir Alp de guzel :) Kayinpederinize de ayri ayar oldum Duçem ilk kez duydum Tuğçem gibi mi?
Dengir Mir Mehmet Fırat.

benim gorumce kp rin yaninda adi ahmet olsun dedi kp in adi ahmet.
bende babam isterse koyarim tabi ama modern bi isim istiyorum dedim.
kp imin umru degil adamcagiz ben karismam dedi.
gorumcem bi daha diyecek oldu gozlerine baktim veeee isim konuldu konu kapandi dedim.
ben 9 ay tasiyim bin bir sikintiyla vede doguruyum aciyla adini gorumcem koysun.
Allaha ulu konusmayim ama uyuz oldum esinin dayatmasina

mir ne ducem ne yahu hey allahim.cocuga isim vermenin dini boyutuna deginmicem ama kulagada hic hos gelmiyor acikcasi ki biri dese ki kimin fikri babanin bile degil dedenin fikri..allah sabir versin size

Din kavramlarimiz inanclarimiz cok farkliymis ki ben bunu coook sonradan gorebildim.. Ne yapicam nasil ikna edicem bilmiyorum :KK43: konusuyorum olmuyor agliyorum olmuyor surat asip of pof diyorum noldu diyince isim mevzusu diyorum olmuyor. Ki bu adam benim isteklerimi maddi manevi elinden geldigince yapar..

Mir ; Emirin kısaltılmış şekli. Baş, amir, bey
Değişik isimmiş,bilindik isimlerdense iyidir yaa bu...

mir tek başına kullanılmaz zaten, bence... mircim falan diyemezsin, çok kısa ve telaffuzu bile belli belirsiz... bir şekilde ortak bir yerde buluşacaksınızdır ama görülüyor ki eşinin ailesinin dediği olacak.

demişsin ya önceden bu kadar farklı olacağımızı göremedim diye. en çok ona üzüldüm...

nasıl iş bu ya.. o sizin bebeğiniz kayınpedere ne oluyor çok sinir olurum ben böyle durumlarda inadına koymam o ismi o bebek benim çocuğum benden ve babasından başka kimse karışamaz çocuğumun ismine nerde kaldı bu zihniyet kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz allah allah çok sinir oldum şu an ..asla koyma o ismi kendin ne istiyorsan onu koy ..nüfusa beraber git eşinle orda da dile getir gerekirse memura..bu ne ya

nefret ediyorum böyle insanlardan... benim de adımı mukaddes koycakmış dedem.annem gizlice nufus muduurlugune gidip şimdiki ismimi koymuş onlara duyurmadan... sonra aylarca kavga etmişler, onlara neyse...

Baran koydugun an cocuk kurt olarak fislenecek, emin misin?

Benim esim de kurt, ama ulke standartlarinda bakiyorum yani?

Back