• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

Kendı ıstedıgın isimle seslen çocuk küçük alısır

Ayrıca esın demedı mı tamam degıstırırı dıye

Sorarlarsa degıstırecez dıye kendı ıstedıgım ısımle seslenıyorum dersın

Pabuç bırakma şunlara senı ezıp gecmek neymıs görsünler

Yaptıklarına bak :KK11:

Oğlum dünyaya geldi 4.5 ay oldu. Mir Baran olarak gidip çıkarttı nüfus kağıdını. Hala alışamadım, sevemedim.

Ben de onu diyorum 9 ay taşıdım, doğum yapana kadar çatladım ama isim hakkım yok.. Neler neler önerdim ama sağolsun eşim ne hikmetse ailesinin sözünden çıkamadı ve gidip o isimleri yazdırmış bile.. hoş aylardır alışamıyorum gerçi.
tabi tatsızlıkla koyulunca isim içinizin ısınmaması normal ama artık sizi hayata bağlayan en önemli şeyin ismi. eşinize kızgınlığınız yüzünden çocuğunuzun isminden soğumayın sık sık adıyla seslenin daha çok ufak alışıp sevebilrsiniz bile

Biz iki tarafında fikrini sormadık valla.çünkü bi tarafa sorsak diğeri alıncak falan.biz kendimiz koyduk ismini kimsede bişey demedi.direkt söyliceksiniz biz ismini x koyduk isim mevzusu kapandı diye.yoksa böyle diretmeye çalışırlar.

Eşinle ayrı mısın canım onu anlayamadım ben

evet..

Kendı ıstedıgın isimle seslen çocuk küçük alısır

Ayrıca esın demedı mı tamam degıstırırı dıye

Sorarlarsa degıstırecez dıye kendı ıstedıgım ısımle seslenıyorum dersın

Pabuç bırakma şunlara senı ezıp gecmek neymıs görsünler

Yaptıklarına bak :KK11:

dedi de laf olsun diye işte. zaten ayrıyız. eylül ekim gibi dönecekmiş de bu şehire, o zaman için vaadlerde bulunuyor. boşanırsak evliliği sürdürmeyeceksem maddi manevi olmazmış hayatımızda. ailesinin tehditleri var şimdi de, onlara da bişey yapamazmış, başımın çaresine bakacakmışım.

neden ayrısınız eşinizle

isim mevzusundan değil

Biz iki tarafında fikrini sormadık valla.çünkü bi tarafa sorsak diğeri alıncak falan.biz kendimiz koyduk ismini kimsede bişey demedi.direkt söyliceksiniz biz ismini x koyduk isim mevzusu kapandı diye.yoksa böyle diretmeye çalışırlar.

ben de kimseye fikir sormadım da işgüzarlık yapılıp hareket edilmesi ve eşimin itiraz edememesi sonucu her konuda olduğu gibi bunda da üste çıkmalarına sebep oldu ve koydular isimleri..

mir isminin anlamına baktımda net bişey bulamadım.amirin kısaltması amir,bey diyor anlamı için.entel dantel isimler benim pek hoşuma gitmiyor.ahmet mehmet mustafa valla daha güzel :) erkek isimlerinde moda kuzey,uzay,atlas oldu.etrafımızda kuzeyler atlaslar uzaylar dolu.ne olursa olsun sen haklısın.o bebişi sen taşıyorsun.kayınpederin o bakar hevesliyse bi bebiş yapıversin bi zahmet

mir isminin anlamına baktımda net bişey bulamadım.amirin kısaltması amir,bey diyor anlamı için.entel dantel isimler benim pek hoşuma gitmiyor.ahmet mehmet mustafa valla daha güzel :) erkek isimlerinde moda kuzey,uzay,atlas oldu.etrafımızda kuzeyler atlaslar uzaylar dolu.ne olursa olsun sen haklısın.o bebişi sen taşıyorsun.kayınpederin o bakar hevesliyse bi bebiş yapıversin bi zahmet

Valla ben de bi gün patlayacaktım 4 tane yapmışsınız isimlerini koymuşsunuz daha koymak istediğiniz bi isim varsa yenisini yapın diye.

Mir ismini araştırdım da sovyet uzay istasyonunun ismiymiş :KK57:

Bey, baş kumandan, amir anlamlarına geliyor. Doğuda yüksek mevkideki insanların isimleriymiş.

Bebeğin annesi ve babası ortak karar vermeli. Dışardan baskı, müdahale olmamalı. Ama oluyor işte...
Mutlaka birileri kırılıyor , kırıyor.
Her şeye rağmen 9 ay karnında taşıyan anne adayının istemediği bir ismi çocuğuna vermesi ne acı.

Muhtemel evlendikten sonra nasip olurda evladım olursa ,aynı çatışmaları bende yaşayacağım. Sevgili kayınvalidem şimdiden adını koymuş. Peh.:KK59:

Bebeğin annesi ve babası ortak karar vermeli. Dışardan baskı, müdahale olmamalı. Ama oluyor işte...
Mutlaka birileri kırılıyor , kırıyor.
Her şeye rağmen 9 ay karnında taşıyan anne adayının istemediği bir ismi çocuğuna vermesi ne acı.

Muhtemel evlendikten sonra nasip olurda evladım olursa ,aynı çatışmaları bende yaşayacağım. Sevgili kayınvalidem şimdiden adını koymuş. Peh.:KK59:

Kimseye bi de fikrini falan da sormadık yani. Hani araştırıyoruz önerileriniz neler desek amenna ama yok.
KV kendi doğursun da koysun o ismi.
Bi de merak ediyorum bakalım benden sonra diğer oğullarının ve kızlarının evlenince neyine karışabilecekler acaba..

Kimseye bi de fikrini falan da sormadık yani. Hani araştırıyoruz önerileriniz neler desek amenna ama yok.
KV kendi doğursun da koysun o ismi.
Bi de merak ediyorum bakalım benden sonra diğer oğullarının ve kızlarının evlenince neyine karışabilecekler acaba..

Gerçekten çok sinir bozucu. Ben henüz evli değilken bile kv. rüyasında görmüş , doğum yapmışım X'im geldi dünyaya demiş. Vefat eden eşinin adını koymamı istiyor. Şimdiden alttan alttan doldurmaya çalışıyor beni :) Daha evlenmedim , hamile kalmadım... (nasip olacak mı bakalım) İnsanın o ismi koyacağı varsa da koymayası geliyor cidden. Bi alemler :)

Anne ve babanın, en çok da annenin hakkıdır isim koymak.. Ben olsam ne yapar ne eder kendi istediğim ismi koyardım çocuğuma. Babasının istekleri de göz önünde bulundurulmalı elbet ama kayınpeder kayınvalide ne alaka yani...

Bu arada söylemek istedim, Mir Rusça'da hem dünya hem de barış anlamına gelir. Türkçe anlamları da güzel bildiğim kadarıyla ama tuhaf bir isim bence. Yarım kalmış gibi sanki, fazla kısa. Ben tercih etmezdim.

Anne ve babanın, en çok da annenin hakkıdır isim koymak.. Ben olsam ne yapar ne eder kendi istediğim ismi koyardım çocuğuma. Babasının istekleri de göz önünde bulundurulmalı elbet ama kayınpeder kayınvalide ne alaka yani...

Bu arada söylemek istedim, Mir Rusça'da hem dünya hem de barış anlamına gelir. Türkçe anlamları da güzel bildiğim kadarıyla ama tuhaf bir isim bence. Yarım kalmış gibi sanki, fazla kısa. Ben tercih etmezdim.

Onlar sadece Kürtçe olduğu için koydurdular zaten isimleri.

Canim emir koyun emir baran cok guzel olur.. sorarsa mir var dersin.. niye karisirlar boyle seyler e büyükler anlamis degilim... bende esime begendiremiyorum o sare istiyor ben oyku yada nehir.. oyku sare olsun dedim sen sareyi kullanmazsin diyor. . Bende büyüyünce çocuğum uz karar versin dedim hangi ismi kullanacagina☺

Back