• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim sorunu

Harbiden kayinbaba nerden bulmus boyle antin kuntin isimleri.. benimkide sorsan en fazla ayse fatma filan der. Cocugu severken dusunuyorumda "mir oglumm kuzum"miiirrrr gelsene cocugum yok olmuyor arkadasim sen dogum kagitlarini al kendin ne istiyorsan onu tak. Mirletmesinler insani. Hic olmadi ustteki arkadasin dedigi gibi emir filan yok bari kulaga hos geliyor

Bazilari Mir ismi guzel falan demis de olay ismin guzel veya cirkin olmasi degil ki...
Kadina resmen tasiyici anne gibi davraniliyo.

Mir de Baran da sevimsiz geliyo kulaga ne yalan soyleyim. Ben olsam sonuna kadar direnirim. Hamile hamile beni bu salak konu yuzunden uzen adama da sahsen bakis acim degisirdi.

İkisi de Kürt ismi .Mir ve Baran .İkisi de fena isim değil aslında .Kulağa da hoş geliyor ama mesele size söz hakkı tanımamaları . Ben kızımda hiç sıkıntı yaşamadım büyük eltim isim konusunda sıkıntı yaşamış .Kavga çıkınca doğal olarak bizde ses çıkarmadı kaynanam ...

En sinir olduğum şey bu işte. Olay isim olayı değil, daha doğmamış küçücük bir varlık üzerinden kendi hegemonyalarını kurmak istiyorlar.
Ben olsam dikilip başına, madem ismini sen koyuyorsun, büyütürken de her türlü masrafını karşılayacak mısın diye sorardım kendisine.

Mir tek basina hos degil ama baran mir guzel bence. Ben de baran ismini hic sevmem normalde ama ikisi kulagima hos geldi bilmiyorum

En sinir olduğum şey bu işte. Olay isim olayı değil, daha doğmamış küçücük bir varlık üzerinden kendi hegemonyalarını kurmak istiyorlar.
Ben olsam dikilip başına, madem ismini sen koyuyorsun, büyütürken de her türlü masrafını karşılayacak mısın diye sorardım kendisine.

Daha hamile oldugumu ogrendigi andan itibaren zaten her turlu maddi destekte bulunuyor ve bebegin tum masraflari bana ait dedi.

Siz bana bırakın ben koyayım ismini.Kimse kırılmamış olur hem :)

Okadar anne tasiyor karninda aslinda evet ya bende hamile olsam kendim isim secerim edime aileme tabiki sorarim neden ailemi es geceyim ama esim ve ben karat verirdim arkadasim tatli dil ile anlat kayinvalidenlere derim ben

Mir nedir yahu? Devami gelecekmis gibi, yani sanki yarim kalmis...adin ne oglum? Mir! Eeee devam Mir ne? .... Hey allahim, benimde en uyuz oldugum sey su isimlere karisma olayi, vallahi kimseyi karistirtmadim, sordum belki kulagima hos gelen bi isim söylerler diye ama herkes cocuklarim dogunca isimlerini ögrendiler, esim ve ben koyduk.... Vallah görünüse göre neyaparsaniz yapin esinizde inatsa gidip nufusa yazdircak bu Mir'i....yapacak biseyiniz yok gibi en azindan Nufusla alakali, ama ben sizin yerinizde olsam, onlar karar vermis ya konu kapanmis ya esiniz icin, bende bi isim belirlerdim hemde onlara uyan degil kendi istedigim bi isim ve ne olursa olsun nufusta ne yazarsa yazsin cocuguma o isimle seslenirdim, en cok sizinle zaman gecircek otomatikmen o isme alisir, eee cevremde benim istedigim isimle seslenir oldu bitti, onlar istedikleri kadar k...larini yirtsinlar Mir diye....:KK14:

Sizinki sidik yarışına dönmüş canım..
Bence mir kötü değil,ama asıl yapman gereken eşinle iddialaşmamak..
Yani isim ne olursa olsun huzurunuz önemli..ailen senin için madem önemli sen de babana sor bi isim, tatlılıkla eşine onu sun..
Yok senin ailen benim ailem e dönerse olay içinden çıkamazsınız...
34 haftalik hamileyim, erkek olacakmis. Her seyde oldugu gibi hamile kalinca isim mevzusu da esimle evlenmeden once hayaller kurarken dusundugumuz gibi olmadi. Cok duyulmus klasik isim olmasin fakat anlamli olsun dedikce esim olayi abartti. Ne dini ne siyasi gorusumuz ayni olmadigindan midir nedir bilmiyorum fakat kafayi yemek uzereyim. Onlarca isim soylememe ragmen hicbirisini begenmedi hep bi kulp buldu. En sonunda kendisi MiR ismine tutuldu kaldi. Hazetmedim alternatif sun diyince bi tane sey istedim alt tarafi dedi. Iki isim yapalim bari dedik, bu kez de onun istedigi isimle hic hitap etmeyecegimi soyleyerek vazgecti. En son Baran ismine karar verdik. O esnada Mir ismini aslinda isteyenen kayinpederim oldugunu, baskalarina Mir koyacaklar devami ne olursa olsun dedigini duydum. Simdi Mir Baran olmasina karar vermis esim. Babam oyle bir soyledi ki Mir de olacak di mi diye, bisey diyemedim dedi. Madem oyle bi ismi baban koyduysa Barandan vazgecelim ikinci ismi de babam koysun dedim. Tartismaya acik bir konu degilmis konu kapanmis vs.. Disardan bakildiginda ailemi seviyor saygi duyuyor. Kendi ailesiyle ezelden beri problemliydi. Ben her seyden herkesten once geliyordum.. Hepsi laftaymis.. Ben aylardir bu cocugu tasiyorum her turlu sikintisini yasiyorum, dunyaya getiricem ama soz hakkim yok! Ayrica babasi demis ki kimin once kizi olursa adini Duçem koyacak. Diger kardeslerinin evlenmeye henuz hiiic niyetleri yokken daha yola bile cikmayan kiz icin de isim koyuldu.. Kendilerinin 4 cocugu var hepsinin ismini kendi koymus, dedeye soz hakki vermemisler bile fakat simdi durum bu.. Aglamaktan catlayacagim.. Cocuk odasi bebek arabasi almak gibi bisey degil ki bu, o isimle seslenicem omur boyu o ismi tasiyacak cocuk ama kendimi tasiyici anne gibi hissediyorum. Geceleri yatamiyorum uyuyamiyorum zaten bebegin hareketlerinden. Bi de bunun stresi.. Ben bu adami nasil ikna edecegim hicbir fikrim yok :KK43:
i

öncelikle sağlıkla kavuşun inşallah yavrunuza.
bu isim mevzusunda erkek egosuna hastayım. afedersiniz tam hödük oluyorlar. babasına oğulluk yapıyo aklınca. ulan çocuk senin ve karının çocuğu, babana ne? ıyyyy sinir oluyorum.

ben Baran ismini değil ama Mir ismini severim. yalnız eşinize şunu hatırlatın bence. kökenini, Farsçasını boşverin. ben de Doğuluyum, bu isimler kürtlerin kullandıkları isimlerdir ve bu ülke dönem dönem Özgür isimli çocukların dışlandığı, Kaan isimli çocukların fişlendiği, Kürtçe isim koymanın yasak olduğu şimdilerde de en çok Recep, Emine, Sümeyye isimlerinin kullanıldığı bir güzide ülke !

yani yavrunuza böyle siyasi ya da görüşsel isimler koyarsanız yavrucak ilerde sıkıntı yaşayabilir. hani mesela solcu ailelerin Devrim Özgür koymaları gibi olur. bir Kürt ismi bir de güncel, popüler işte ne bileyim Çınar, Yaman filan koysanız daha iyi gibi.

Eşimin arkadaşının çocuğunun ismi Mirkan.Sormuştum o zaman anlamı ne diye.Mir asil demekmiş.Tabi hangi dilde bilemiyorum

Bebeğine koymayı düşündüğün ismi rüyamda gördüm de. Hatta bir de ak sakallı dedeli bir rüya uydur, herkes razı gelir eminim.

bi yonden eşinizde haklı arada kalmiş babası baska isim siz baska isim koymk istyrsnz babasıda sorunca diyemezki yok o ismi koymıcz die ne yapsın

Back