Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu Mirin anlami ne ki acaba.benim oglan doamis kizimin adiyla geldi valla biz esimle hic zorlanmadik.kiz olursa su ela koyacakrim ben.erkek oldugunu da ogrenince dedim ki Ates Han olsun maden Han dememin nedeni esimin adi Cihan.gerci isimin insanin ustunde etkili olduguna inaniyorum.Ates Han Kurt oglumun adi.tam bi canavar...masallah
Bende düşündüm de başıma gelse böyle bir şey, herhalde pederime "baba ben bu ismi hiç hazetmedim, annesi olarak şu ismi düşündüm sevdim ne dersin?" derdim. Tabi bu durumda bir büyüğün(!) büyüklük yapıp tabi kızım sen bilirsin demesi gerekli. Mir Baran olucaksa da artık ismi sevmeye çalışın, çünkü kendinizi yıprattıkça olan size ve bebeğinize oluyor. Stressli olmaktansa bir mucize olan gebeliğinizin ve bebeğinizin tadını çıkartın.Bilinmez, belki mir baranı sizde çok seversiniz ileride.
ortak kararla bir isim koymanız daha mantıklı ..
Çıldırıp Boramir koyun yüzüklerin efendisi karakteri gibi
Anlamını sorana ismini annesinden alan kahraman dersiniz.
Bende kendi başıma geleni anlatıyim arkadaslara fikir olsun ben kayınbabamı çok severdim birinci çocuğum erkek ismini ali kerim düşünmüştük hem babamın ismi hemde kendi isteğimiz yanyana herkesin gönlü olur diye düşündüm kayınbabama bana isim listesi yapın içlerinden seceriz bizim düşündüğümüz isim ali kerim dedim tm liste yaparız dediler yapmadılar hiç onemsemediler ben onları n rızasıyla isim koymak istemiştim babam aile yakınlarına benim ismim ali değil ali osman demiş koymasin istemiyorum demiş ben sezeryanla ve cok zor bi doğum yaptım hastaneye aile dostumuz gelip bole söyledi bende ali koymaktan vazgeçtim o kadar uzuldum ki esimde bende çok ağladık 3 gün isim düşündük Eymen koyduk babam bu isimli bi çocuğu ellememde sevmemde diye haber göndermiş üzüntümum üstüne tuz basılmış gibi oldu en son kimseye sormadan ne diyeceklerini umursamad an Emirhan koydum şimdiki aklım olsaydı kimseye sormadan dini anlamı olan güzel bi isim bulup koyardim allah oğlumun isminden dolayi beni değil onları sorguya çeksin ins kızım oldu onlara sormadan çok güzel anlamlı bi isim koydum hastaneye geldiklerinde ogrendiler şimdi yine hamileyim kimseye sormadan yine eşimle ben koyucaz ins SIZ SIZ OLUN KİMSENİN NE DEDIGINI ONEMSEMEYIN ÇÜNKÜ BIZ ÇOCUKLARI MIZIN ISMINDEN SORGÜYA CEKILECEGIZ ISIMLERI NE KADAR GÜZEL OLURSA AHLAKLARIDA OLE OLURMUS ALLAH HERKESE KOLAY LIK VERSIN
mir Doğuda Güneydoğu da çok kullanılıyor bence evlenmeden önce ne hayal ettiyseniz o olmalıydı bide dünya görüşü bu kadar farklı kişiler herseyi affeder diyip evlenmemeli bence benim oğlumun adı Metehan Deniz ill isim. eşimden 2.benden ama birbirimizin koyduğu isimleri de severek istedik. içimize sindi mete diyoruz daha ziyade büyük Türk hükümdarı Mete den geliyo adı ikimizde milliyetçiyiz farklı görüşü olsa yapamazdım ben şahsen
Allah yardimciniz olsun üzüldüm. Ancak o çocukta kocaniz da dahil en çok sizin hakkiniz var. Tasiyan, agrisini sancisini çeken ve doğuracak olan sizsiniz. O yüzden birak dedeyi babadan bile acik ara söz sahibisiniz kendinizi ezdirmeyin. Mir isminden kendi adima hoslanmadim. Çevremdeki baranlarin hepsi it kopuk. Duçem ismi hele hic hoş değil.Gönlünüzden ne geçiyorsa siz onu koyun. Bunu başarmak içinde her yol mubahtir. Aglayin sizlayin trip atin konusmayin abartabildiğiniz kadar abartin..
Mir ne Duçem ne ya. Hepsi üzüntüsünden çatlasa yine koydurmazdım bu isimleri.
duçem de mi var o ne demek nereli bunlar yahu
Bence siz Emir koyun ismini hem daha güzel ve anlamlı hem de ne onlarin dediği ne de sizinki
Eylülün konusu bu ya. Doğmuştur çocuk. Adı ne oldu merak ettim şimdi :)
mir ismi güzel ben mirkan duymuştum o da çok hoştu...
ama ikinci ismi kimseye bırakmayın anasısınız siz koyun.
hatta x mir şeklinde koyun ismi.
9 ay dedesi taşımadı neticede.
Mir ve Duçem ne demek yabancı mısınız ona göre yorum yapalım?
Ayrıca Mir ismi Türkiyede Emir olarak anlaşılabilir
Kurt isminde erkek ismi ne kadar yaygin TR de ?
Ben de yurt disinda yasiyorum acaba Kurt koysammi diye dusunuyorum.
Hem ingilizce de de var, hem de Turkce de var.
Benimde aklımdan kız olsaydı miray geçmişti :)Miran geldi aklıma benim de. Hem mir koymuş hem tek isimle halletmiş olursunuz. Söylenişi de güzel. Miran oğluuumm..
Mir ismi guzelmıs. Valla ben Allah kısmet ederse ilk oğlumun adını Mustafa Kemal koyacağım. Daha guzel bir isim dusunemıyorum. Üstelik babamın da adı :)
Mir ne yaa sacmalikdan ibaret .. koyma baci diret ilerde rezolmi olsun cocuk mir olacagina mehmet olsun daa iui
Madem koydular rızan olmadan.. kendi koyacağın isimle seslen çocuğa. Ilerde değistirir belki kendi isteğiyle.
10 tane cocugum olsa 10unun da adını ben koyarım. Esim de gobek adını koyuyor bizde. Kimlikte yazmıyor![]()
Allah size o kocayla bir omur sabir versin kardesim. Cocuga kendi istediğin isim ile seslen..
Mir ismi guzelmıs. Valla ben Allah kısmet ederse ilk oğlumun adını Mustafa Kemal koyacağım. Daha guzel bir isim dusunemıyorum. Üstelik babamın da adı :)
Yahu gerektigi gibi tepkinizi koyamiyorsunuz cocugu kapip kacican babanin evine 1 ay yok olcan ortadan o zaman bak nasil seve seve degistiriyor cocugun ismini kocan
bu arada isim koyulmuş, ne desem bilemiyorum
benim kyınpeder de x ismi düşünüyorum demişti ama tabi ki lafta kaldı, ciddiye almadık
siz istediğiniz sekilde hitap edin diyecem ama o da olmaz, çocuk kimlik karmaşası yasar
henüz adını bilmiyorken değişiklik yapmaya bakın
Ne oldu ismi cok merak ettim
ismi ne oldu
Mir kumandan demek. Eskiden osmanlıda kullanılırmış. Osmanlıdan Cumhuriyete kadar kullanılmış mesela şu an ki albaya o zamanlar miralay denilirmiş...
Ama kendi çocuğuna isim koymak senin en doğal hakkın ve ben olsam kıyameti koparır genede kendi istediğim ismi koyardım.
EDİT: KONU ESKİ BEBEĞİN İSMİ MİR OLMUŞ BİLE.![]()
Mir hic hos değil .göbek adi olsa neyse.esinize cocugunuzun ilk ismini siz koymak istediğinizi söyleyin .yada bahçede gül secermjs eskiden insanlar su gülün adi su bunun bu diye isim verirlermiş.sonrada hangi isim daha hayirliysa o gül daha cabuk uzasin denirmiş tabi iki gulde eşit boyda olacak isim verirken hangi gül önce uzarsa çocuğun adini onu koyarlarmis bizim sülalede aileler isimleri tartisma olmasin diye çoğu boyle koymuş.yani 9 ay tasi isim bile koyma.insan uzuluyo.haklisin.şeytan diyo kimliğini kendin cikar nüfus memuru yanlislikla boyle yazmjs napim yanlis anlamis filan de kivir :))