• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim anlamı

Elbette ki saklanmayacagiz.

Son nefesimi vermeden bu igrenc ayrimin, asagilanmanin sona erdigini gorurum umarim.

İnş. ayy hiç ayrım yapmam hayatım boyunca sadece ve sadece karşımda ki kişinin karakterine ve insanlığına dikkat ettim. İnancı , ırkı , dili , rengi bunlar umurumda bile diil.

Bu konu beni rahatsız etmeye başladı. Mune'yi etiketlemek istiyorum ama sadece ben böyle düşünüyorsam diye etiketlemedim. Tek kelimeyle ırkçılık.

Irkçılık olarak düşünmeyin.Her ismin çağrıştırdıkları vardır.
Siz Fransız ismi duyunca aa bu Fransız herhalde diye düşünmüyor musunuz ? Irkçılık mı oluyor o zaman ?
Veya Rus,Amerikalı,Arap filan isminden anlaşılmıyor mu ?

Siz Fransız ismi duyunca aa bu Fransız herhalde diye düşünmüyor musunuz ? Irkçılık mı oluyor o zaman ?

Konu sahibi, acik sozlu olmamizi isterken bu ilginc iyimserliginiz beni benden aldi gercekten.

Türk ,Kürt, Çerkez,Laz,Sünni ,Alevi vs ne farkeder Önemli olan insan gibi insan olabilmek.Soyumuz tam olarak kaç kuşaktan beri Türk yada Kürt VS? büyük nine ve dedelerimiz zamanında karışmış birbirine hankisi hanki kökenden net mi?ben mesela araştırdım kendimce 5 kuşaktan öteye gidemedim belki rusum belki ermeni belki belki..önemli olan insan olabilmek temiz kalabilmek:KK200:

Mesela Berfin diye bir ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Dikkat ederseniz burada vurgu yapılan cümle doğulu ve kürt olması !

Aslında siz iyi niyetle bakıyorsunuz fakat açıkça Kürtlük ve doğulu olmaktan utanç duyuluyor açıkça diyememiş ama buraya kadar konu açılıyorsa çok yazık yani ! Gelinimiz Türk , eniştem Türk bizde kürdüz hiç bir problemde yaşamıyoruz.
Batıda görev yaptığım yıllarda hiç saklama gereği bile duymadım doğuluyum dedim. Sağolsun arkadaşlarda zerre kadar ayrım yapmadılar ve halada görüşürüm ve çokta severim arkadaşlarımı. Öyle bir algı politikası var ki sanki Kürtler ve Türkler düşmanmış gibi yahu yüz yıllardır bu millet bir arada evlenmişler, akraba olmuşlar ama bazı zihniyetsiz kişiler anca provokatörlük yapsın ! Bu milletleri birbirine düşürenler Allah'a havale olsun !

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...
Berfin kürt ismi zaten kesin eminim.Ama ne fark eder? Kafasına takmasın.

aaa ben kürt ismi olduğunu bilmiyordum, rojin rojda vs bu tarz genelde daha çok belli oluyor.
ama benim adım öyle olsa değiştirirdim, çağrışım yapılmasını sevmiyorum isimlerin veya herhangi şeylerin.
benim de kütüğüm doğuda bir il fakat türkmen göçmeniyiz, yani her isme bakılarak yada şehire bakılarak bu kesin böyle diye yargılanamaz.

Konuyu saptıran bi sürü kişi olmuş
temel fadime nasıl Karadenizi çağırıştırıyorsa Berfin de doğuyu çağırıştırıyor arkadaşım..güzel bi isim ama takıntı yapılıyorsa başka

Berfin zaten Kürtçe kökenli bir isim.
bir şeyler çağrıştırmasına gerek yok yani

Berfin ve kürtçe..Hımm benim daha önce hiç aklıma bile gelmemişti .Çağrıştırmıyor bence,güzel isim

Benim oğlum benim gibi yarı Türk yarı Yunan.

Benim ve oğlumun 2.ismimizi duydukları zaman 'gavur' diye düşünürler mi umursamıyorum bile, ismin etnik kökenini niye umursuyor ki arkadaşınız?

Her ne olursa olsun burası Türkiye Cumhuriyeti En Büyük TÜRKİYE Hepimiz aynı bayrak altındayız ve kimsenin bunu değiştirmeye gücü yetmez. O yüzden bir isim kökenini kafaya takmak ırkçılık gibi geldi bana. Rahatsız oluyorsa değiştirir sorun etmesine gerek yok.

Okurken mavi ekran verdi beynim. Okuyorsunuz, sanatçı olmak istiyorsunuz ve ufkunuz isimden bir ırk çağrısı çıkarmı sığlığında. Üzüldüm valla, ben gelecek nesilden daha umutluydum.
Not: konu sahibi bu cümleler arkadaşına, senin sadece yazan bir elçi olduğunu umut ediyorum.

Ben Kürt olduğunu düşünürdüm.

Ayrıca bu konuda tartışmaları da doğru bulmuyorum. Kız Kürt değilse Kürt olarak algılanmak istemeyebilir ve bu en doğal hakkı.

Biri "benim ismim ingiliz ismi bu ismi duyunca beni ingiliz zanneder miydiniz?" Dese herkes evet ya da hayır diye cevap verirdi. Burdan "ingiliz olmak kötü bir şey mi" sonucu çıkarmazdı kimse.

Kürt denilince neden herkes savunmaya geçiyor anlamıyorum.

Berfin ismi neycedir bilmiyorum ama ben ismim Berfin olsun istemezdim çünkü benim bildiğin Berfin'lerin hepsi Kürt ve kendim Kürt olmadığım için bu ismi taşımak istememek en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Kendi ismim de Türkçe değil mesela, bana hep Rus musun yabancı mısın diye soruyorlar ve rahatsız oluyorum. Yabancı olmak kötü bir şey olduğu için değil, Türk olduğum için rahatsız oluyorum.

Bence savunacağım derken insanlar ayrımcılık yapıyor.

Berfin güzel isim.
Duyduğumda doğulu, kürt kökenli biri geliyor aklıma, evet.
Ve bu bana göre önemli orası da ayrı, benim ismim olsun istemezdim, çocuğuma koymazdım filan.

Arkadaş takıntı yaptıysa, çağrışım yapıyor, o konuda haklı.

Benim ismim de Arapça ama arap değilim :☺
Öyle düşünmemek lazım aslında ama

Berfin ismini hep kurtler koyuyor o yoreye ait bi isim degil mi zaten, o yuzden ben de duydugumda direkt kürt oldugunu dusunuyorum, zaten kürtse buna takilmasina ne gerek var ki

Back
X