• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim anlamı

İsimlerin Kürtçe, Türkçe, Arapça, Farsça olmasının bir önemi yok ki, arkadaşınızı bu takıntıdan kurtarmaya çalışın, Berfin gayette güzel bir isimdir, misal Baha diye bir isim var, bu isim Kürtçe'ymiş ama ne kadar hoş ve değişik bir isim, üstelik Baha ismiyle bildiğimiz bir şarkıcı da var, aynı şekilde Behram'da Kürtçe'ymiş, BehramKale tarihi bir yer, insanlar aaa ben gitmem oraya mı diyor?

Arkadaşınız çok yanlış düşünüyor, kimsenin etkisi altında kalmasın, ismini sevmese anlaşılır bir durum olur lakin Kürtçe zannedilecek diye isim değişikliğine gitmesi:KK12:

Birbirimizi isimlerimize, ırklarımıza, soylarımıza göre yargılamak bize yakışmıyor.

bana hıc kurtceyı cagrıstırmadı
benım arkadasımın oglunun ısmı aslan
oda hayvanı cagrıstırmıyor
anlam önemlı tınısı önemlı

dogulu olsa nolacak sankı ? ne nıce ısımler var ana baba katili canlı bomba bılmemne...
hayatda ne dertler var gozunu sevım ufff
sankı tartısma cıkarmak ıcın acılmıs konu

büyük ihtimalle ismi yüzünden bi kaç problem yaşamış bu sebebten de unu sorun edinmiş
kız kardeşlerimin birinin adı kürtçe berfin, biri dilan, erkek kardeşimin adı jiyan ve jiro benim bi sıkıntı yaşamadık bu sebebten bizde normal geliyor

büyük ihtimalle ismi yüzünden bi kaç problem yaşamış bu sebebten de unu sorun edinmiş
kız kardeşlerimin birinin adı kürtçe berfin, biri dilan, erkek kardeşimin adı jiyan ve jiro benim bi sıkıntı yaşamadık bu sebebten bizde normal geliyor
nerede yasıyorsunuz

Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...

Aklıma bile gelmedi. Hem kürtçe olsa veya çağırıştırsa ne olacak ki ?
Irkçılık yapacak insan isimden değil başka bir şeyden anlar yine yapar.
Zihniyet meselesi.

kürtçemi farsça mı araştırmadım ama berfin çok güzel bir isim bence anlamdı da güzelmiş diğer arkadaşların dediği gibi...
karadenizli bir arkadaşım var dünya tatlısı sarışın mavi gözlü 2 yaşında bir kızı var adı da berfin ... ondan sonra berfin ismini daha da sevdim hiç takmasın kafasına cok istemiyorsa da mahkemeye başvursun adını değiştirsin

Bi insan ile tanıştığımda isminden nereli olduğunun çıkarımını yapmıyorum,genelde nereli olduğu,hangi milletten,ırktan,etnik kökenden olduğuyla da ilgilenmiyorum.
Ha böyle düşünen milyonlarca insan var ülkemizde,bunun ayrımcılığını da yapan var arkadaşınız belki o insanlara denk gelmiştir.

kesinlikle doğulu ve kürt olduğu aklıma geliyor tabi ki önemli değil onun karekter ve insanlığı önemli ama ne yazık ki ön yargıların olduğu bir toplumdayız dünyanın bir çok yerinde de böyle

çok sıkıntı duyuyorsa ikinci bir isim daha alsın sonuçta kendi hissettikleri önemli...

Berfin evet kurtce bir isim gibi ama kurt olmak kotu bir sey mi? Laz ismi, cerkez ismi vs olunca daha iyi mi olacak? Yahu bu ulkede yasiyoruz birbirimize o kadar kaynasmisiz ki bu ayrimcilik kadar anlamsiz bir sey yok. Misal veriyorum karnimdaki bebegin kokenleri:

%37.5 muhacir
%25 manav
%25 laz
%12.5 kurt

Ben simdi evladimin neresini ayirayim? Kimse kusura bakmasin da bu yapilan irkcilik baska bir sey degil.

Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...
saçma tınısı anlamı güzel olduktan sonra ne farkeder.kürt olmak doğulu olmak gibi kaygılar içimize bozguncuların saldığı hastalıklar.akıllı insanlar bunları bunyelerinde barındırmaz ve kendi ve cevresiyle vbarısık olur aksi hlde bu hastalıklar bizi bozguncuların kullanılmasına zemin hazırlar, kimseye kendimizi kullandırmayalım.

valla ne yazik ki kokenle ve dini inanislarla ozdeslesmis isimler var buda onlardan biri, bende kurt ismi olarak biliyorum cok guzel bir isim aslinda ama kurt olmayipta bu ismi sirf sevdigi icin koyanda gormedim.
Biz ic anadoluluyuz, dogu ile kurtluk ile alakamiz yok ama akrabalarimdan bircok kisi berfin, dilan isimlerini koydu, tercih edenler var ona dikkat cekmek istedim ama dogu ile ozdeslestigi icin ilk izlenimin kurtlugu cagristirdigi dogrudur

Ben Berfin adını çok seviyorum. Anlamı sanırım kar demekti. Hatta Berfu adini da cok seviyorim. O da galiba kar tanesi. Ama Kürt adı olduğunu düşünyorum.hatta sen Farsça diyene kadar bilmiyordum. Ve ülkemiz de Kürt olmak geçmişte problemdi bir ara problem olmadı ama yine sıkıntı. Yani o sebeple çocuğuma koymak istesem de koymam.

Berf: kar
Berfin: kardelen
Berfu: kar gibi beyaz...

Farsça ve kürtçe zaten irani dillerin yakın kolları ama ne fark ediyor hangi dilde olduğu. Anlamlı ve güzel olsa yeter. Böyle anlamlandırmalar ve etiketlemeler saçma ve gereksiz. Çocuğum olsa koyarım dediğim isimlerin hepsi farklı dillerden, bazı yöresel isimler dışında hiç aklıma gelmez kişi şuralıdır vs demek. Çünkü kişilerin meşrebine bakarım, milletine dinine vs değil.

Irkçı takıntılar ve önyargılar iyi değildir, sizi hasta yapar. Arkadaşınızın da bununla ilgili ciddi bir kompleksi var belli ki, yardım edin tedavi olsun. Hiçbir köken utanmayı ya da böyle bir takıntı yapmayı gerektirmiyor ya da kişiyi diğerinden daha özel kılmıyor. Gereksiz şeylerle kendisinin ve başkasının hayatını zorlaştırmanın manası yok.

bana bir kürt arkadaşım ben hamileyken bu ismi önermişti anlamı kürtçe kar tanesi demek demişti o kızının adını Berfin koyacakmış

Back
X