• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim anlamı

Ben de kürtçe diye biliyorum. Ama çok hoş bir isim.
Çevresinde bu yüzden psikolojik baskı yapanlar mı var? Bence ismiyle barışık yaşasın.

Sirf kurt sanarlar diye mi ismini begenmiyor?
Evet ablacım ya malesef işte söz geçiremiyorum... Arkadaşım çok olgun bi insan simdiden gelecekle ilgili plan bile yapıyor. Sanatçı olmak istiyormuş ve insanların ne dediğine önem veren bir insan korkuyor.

Evet ablacım ya malesef işte söz geçiremiyorum... Arkadaşım çok olgun bi insan simdiden gelecekle ilgili plan bile yapıyor. Sanatçı olmak istiyormuş ve insanların ne dediğine önem veren bir insan korkuyor.
Kurtceyle sorunu olan birinin adinin berfin olmasi ne guzel :) rahatsiz oluyosa degissin herkes kurt sanar falan utanmasin:işsiz:

Berfın bana asortık bısı gıbı geldı syleyış olarakda zarıf geldı berfın ısımlı bı bayann aklımda canlındırmaya calıstıgımda zayıf bakımlı bı bayan canlandı bu arada ben cerkesım bı cerkes ısmı tasımak ısterdım ama adımdan da memnunum bu tur seylere takılmak da sacma geldı bana

Berfin ismini bende hep kürtce sanirdim bu bir ön yargi degil ama cünkü kürtler de bu isimi cok duydum hic de arastirmadim. Yigenimin ismi berfin ismine benziyor ta ki ozaman ögrendim isminin kürtce olmadigini. Farsca ve kürtce birbirine benziyor sanirin o yüzden öyle

Bu topraklarda kurt turk cerkez laz roman ayirmaksizin hep birlikte yasiyoruz ayni havayi teneffus edip ayni topraklarda yasiyoruz. Kurt turk diye kimse ayirt etmez. Buradaki arkadaslar hemn yanlis anliyor. Mesela jankat ismi de cerkez ismidir. Cerkez ismi dedik diye hemn ayirim yapmis olmuyoruz.

Ne alaka ki yani??

Bana gore berfin de kurt ismidir.
Simdi ben boyle soyledim diye ayirim mi yapmis oluyorum.

Berfin ismini ilk duyduğum zaman aklıma Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filmindeki trans çocuğun son sahnede çiçeği anlatışı geliyor.
Tabi ister istemez doğulu kürt yankılanışı..
Ama ben olsam rahatsız olmazdım. Doğulu veya Kürt olmak aşağılanma sebebi asla olmamalıdır. Öyle olunmasa bile o anlamda isme sahip olduğu için kendini de aşağı görmemeli bence.. saçma.. ergen bunalımları..

evet kürk kökenli bir isim diye biliyorum.Doğru değilse bile kesinlikle öyle bir algı var.Ama bu kötü bir şey değil ki.

Merhaba arkadaşlar bu seferki derdim kendim için değil. Arkadaşım için ismi Berfin ve ismini beğenmiyor. Aslında farsca bi isim ama genelde kürtçe olarak düşünülüyor. Siz bu ismi ilk duyduğunuzda ne düşünürdünüz? Lütfen açık sözlü olun ve içinizden geleni söyleyin. Mesela Berfin diye bi ünlü olsaydı bu kızı kürt veya doğulu olarak mı düşünürdünüz? Arkadaşlarım benim için çok önemlidir ve sizede güveniyorum...

Berfin ismini duydugumda once insan oldugunu sonra da cinsiyetinin kadin oldugunu dusunurdum, aklima orali burali diye gelmezdi.

okula gidiyor yani bu düşüncelere sahip olan arkadaşınız. yazık yazık, hala bu kafalar. ismi lila, alina, melina filan olsa "ayyy bu ismin kökeni ne acaba?" diycek miydi bu kıymetli arkadaşınız. ayıptır ya.
biraz açın vizyonunuzu, gençeciksiniz daha, bu ülkenin umudu sizlersiniz. hala isim, doğulu, kürt bilmem ne. kürt olsa ne olcak. kızımın adı berfin diyen üyeye sorduğunuz soru bile ne değişik. çıkın şu kalıplardan.

Back
X