- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.749
- 208
- 36
- Konu Sahibi bestecaglar30
Berfin evet kurtce bir isim gibi ama kurt olmak kotu bir sey mi? Laz ismi, cerkez ismi vs olunca daha iyi mi olacak? Yahu bu ulkede yasiyoruz birbirimize o kadar kaynasmisiz ki bu ayrimcilik kadar anlamsiz bir sey yok. Misal veriyorum karnimdaki bebegin kokenleri:
%37.5 muhacir
%25 manav
%25 laz
%12.5 kurt
Ben simdi evladimin neresini ayirayim? Kimse kusura bakmasin da bu yapilan irkcilik baska bir sey degil.
Aslında ne kadar kaçmaya çalışsalar da Anadolu insanı olarak böyle karışığız, meleziz. En saf kanım diyen dahi beş kuşak öteye gidemiyor. Zülfü Livanelinin bir kitabında yazıyordu sanırım. Aslında hiç birimizin büyük büyük dedelere ulaşamama sebebi de bu karışımlar diyordu ne derece doğru bilemem.
Benim de %50im Kırımdan göçen tatar kalan yüzde elliminde %25i egeli %25i doğulu. Melezim ve melezliğimle de mutluyum. Mesela bizim doğulu tarafımız hakkında bilgimiz yok, Kürt de olabilirim Ermeni de olabilirim. Ermeni olabilirim dediğimde Kürt olma ihtimalimden daha büyük bir tepki alıyorum mesela. Ama dedemin anneannesi o yıllarda Fransız lisesine yollanmışsa muhtelemen böyle bir şeydir diye tahmin ediyorum ben. Yine de bu karışık soyumla gurur duyarak söylüyorum da
Şimdi çocuğum olsa benim bu karman çorman yüzdeme bir de Karadenizli eklenecek mesela.
Ne güzel çok kültürlü bir gen havuzu olacak..
Konu sahibi çocuğuna Berfin koyan arkadaşa nerede yaşadığını dahi soracak kadar yetinmiyorsun. O kadar aslında sana Kürt ismi koymak yanlış geliyor ya. Çok yanlış düşünüyorsun. Sadece güzel gelir anlamı koyar. Bir insan sadece ismi dolayısıyla birine baskı kuruyorsa o insan olamamıştır. Cidden kürt ismi yada kürt diye bu kadar önyargılı olmayın lütfen.