- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
Kadını şikayet et işten atsınlar. Dışarda o kadar işsiz varken bu işini bilmeyen fesat çalışmayı haketmiyorDert değil aslında ama canım sıkıldı açıkçası.
Şimdi ben küçük bir şirkette işe başladım banko elemanı olarak.
Geleni karşılıyorum, müşterilere çay söylüyorum, stok kaydı yapıyorum falan. İşe bu şartlarla girdim yani.
Burda bir teyze var mutfak işlerine bakıyor. Çay servisi, yemek bu teyzenin görevi. İşe ilk girdiğim günden beri hiç arayıpta kendim için bir şey istemedim, istemem de zaten. Lakin bu teyze beni hiç sevmedi. Ne bir yüzüme güler, ne bir sohbetime karşılık verir. Sebebi ise şu: Ben işe ilk girdiğimde stajer kız vardı. Bu kız teyzeye hep yardım etmiş çay servisi, bulaşık vs konularda. Benim geleceğimi öğrenince de kendince plan yapmış, ben ona yardım edermişim, stajer kızda bilgisayar işlerine bakar diye. Kimseye sormadan etmeden kendi kendine böyle düşünmüş bende umduğu gibi çıkmayınca bana sinir oluyor.
Geçenlerde satış danışmanımızın misafirleri geldi, kendisi aradı 4 çay istedi. Teyzede getirdi. Meğer adam banada çay söylemiş sonradan farkettim. Ben eğilip çayı alırken teyze laf soktu! Bir şey demedim. Daha sonrasında buna benzer ufak olaylar oldu ama hiç aldırış etmedim.
Bugünde şirketin şefi 2 çay istedi bende susadığım için kendime de su söyledim. Çayları dağıttı, tepsiyi masaya koydu bende kalkıp kendim aldım suyu. O sırada bana "Suyu kendin için mi istedin? Çocuğun mu düşer gelip kendin alsana suyu" demez mi? Sinir oldum yaa.
Yani ben bu zamana kadar kendim için ilk defa bir şey istedim, o da zaten çay getireceği için.. Ha çay getirmeseydi zaten gidip kendim alacaktım ama zaten mutfaktan geliyor diye söyledim. Bu zamana kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Zaten işe yeni girdim ben hep yakın davrandıkça teyze cozuttu. Beni ne olarak görüyor bilmiyorum. Patronun oğlu var 13 yaşında. Ona hizmet ederken hiç gocunmuyor ama bana bir su getirmesi kadına dokunuyor.
Anlamıyorum yaa.. Bende mi bir yanlış var acaba?
Sabah sabah sinir oldum.
Bir daha seni böyle insan içinde bozarsa, cahilliğine veriyorum, yoksa kendi işinin ne olduğunun farkındasın değil mi, de?Dert değil aslında ama canım sıkıldı açıkçası.
Geleni karşılıyorum, müşterilere çay söylüyorum, stok kaydı yapıyorum falan. İşe bu şartlarla girdim yani.
Burda bir teyze var mutfak işlerine bakıyor. Çay servisi, yemek bu teyzenin görevi. İşe ilk girdiğim günden beri hiç arayıpta kendim için bir şey istemedim, istemem de zaten. Lakin bu teyze beni hiç sevmedi. Ne bir yüzüme güler, ne bir sohbetime karşılık verir. Sebebi ise şu: Ben işe ilk girdiğimde stajer kız vardı. Bu kız teyzeye hep yardım etmiş çay servisi, bulaşık vs konularda. Benim geleceğimi öğrenince de kendince plan yapmış, ben ona yardım edermişim, stajer kızda bilgisayar işlerine bakar diye. Kimseye sormadan etmeden kendi kendine böyle düşünmüş bende umduğu gibi çıkmayınca bana sinir oluyor.
Geçenlerde satış danışmanımızın misafirleri geldi, kendisi aradı 4 çay istedi. Teyzede getirdi. Meğer adam banada çay söylemiş sonradan farkettim. Ben eğilip çayı alırken teyze laf soktu! Bir şey demedim. Daha sonrasında buna benzer ufak olaylar oldu ama hiç aldırış etmedim.
Bugünde şirketin şefi 2 çay istedi bende susadığım için kendime de su söyledim. Çayları dağıttı, tepsiyi masaya koydu bende kalkıp kendim aldım suyu. O sırada bana "Suyu kendin için mi istedin? Çocuğun mu düşer gelip kendin alsana suyu" demez mi? Sinir oldum yaa.
Yani ben bu zamana kadar kendim için ilk defa bir şey istedim, o da zaten çay getireceği için.. Ha çay getirmeseydi zaten gidip kendim alacaktım ama zaten mutfaktan geliyor diye söyledim. Bu zamana kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Zaten işe yeni girdim ben hep yakın davrandıkça teyze cozuttu. Beni ne olarak görüyor bilmiyorum. Patronun oğlu var 13 yaşında. Ona hizmet ederken hiç gocunmuyor ama bana bir su getirmesi kadına dokunuyor.
Sabah sabah sinir oldum.
Çok haklısınız. Bende iş yerlerinde ilişkilerde bir sınır olması gerektiğini düşünüyorum.Madem bu işi ilerlemek ve kariyer adımların için bir basamak seçtin mutlaka profesyonel davranmalısın.
Hatta hafta sonları vaktin varsa etkli iletişim, halkla ilişkiler, girişimcilik, diksiyon gibi kurslara katılıp eğitim almanı tavsiye ederim.
Ben bu kurslara katılıp meb onaylı sertifikalar alıp hem cv mi zenginleştirdim hemde sosyal ve meslek bilgilerimi.
Kardeşinizle bile aynı ortamda çalışasanız birbirinize x hanım x bey olarak hitap etmeniz gerekir, çünkü abi abla teyze amca gibi kelimeler ben senden küçüğüm eziğim olarak algılanır sırtına binen çok olur.
hanım bey gibi kelimelerde sizi elit ve sınırlarınızın olduğu imajını verir.
Bence öncelikle kendinizi geliştirip daha hızlı profesyonel olmaya bakın.
çünkü iş hayatında illa bu tarz kişiler pusuda bekliyor oluyor.
ay tam nefretlik ya iki yüz vermeye gelmiyorlar sakın aman diyim yüz göz olma. ben yandım sen yanma bizim burada var ay iki yardım ettm diye bişey desem tınlamıyor beni emir versem görevi surat sallandırıyor formenler azarlıo neler diyo çıtı cıkmıor benle samimi diye bes karıs surat kale almıo tabi arada silkeliyom cok ii anlıyorum senii ya nfretlik yaa bugünde masaya herksin koyuyo ben uyardım halde koymamş su alışkanlıgın yok heralde ddim benm masada yok evimde de koymam dio onlara nye koyuyosun peki evin değil bura dedim. çat çat tabirdotları vurusu var kafama calacak napıyosun sen ya dedim ? kızdım yemegıde bulambac ettim yemedim araya verdim azarladım o dilden anlarlarr sakınn taviz verme işini yapsın ben yandım sen yanma :) ben tepem attımı iki laf diyorum ama aşırı canım sklıooo..hiç sallama yüzüne sakın gülme ..Dert değil aslında ama canım sıkıldı açıkçası.
Sabah sabah sinir oldum.
ay tam nefretlik ya iki yüz vermeye gelmiyorlar sakın aman diyim yüz göz olma. ben yandım sen yanma bizim burada var ay iki yardım ettm diye bişey desem tınlamıyor beni emir versem görevi surat sallandırıyor formenler azarlıo neler diyo çıtı cıkmıor benle samimi diye bes karıs surat kale almıo tabi arada silkeliyom cok ii anlıyorum senii ya nfretlik yaa bugünde masaya herksin koyuyo ben uyardım halde koymamş su alışkanlıgın yok heralde ddim benm masada yok evimde de koymam dio onlara nye koyuyosun peki evin değil bura dedim. çat çat tabirdotları vurusu var kafama calacak napıyosun sen ya dedim ? kızdım yemegıde bulambac ettim yemedim araya verdim azarladım o dilden anlarlarr sakınn taviz verme işini yapsın ben yandım sen yanma :) ben tepem attımı iki laf diyorum ama aşırı canım sklıooo..hiç sallama yüzüne sakın gülme ..
var var olmaz mıı benmde aşırı canım sıkıldı kötü davranınca anlıyorlar valaa çay iste gayet resmi ol telfonda filan sana laf dediğinde pat ağzının payını ver bakalım konusamaz bana mesafeyi aştığı an iş yaptırp emir veriyorum ondan anlıyor..Bunlar işlerine geldiği gibi davranırlar hele seni iyi niyetli bulduysa kullanır sakın kanma hiç ayıp olur mu diye düşünme cidden kafa yorduğumuza değmiyor hep daynamadığımızdan oluyor ..ihtiyac meselesi de değil adamına göre davranıyor uyanıklar emir ver hiç çekinmeee yeniymişsinde nasıl alıştırırsan öle gider iki boz onu bak noluyor..Off her yerde var demekki böylelerinden..
Yüz vermiyorum zaten .. Sabahta konuştum sert çıktım birazz.
Gayet mesafeliyim.. Herkes işini yapacak.. O o şartlarla işe girdi, bende bu şartlarla..