İş yerindeki teyze

boşver sallama sadece mesafe koy..

Ha arkadaşlar bide bazen arayıp "teyze x beye 2 çay getirir misin?" dediğimde "valla ben getiremem kendileri alsın ya da sen gel götür"diyor , bende gidip almıyorum tabiki. İşin bitince getir diyorum.

Benim eski iş yerimde de böyle bir bayan vardı. Önceki sekreter buna hep yardım edermiş falan, benden de bekledi de benim tonla işim vardı çaya çorbaya zaten vaktim yoktu. Öyle olunca bu da laf duyurmaya başladı, işte X yardım ederdi de, falan da filan da diye. Ben de hiç önemsememiştim. Bir de numara çekmiştim patrona, ben mutfak işinden hiç anlamam, çay bile demlemesini bilmem diye. Ünüm böylelikle yayılmıştı Beceriksizliğimi ayyuka çıkararak sıyrılmıştım anlayacağın. Ama bizde böyle laf çarpma falan yoktu. Küçümsemek falan değil ama orada ast üst ilişkisi var, patron nasıl senin üstünse, sen de o kadının üstü oluyorsun. Görev tanımı belli temizlik ve çay; e onu da sana yaptıracaksa o neden var ki? Boşa maaş alıyor yani.

İyi de teyze oraya çaycı olarak girmiş.
Herkes kendi işini yapsın ve yerini bilsin.
Ben olsam kendi suyumu*çayımı almam ondan isterim.

o bunun için oradan maaş alıyor! taviz vermeyin.

Ha arkadaşlar bide bazen arayıp "teyze x beye 2 çay getirir misin?" dediğimde "valla ben getiremem kendileri alsın ya da sen gel götür"diyor , bende gidip almıyorum tabiki. İşin bitince getir diyorum.
Bu kadin delimi ben 6 yil calistim sirketlerde boylesini gormedim bizim caycilar cok iyiydi kankiydik abi musreriler var 3 cay getirirmisin bana da bu neskafr yapabilurmisin kalkamiyorum derdim yapardi adam santraldim kalkamiyodum cay su kahve getiriyodu bana sagolsun bu deli deli hakkindan gel

Bizim sirkette sadece potron ve mudurler cay isterdi diger elemanlar mustrti gelirse istryebilirlerdi onun disunda herkes kendi alirdi belki senin cay isteme hakkin yoktur sordun mu bunu musteriye isterken kendinrdr istersin ama belki tek sana servis gorevi yoktur

Bi cay corba yapip getirmek zoruna gidiyorsa yada yoruluyorsan brak isi teyze dsarda nasilsa bu ise ihtiyaci olan bi dolu adam var derdm heralde ben olsam..
Benm görevm cay yapip bulasik yikamak degilki bu ne canm herks qörevini bilsn de

Ayy cnm istemede ztn yarin birgun cayin icine tukurur bu manyak kari dikkat et

senı kendıyle bır tutuyor anlasılan
bırının ona bunun boyle olmadıgını gostermesı gerekıyor

Ammaaann boşver yahuuu hıc umursama yokmus gıbı davran kendınede gerektıgınden bıseyler soyle tabıkı sonucta o sırketın calısanlarına ve mısafırlerıne cay servısı yapmakla gorevlı umurunda bıle olmasın bence

Benim şefimin yanında bana böyle laf edecek te onlarda ses cıkarmayacak.. Ortada ayıp günah bişey de yokki.. Bencede bi kenara cekin.. Gerekirse görevlerini hatırlatın.. Uğrasmak zorunda kaldıgınız işlere bakın ya..

Kusura bakma ama yapamam dediğin için milletin içinde çocuğunmu düşer diyebiliyor. Stajer değilsin ağırlığın olmalı ezik davranırsan kadın seni diğer çalışanların yanında rezil eder. Şefler nasıl birşey demedi çocuğunmu düşer dediği zaman oda ayrı konu
ısrarla söylüyorum x hanım bir çay getirilmisiniz diyin. Resmen başınıza çıkacak yoksa

cok kalabalik sirketlerde tek cayci varsa o cayci sadece patronlara cay goturur diger personel kendisi alir. bu genellikle boyledir ama kalkip kendinden ust olan birine de laf edemez yasi dolayisiyla saygi duyuyosun ve sert cikamiosun anliorm seni ama seninde yerini ona belli etmen lazim. ben sana yardim etmeye gelmedim ben sana gel buraya otur benim stoklarii bilgisayarima gir demiosam sen de bana kalk sen gotur diemezsn yerimizi bilelim saygiimizi yitirmeyelim beni sevmek zorunda diilsin ama isini duzgun yapmak zorundasin is arkadasi olarak da bana saygi duymak zorundasin dersin.

İşi onun bu gocunacak birşey yok yani. Gelirken 1 bardağı fazla getirince incileri dökülmez. Çekin kenara konuşun. Benim görev tanımım bu,benden bir beklentiniz olmasın bunun dışında, ikimizde kendi işimize bakacağız. Bir daha laf sokarsanız yönetime aksettireceğim durumu deyin.

sakın taviz verme..aynen bu şekilde devam et...görevin çay dağıtmak olsaydı patronun senin getirmeni isterdi..

Yemeğini ye kendine bi çay söyle teyzeye de ağzının payını ver. Ne demek çocuğun mu düşer?? Ayy yemekten sonra ekşın var yaz emi :)

Öncelikle, çay servisi yapan kadına abla diye hitap ediyorsan o hitabı değiştir derim. İş ortamında kullanılan abla abi vs. tabirler samimiyet bildirdiğinden bazı insanlar tarafından suistimal edilebiliyor çünkü. X hanım diye hitap ederek araya mesafe koymuş olursun. Ayrıca sana da çay servisi yapması gerektiğini ondan çay isteyerek sağlayabilirsin. Hemen olmaz surat asılır sitem edilir falan ama sonunda kabul eder görev tanımının bu olduğunu. Sana laf sokmaya çalıştığında ciddi bir ses tonuyla ANLAYAMADIM de ya da O NE DEMEK ÖYLE diye sor. Bu lafları duyunca tekrarlayamaz zaten söylediğini. Asla laf dalaşına girme yüz göz olursanız işin içinden hiç çıkamazsın. Ve evet arkadaşların da dediği gibi şimdi telefon açıp "X hanım bir çay lütfen" de.

Ayrıca işinden utanan rahatsız olan insanları anlamıyorum. Ben de garsonluk yaptım daha önce ihtiyacım olursa çaycılık da yaparım sırf stajyer diye birine çay götürmemek ya da gocunmak bana çok anormal geliyor. Bu kadar rahatsızsan yapma o işi.

sen ona kibar davrandığın için bu kadar üste çıkıyor. terbiyesiz ya ne demek çocuğun mu düşer? iş tanımınızı biraz dile getirin.

söylediğin şeyi farklı şekilde yaşamıştım seneler önce özel bir ana okulunda çalışıyordum herkes birbiriyle çok içli dışlı olmuştu ve disiplin kalmamıştı sadece bir gün aşçının oğluyla ilgili bir sorunu vardı ve çok kötü olmuştu insanız sonuçta o gün ona yardımcı olduk çocukların tabaklarını mutfağa bıraktık kendi çayımızı falan kendimiz aldık aslında bunlar bizim işimiz değil ve özellikle işe girerken bu söylenmişti kesinlikle işinizin dışında bir iş yapmayın diye neyse o gün öyle geçti sonrasında kadın her gün aynı şeyi bizden bekler oldu yani bir kere yaptıysan hep yapman bekleniyor eğer bu sizin işiniz değilse yapmayın işte mantıklı düşünmeyi öğrenmelisin yoksa hep ezilirsin ben toplantıda bunu belirttim ve aşçıya söylendi bence sizde patrona bu durumu bildirin bayanla konuşsun insan oğlunun hep işini görürsen sevilirsin eşimin bir lafı var bir insanı kırk gün sırtında taşı bir gün indir senden kötüsü yok diye o yüzden en başta tavrını koy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…