İş yerindeki teyze

Çayımı kahvemi kendim yaparım ben olsam.hele böyle yapan birine minnet asla etmem

Ha arkadaşlar bide bazen arayıp "teyze x beye 2 çay getirir misin?" dediğimde "valla ben getiremem kendileri alsın ya da sen gel götür"diyor , bende gidip almıyorum tabiki. İşin bitince getir diyorum. :-)
Bir daha böyle derse X Bey'e "getiremezmiş, gidip kendiniz alacakmışsınız" deyin madem.

Bende Türkiye nin köklü şirketlerinden birinde çalışıyorum.bizim çaycımızda kapris küsme laf sokma ne istersen var ama adamına göre insanlar içecek istemeye çekiniyor çünkü yukarıya yanlış anlaşılmaktan korkuyor. Buzdolabına demir kilit yaptıttıran bir insan siz anlayın artık üstelik içecekler paralı değil ayrıca gıda firması içeceklerin yarısını kendi üreten firma

samimiyet ile ukalalık arasında ince bir çizgi vardır..hele de yaşlı bir kadınsa insan arada bir içinden geliyorsa neden yardım etmesin,fakat işini başkasına yıkmaya çalışmak ,başkalarının yanında laf sokmak terbiyesizlik olmuyorsa sizin de o kadına haddini bildirmenız terbiyesizlik olmaz..bizler müdürlerimize kalk raporunu kendin hazırla diyebiliyor muyuz ? hayır.. neden? çünkü bizim görevimiz bu ,teyzenin görevi de bu ,aradaki yaş farkı onun size terbiyesizlik etme hakkını sunmaz

sen oraya ona yardım etmek ıcın gırmemıssın kı ne hadsiz ınsanlar var ya
kadına acıkca soyle ben buraya sana yardım ıcın ıse alınmadım senın ıcın dıgerlerınden bı farkım olmaması gerek de
eger bu hal hareketı uzatırsa sorumlu kısıyle bu durumu konusman gerek

Dert değil aslında ama canım sıkıldı açıkçası.
Şimdi ben küçük bir şirkette işe başladım banko elemanı olarak.
Geleni karşılıyorum, müşterilere çay söylüyorum, stok kaydı yapıyorum falan. İşe bu şartlarla girdim yani.
Burda bir teyze var mutfak işlerine bakıyor. Çay servisi, yemek bu teyzenin görevi. İşe ilk girdiğim günden beri hiç arayıpta kendim için bir şey istemedim, istemem de zaten. Lakin bu teyze beni hiç sevmedi. Ne bir yüzüme güler, ne bir sohbetime karşılık verir. Sebebi ise şu: Ben işe ilk girdiğimde stajer kız vardı. Bu kız teyzeye hep yardım etmiş çay servisi, bulaşık vs konularda. Benim geleceğimi öğrenince de kendince plan yapmış, ben ona yardım edermişim, stajer kızda bilgisayar işlerine bakar diye. Kimseye sormadan etmeden kendi kendine böyle düşünmüş bende umduğu gibi çıkmayınca bana sinir oluyor.
Geçenlerde satış danışmanımızın misafirleri geldi, kendisi aradı 4 çay istedi. Teyzede getirdi. Meğer adam banada çay söylemiş sonradan farkettim. Ben eğilip çayı alırken teyze laf soktu! Bir şey demedim. Daha sonrasında buna benzer ufak olaylar oldu ama hiç aldırış etmedim.

Bugünde şirketin şefi 2 çay istedi bende susadığım için kendime de su söyledim. Çayları dağıttı, tepsiyi masaya koydu bende kalkıp kendim aldım suyu. O sırada bana "Suyu kendin için mi istedin? Çocuğun mu düşer gelip kendin alsana suyu" demez mi? Sinir oldum yaa.
Yani ben bu zamana kadar kendim için ilk defa bir şey istedim, o da zaten çay getireceği için.. Ha çay getirmeseydi zaten gidip kendim alacaktım ama zaten mutfaktan geliyor diye söyledim. Bu zamana kadar hiç bir saygısızlığım olmadı. Zaten işe yeni girdim ben hep yakın davrandıkça teyze cozuttu. Beni ne olarak görüyor bilmiyorum. Patronun oğlu var 13 yaşında. Ona hizmet ederken hiç gocunmuyor ama bana bir su getirmesi kadına dokunuyor.
Anlamıyorum yaa.. Bende mi bir yanlış var acaba?o_O
Sabah sabah sinir oldum. :110:
Hemen hemen seninkine yakın şeyleri bende yaşadım canım çalıştığım işyerine önmuhasebeci olarak girdim benden önceki bayanda bana ilk etapta işleri göstermek adına bir süre benimle birlikte çalışmaya devam etti buradaki aşçı bayanı öyle alıştırmışki kadın birgün bizim odamıza geldi yemekte şunu yapıcam birazdan yardıma gelin dedi bende patronumla o şekilde değil sadece muhasebe işleri için anlaşmıştım ve ben gitmem yardıma filan dedim diğer bayanda ben bi alıştırdım şimdide her seferinde çağırıyor falan dedi ama ogün o da gitmedi yemeğe çıktığımızda bize bir surat bir surat gelmediniz yemeği yetiştiremedim dedi yanımdaki diğer bayan sustu hiç cevap vermedi biraz sessiz biriydi bende tam tersiyimdir. lafı soktum ben patronumla anlaşırken aşçıya yardım edeceksin gibi bir şey konuşmadık senin mutfaktaki işlerin benim işim değil ben sana gel hesapları sen tut faturaları sen kes demiyorsam sende bana gel şu yemeğe yardım et diyemezsin dedim o gün bugündür yerini haddini çok iyi bilir çayımı da getirir yemeğini de kendi yapar vs. Diyeceğim hiçbir zaman kendini ezdirme sen patronunla ne şartlarla anlaştıysan onları yap kendi işini yap geç. iş hayatı böyle kendini kurnaz gören insan kullanmaya bayılan saygısızlarla dolu

Ayyy allah o kadinin gelinine sabir versin vallahiii. Herkesin isi gorevi yetkisi farklidir. Onun da isi bu. Senin yapma zorunlulugun olsa zaten cayci olurdun. Sen de o isyerinin calisanisin. Kendin icin cay su istemek hakkin. Ekipsiniz siz. Hem zaten mutfaktan geliyomus bi su getirse eline mi yapisir. Hem yeri gelir bi patron bile nezaketen bi calisanina gidip cay alip gelmekten utanmaz gocunmaz yani. Once kadinla konus uyar. Baktin olmuyo -ki muhtemelen o konusmadan sonra iyice azitir sen kimsin ki benle boyle konusuyosun diye- o zaman ustlerine anlatirsin ben konustum ama hala devam ediyo diye. En azindam elimden gelen herseyi yaptim dersin. İlk patrona gidersen bu sefer benle cene yaristiramadi gitti sikayet etti ispiyonladi beni korkak der

Hemen hemen seninkine yakın şeyleri bende yaşadım canım çalıştığım işyerine önmuhasebeci olarak girdim benden önceki bayanda bana ilk etapta işleri göstermek adına bir süre benimle birlikte çalışmaya devam etti buradaki aşçı bayanı öyle alıştırmışki kadın birgün bizim odamıza geldi yemekte şunu yapıcam birazdan yardıma gelin dedi bende patronumla o şekilde değil sadece muhasebe işleri için anlaşmıştım ve ben gitmem yardıma filan dedim diğer bayanda ben bi alıştırdım şimdide her seferinde çağırıyor falan dedi ama ogün o da gitmedi yemeğe çıktığımızda bize bir surat bir surat gelmediniz yemeği yetiştiremedim dedi yanımdaki diğer bayan sustu hiç cevap vermedi biraz sessiz biriydi bende tam tersiyimdir. lafı soktum ben patronumla anlaşırken aşçıya yardım edeceksin gibi bir şey konuşmadık senin mutfaktaki işlerin benim işim değil ben sana gel hesapları sen tut faturaları sen kes demiyorsam sende bana gel şu yemeğe yardım et diyemezsin dedim o gün bugündür yerini haddini çok iyi bilir çayımı da getirir yemeğini de kendi yapar vs. Diyeceğim hiçbir zaman kendini ezdirme sen patronunla ne şartlarla anlaştıysan onları yap kendi işini yap geç. iş hayatı böyle kendini kurnaz gören insan kullanmaya bayılan saygısızlarla dolu

En güzelini yapmışsın ya hayır görevimiz değil yani yaparsakta yardım amaçlı yaparız ama hemen kötü niyetle yaklaşıp kullanmaya çalışıyorlar. Kaldıki 1 gün bile arayıp bana bir çay/su vs demedim. İlk defa dün bir bardak su istedim onda da lafı sokuşturup gitti.
Bide bunu çalışanların yanında demiyor benim yanımda diyor. Allah'tan uyardım dün. Haddini bildi biraz
Ayyy allah o kadinin gelinine sabir versin vallahiii. Herkesin isi gorevi yetkisi farklidir. Onun da isi bu. Senin yapma zorunlulugun olsa zaten cayci olurdun. Sen de o isyerinin calisanisin. Kendin icin cay su istemek hakkin. Ekipsiniz siz. Hem zaten mutfaktan geliyomus bi su getirse eline mi yapisir. Hem yeri gelir bi patron bile nezaketen bi calisanina gidip cay alip gelmekten utanmaz gocunmaz yani. Once kadinla konus uyar. Baktin olmuyo -ki muhtemelen o konusmadan sonra iyice azitir sen kimsin ki benle boyle konusuyosun diye- o zaman ustlerine anlatirsin ben konustum ama hala devam ediyo diye. En azindam elimden gelen herseyi yaptim dersin. İlk patrona gidersen bu sefer benle cene yaristiramadi gitti sikayet etti ispiyonladi beni korkak der

Aynısını düşünmüştüm bende Allah gelinine sabır versin die :KK70:
Dün konuştum şimdilik sıkıntı yok gibi. Baktım hala devam ediyor bende başlıcam laf sokmalara.

X