- 29 Ekim 2012
- 431
- 433
-
- Konu Sahibi raggiodisole
Burda bize anlattığınız gibi üstlerinize de detaylı olarak anlatın. Veriminizi düşürdüğünü saygısız davrandığı ve artık onunla çalışmak istemediğinizi gerekirse ayrılacağınızı anlatın. Sizin sorumluluğunuzdan alırlarsa belki rahatlarsınız.
Sen olduğun sürece böyle embesillerin sırtı yere gelmez.
Ben nasıl olduğum sürece?
Bunun için iş mi bırakılır. Sen benimle nasıl konuşuyorsun diyip verin ağzının payını cesaret edemesin.
Alttan almayin. Kavga edin demiyorum ama o size neden bana böyle davranıyorsun vb şekilde kendini acındırdığında sizde" işe dün başlamadın uzun zamandır beraberiz hep anlattım sana ben bunları artık sorumluluk al" deyip geçin.
Hakaret etmedim yanlış anlama, Sessiz kaldığın ve ona bu şekilde yardımcı olmaya çalıştığın sürece, onun sırtı yere gelmez.
Onun naifliği,kırılganlığı kendi sorunu.Ara sıra dişimi gösterdiğim anlar oldu onlarda da yanımızda bizim departman sorumlusu varken ama sen bana böyle yapınca ben çok üzülüyorum, ben naif bir insanım dedi. Yani istiyor ki ben onu hep alttan alayım hep pohpohlayayım. Ama ben de insanım ve benim de işlerim, dertlerim ya da kafama taktıklarım var. Ben beklentilerimi çok anlattım, artık üstüm bile sıkıldı biz bunu söylememiş miydik kullervo? diye soruyor, söyledik diyorum geçiyorum ne yapayım. Yapmıyor kız.
Kendi duygularımı yönetme konusunda çok belli etmiyorum etrafa sanırım, kulaklık tak, çalış, ara sıra muhabbete katıl ama önceliğin işin olsun. Yanımdaki ise en küçük şeyde ofise naklen yayın. Hem de yanlış anlaşılabilecek şekilde naklen yayın...
muhteşem torpilli aklını kullanmaktan aciz en iyi üniversiteleri en iyi paralarla okuyan bir yarım akıllı daha insanı kendisinden tiksindirtiyor her yerde olduğu gibi.Ah Loreth ah! Bende bir İK var kadın söylediğin şeylerin çeyreğini bile söyletmez bana, ondan bu kadar doldum işte. İnanır mısın kafasını duvarlara vurmak istiyorum da yapamıyorum (tabi yapmam da işte insan sinirlenince :)) Kullervo sen sus, Kullervo sen bize söyledin biz değerlendiririz, Kullervo sen bekle, Kullervo sen onu motive et, Kullervo bak iyi konuş, Kullervo alttan al.
Ben bu kıza Cuma günü eksik iş gönderiyorsun, sıfırdan işini düzeltiyorum benim işim aksıyor dedim aaa ama Kullervo bunu bize söylemeliydin niye ona doğrudan söyledin dediler... Kimseyi kötülemek istemem ama balık baştan kokar, bu kız olmayacak.
İyi de hep siz mi toplayacaksınız arkasını?Ah işte o zaman ofisin çıkıntısı göze batanı ben oluyorum hemen patrona gidiyor
Dedim dedim de işe yaramadı ki... Kız beni dayanak görüyor, sorum var kullervo bakacak, kullervo yapacak. En son bak yoğunum yapamam dedim ona da triplendi o zaman hata yapabilirim diye.
Hayır hayır yanlış anlamadım :) cümleyi anlayamadım sadece öyle bi anda okuyunca :) bunun ben de farkındayım da işte...
Onun naifliği,kırılganlığı kendi sorunu.
Siz onun annesi değilsiniz.
Ayrıca işyeri naz yeri değildir.
Duygu sömürüsü yapsın dursun,ciddiye almayın onu.
Haddini bildirmenin vakti gelmiş de geçiyor.
muhteşem torpilli aklını kullanmaktan aciz en iyi üniversiteleri en iyi paralarla okuyan bir yarım akıllı daha insanı kendisinden tiksindirtiyor her yerde olduğu gibi.
istifa dilekçeni verdiğin an tutuşacaklarından eminim.
İyi de hep siz mi toplayacaksınız arkasını?
Ne zaman işi öğrenip sorumluluk almayı düşünüyormuş ,öyle konuşmakla olmaz ben şurda master yaptım,bu üniversiteyi bitirdim diye,icraat önemli.
Yerinizde olsam arkasını toplamak yerine hatasını yüzüne vururdum. Idare etmek te bir yere kadar. Öğrenene kadar tolere edilir ama bahsi geçen şahıs tolere edilme kredisini dibine kadar kullanmış hatta abartıp dibini sıyırıyor.
Kreşte gibi davranmasın bir zahmet te işine gücüne baksın.
eğer ki çok büyük firmanın 4 yıldır projelerini yürütoyorsanız emin olun işsiz kalmazsınız seçim öncesi bugün verseniz dilekçeyi zaten 14-15 iş günü çalışmak zorundasınız ihbar tazminatı vs. için..kendinizi gereksiz insanlar için hiç etmeyin ben kamudayım yoksa gözünün yaşına bakmazdım bazı şeyler için.Kendi sorununu da bana yıkmaya çalışıyor işte. Kullervo bana ters tepki veriyor ben üzülüyorum, alışkın değilim. E ben de insanım. Az önce proje yöneticim planlamayı kötü yapıyor dedi o senin sorumluluğun artık dedim. Böyle böyle atıcam üstümden. Umarım...
Ama o çok bilgili neden öyle diyorsunuz ki :) master yapmış. ben tırnaklarımla kazıyarak geldiğim yerde bile kendimi yüksek görmedim ona yanıyorum... İstifa olayını düşünüyorum zaten evlilik tazminatım da var. Bakalım..
İşten ayrilmayin ama bu durumları da raporladıginiz birileri varsa atlamadan raporlamaya devam edin,hatta kendi işinizi yetiştiremediginizi de ekleyin. Cidden iş hayatında en tahammül edemediğim iki tipten (birincisi her işe atlayıp ben yaparım deyip kimseye birşey öğretmeyen ve bu sayede kendini vazgeçilmez sanan,ikincisi de tam da anlattığınız gibi sırtını birine dayayıp sorumluluk almadan maaş alan asalak tipler)birine denk gelmişsiniz zor işiniz ama vazgeçen siz olmayın,onu yıldırın. Ben olsam öyle yapardım. Ben yılacağıma o yılsın.Hatasını yüzüne vurduğum. Bak bu cümlen yanlış dedim mesela, anlamamışsın bunu gel açıklayayım öğrenirsin dedim, cümleleri ögelerine ayırdım da açıkladım. Hatta anlamadı yeter tamam dedim içimden çevirdim gönderdim. Sonra kullervo bana ters tepki veriyor dedi. Ben oturmuş Bilal'e anlatır gibi anlatmışım ne ters tepkisi?
eğer ki çok büyük firmanın 4 yıldır projelerini yürütoyorsanız emin olun işsiz kalmazsınız seçim öncesi bugün verseniz dilekçeyi zaten 14-15 iş günü çalışmak zorundasınız ihbar tazminatı vs. için..kendinizi gereksiz insanlar için hiç etmeyin ben kamudayım yoksa gözünün yaşına bakmazdım bazı şeyler için.
İşten ayrilmayin ama bu durumları da raporladıginiz birileri varsa atlamadan raporlamaya devam edin,hatta kendi işinizi yetiştiremediginizi de ekleyin. Cidden iş hayatında en tahammül edemediğim iki tipten (birincisi her işe atlayıp ben yaparım deyip kimseye birşey öğretmeyen ve bu sayede kendini vazgeçilmez sanan,ikincisi de tam da anlattığınız gibi sırtını birine dayayıp sorumluluk almadan maaş alan asalak tipler)birine denk gelmişsiniz zor işiniz ama vazgeçen siz olmayın,onu yıldırın. Ben olsam öyle yapardım. Ben yılacağıma o yılsın.
Raporlayın ki elinizde belge olsun. Bir yerde hata yaparsa size yıkamasın,ben size bildirmiştim der geçersiniz,eliniz sağlam olsun. Ve evet vazgeçmeyin ,anladığım kadariyla işinizi seviyorsunuz,beceremiyorsa o gitsin.Ben özeldeyim ve bizim sektörde bu maaşı veren başka bir yer bulmak zor aslında, şartlarımda çok iyi ama tek sorun şu kız işte. Yoksa zaten 4 yıl seve seve devam etmişim, kız dışında sorun da yok. Hangi insan ister ki çıkmayı...
Raporluyorum, bugün de yazdım. Değerlendirecekler. O ilk tiple de karşılaştım, sonu kovulmak oldu. Bu da ikinci tip bakalım ne olacak. Yorumlar sayesinde cesaretlendim ya. Kendime geldim biraz... Emeğimden vazgeçme noktasına gelmiştim, hatadan dönmeliyim bence :)
Tüm mailler ve Skype konuşmaları kayıt altında zaten, yalanlarsa çat çat söylerim. Hatalı iş dönerse de bak elindeki kaynaklar bunlardı bakmamışsın derim. Kanıt çok :)Raporlayın ki elinizde belge olsun. Bir yerde hata yaparsa size yıkamasın,ben size bildirmiştim der geçersiniz,eliniz sağlam olsun. Ve evet vazgeçmeyin ,anladığım kadariyla işinizi seviyorsunuz,beceremiyorsa o gitsin.
Yani siz onun üstüsünüz daha tecrübelisiniz kız yetersiz ama siz mi işten çıkacaksınız? Neden? Ona sizinle öyle konuşma hakkını kim veriyor? Biraz ezik mi kalıyorsunuz kızın karşısında acaba?
Ben özeldeyim ve bizim sektörde bu maaşı veren başka bir yer bulmak zor aslında, şartlarımda çok iyi ama tek sorun şu kız işte. Yoksa zaten 4 yıl seve seve devam etmişim, kız dışında sorun da yok. Hangi insan ister ki çıkmayı...
Raporluyorum, bugün de yazdım. Değerlendirecekler. O ilk tiple de karşılaştım, sonu kovulmak oldu. Bu da ikinci tip bakalım ne olacak. Yorumlar sayesinde cesaretlendim ya. Kendime geldim biraz... Emeğimden vazgeçme noktasına gelmiştim, hatadan dönmeliyim bence :)[/QUOTE
işte bu yüzden seviyorum kk yı:)yorumlar insanı kendine getiriyor,bitti derken bi fikir ile yeniden başlıyosun...:)