- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.117
-
- Konu Sahibi raggiodisole
Biz de masterına güvendik ama sende hala tık yok, ilk günkü gibi bembeyaz ve temiz bir sayfasın iş konusunda deyin şuna ya. Ay masterıyla birlikte silindir gibi üstünden geçmek istiyorum şuan hamile gerginliğimle.o potansiyeli ilk gün ben de görmüştüm, bakın bu kız olmayacak dedim ama dinletemedim. Dün çay aldım oturdum bi baktım benim laptop ekranına dikmiş gözünü! Hayırdır dedim ay sen çalışmıyorsun ama Kullervocuğum dedi! Böyle ofis ortamında herkesin duyabileceği şekilde ama bu yanlış! ama sen çalışmıyorsun! ama ben MASTER YAPTIM! diye geziyor...
bakın işyerinde ne yaşarsanız yaşayın evinize getirmeyin, kapının önüne baırakın unutmaya çalışıno potansiyeli ilk gün ben de görmüştüm, bakın bu kız olmayacak dedim ama dinletemedim. Dün çay aldım oturdum bi baktım benim laptop ekranına dikmiş gözünü! Hayırdır dedim ay sen çalışmıyorsun ama Kullervocuğum dedi! Böyle ofis ortamında herkesin duyabileceği şekilde ama bu yanlış! ama sen çalışmıyorsun! ama ben MASTER YAPTIM! diye geziyor...
Torpil olarak master yapmış olmasına güveniyor ve her yerde dile getiriyor...
Teslim konusunda üstlerim sürekli söylüyor 18:00'da gönder diye ama hiç uymadı o saate
Eşimle iletişimimiz çok bozuldu ben kendimi kapattıkça en çok ona üzülüyorum açıkçası :/
İK da ayrı manyakmış. Kızın dokunulmazlığı filan mı var? Biri sormuş ya torpilli mi diye? Yani kız kadar sizi de korumaları lazım o zaman. Gelip apır sapır nasıl konuşabiliyor sizinle, buna da bir cevap versinler. İK'nın torpillisi midir nedir? Şu durumda ne haliniz varsa görün, elimden geleni yaptım, artık kendi işime bakıyorum gardını almak en iyisi. Kendinizi rahatlatmaya bakın, bunların hepsi manyak filan diye, ciddiye almamaya çalışın.
Biz de masterına güvendik ama sende hala tık yok, ilk günkü gibi bembeyaz ve temiz bir sayfasın iş konusunda deyin şuna ya. Ay masterıyla birlikte silindir gibi üstünden geçmek istiyorum şuan hamile gerginliğimle.
bakın işyerinde ne yaşarsanız yaşayın evinize getirmeyin, kapının önüne baırakın unutmaya çalışın
sakın eşinize yansıtmayın tabii ki paylaşmak istersiniz sıkıntınızı derdinizi ama bu bir süre sonra sizi daha da mutsuz etmeye başlar çünkü olaylar kafanızda hep taze kalır
ben çok büyük şeyler yaşamadıkça çok üzülmedikçe eşime anlatmıyorum ve olay kafamda o kadar küçülüyor ki inanın
ne zaman gerginliğimi eve yansıtsam hep eşimle kavga ederken buluyorum kendimi
bu sefer iyice kinleniyorum yaşadığım olaya ve kafamda büyüyor da büyüyor
bırakın uymazsa uymasın o saate
hatta şunu yapın bu kızla sözlü iletişim hiç kurmayın herşeyi mail yoluyla üstlerinizi cc'ye ekleyerek bildirin yapmazsa da ikinci bir mail ile şu görevi şu saatte teslim etmen gerekiyordu henüz dönüş alamadım bir gelişme var mı yazın hala da yapmazsa siz çıkın gidin işten saat 6da
kulaklıkla çalışınMesela 9'da git kulaklık tak, işine odaklan bitince çık yapayım mı? Genelde kulaklıkla tam odaklanarak çalışırım, bu geldi geleli bölünüyorum. Ya da eşimin dediği gibi çıkayım mı?
5 kişi eğittim bugüne kadar, ikisiyle hala çalışıyoruz bu 6. eğittiğim kişi ve en zoru. Normalde eğitim 2 ay verilir ve bırakılır ama bu arkadaşta 4 ay oldu hala gelişme yok, en temel şeyleri bile bilmiyor ya da bilmemezliğe vuruyor anlayamıyorum. Çabalamıyor, araştırmıyor, yanlış işler teslim ediyor. Ve bana "iş geri dönerse senin sorumluluğunda zaten" diyor. Yani garip bir ego, özgüven var.
Aslında eli maşalıydım ahh ahh, bu kız başlarken kullervo bak çok sinirlisin iş konusunda bu kızda sakin kal, ters tepki verme, kıza öğret bak sorumluluk sende dedi durdular. Bir de tam düğün telaşımda başladı bu süreç hem iş hem evlilik hazırlıkları bölündüm kaldım. Tamam dedim kızım azıcık sakin oluyoruz, yanlış adımlar atmıyoruz, alttan alıyoruz ama kız master yaptığı için küçük dağları yarattım edasıyla geziyor, konuşuyor...
Ben onun üstüyüm evet, sert bir tepki verdiğimde (ki genelde skype yazışmaları yapıyoruz) ofisin ortasında aaa kullervo ama niye bunu bunu dedin ben sana ne güzel sormuştuuuum:'( triplerine girerek sesli cevaplar veriyor, bu da sinir ediyor beni. Üstlerime her hafta raporluyorum ama sonuç yok...
Konuştum, tek tek çok konuştum. Uyardıklarında ofisin ortasında ağladı ama ben master yaptım, nasıl olur, ben nasıl böyle kötü olurum, çok özür dilerim, kendimden nefret ediyorum falan dedi!
işin niteliğini yazmamışsınız ama sizin üstleriniz ne yapıyor
bir dosyada birisinin üstü olarak görev yapıyordum
yani iş onun ben de kontrol ediyorum yönlendiriyorum
neyse bu şehir dışına gitti ve o dosyaları da elemanlara verip bana gönderip gitmiş
ertesi sabah kendi işlerime ek olarak onları da buldum masamda
önce bir üst amire söyledim ben ona işin var mı dedim yok dedi öyle gönderdim şehir dışına gayet de işi varmış dedi
sonra onun da üstü olan amire de söyledim
işi yaptım mı tabii ki zira süreli iş sonuçları ağır
sonra o geldi dedim ki sen dur bakalım ne oluyor
X hanıma işim yok demişsin bunları neden ben yaptım
ben yaparsınız zaten kısa sürede diye düşünmüştüm ne önemi var ki o işin dedi
amirlere de ayrı ayrı garip garip cevaplar vermiş
sonuç işten ayrılan ben değil o oldu
evet insanların eksiklikleri idare edilir, öğrensin diye çaba gösterilir ama kendi işini bile bile sana yıkan birine de asla müsamaha gösterme
bu arada eleman yetiştirmek en zor süreçtir
bazen bu elemanları almak yerine onlara verilecek işleri de bana verseler daha kolay olur diye düşünürdüm
zira önce işi çalışır ne yapılacağını anlatırsın
sonra eleman sözde yapar neyi yanlış yaptığını bulur ve anlatırsın
sonra tekrar yapar ama yine bir sıkıntı varsa ikna etmeye uğraşırsın
bir metin yazarken olayları tarih ve oluş sırasına göre anlatması gerektiğini anlatmam gereken bşr arkadaş olmuştu
kendisi ülkenin sayılı hukuk fakültelerinden birinden mezun
bu aşamada tek çözüm amirleriniz ile ciddi ciddi görüşmek
bir de 4 ay olmuş belki sizden öğrenemiyor, tarzınız uyuşmuyor başka birine versinler onun sorumluluğunu
ona da işin onun işi olduğunu sizin sadece ona eğitim verdiğinizi ama işten sizin sorumlu olmayacağınızı anlatsınlar
Valla ben gıcık olduğum birinin burnundan getirirdim aman bırakın bu ne ya , bizi gelen giden ezdi insanlık yapalım dedikçe de şımarıyorlar . Siz de hiç bir şey öğretmeyin uslübunu ve tavrını düzeltmedikçe görsün bakalım dünya kaç bucak.
ya allah askina bazi insanlar ne hassas.bende ogretmenim cok zor bi okulda gorev yapiyorum adi cikmis bi lise ogrencileri cok fena.neyse bi ogretmen var her ogretmenler odasina geldiginde baslar sikayete ve aglar.bu kadar herseye aglamayin ya ne var yani boyle bi tartisma yasadiysaniz guclu olun.ben iş yerinde yasadigim boyle biseyi evde tartisma konusu dahi yapmazdim
Ama bazı şeylerde master yapmak vs yetmez ki
işine sahip çıkmak lazım
o sizin sadece virgül koy kısmını dinlemiş ve sizden böyle bir uyarı aldığı için bozulup garip bir hale gelmiş
bence eğiticisini değiştirsinler madem onunla çalışmak istiyorlar
bir de acaba sorumluluk olmadığı için mi böyle
kendini stajyer gibi mi hissediyor
müşteri ile muhatap olamıyor mail dahi başkası atıyor o nedenle sorumluluk senin diyor
Böyle huysuz bir insan için siz niye işinizden çıkıyorsunuz? Sadece umursamamayi öğrenin sorununuz çözülür. Bu nasıl konuşma tarzı ta ben çıldırdım burda. Soruma cevap vereceksinmiş bak sensanırım sizi delirtmeye çalışıyor. Saygısız şey
Siz onu ekmeginden etmeyeyim derken siz olacaksiniz baksaniza.
Çıkmayin tabii ki, iş kolay mı bulunuyor?
Görmezden gelin... İşi de hayatınizda bu kadar önemli bir yere koymayin, tuvalette ağlayacak kadar.
Yapmıyor mu?
Yapmasın.
Yetişmesin projesi. Gereken bütün ilgili kişilere söylersin senden kaynaklı bir durum olmadığını.
Hiç umrunda bile olmasın.
Zaten kavga bile etmişsiniz, ben olsam yarın ona 'artik sadece resmi olarak mail ile iletişim kurmak istediğimi' söylerdim.
Böylece yarın bir gün onun yapmadığı islerden ben sorumlu tutulursam rahatlıkla kimin işi düzgün yapmadığını gösterebilirim...
Ama size tavsiyem iş yerinde kimse ağladığınızi görmesin.
Sonra 'en zayıf halka' hedefi olursunuz, bazıları size oynayıp yükselmeye çalışabilir...
Eşinizi de tebrik ediyorum. Ne güzel işte sizi düşünen bir eş...
Babam hep bir hikaye anlatır eve girerken iş yerindeki sıkıntıyı - stresi kapıda çıkaran ve ise giderken yeniden giyinen adamla ilgili. Siz de öyle olmaya çalışın.
Sinirinizi kirginliginizi alakasız insanlara yansıtmayın...
Benim bu değil ama buna benzer bir sorunum vardı ve yoga ile birazcık aşabilmiştim (birazcık çünkü devam etmedim)
Bence size de iyi gelebilir. Böyle gergin anlarda zihin olarak sizi oradan uzaklaştıracak şeyler öğrenebilirsiniz hocanizdan.
Sakin cikmayin isten o kizi onemsemeyin yok sayin.is yok piyasadaMerhaba, birkaç gün önce şöyle bir konu açmıştım;
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...a-ne-yapmali-ne-demeli.1100083/#post-58081969
Şimdi özet geçeyim, 4 ay önce işe başlayan iş arkadaşımın eğitimi benim sorumluluğumda, eğitimi konusunda ciddi mesai harcıyorum, bir yandan da kendi işlerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Ancak bu arkadaş benim sınırlarımı aşma noktasına geldi artık. Hatta aştı bile. Dün onun yüzünden ağladım durdum tuvalete kaçıp kaçıp. Çok sinir bozucu. Böyle yazınca havada kalacak açıklayayım hemen, arkadaş master yapmayı büyük bir başarı görüyor ve master yaptığı için dili en iyi onun bileceğine inanıyor. Proje bazlı terimlere uymuyor, araştırma yapmıyor vs. Bir ton saçmalık işte! Dün müşteriden bir terim için onay almam gerekiyordu bak bana soruyu düzgünce yaz ki 5 olmadan müşteriye sorayım, proje teslimin bugün, benim de 9 - 10 projem var yetiştirmem lazım, sana sıfırdan soru yazamam dedim. Ama sanki dememişim gibi 17:30'da sorularını gönderdi bana, üstümüzün de olduğu gruptan yazdım bak bu saatte gönderdin ama müşteri çıktı ve cevap gelmeyecek proje teslimin yarına kalabilir dedim. Bizim mesai 18:00'da bitiyor, o saate kadar cevap gelmedi tam ben toparlandım çıkıyorum bana bir anda soruma cevap vereceksin dedi herkesin içinde. Ofisin kapısında da eşim bekliyordu, iş arkadaşlarımdan birkaçıyla arası çok iyi onlarla muhabbet ediyordu. Ben de bak çıkmam lazım eşim burada planımız var bu saati niye bekledin dedim. Normal bir şekilde sordum bir de. Sen benimle ilgilenmek zorundasın dedi. Ofisten bir arkadaş burada her birimiz kendi projesiyle ilgilenmek zorunda sen de kendi projeni yetiştirseydin dedi. Ben çantamı aldım çıktım.
İşler burada patlak verdi, tuttum kendimi aylarca, sıktım durdum kapıda ağlamaya başladım. Eve gelene kadar ağladım, planlar yalan oldu tabi. Bir de bu aralar kendimi sıkıyorum diye elim ayağım boşalıyor bayılacak gibi oluyorum. Eşim çıkacaksın artık bu işten yeter dedi. Blöf yapmayacak hemen vereceksin istifanı sağlığın bozuluyor dedi. Adam haklı. Eve geliyorum sinir topu oluyorsun konuşamıyoruz bile, iş nasıl dediğimde ağlamaya başlıyorsun falan diye konuştu. Haklısın biliyorum evliliğimizde etkileniyor ama çözüm bulmuyorlar dedim. Çık diyor başka birşey demiyor.
Ben buradan çıkarsam hemen iş bulamayabilirim, yaptığım işe de aşığım, elimdeki projeyi 4 yıldır yürütüyorum sonuçta. Sorum şu; ben bu kızı görmezden geleyim mi? Mesela 9'da git kulaklık tak, işine odaklan bitince çık yapayım mı? Genelde kulaklıkla tam odaklanarak çalışırım, bu geldi geleli bölünüyorum. Ya da eşimin dediği gibi çıkayım mı? Üstlerim çözüm bulmuyor çünkü. Bir de kimseyi de ekmeğinden etmek istemiyorum ama kız proje için gerçekten yetersiz çünkü Türkçe bile bilmiyor. Aslen Türk olmasına rağmen dilbilgisi kuralları hakkında hiçbir fikri yok. Ya çıkacağım ya da kendimi projeye odaklayacağım. Ne yapacağım ben?
Ayol ne işten çıkması?
İş bilmez sorumsuz biri yüzünden işten mi çıkılır?
Dişinizi göstermekte geç kalmışsınız ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Son bir kez karşınıza alın konuşun.
İşin yapılma şeklini ve beklentilerinizi anlatın.
Bunlara uyarsan ne ala,yoksa tek başınasın bundan böyle vara yoğa beni rahatsız etme.
Gerekli durumlarda da mail yoluyla ulaşabilirsin,ayrıca maile bir üst amirimizi cc'le deyin.
Takmayın şu kızı daha fazla kafanıza.
Sağlığınızdan olacak kadar önemli mi bu iş arkadaşı?
İşyerinde kendisinin ve muhatabının duygularını yönetebilenler başarılı görülür,sadece düzgün iş yapmak yeterli olmaz çoğu zaman.