İş yerimdeki sorunlar ve eşimin işten çık tepkisi

Biz de masterına güvendik ama sende hala tık yok, ilk günkü gibi bembeyaz ve temiz bir sayfasın iş konusunda deyin şuna ya. Ay masterıyla birlikte silindir gibi üstünden geçmek istiyorum şuan hamile gerginliğimle.

bakın işyerinde ne yaşarsanız yaşayın evinize getirmeyin, kapının önüne baırakın unutmaya çalışın
sakın eşinize yansıtmayın tabii ki paylaşmak istersiniz sıkıntınızı derdinizi ama bu bir süre sonra sizi daha da mutsuz etmeye başlar çünkü olaylar kafanızda hep taze kalır
ben çok büyük şeyler yaşamadıkça çok üzülmedikçe eşime anlatmıyorum ve olay kafamda o kadar küçülüyor ki inanın
ne zaman gerginliğimi eve yansıtsam hep eşimle kavga ederken buluyorum kendimi
bu sefer iyice kinleniyorum yaşadığım olaya ve kafamda büyüyor da büyüyor
bırakın uymazsa uymasın o saate
hatta şunu yapın bu kızla sözlü iletişim hiç kurmayın herşeyi mail yoluyla üstlerinizi cc'ye ekleyerek bildirin yapmazsa da ikinci bir mail ile şu görevi şu saatte teslim etmen gerekiyordu henüz dönüş alamadım bir gelişme var mı yazın hala da yapmazsa siz çıkın gidin işten saat 6da

İK çok umutlanarak almıştı bu kızı işe, balonu sönünce onlar da kabullenemiyorlar ama kız havalı! Konuşup konuşup ama naifim ben diyor manyak! Bende de regl gerginliği var bu hafta dövmezsem iyi :))

Ben evden çalışarak destek veriyorum bazen, eşim de doğal olarak şahit oluyor. Çatal yerine kaşık yazıyor mesela kendi kendime konuşuyorum yuh! bunu mu yazmış vay salak gibisinden eh eşim duyuyor. Tartışmadık hiç ama adam sıkıldı, yoruldu bu kızın beni strese sokmasından ona da kıyamıyorum... Mail olayını da deneyeyim bakalım ne olacak, umarım düzelir ya da sonuca varılır...

Mesela 9'da git kulaklık tak, işine odaklan bitince çık yapayım mı? Genelde kulaklıkla tam odaklanarak çalışırım, bu geldi geleli bölünüyorum. Ya da eşimin dediği gibi çıkayım mı?
kulaklıkla çalışın
neden sevdiğiniz işi alakasız biri yüzünden bırakacaksınız ki

işin niteliğini yazmamışsınız ama sizin üstleriniz ne yapıyor

bir dosyada birisinin üstü olarak görev yapıyordum

yani iş onun ben de kontrol ediyorum yönlendiriyorum

neyse bu şehir dışına gitti ve o dosyaları da elemanlara verip bana gönderip gitmiş

ertesi sabah kendi işlerime ek olarak onları da buldum masamda

önce bir üst amire söyledim ben ona işin var mı dedim yok dedi öyle gönderdim şehir dışına gayet de işi varmış dedi

sonra onun da üstü olan amire de söyledim

işi yaptım mı tabii ki zira süreli iş sonuçları ağır

sonra o geldi dedim ki sen dur bakalım ne oluyor

X hanıma işim yok demişsin bunları neden ben yaptım

ben yaparsınız zaten kısa sürede diye düşünmüştüm ne önemi var ki o işin dedi

amirlere de ayrı ayrı garip garip cevaplar vermiş

sonuç işten ayrılan ben değil o oldu

evet insanların eksiklikleri idare edilir, öğrensin diye çaba gösterilir ama kendi işini bile bile sana yıkan birine de asla müsamaha gösterme

bu arada eleman yetiştirmek en zor süreçtir

bazen bu elemanları almak yerine onlara verilecek işleri de bana verseler daha kolay olur diye düşünürdüm

zira önce işi çalışır ne yapılacağını anlatırsın

sonra eleman sözde yapar neyi yanlış yaptığını bulur ve anlatırsın

sonra tekrar yapar ama yine bir sıkıntı varsa ikna etmeye uğraşırsın

bir metin yazarken olayları tarih ve oluş sırasına göre anlatması gerektiğini anlatmam gereken bşr arkadaş olmuştu

kendisi ülkenin sayılı hukuk fakültelerinden birinden mezun

bu aşamada tek çözüm amirleriniz ile ciddi ciddi görüşmek

bir de 4 ay olmuş belki sizden öğrenemiyor, tarzınız uyuşmuyor başka birine versinler onun sorumluluğunu

ona da işin onun işi olduğunu sizin sadece ona eğitim verdiğinizi ama işten sizin sorumlu olmayacağınızı anlatsınlar

Valla ben gıcık olduğum birinin burnundan getirirdim aman bırakın bu ne ya , bizi gelen giden ezdi insanlık yapalım dedikçe de şımarıyorlar . Siz de hiç bir şey öğretmeyin uslübunu ve tavrını düzeltmedikçe görsün bakalım dünya kaç bucak.

ya allah askina bazi insanlar ne hassas.bende ogretmenim cok zor bi okulda gorev yapiyorum adi cikmis bi lise ogrencileri cok fena.neyse bi ogretmen var her ogretmenler odasina geldiginde baslar sikayete ve aglar.bu kadar herseye aglamayin ya ne var yani boyle bi tartisma yasadiysaniz guclu olun.ben iş yerinde yasadigim boyle biseyi evde tartisma konusu dahi yapmazdim

Konuştum, tek tek çok konuştum. Uyardıklarında ofisin ortasında ağladı ama ben master yaptım, nasıl olur, ben nasıl böyle kötü olurum, çok özür dilerim, kendimden nefret ediyorum falan dedi!

Ama bazı şeylerde master yapmak vs yetmez ki

işine sahip çıkmak lazım

o sizin sadece virgül koy kısmını dinlemiş ve sizden böyle bir uyarı aldığı için bozulup garip bir hale gelmiş

bence eğiticisini değiştirsinler madem onunla çalışmak istiyorlar

bir de acaba sorumluluk olmadığı için mi böyle

kendini stajyer gibi mi hissediyor

müşteri ile muhatap olamıyor mail dahi başkası atıyor o nedenle sorumluluk senin diyor

Böyle huysuz bir insan için siz niye işinizden çıkıyorsunuz? Sadece umursamamayi öğrenin sorununuz çözülür. Bu nasıl konuşma tarzı ta ben çıldırdım burda. Soruma cevap vereceksinmiş bak sen sanırım sizi delirtmeye çalışıyor. Saygısız şey

[QUOTE="kullervo, post: 58106488, member: 421889"
Ben bu kıza Cuma günü eksik iş gönderiyorsun, sıfırdan işini düzeltiyorum benim işim aksıyor dedim aaa ama Kullervo bunu bize söylemeliydin niye ona doğrudan söyledin dediler... Kimseyi kötülemek istemem ama balık baştan kokar, bu kız olmayacak.[/QUOTE]

iyi de düzeltme işte

çağır burası olmamış şurası olmamış yap de

yine olmazsa yine olmamış de

yoksa o yalap şalap bir şey yapar atar önüne işi hep sen yaparsın

ne yazık ki şu an çalıştığı projede benden başka eğitebilecek biri yok :/

deneyelim...

bakın bu hassaslık değil, bu şikayet değil, ben uğraşıyor ve çabalıyorum, kendi zamanımdan feragat ediyorum, karşımdaki ise taş duvar. yani emeklerimin karşılığını alamıyor üstüne elimdeki işlerde de teslim sıkıntısı yaşıyorum. ayrıca bunu evimde tartışma konusu yapmadım. daha dikkatli okuyun rica ederim.

müşteri teslimli projeler yapıyor yani stajyer gibi hissetmesini gerektirecek bir durum yok. müşteri ile sürekli iletişime geçemiyoruz yönetici onaylı iletişim kuruyoruz. işine hiç sahip çıkmıyor zaten.

Ben zaten deliyim de uyarı aldım diye sakin kalmaya çalışıyorum yoksa ohoo

Öyle gibi

Çıkmayin tabii ki, iş kolay mı bulunuyor?
Görmezden gelin... İşi de hayatınizda bu kadar önemli bir yere koymayin, tuvalette ağlayacak kadar.
Yapmıyor mu?
Yapmasın.
Yetişmesin projesi. Gereken bütün ilgili kişilere söylersin senden kaynaklı bir durum olmadığını.
Hiç umrunda bile olmasın.
Zaten kavga bile etmişsiniz, ben olsam yarın ona 'artik sadece resmi olarak mail ile iletişim kurmak istediğimi' söylerdim.
Böylece yarın bir gün onun yapmadığı islerden ben sorumlu tutulursam rahatlıkla kimin işi düzgün yapmadığını gösterebilirim...
Ama size tavsiyem iş yerinde kimse ağladığınızi görmesin.
Sonra 'en zayıf halka' hedefi olursunuz, bazıları size oynayıp yükselmeye çalışabilir...
Eşinizi de tebrik ediyorum. Ne güzel işte sizi düşünen bir eş...
Babam hep bir hikaye anlatır eve girerken iş yerindeki sıkıntıyı - stresi kapıda çıkaran ve ise giderken yeniden giyinen adamla ilgili. Siz de öyle olmaya çalışın.
Sinirinizi kirginliginizi alakasız insanlara yansıtmayın...
Benim bu değil ama buna benzer bir sorunum vardı ve yoga ile birazcık aşabilmiştim (birazcık çünkü devam etmedim)
Bence size de iyi gelebilir. Böyle gergin anlarda zihin olarak sizi oradan uzaklaştıracak şeyler öğrenebilirsiniz hocanizdan.

Zaten ne yaparsam yapayım zayıf halka olarak görünüyorum, zamanında sinirimin acısını çok çektim ve gereksiz tepkiler verdim.. Eşim konusunda şanslıyım, her koşulda destekçi ama ben atamıyorum işte kafama takıldı mı kalıyor, gitmiyor. Evde yoga deniyordum ama kurslara da bir bakayım madem, teşekkürler :)

Sakin cikmayin isten o kizi onemsemeyin yok sayin.is yok piyasada

Ayol ne işten çıkması?
İş bilmez sorumsuz biri yüzünden işten mi çıkılır?
Dişinizi göstermekte geç kalmışsınız ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Son bir kez karşınıza alın konuşun.
İşin yapılma şeklini ve beklentilerinizi anlatın.
Bunlara uyarsan ne ala,yoksa tek başınasın bundan böyle vara yoğa beni rahatsız etme.
Gerekli durumlarda da mail yoluyla ulaşabilirsin,ayrıca maile bir üst amirimizi cc'le deyin.
Takmayın şu kızı daha fazla kafanıza.
Sağlığınızdan olacak kadar önemli mi bu iş arkadaşı?
İşyerinde kendisinin ve muhatabının duygularını yönetebilenler başarılı görülür,sadece düzgün iş yapmak yeterli olmaz çoğu zaman.

Burda bize anlattığınız gibi üstlerinize de detaylı olarak anlatın. Veriminizi düşürdüğünü saygısız davrandığı ve artık onunla çalışmak istemediğinizi gerekirse ayrılacağınızı anlatın. Sizin sorumluluğunuzdan alırlarsa belki rahatlarsınız.

Ara sıra dişimi gösterdiğim anlar oldu onlarda da yanımızda bizim departman sorumlusu varken ama sen bana böyle yapınca ben çok üzülüyorum, ben naif bir insanım dedi. Yani istiyor ki ben onu hep alttan alayım hep pohpohlayayım. Ama ben de insanım ve benim de işlerim, dertlerim ya da kafama taktıklarım var. Ben beklentilerimi çok anlattım, artık üstüm bile sıkıldı biz bunu söylememiş miydik kullervo? diye soruyor, söyledik diyorum geçiyorum ne yapayım. Yapmıyor kız.

Kendi duygularımı yönetme konusunda çok belli etmiyorum etrafa sanırım, kulaklık tak, çalış, ara sıra muhabbete katıl ama önceliğin işin olsun. Yanımdaki ise en küçük şeyde ofise naklen yayın. Hem de yanlış anlaşılabilecek şekilde naklen yayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…