5 kişi eğittim bugüne kadar, ikisiyle hala çalışıyoruz bu 6. eğittiğim kişi ve en zoru. Normalde eğitim 2 ay verilir ve bırakılır ama bu arkadaşta 4 ay oldu hala gelişme yok, en temel şeyleri bile bilmiyor ya da bilmemezliğe vuruyor anlayamıyorum. Çabalamıyor, araştırmıyor, yanlış işler teslim ediyor. Ve bana "iş geri dönerse senin sorumluluğunda zaten" diyor. Yani garip bir ego, özgüven var.
işin niteliğini yazmamışsınız ama sizin üstleriniz ne yapıyor
bir dosyada birisinin üstü olarak görev yapıyordum
yani iş onun ben de kontrol ediyorum yönlendiriyorum
neyse bu şehir dışına gitti ve o dosyaları da elemanlara verip bana gönderip gitmiş
ertesi sabah kendi işlerime ek olarak onları da buldum masamda
önce bir üst amire söyledim ben ona işin var mı dedim yok dedi öyle gönderdim şehir dışına gayet de işi varmış dedi
sonra onun da üstü olan amire de söyledim
işi yaptım mı tabii ki zira süreli iş sonuçları ağır
sonra o geldi dedim ki sen dur bakalım ne oluyor
X hanıma işim yok demişsin bunları neden ben yaptım
ben yaparsınız zaten kısa sürede diye düşünmüştüm ne önemi var ki o işin dedi
amirlere de ayrı ayrı garip garip cevaplar vermiş
sonuç işten ayrılan ben değil o oldu
evet insanların eksiklikleri idare edilir, öğrensin diye çaba gösterilir ama kendi işini bile bile sana yıkan birine de asla müsamaha gösterme
bu arada eleman yetiştirmek en zor süreçtir
bazen bu elemanları almak yerine onlara verilecek işleri de bana verseler daha kolay olur diye düşünürdüm
zira önce işi çalışır ne yapılacağını anlatırsın
sonra eleman sözde yapar neyi yanlış yaptığını bulur ve anlatırsın
sonra tekrar yapar ama yine bir sıkıntı varsa ikna etmeye uğraşırsın
bir metin yazarken olayları tarih ve oluş sırasına göre anlatması gerektiğini anlatmam gereken bşr arkadaş olmuştu
kendisi ülkenin sayılı hukuk fakültelerinden birinden mezun
bu aşamada tek çözüm amirleriniz ile ciddi ciddi görüşmek
bir de 4 ay olmuş belki sizden öğrenemiyor, tarzınız uyuşmuyor başka birine versinler onun sorumluluğunu
ona da işin onun işi olduğunu sizin sadece ona eğitim verdiğinizi ama işten sizin sorumlu olmayacağınızı anlatsınlar