- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
-
- Konu Sahibi raggiodisole
İşine bu kadar aşıkken gereksiz biri yüzünde vazgeçmeyin lütfen konu sahibi... İşini severek kaç insan var. Onun size yaptığını siz de ona yapın. Umarım herşey sizin için en kısa zamanda çözülür.Anlattım ama sadece ayrılacağım demedim. Belki onu söylersem daha da ciddiye alırlar.
Aslinda bu iyi fikir. Bir hafta yillik izin de alinabilir. Boylece birsey yapamadigi bir ise yaramafigi da anlasilir.Size tavsiyem 1 hafta rapor alın. Telefonlara nadiren çıkın. Kalsın tek başına. Hataları gözüksün. Ozaman değerin anlaşılır ve bu kıza tepki verilir.
Kıskandığı çok belli. Sizin yerinizde olsam asla özel hayat konuşmam. Ben bunu yöneticime de yaptım, tek soru sormaya cesaret edemiyordu. Ama işimi çok iyi yaptığımdan da bana bir şey söylemeye cesaret edemiyordu, ben götürüyordum bölümü çünkü. İşimi yaptım sadece, mesai saatleri içinde beni izlediğini bildiğim için ne özel bir telefon konuşması, ne internet asla ve asla iş dışında hiç bir şey yapmadım. Gün içinde kaç kere wc ye gittiğimi bile saymış öyle manyak düşünün.
2,5 sene sonra tayini çıktı gitti, hayatımdan 2,5 sene çaldı ama çok ders de çıkardım sayesinde; mesela iş hayatında dostluk yok; özelini kimseyi anlatma; işini yap çık gibi.
İşine bu kadar aşıkken gereksiz biri yüzünde vazgeçmeyin lütfen konu sahibi... İşini severek kaç insan var. Onun size yaptığını siz de ona yapın. Umarım herşey sizin için en kısa zamanda çözülür.
Size tavsiyem 1 hafta rapor alın. Telefonlara nadiren çıkın. Kalsın tek başına. Hataları gözüksün. Ozaman değerin anlaşılır ve bu kıza tepki verilir.
Anlardacigim kadariyla ustu olmaniza ragmen bir otorite kuranamissiniz. Is yerinde size Kullervo Hanim diye hitap etmeli oysa kullervocugum diyor. Buna bastan musade ederseniz sizi arkadas gibi gorur. Isi benimsememis ve nasilsa ben hata yapsam da hesabi verecek o benim proje degil diye de umursamiyor.
Ben olsam mail atardim. Bu kiza da maili cc olarak gonderirdim ve kizin defalarca iyarildigi halde ayni hatalari yaptigini, uyarmama ragmen nasilsa senin sorumlulugunda proje sen hesap verirsin dedigini, cok vaktini aldigini ve islerine engel oldugunu, herseyden onemlisi kendisini benimle ayni gorup karsilik verdigini, saygisizligini, dolayisiyla bu ise uygun olarak degerlendirnedigimi soylerdim. Arkasindan da birlikte yuruttugumuz projeyi tek basima daha hatasiz yaoacagim icin projenin tamamen bana birakilmasini ve bu egitim isinin badka birine devredilmesini soylerdim. Cunku psikolojik olarak da yiprandigimi ve herseyden onemlisi zamanimi gereksiz ve defalarca anlattigim basit seylerle cok aldigini soylerdim. Bu mailin bir kopyasi onda da olmali. Hatta hitap seklinin bile is yeri adabina uymadigini, bana arkadasi gibi hitap ettigini de en ince ayrintilara kadar yazardim. Bu mail sizin elinize bir delil olarak kalsin. Bu arada is bulmanin zor oldugu su donemde bir aptal icin isimden istifa etmezdim. Kiz gercekten aptal ve bence ruh hali de normal degil, problemli. Ugrasmaya degmez. Siz durmadan her hafta gelismeler basligi altinda " kizin gelismemelerini" herseyi yazip mail atin. Bunlari da delil olarak saklayin ki ilerde olasi birseyde kullanirsiniz.
Bir de yoneticilik vasfinizi kullanin. Iyi bir egitimci olabilirsiniz ama tum is yukunu uzerinize almak marifet degil. Is yaptirmayi ogrenin. O da bir marifet. Eger onun ustu iseniz ona is yuklemelisiniz ve hatalarini artik gosternenelisiniz. Direk yukariya ona da cc olarak gonderip raporlamalisiniz ki hatalarinin raporlandigini ogrendigi an kendini duzeltmeye baslayacaktir.
O sabır tükendi, uzatmalardayım...Kamuda bile kimseye bu kadar tolerans tanınmıyor. Araştır sor başka yerlere deniliyor. Iyi sabretmişsin
O sabır tükendi, uzatmalardayım...
Bir önceki yorumda da söyledim devlet hastanesi dışında rapor alamıyorum o da çok zor, yıllık izin de vermezler işler yoğun yıl sonu diyeRapor al en az 10 gün uzaklaş başkaları uğraşsın. Başka yolu yok.
Böyle sinir bozucu insanlardan nefret ediyorum.siz dediginiz gibi kulaklıgınızı takın işinize bakın oda debelensin dursun bilmediginden.aynı seyler benimde basıma geliyor eğitiyorum gün geliyor benimle ugrasıyor ayagımı kaydırıp benim yerime geçmek istiyor.herkes işine baksa ne güzel olucak ya.Merhaba, birkaç gün önce şöyle bir konu açmıştım;
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...a-ne-yapmali-ne-demeli.1100083/#post-58081969
Şimdi özet geçeyim, 4 ay önce işe başlayan iş arkadaşımın eğitimi benim sorumluluğumda, eğitimi konusunda ciddi mesai harcıyorum, bir yandan da kendi işlerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Ancak bu arkadaş benim sınırlarımı aşma noktasına geldi artık. Hatta aştı bile. Dün onun yüzünden ağladım durdum tuvalete kaçıp kaçıp. Çok sinir bozucu. Böyle yazınca havada kalacak açıklayayım hemen, arkadaş master yapmayı büyük bir başarı görüyor ve master yaptığı için dili en iyi onun bileceğine inanıyor. Proje bazlı terimlere uymuyor, araştırma yapmıyor vs. Bir ton saçmalık işte! Dün müşteriden bir terim için onay almam gerekiyordu bak bana soruyu düzgünce yaz ki 5 olmadan müşteriye sorayım, proje teslimin bugün, benim de 9 - 10 projem var yetiştirmem lazım, sana sıfırdan soru yazamam dedim. Ama sanki dememişim gibi 17:30'da sorularını gönderdi bana, üstümüzün de olduğu gruptan yazdım bak bu saatte gönderdin ama müşteri çıktı ve cevap gelmeyecek proje teslimin yarına kalabilir dedim. Bizim mesai 18:00'da bitiyor, o saate kadar cevap gelmedi tam ben toparlandım çıkıyorum bana bir anda soruma cevap vereceksin dedi herkesin içinde. Ofisin kapısında da eşim bekliyordu, iş arkadaşlarımdan birkaçıyla arası çok iyi onlarla muhabbet ediyordu. Ben de bak çıkmam lazım eşim burada planımız var bu saati niye bekledin dedim. Normal bir şekilde sordum bir de. Sen benimle ilgilenmek zorundasın dedi. Ofisten bir arkadaş burada her birimiz kendi projesiyle ilgilenmek zorunda sen de kendi projeni yetiştirseydin dedi. Ben çantamı aldım çıktım.
İşler burada patlak verdi, tuttum kendimi aylarca, sıktım durdum kapıda ağlamaya başladım. Eve gelene kadar ağladım, planlar yalan oldu tabi. Bir de bu aralar kendimi sıkıyorum diye elim ayağım boşalıyor bayılacak gibi oluyorum. Eşim çıkacaksın artık bu işten yeter dedi. Blöf yapmayacak hemen vereceksin istifanı sağlığın bozuluyor dedi. Adam haklı. Eve geliyorum sinir topu oluyorsun konuşamıyoruz bile, iş nasıl dediğimde ağlamaya başlıyorsun falan diye konuştu. Haklısın biliyorum evliliğimizde etkileniyor ama çözüm bulmuyorlar dedim. Çık diyor başka birşey demiyor.
Ben buradan çıkarsam hemen iş bulamayabilirim, yaptığım işe de aşığım, elimdeki projeyi 4 yıldır yürütüyorum sonuçta. Sorum şu; ben bu kızı görmezden geleyim mi? Mesela 9'da git kulaklık tak, işine odaklan bitince çık yapayım mı? Genelde kulaklıkla tam odaklanarak çalışırım, bu geldi geleli bölünüyorum. Ya da eşimin dediği gibi çıkayım mı? Üstlerim çözüm bulmuyor çünkü. Bir de kimseyi de ekmeğinden etmek istemiyorum ama kız proje için gerçekten yetersiz çünkü Türkçe bile bilmiyor. Aslen Türk olmasına rağmen dilbilgisi kuralları hakkında hiçbir fikri yok. Ya çıkacağım ya da kendimi projeye odaklayacağım. Ne yapacağım ben?
Bildiğim kadarıyla değilTorpilli mi acaba yav
Böyle sinir bozucu insanlardan nefret ediyorum.siz dediginiz gibi kulaklıgınızı takın işinize bakın oda debelensin dursun bilmediginden.aynı seyler benimde basıma geliyor eğitiyorum gün geliyor benimle ugrasıyor ayagımı kaydırıp benim yerime geçmek istiyor.herkes işine baksa ne güzel olucak ya.
Onunla uğraşacaksan ekstra eğitim için de ücret alacaksın öyleyse. Niye senin sorumluluğundaymış ki ne hakla sana böyle bir görev yıkabiliyorlar? Bu günden sonra uğraşmayacağım başkası ilgikensin de salla birine. Oldu canım biri benim sinirimi bozacak onun yüzünden yıllardır emek verdiğim işi bırakacağım. Ona bıraktırırım işi yok öyle dünya.
Bildiğim kadarıyla değil
Ben de benim ayağımı kaydırma cesaretini bulacağına inanıyorum. İnsanlara o kadar iyi davranıyor ki, göz boyuyor.
2 aylık eğitim konuşuldu ama oldu 4 ay. Ekstra falan hak getire. İşi en iyi ben biliyorum diye bana verdiler ama artık abartıyor
bu saatten sonra ilgilenmeyin öyleyse. Üstlerinizle konuşun benim iş yüküm başımdan aşkın daha da ilgilenmemi istiyorsanız bunun bir karşılığı olacak deyin. Ya paslasınlar birine ya da kızı bezdirin ezin ki o gitmek istesin. Kimin ne hakkı var sizi bu kadar bunaltmaya.
Tüm yorumları okumadım, emin degilim ama bir şey söylemek istiyorum. Eğitim konusuna çok anlam yüklemeyin, bazen insanın eğitim durumuna diğer insanlar o kişiden daha çok anlam yüklüyor bu da yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. Yani tavırlarının sebebi master yapmış olması olmayabilir. Iyi aksamlar.
piyasa o kadar durgun ki iş bulmadan kendi işini bırakma derim.
görmezden gel sorularına cevap verme eğitimin bitti 2 ay önce de geç baskalarından yardım alabiliyorsa alsın.
hala size çatıyorsa gerizekalı mısın elinde her şey daha neyi soruyorsun diye çıkışın madem öyle. Masterı size yapmış sanki. Daha dikkatli olması lazım bence bu durumda fark atmaya çalışıyorsa. Ama derdi hava cıva gibi. Bilmiyorum ezdirmeyin kendinizi gerekiyorsa ezin çeki düzen versin kendine.