- 1 Haziran 2018
- 1.277
- 1.009
-
- Konu Sahibi raggiodisole
İşi bırakıp ekmeğine yağ sürme milletin.. kızı görmezden gelirdim ben olsam işim var birazdan döneceğim de her seferinde. Şefine üstüne amirine her neyse velevki bu kız öğretmiyor işleri vs diye konuşursa yetersiz biri öğrenmiyor aynı şeyi öğretmekten sıkıldım kendi işime odaklanamıyorum der kenara çekilirdim. İşe uygun olmadığını uygun dille anlatmak en güzeli dışarda çalışmak için can atan onca kişiyi düşünürsekMerhaba, birkaç gün önce şöyle bir konu açmıştım;
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...a-ne-yapmali-ne-demeli.1100083/#post-58081969
Şimdi özet geçeyim, 4 ay önce işe başlayan iş arkadaşımın eğitimi benim sorumluluğumda, eğitimi konusunda ciddi mesai harcıyorum, bir yandan da kendi işlerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Ancak bu arkadaş benim sınırlarımı aşma noktasına geldi artık. Hatta aştı bile. Dün onun yüzünden ağladım durdum tuvalete kaçıp kaçıp. Çok sinir bozucu. Böyle yazınca havada kalacak açıklayayım hemen, arkadaş master yapmayı büyük bir başarı görüyor ve master yaptığı için dili en iyi onun bileceğine inanıyor. Proje bazlı terimlere uymuyor, araştırma yapmıyor vs. Bir ton saçmalık işte! Dün müşteriden bir terim için onay almam gerekiyordu bak bana soruyu düzgünce yaz ki 5 olmadan müşteriye sorayım, proje teslimin bugün, benim de 9 - 10 projem var yetiştirmem lazım, sana sıfırdan soru yazamam dedim. Ama sanki dememişim gibi 17:30'da sorularını gönderdi bana, üstümüzün de olduğu gruptan yazdım bak bu saatte gönderdin ama müşteri çıktı ve cevap gelmeyecek proje teslimin yarına kalabilir dedim. Bizim mesai 18:00'da bitiyor, o saate kadar cevap gelmedi tam ben toparlandım çıkıyorum bana bir anda soruma cevap vereceksin dedi herkesin içinde. Ofisin kapısında da eşim bekliyordu, iş arkadaşlarımdan birkaçıyla arası çok iyi onlarla muhabbet ediyordu. Ben de bak çıkmam lazım eşim burada planımız var bu saati niye bekledin dedim. Normal bir şekilde sordum bir de. Sen benimle ilgilenmek zorundasın dedi. Ofisten bir arkadaş burada her birimiz kendi projesiyle ilgilenmek zorunda sen de kendi projeni yetiştirseydin dedi. Ben çantamı aldım çıktım.
İşler burada patlak verdi, tuttum kendimi aylarca, sıktım durdum kapıda ağlamaya başladım. Eve gelene kadar ağladım, planlar yalan oldu tabi. Bir de bu aralar kendimi sıkıyorum diye elim ayağım boşalıyor bayılacak gibi oluyorum. Eşim çıkacaksın artık bu işten yeter dedi. Blöf yapmayacak hemen vereceksin istifanı sağlığın bozuluyor dedi. Adam haklı. Eve geliyorum sinir topu oluyorsun konuşamıyoruz bile, iş nasıl dediğimde ağlamaya başlıyorsun falan diye konuştu. Haklısın biliyorum evliliğimizde etkileniyor ama çözüm bulmuyorlar dedim. Çık diyor başka birşey demiyor.
Ben buradan çıkarsam hemen iş bulamayabilirim, yaptığım işe de aşığım, elimdeki projeyi 4 yıldır yürütüyorum sonuçta. Sorum şu; ben bu kızı görmezden geleyim mi? Mesela 9'da git kulaklık tak, işine odaklan bitince çık yapayım mı? Genelde kulaklıkla tam odaklanarak çalışırım, bu geldi geleli bölünüyorum. Ya da eşimin dediği gibi çıkayım mı? Üstlerim çözüm bulmuyor çünkü. Bir de kimseyi de ekmeğinden etmek istemiyorum ama kız proje için gerçekten yetersiz çünkü Türkçe bile bilmiyor. Aslen Türk olmasına rağmen dilbilgisi kuralları hakkında hiçbir fikri yok. Ya çıkacağım ya da kendimi projeye odaklayacağım. Ne yapacağım ben?
Zaten iş bulacağımı bilsem çıkardım ama buradan iyisini bu piyasada bulmak çok zor. Ben o tepkiyi versem hemen şikayet etmeye başlar hem de ulu orta.
Ezmeye kalksam çeki düzen vermez kendine bana saldırır, işler çirkinleşir. Susup alttan almak daha mantıklı sanki
Mailleri gonderirken bu kiza da gonderin bence.Ben özel hayatımı hiç konuşmam, sadece o süreçte yanımda olanlar bilir durumları, bu kız nereli olduğumu hatta köyünü bile biliyordu işe girdiğinde. Ben zaten anlatmadım, kendisi öğrenmiş bir şekilde... Ki özel hayatımı iş hayatıma yansıtmam da, telefon gelirse en kuytuda konuşurum, mesajlaşmam çok sık.
Umarım, çok teşekkürler :)
Devlet hastanesinden rapor almam gerekiyor, özel hastane raporlarını kabul etmiyorlar. Yıllık izin almak istesem de vermezler işler yoğun diye...
Biz şirket olarak hanım bey demiyoruz patron haricinde ama o kullervocuğum bir ezikleme ses tonuyla söylenmişti hiç unutmayacağım. Proje yoğunluğundan dolayı sadece bana bırakılmıyor, işin uzmanı olan ve geri dönmek isteyen bir arkadaşı da bir türlü geri çağırmadılar, o gelse zaten bu kıza başka işler verilecek. Defalarca mail attım ancak görmüyorlar ya da görüyor ve bekliyorlar bilemiyorum...
İşi bırakıp ekmeğine yağ sürme milletin.. kızı görmezden gelirdim ben olsam işim var birazdan döneceğim de her seferinde. Şefine üstüne amirine her neyse velevki bu kız öğretmiyor işleri vs diye konuşursa yetersiz biri öğrenmiyor aynı şeyi öğretmekten sıkıldım kendi işime odaklanamıyorum der kenara çekilirdim. İşe uygun olmadığını uygun dille anlatmak en güzeli dışarda çalışmak için can atan onca kişiyi düşünürsek
Bilmiyorum deli deliyi görünce sopasını saklıyor genelde öyle düşünün :)
gerekirse herkesin içinde ezin geçin sert olun , kovabiliyorsanız kovun.herkes haddini bilsin.
Gönderiyorum zatenMailleri gonderirken bu kiza da gonderin bence.
Bu kız yüzünden işten çıkman çok saçma. Sana önerim psikoloğa gitmen ve kişisel farkındalığını arttırman. Kız sana sorularıma cevap vermek zorundasın çıkamazsın dediğinde öyle kala kalıyorsun. O arkadaşın gelip herkes kendi isini yetistirmek zorunda demese ne yalacaktım. Ona gidebilir miyim diye yalvaracaktin herhalde.Merhaba, birkaç gün önce şöyle bir konu açmıştım;
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...a-ne-yapmali-ne-demeli.1100083/#post-58081969
Şimdi özet geçeyim, 4 ay önce işe başlayan iş arkadaşımın eğitimi benim sorumluluğumda, eğitimi konusunda ciddi mesai harcıyorum, bir yandan da kendi işlerimi yetiştirmeye çalışıyorum. Ancak bu arkadaş benim sınırlarımı aşma noktasına geldi artık. Hatta aştı bile. Dün onun yüzünden ağladım durdum tuvalete kaçıp kaçıp. Çok sinir bozucu. Böyle yazınca havada kalacak açıklayayım hemen, arkadaş master yapmayı büyük bir başarı görüyor ve master yaptığı için dili en iyi onun bileceğine inanıyor. Proje bazlı terimlere uymuyor, araştırma yapmıyor vs. Bir ton saçmalık işte! Dün müşteriden bir terim için onay almam gerekiyordu bak bana soruyu düzgünce yaz ki 5 olmadan müşteriye sorayım, proje teslimin bugün, benim de 9 - 10 projem var yetiştirmem lazım, sana sıfırdan soru yazamam dedim. Ama sanki dememişim gibi 17:30'da sorularını gönderdi bana, üstümüzün de olduğu gruptan yazdım bak bu saatte gönderdin ama müşteri çıktı ve cevap gelmeyecek proje teslimin yarına kalabilir dedim. Bizim mesai 18:00'da bitiyor, o saate kadar cevap gelmedi tam ben toparlandım çıkıyorum bana bir anda soruma cevap vereceksin dedi herkesin içinde. Ofisin kapısında da eşim bekliyordu, iş arkadaşlarımdan birkaçıyla arası çok iyi onlarla muhabbet ediyordu. Ben de bak çıkmam lazım eşim burada planımız var bu saati niye bekledin dedim. Normal bir şekilde sordum bir de. Sen benimle ilgilenmek zorundasın dedi. Ofisten bir arkadaş burada her birimiz kendi projesiyle ilgilenmek zorunda sen de kendi projeni yetiştirseydin dedi. Ben çantamı aldım çıktım.
İşler burada patlak verdi, tuttum kendimi aylarca, sıktım durdum kapıda ağlamaya başladım. Eve gelene kadar ağladım, planlar yalan oldu tabi. Bir de bu aralar kendimi sıkıyorum diye elim ayağım boşalıyor bayılacak gibi oluyorum. Eşim çıkacaksın artık bu işten yeter dedi. Blöf yapmayacak hemen vereceksin istifanı sağlığın bozuluyor dedi. Adam haklı. Eve geliyorum sinir topu oluyorsun konuşamıyoruz bile, iş nasıl dediğimde ağlamaya başlıyorsun falan diye konuştu. Haklısın biliyorum evliliğimizde etkileniyor ama çözüm bulmuyorlar dedim. Çık diyor başka birşey demiyor.
Ben buradan çıkarsam hemen iş bulamayabilirim, yaptığım işe de aşığım, elimdeki projeyi 4 yıldır yürütüyorum sonuçta. Sorum şu; ben bu kızı görmezden geleyim mi? Mesela 9'da git kulaklık tak, işine odaklan bitince çık yapayım mı? Genelde kulaklıkla tam odaklanarak çalışırım, bu geldi geleli bölünüyorum. Ya da eşimin dediği gibi çıkayım mı? Üstlerim çözüm bulmuyor çünkü. Bir de kimseyi de ekmeğinden etmek istemiyorum ama kız proje için gerçekten yetersiz çünkü Türkçe bile bilmiyor. Aslen Türk olmasına rağmen dilbilgisi kuralları hakkında hiçbir fikri yok. Ya çıkacağım ya da kendimi projeye odaklayacağım. Ne yapacağım ben?
Aynen senin görevin olmayan bir şeyi sana bu şekilde veremezler. Git yarın ik ve yöneticinin al karşına. Bu eğitim işi çok uzun sürdüm 2 ay demiştiniz 4 ay oldu. Performansı konusunda daha önce de konuştuk benim fikrim yetersiz. Hatalarımdan öğrenme gibi bir çabası da yok. Bu sebeple bir 4 ay daha versek bile yine bir işe yaramayacagini düşünüyorum. Eğitim işi de beni artık çok yoruyor. İş yüküm artıyor. Eğer bu arkadaşa daha da eğitim vermemi onun hatalarını kontrol etmemi düzeltmemi onun maillerini benim atmamı yaptığı işi benim takip etmemi vs bekliyorsanız bu durumda bunun için maaşına zam istiyorum diyin. Hatta bu süreçte sorumluluğum var ama yetkim yok diyip terfi bile istemeniz lazım.bu saatten sonra ilgilenmeyin öyleyse. Üstlerinizle konuşun benim iş yüküm başımdan aşkın daha da ilgilenmemi istiyorsanız bunun bir karşılığı olacak deyin. Ya paslasınlar birine ya da kızı bezdirin ezin ki o gitmek istesin. Kimin ne hakkı var sizi bu kadar bunaltmaya.
Bu kız yüzünden işten çıkman çok saçma. Sana önerim psikoloğa gitmen ve kişisel farkındalığını arttırman. Kız sana sorularıma cevap vermek zorundasın çıkamazsın dediğinde öyle kala kalıyorsun. O arkadaşın gelip herkes kendi isini yetistirmek zorunda demese ne yalacaktım. Ona gidebilir miyim diye yalvaracaktin herhalde.
Kendine gel. Kiz edepsiz. Ustlerin seni sallamiyor. Sen de kendini daha kendine bile duzgun ifade edemiyorsun belli. Bu kadar sikismislik icinde asiri duygusal tepkiler vermeni normal buluyorum
Aynen senin görevin olmayan bir şeyi sana bu şekilde veremezler. Git yarın ik ve yöneticinin al karşına. Bu eğitim işi çok uzun sürdüm 2 ay demiştiniz 4 ay oldu. Performansı konusunda daha önce de konuştuk benim fikrim yetersiz. Hatalarımdan öğrenme gibi bir çabası da yok. Bu sebeple bir 4 ay daha versek bile yine bir işe yaramayacagini düşünüyorum. Eğitim işi de beni artık çok yoruyor. İş yüküm artıyor. Eğer bu arkadaşa daha da eğitim vermemi onun hatalarını kontrol etmemi düzeltmemi onun maillerini benim atmamı yaptığı işi benim takip etmemi vs bekliyorsanız bu durumda bunun için maaşına zam istiyorum diyin. Hatta bu süreçte sorumluluğum var ama yetkim yok diyip terfi bile istemeniz lazım.
Evet haklısınız kalakaldım çünkü o anda kafamda bambaşka şeyler vardı ve beklemiyordum böyle bir şeyi. Kendimi ifade edebiliyorum sadece sinirlenince kekelemeye başlıyorum. Kız başlamadan önce bana sakin kal iyice öğret baskısını çok fazla kurdular o yüzden pıstım sanırım biraz. Ama böyle gitmeyeceğinin de farkındayım zaten.
2 senedir terfi bekliyorum zaten ki performansımla o terfiyi de hak ediyorum ama verilmiyor. Beni sınıyorlar sanırım.
Bence sen fazla sorun çıkarmayan işini seven sadık elemansın. O sebeple fazla bir şey vermeye gerek yok sana.
Neyse terfi bekliyorsan tam vaktidir bunları sıkıştırman. Çünkü senden görevin dışında iş yapmanı istiyorlar. Seni geri bildirimlerini de dikkate almıyorlar. Bu fırsatı kaçırma. Gelişmelerden bizi de haberdar et.
Konu sahibi
Göz attım ama
Son durumunuz nedir?
Bence kesinlikle işi bırakmayın derim
Keşke eşinize belli etmedeydiniz
O kıZ sorununu halledebilirsiniz ki
Ben de bu tip sorunlarla cebelleşmiştim ki hâlâ da bazen oluyoSelamlar, bugün konuşacaktım üstlerimle, konuşmadılar, ben de yoğunum diye çok uğraşamadım açıkçası. 1-2 kere ters ters soru sordu laf sokarak cevapladım sonra sustu. Ne olacak bilmiyorum açıkçası
Ben de bu tip sorunlarla cebelleşmiştim ki hâlâ da bazen oluyo
Üstleri boşver, onlar renklerini belli etmezler
Onun karşısında kendine güvensiz durmayın
Masa ya da oda değiştirme imkanı yok sanırım
Siz ona adapte olmamaya çalışın
Gerçekten düzelir zamanla
Geçer geçerDuymamaya görmemeye çalışıyorum aslında, kulaklık tak, çalış ama tam yanımda oturuyor ve bu bile beni rahatsız ediyor
Biraz suçlayıcı mı yazdınız sanki:) hayır bahane aramıyorum hele ki borç öderken işten çıkmak oldukça büyük bir karar, sadece dayanamıyorum4 sene çalıştığın yerden yeni gelen biri yüzünden ayrılmak için kafayı yemş olmak lazım. ya da zaten ayrılmak için bahane arıyorsundur.
Biraz suçlayıcı mı yazdınız sanki:) hayır bahane aramıyorum hele ki borç öderken işten çıkmak oldukça büyük bir karar, sadece dayanamıyorum
Ara ara okuyorsanız fark etmişsinizdir eşim denk geldi benim patlama anlarıma yani karşısına geçip anlatmadım şöyle oldu böyle oldu diye, tamamen rastlantısal durumlardı. Oraya kök saldım evet ama başta da yeni başladı yardımcı olayım iyi niyetiyle yaklaştım ve onda kullervo götümü toplar algısı yarattı bu durum. Yani benim iyi niyetimi suistimal etti sürekli. Ben tepki verince de ben naifim diye ofis ortasında kendisini haklı çıkarmaya çalıştı. Şu saat oldu onun yanlış işleriyle uğraşıyoruz hala. Kızın zerre umrunda değil ve ne yazık ki bu kıza asıl dersini verecek kişiler susuyor.Hayır suçlamak değil bu, ara ara okuyorum konunuzu.yani bana gerçekten çok mantıksız geliyor,bir yerde 4+ yıl çalışıyor olmak demek bayağı oraya kök salmak demektir.Sizin gibi birisinin karşısında bu kadar rahat olması düşündürücü.. bayağı bayağı ipler sizin elinizde çünkü.üstlere sürekli şikayet etmek falan.. bi yerden sonra o kızın sizi koltugundan etme korkusu yaşadıgınızı falan düşünecekler ters tepecek bu.
Kendisine 1-2 defa tepeden konuşsanız, öyle olmaz böyle olur höt yapsanız bir daha boş boş yorum yapmaya cesaret edemez. eşinize kadar yansıtmanız falan acayip geldi.
Ara ara okuyorsanız fark etmişsinizdir eşim denk geldi benim patlama anlarıma yani karşısına geçip anlatmadım şöyle oldu böyle oldu diye, tamamen rastlantısal durumlardı. Oraya kök saldım evet ama başta da yeni başladı yardımcı olayım iyi niyetiyle yaklaştım ve onda kullervo götümü toplar algısı yarattı bu durum. Yani benim iyi niyetimi suistimal etti sürekli. Ben tepki verince de ben naifim diye ofis ortasında kendisini haklı çıkarmaya çalıştı. Şu saat oldu onun yanlış işleriyle uğraşıyoruz hala. Kızın zerre umrunda değil ve ne yazık ki bu kıza asıl dersini verecek kişiler susuyor.