• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş teklifi geldi ama yapabilecekmiyim?

mihribn ewet cnm hem para biriktirmek kolay olck hem ewd durmucm sıkıntılarım azalcak hem kendime guwenim gelcek allahm inş.hayırlı iştir ya.işinde hayırlı olması çok önemli çalışanlar falan.çok korkuyorum çalışmaktan çk istiyorum ama ilk defa olcağa içn korkuyorum işte.aklıma birsuru şey gelior

kızlar bir internet sitesine cv doldurmuştum dün ..ve bu sabah aradılar cv niz olumlu görüşmeye bekliyoruz dediler pazartesi gidicem...kozmetik mağazası burası...daha önce hiç çalışmadım deneyimim yok..zaten ilandada deneyimli deneyimsiz elemanlar alınacaktır yazıyordu...arayan adamda sordu deneyimli değilim dedim kuaförde çalıştım daha önce makyaj konusunda falan oldukça ustayım dedim.ki daha önce gelin makyajı falan yaptım..adamda zaten deneyimsiz de olabilir bizim için dedi...ama ben korkuyorum işi becerememekten ...sonuçta o makyaj malzemelrinin birsürü numaraları falan oluyo..sonra okadar şeyin fiyatını öğrenip müşteriye söylemek falan nebilim yaa hemen alışırmıyım sizce...istiyorumçalışmayı çok biliyosunuz bazı sıkıntılarım var..bide şöle bişe eşim işe sabah 9 akşam 6buçuk 7 de çıkıyor girişçıkışları genelde bu şekilde..ve pazar tatil eşimecumarteside yarım gün...bu işde giriş çıkış saati eşimle farklıysa bunu nasıl yapıcam ...beraber eve gelmek iyi olurdu ondan sonra çıkıp eve gelmek istemiyorum:( eve de uzak iş..sabah yalnız gitmekde istemiyorum onunla gitmek istiyorum....çalışmayıdaçok istiyorum çokihtiyacım var....ne yapıcam kızlar ben yaa

canım çalışmak zorundasın biliyorum ama onlar genellikle şimdide yaz 9 10 gibi kaptırlar mağazayı..Birde hafta sonu en yoğun günler çalışırsın büyük bi ihtimalle..Hafta içi izin yaparlar..Bilmiyorum eşin ne der bu duruma..Ama bazı operatörler var benim kuzenim çalışıyor akşam 7 e kadar pazarda izinli.Öle yerlerede başvurabilirsin

kuzum, bu isin pazarlama oldugu kesin...zaten ilanda da diyormus deneyimli ya da deneyimsiz diye...ehliyet sormalari ile tamamen belli olmustu ama ilanda da satis elemani diyormus zaten...
muhtemelen dukkan duukan gezip urunleri pazarlayacaksin...gorusmeye gidersen isin ne oldugunu iyice ogren ki sonradan olur da ise baslayip bir hafta sonra ayrilirsin falan, verecegin yol parasindan olma...cunku ilk basladiginda belki maas da vermezler. Bunlari iyice ogren...
Cok kucuk bir ihtimal dukkanin icinde calisan satis elemani olabilir diyecegim ama oyle olsa niye ehliyet sorsun...
Hadi sansin bol olsun...

Son düzenleme:
kızlar bir internet sitesine cv doldurmuştum dün ..ve bu sabah aradılar cv niz olumlu görüşmeye bekliyoruz dediler pazartesi gidicem...kozmetik mağazası burası...daha önce hiç çalışmadım deneyimim yok..zaten ilandada deneyimli deneyimsiz elemanlar alınacaktır yazıyordu...arayan adamda sordu deneyimli değilim dedim kuaförde çalıştım daha önce makyaj konusunda falan oldukça ustayım dedim.ki daha önce gelin makyajı falan yaptım..adamda zaten deneyimsiz de olabilir bizim için dedi...ama ben korkuyorum işi becerememekten ...sonuçta o makyaj malzemelrinin birsürü numaraları falan oluyo..sonra okadar şeyin fiyatını öğrenip müşteriye söylemek falan nebilim yaa hemen alışırmıyım sizce...istiyorumçalışmayı çok biliyosunuz bazı sıkıntılarım var..bide şöle bişe eşim işe sabah 9 akşam 6buçuk 7 de çıkıyor girişçıkışları genelde bu şekilde..ve pazar tatil eşimecumarteside yarım gün...bu işde giriş çıkış saati eşimle farklıysa bunu nasıl yapıcam ...beraber eve gelmek iyi olurdu ondan sonra çıkıp eve gelmek istemiyorum:( eve de uzak iş..sabah yalnız gitmekde istemiyorum onunla gitmek istiyorum....çalışmayıdaçok istiyorum çokihtiyacım var....ne yapıcam kızlar ben yaa

sen çalış ben de seyyah değilim arkadaş
keza eşin de ev alsın yine seyyah değilim

senden uzaya çıkmanı istemeyecekler
kimse annesinin karnında öğrenerek başlamıyor
sen kp babam bana ev alsın
kocam bana baksın
ben de bi çocuk yapayım niyetinde birisin
ama hesaplar tutmadı
o zaman kendi hesabını kendin yapacaksın
ha öle biri de olabilirsin senin seçimin sonuçta
ama görüyorsun ki memnun mutlu da değilsin
nolcak senin bu halin bilmem

kaderiminoyunu sen o evden nefret etmiyor muydun? Sana cehennem gibi gelmiyor muydu? Para kazanmak bir yana en azından akşama kadar hizmetçilik yapmaktan kurtulmak istemiyor muydun?

Hangi iş olursa olsun öyle bir evde vakit geçirmek daha cazip geliyorsa daha yeterince o evden soğumamışsın demektir. Kayınvalidem bizde kalırken en ufak bir tribinde bile mesai çıksa da eve gitmesem diyordum, kendime iş çıkarıyordum. Evdeki en ufak bir huzursuzluktansa çalışmak daha cazip gelirdi. Senin anlattığın gibi bir evde durmamak için madende bile çalışılırım şahsen.

Arkadas biraz keyfine duskun anlasilan. :)
Hem sikayet edip hem de kalkip birsey yapmak zor gelenlerden.
O zaman evde oturur sabredersin, esin ne zaman derse o zaman cikarsiniz kendi evinize yani. Yukardan para yagmiyor kimseye, herkes ugrasip cabalayip bir yerlere geliyor, evleri olan da oyle. Hem karnim doysun hem pastam dursun yok. Biraz gercekci olmalisin.
Is gorusmesine git, pazarlamaciliksa ve sen bunu istemiyorsan baska is ararsin. Ama calismadan olmaz, senin istedigin sartlar gercek disi, bunu da bil.

bugün gittim çalışmalrı şartları bana uymadı çok az maaşla çok ağır şartlar..yol parası yemek derken emeğimin karşılını hakkıyla almıcamı düşündüm başka iş bakıcam...bugün kuaförlük kursuna başladım iş bulana kadar evdede durmamk için...ama orda da hoşuma gitmeyen şeyler oldu...ben normalde kuaföre gitmem saç dipleri çok hassas ve asla saçımna dokunuşmasından hoşlanmam....ama orda kursiyerler birbirleri üzerinde deneyip öğreniyorlar...bugün kaç kişi kafamda uğraştı hemen migrenim tuttu...ay çıldırcaktım bişeyde diyemedim çünkü bende saç yaptım ..ama benim saçıma dokunulmasından nefret ederim ben...sırf bu yüzden bundan da vazgeçmeyi düşünüyorum...aslında zevkli ama manken olsa onun saçında uğraşsa herkez ....ay çıldırdım yaa biri gelio örgü öğrenio kafamda yapamıyo geri bozuyo yeniden yapıyo bide çekio ice sora öbürü gelio yapıo...of off ben bişeyde dikiş tutturamıcammı yaa şimdi bana kızcaksınız ama napim bişeyim rastgitmio

bugün gittim çalışmalrı şartları bana uymadı çok az maaşla çok ağır şartlar..yol parası yemek derken emeğimin karşılını hakkıyla almıcamı düşündüm başka iş bakıcam...bugün kuaförlük kursuna başladım iş bulana kadar evdede durmamk için...ama orda da hoşuma gitmeyen şeyler oldu...ben normalde kuaföre gitmem saç dipleri çok hassas ve asla saçımna dokunuşmasından hoşlanmam....ama orda kursiyerler birbirleri üzerinde deneyip öğreniyorlar...bugün kaç kişi kafamda uğraştı hemen migrenim tuttu...ay çıldırcaktım bişeyde diyemedim çünkü bende saç yaptım ..ama benim saçıma dokunulmasından nefret ederim ben...sırf bu yüzden bundan da vazgeçmeyi düşünüyorum...aslında zevkli ama manken olsa onun saçında uğraşsa herkez ....ay çıldırdım yaa biri gelio örgü öğrenio kafamda yapamıyo geri bozuyo yeniden yapıyo bide çekio ice sora öbürü gelio yapıo...of off ben bişeyde dikiş tutturamıcammı yaa şimdi bana kızcaksınız ama napim bişeyim rastgitmio

sen özel sektörde hele de eğitimsizken hangi emek karşılığı maaştan bahsediyorsun?????
hem de hafif şartlarda
ilahi güldürdün beni

Kaderiminoyunu, kendini kandiriyorsun. Calismak herkese gore degildir. Anlasilan sana gore de degil.

Emek, agir sart, dusuk maas derken kendi vasfini da goz onunde bulundur. Bir kozmetikcide ne kadar agir sart olabilir? Hic tecrubesiz, tahsilsiz, vasifsiz bir elemana ne kadar maas versinler ki? Sen ne tur birsey bekliyordun?

Vicdanini rahatlatmak icin turlu bahaneler siraliyorsun ama senin calismaya niyetin filan yok arkadasim. Burda hepimiz anladik bunu, sen kendini kandiriyorsun sadece. O halde istedigin hayat sartlarina esinin durumu ne zaman elverirse, ve eger elverirse o zaman ulasirsiniz. Yapacak birsey yok. Bu durumda sikayet etmek de yersiz.
.

Son düzenleme:

kuzum bugun gittigin is neymis peki, pazarlama mi? ne kadar veriyorlarmis peki tam olarak? yol parasini dusunce ne kadar kaliyor?
kuaforluk olayi icinse cozum basit, saclarini kestir:)))

ay beni "saçlarını örcez model yapıcaz"falan diye işe alsalar üstüne para veririm.
yeterki oynasınlar karıştırsınlar ben de uyuklayayım :)

tamam o işi geç kuaförlük kursu da başını ağrıtmış e ne yapmak istiyosun sen neye yeteneğin var çocuk bak dicem ev senin değil kv ister mi

400 tl maaş 200 yol artı yemek....akşam çıkış 22....sabah giriş 08....en azından asgari ücret olsaydı ...

bu ne ya part çalışsanız daha fazla alırsınız. az önce gördüm ki migros, vatan computer, flo vs eleman arıyor ve maaş daha fazla haftada 3 4 gün çalışıp 700 lira alırsınız eğitim durumunuz ne mesela? yada siz mi indirgediniz sanki biraz

bu arada bu isimleri verdim ama yasak mı bilmiyorum yasaksa uyarırsanız seviniirm

tamam o işi geç kuaförlük kursu da başını ağrıtmış e ne yapmak istiyosun sen neye yeteneğin var çocuk bak dicem ev senin değil kv ister mi
ya canım şanssızlıkmı nedir bilmiyorum yaa o işi çoktan geçtim .kuaförlük kursundada sırf bu sorun var işte napıcam yaa yarın gitsemmi bunun için konu bile açtım şimdi kararsızım fikir almak istedim oraya gelsene canım

bu ne ya part çalışsanız daha fazla alırsınız. az önce gördüm ki migros, vatan computer, flo vs eleman arıyor ve maaş daha fazla haftada 3 4 gün çalışıp 700 lira alırsınız eğitim durumunuz ne mesela? yada siz mi indirgediniz sanki biraz

bu arada bu isimleri verdim ama yasak mı bilmiyorum yasaksa uyarırsanız seviniirm
vallahi öyle ya...oraları araştırim bende..biyerde dikiş tuttuturum heralde...neyi indirgeyecem arkadaşım adam öyle dedi arkaama bakmadan çıktım durum bu

vallahi öyle ya...oraları araştırim bende..biyerde dikiş tuttuturum heralde...neyi indirgeyecem arkadaşım adam öyle dedi arkaama bakmadan çıktım durum bu

400lira uzun çalışma saatleri falan şaşırtıcı de facto 1100 lira artı yemek kartı veriyormuş mesela bilginiz olsun

diğer konunu da okudum, hem hayatından bu kadar şikayet ediyorsun hem de değiştirmek için hiçbir şey yapmıyorsun, çok kızdım sana. sen para kazanmak çok mu kolay sanıyorsun?
Bak ben de kendimden örnek vereyim, 2004 yılında rehberlik ve psikolojik danışmanlıktan mezun oldum, 1 sene olmadan da evlendim, eşimin maddi durumu gayet iyi olduğu halde dershanede rehber öğretmen olarak işe başladım, haftada 7 gün, izin günü yok, sabah 8 akşam 8 ve asgari ücret 330 tl iken 300 tl maaş, yol yok, yemek yok... bu koşullarda çalıştım atanana kadar, senin durumunda değildim, hiçbir mecburiyetim yoktu, ona rağmen deneyimsizim diye tüm koşulları kabul ettim, senin durumunda olsam namusumla olduktan sonra ne iş olsa yapar paramı kazanırdım, sen kuaförlük kursunda saçımı çekiyorlar diye böyle bir meslek fırsatını elinin tersiyle itiyorsun, çok yazık...

Son düzenleme:
Back