İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116
Bu benim bey. Tırmalaya tırmalaya terfi alıyor adam. Gidiyor oraya şu kişiyi düşündünüz ama aslında benim hakkım falan diyor koordinatöre 😂 alıyor da işi 😂😂😂 Tam bir iş kolik. Ben de tembel teneke işte 😂

Daha mutlu olacaksan, daha verimli çalışacağına inanıyorsan zor olanı seç o zaman. En güzel aşk zor olandır 😂😂😂
Senin beye soyle de bana soyle okkali bir mesaj atsin 😂kendine gel be kadin salak misin nesin sen desin nolur 😁

Arkadaslar selamlar
Bana akil vermenize ihtiyacim var. Son zamanlarda esimin islerine yardim etmenin yani sira disarida normal bir iste calismak icin basvurular yapiyordum. Sebebi pandemi oncesi bir yere basladim ancak okullar tatil olunca ve isveren parasiz kalinca biraktim ama oyle boyle 5 yildir 5 aylik sigortali calismam haricinde hic isim yok gorunuyor ve bu da benim kariyerime zarar veriyor diye dusunuyorum.

Basvurulardan cok fazla donus aldim , simdi secmekte zorlaniyorum. Tekstil muhendisiyim,3 yabanci dilde ana dil duzeyinde hakimiyetim var. Cok uzun anlatmayayim,12 yillik is tecrubem var. Kapasitemin cok altinda bir is teklifinde guzel para kazanabilirim ,giriş cikis saatlerim sorun olmaz ,ama is beni mutlu eder mi bilmiyorum. Kucuk bir isletme,hatta ofis isi. Ben alismisim buyuk fabrikalara,hareketlilige,yuksek tempoya. Buyuk bir yerde mi calismak daha iyidir sizce yoksa kucuk bir yerde calismak mi? Ne dersiniz?

Bana bir el ativerin de beraber kaldiralim su bendeki cenazeyi hadi :KK66:

sevgiler ♥️
Merhaba,

Bence işten beklentilerinizi bir gözden geçirmeniz lazım. “İş çok eğlenceli bir şey olsaydı üstüne para vermezlerdi” diye bir söz vardır. İş mutluluk getirmez, aksine mutsuzluk getirme olasılığı daha yüksektir. İş, hayatımızı sürdürebilmemiz için gereken parayı kazandığımız yerdir.

Çok küçük bir azınlık, yaptığı işte kapasitesini kullanıyor ve insanlığa fayda sağlıyor. Kalanlarımız para için çalışıyoruz.

Sizi az yoracak bir işten hayatınızı sürdürmeniz için gereken parayı kazanmak ve geri kalan zamanınızı, kapasitenizi kullanarak, hem kendiniz hem de toplum için faydalı şeyler yaparak harcamak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Ayrıca büyük denizde küçük balık olmaktansa, küçük denizde büyük balık olmak daha iyidir.

Hobi gibi calistim ama para yok diyeyim :KK66: yani var da koca parasi iste. Pek de benim tarzim degil. Etrafindaki insanlarin patronun karisi olarak sana baktiklari bir ortam. Cok yapay geliyor bana. Hoslanmiyorum. Evet rahata da alistim evde-esimin isyerinde ama eski hayatimi ozluyorum. Ruyama giriyor ya.
Bence kapasitenin altında çalış çok kazan😁 Ben öyle yapıyorum. Ücret performans dengesine bakıp seçtim işimi 😅 Ben de çalışmayı çok seviyorum ama işime ilişkin çok büyük hedeflerim de yok.

Aha ic sesim bana yorum yazdi :KK66:
Bir yanim da bunu soyluyor bana evet
Niteliksiz olsun,kucuk yer olsun,evine yakin olani sec seneye oglun ilkokula baslayacak diyor.

Bende artık öyle düşünüyorum şu ruhsatı alayım sakinlik istiyorum.
Öteki türlü çok çalışıp, kendimizi hırpalayınca ne oluyor?
Emin ol sağlık gidiyor, zaman geçiyor biz her şeyden mahrum kalıyoruz.
Hak ettiğimiz parayı vermiyorlar bile.
Tabi son karar senin :KK68:

Merhaba,

Bence işten beklentilerinizi bir gözden geçirmeniz lazım. “İş çok eğlenceli bir şey olsaydı üstüne para vermezlerdi” diye bir söz vardır. İş mutluluk getirmez, aksine mutsuzluk getirme olasılığı daha yüksektir. İş, hayatımızı sürdürebilmemiz için gereken parayı kazandığımız yerdir.

Çok küçük bir azınlık, yaptığı işte kapasitesini kullanıyor ve insanlığa fayda sağlıyor. Kalanlarımız para için çalışıyoruz.

Sizi az yoracak bir işten hayatınızı sürdürmeniz için gereken parayı kazanmak ve geri kalan zamanınızı, kapasitenizi kullanarak, hem kendiniz hem de toplum için faydalı şeyler yaparak harcamak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Ayrıca büyük denizde küçük balık olmaktansa, küçük denizde büyük balık olmak daha iyidir.
Haklisiniz tum soylediklerinizde ama bende soyle garip bir durum var ki is bana mutluluk getiriyor. Kosa kosa gidiyorum,para icin calismiyordum hic. Son isyerimde patron para vermedi diye esimin baskisiyla ayrildim ama bu tek sebep degildi baska problemler de vardi (patron benim arabami isyer arabasi olarak gormeye baslamisti gibi bir sacmalik vardi) is beni mutlu ediyor,kariyer,hedeflere ulasma istegi,cabalamak falan benim adrenalinimi yukseltiyor. İsim yapmak,herkesin sizi tanimasi benim icin onemli bir sey. Para bunlardan sonra gelen bir sey.

Yani deseler ki dark su fabrikanin mudurlugu senin,ama sana asgari ucret verecegiz,olur derim sacma bir sekilde. Cunku mudurluk :KK66:

Beni kendime getirin,iyi mi kotu mu boyle olmak bilemiyorum

Önceden farklı düşünüyordum ama hayat insanın düşüncelerini de değiştiriyormuş. Ben paraya da bakardım doğruya doğru parası çok planı seçerdim:) Tabii kendinizi en iyi siz tanırsınız ileride kariyer basamaklarını tırmanmak istiyorum derseniz büyük yerde çalışmak daha iyi.

Benim için çalıştığım işten aldığım haz ve mesleki doyum paradan daha öncelikli olduğundan ötürü, oyumu kapasiteme denk bir işte çalışmak seçeneğinden yana kullandım. Beklentileriniz ve öncelikleriniz doğrultusunda kendiniz ve aileniz için en uygun seçenek hangisiyse onu seçin derim

Az maasli kucuk yere girdim,5 aycik calisabildim. Pandemi patlayinca patron maas veremedi, esim de en basindan istemiyordu orda calismami. Ha bu konuda esimi sallamazdim da,pandemiden sonra maas da alamayinca savunamadim orayi esime :KK66: okullar da tatil olunca benim haydut kressiz kaldi mecburen biraktim kucuk yeri. Simdi tekrar kucuk yer deyince aklima bunlar geliyor. Buyuk yere gideyim diyorum it gibi calisayim diyorum. Piyasa ortalamasi para alir otururum diyorum ama diyorum iste. Secmeye gelince de bekletiyorum secenekleri hep

benim de genel tercihim buyuk sirketten yana olur,

ama dedigim gibi bu da denenebilir, hele de maasi daha iyiyse, bir iki yil kalinabilir.
Kariyerine eksisi degil artisi olur, o konuda suphen olmasin.

bir de kucuk sirketteki patronun vizyonu onemli,
girisimci ruhlu bir patronla orada da cok iyi seyler yapilabilir, hatta burokrosi az olacagindan daha bile fazla firsatin olabilir.

Benim için çalıştığım işten aldığım haz ve mesleki doyum paradan daha öncelikli olduğundan ötürü, oyumu kapasiteme denk bir işte çalışmak seçeneğinden yana kullandım. Beklentileriniz ve öncelikleriniz doğrultusunda kendiniz ve aileniz için en uygun seçenek hangisiyse onu seçin derim
Beklentilerimden biri kocami catlatmak diyecegim,profesyonelligim ortaya cikacak 😂
İsin sakasi paranin her sey oldugunu dusunen bir esim var. Ben de tam tersini dusunuyorum diye evin icinde bir guc savaslari durumu hakim.

Haklisiniz tum soylediklerinizde ama bende soyle garip bir durum var ki is bana mutluluk getiriyor. Kosa kosa gidiyorum,para icin calismiyordum hic. Son isyerimde patron para vermedi diye esimin baskisiyla ayrildim ama bu tek sebep degildi baska problemler de vardi (patron benim arabami isyer arabasi olarak gormeye baslamisti gibi bir sacmalik vardi) is beni mutlu ediyor,kariyer,hedeflere ulasma istegi,cabalamak falan benim adrenalinimi yukseltiyor. İsim yapmak,herkesin sizi tanimasi benim icin onemli bir sey. Para bunlardan sonra gelen bir sey.

Yani deseler ki dark su fabrikanin mudurlugu senin,ama sana asgari ucret verecegiz,olur derim sacma bir sekilde. Cunku mudurluk :KK66:

15 yıldır tam zamanlı çalışıyorum. Son 10 yıldır da yönetici pozisyonunda görev alıyorum. İşini iyi yapmak, başarılı olmak, saygı duyulmak güzel şeyler ve tabi ki paradan çok daha önemli.

Ben bu kapsamda sizin istediğiniz noktadayım şu an. Ama bu noktada, yani iş ile ilgili alınabilecek daha fazla ünvan ve başarılacak bir şey kalmadığı bu zaman diliminde, yaptığım iş nedeniyle bilgi birikimimi, tecrübemi be zamanımı kimseye faydası olmayan boş işler için harcıyor gibi hissediyorum. Bu nedenle kendi işimi kurmak istiyorum.

Muhtemelen siz Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinde 4. basamak olan Saygınlık aşamasındasınız. Ben de 5. basamak olan Kendini Gerçekleştirme aşaması ile uğraşıyorum.

ben dene o işi derim

zira yarının ne getireceği belli değil

pandemi henüz bitmiyor

evet büyük yerlerde çalışma deneyimi farklı o bunu gören için küçük yerde nasıl yaparım hissi oluyor ben seni anlıyorum

ama ben bu işleri parmağımın ucuyla da yaparım rahatlığı daha iyiye gitmeyi sağlıyor

hem de seneye oğlan 1. sınıf olacak o kendisi hallediyor çok destek gerekmese de okulun olmaması, işte online vs seni geren süreçler gelebilir

sen başla buraya olmazsa değiştirirsin bunu da denemedik demezsin

bir de mesela şimdi bu eş yanında çalışma işi riskli bir iş

ben şehrin en büyüğünden eş yanına geçenlerdenim

yani benimki tam karışık zira her şey sistematik, her şey kalabalığa göre planlı iken tek kişi çalışan yere geçtim

bir şeyleri düzenleyeyim dedim deli mi ne dedi bana

neyse şimdi bir yerde başlasam herkes deli der, yani kendi işini bıraktın da 3 kişinin çalıştığı yere mi geçtin der

bizim meslek böyle ama sen deneyebilirsin tatmin düzeyini de denemeden bilemezsin

Çocuklu bir insan olarak, ona ve kendime daha kolay vakit ayırabileceğim, tempo stres diyerekten depresyondan depresyona sürüklenmeyeceğim şartlardaki işi seçerdim ben.
Çok ya da az kazanmak en sonraki değerlendirme kriterim ama...
Rahat çalışıp çok kazanma seçeneği varsa tadından yenmez :)

Hobi gibi calistim ama para yok diyeyim :KK66: yani var da koca parasi iste. Pek de benim tarzim degil. Etrafindaki insanlarin patronun karisi olarak sana baktiklari bir ortam. Cok yapay geliyor bana. Hoslanmiyorum. Evet rahata da alistim evde-esimin isyerinde ama eski hayatimi ozluyorum. Ruyama giriyor ya.

o rüyalar yıllarca devam ediyor

ben ne zaman bunalsam kendimi eski iş yerimde görüyorum ki hiç rahat bir çalışma ortamımız da yoktu mobbing falan da gırla idi yani

ama yabancı insanlar tarafından yaptığın iş ile takdir ediliyordun yani işini yaptığın kişi tarafından değil senin gibi işten anlayanlar tarafından

haa şimdi anladım ben sen tatmin sıkıntısı yaşıyorsun

ben de yaşıyorum çünkü işimin niteliği değişti

yani eskiden birebir insan ile olan işim şimdi sadece kağıtlarla

ben işini yaptığım insanları hiç görmüyorum hepsi bir isim benim için

onlar da beni görmüyor yani tatmin olamıyorum

vayyy yaptım hissimi kendim kendime yaşıyorum bu da beni geriyor

çözüm basit, ben aslında seni müdür yapacak bir işletme biliyorum :)

15 yıldır tam zamanlı çalışıyorum. Son 10 yıldır da yönetici pozisyonunda görev alıyorum. İşini iyi yapmak, başarılı olmak, saygı duyulmak güzel şeyler ve tabi ki paradan çok daha önemli.

Ben bu kapsamda sizin istediğiniz noktadayım şu an. Ama bu noktada, yani iş ile ilgili alınabilecek daha fazla ünvan ve başarılacak bir şey kalmadığı bu zaman diliminde, yaptığım iş nedeniyle bilgi birikimimi, tecrübemi be zamanımı kimseye faydası olmayan boş işler için harcıyor gibi hissediyorum. Bu nedenle kendi işimi kurmak istiyorum.

Muhtemelen siz Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisinde 4. basamak olan Saygınlık aşamasındasınız. Ben de 5. basamak olan Kendini Gerçekleştirme aşaması ile uğraşıyorum.
Kendi isinizi kurdugunuzda sadece para odakli calisiyor olacaksiniz,esimden biliyorum. Asla kazandiklari yetmiyor,hep daha fazlasini istiyor. Onceden 4 dokuma tezgahi yeter nolacak diyen adam simdi 20 tezgah alacagim diyor mesela. Cunku bakti ki para geliyor ve sonu yok. Benim asla mutlu olmayacagim bir durum bu. 4,5 yil mudurluk yaptim, simdi de devami icin ugrasacagim sanirim. Alt kademeler beni mutlu etmiyor,etmeyecek. İnsan idaresi cok daha guzel geliyor bana. Hepimizin is hayatindan beklentisi farkli. Boyle fikir alisverislerine ihtiyacim var 🙏

o rüyalar yıllarca devam ediyor

ben ne zaman bunalsam kendimi eski iş yerimde görüyorum ki hiç rahat bir çalışma ortamımız da yoktu mobbing falan da gırla idi yani

ama yabancı insanlar tarafından yaptığın iş ile takdir ediliyordun yani işini yaptığın kişi tarafından değil senin gibi işten anlayanlar tarafından
Gecen gece ruyamda ilk isyerime geri donmusum,ama insanlara bakiyorum bugune kadar calistigim her yerdekilerden ucer beser orda :KK66: bina desen hic gormedigim bir yer. Koridorlarda nasil ucuyorum inanamazsin. Tam komedi 😂

haa şimdi anladım ben sen tatmin sıkıntısı yaşıyorsun

ben de yaşıyorum çünkü işimin niteliği değişti

yani eskiden birebir insan ile olan işim şimdi sadece kağıtlarla

ben işini yaptığım insanları hiç görmüyorum hepsi bir isim benim için

onlar da beni görmüyor yani tatmin olamıyorum

vayyy yaptım hissimi kendim kendime yaşıyorum bu da beni geriyor

çözüm basit, ben aslında seni müdür yapacak bir işletme biliyorum :)
Kocanin isyeri deme nolur :KK66: sana verseler iceri attirirsin adami,oyle uyuz oyle gicik bir adamdir is konusunda 😂😂

X