İş konularında akıl istiyorum

Siz olsaniz hangisini seçerdiniz?

• Ankete Katılan
    116
Gecen gece ruyamda ilk isyerime geri donmusum,ama insanlara bakiyorum bugune kadar calistigim her yerdekilerden ucer beser orda :KK66: bina desen hic gormedigim bir yer. Koridorlarda nasil ucuyorum inanamazsin. Tam komedi 😂

aynen öyle işte

tam bu ilk iş yeri rüyası, yani daha doğrusu o büyük iş yeri rüyası

benim büyük işyerim ilk iş yerim değil ama ilkini görmem onu sevmezdim aradakini de görmem

ama o it gibi çalıştığım yeri görürüm, içinde de çeşit çeşit farklı insanlar ile

Arkadaslar selamlar
Bana akil vermenize ihtiyacim var. Son zamanlarda esimin islerine yardim etmenin yani sira disarida normal bir iste calismak icin basvurular yapiyordum. Sebebi pandemi oncesi bir yere basladim ancak okullar tatil olunca ve isveren parasiz kalinca biraktim ama oyle boyle 5 yildir 5 aylik sigortali calismam haricinde hic isim yok gorunuyor ve bu da benim kariyerime zarar veriyor diye dusunuyorum.

Basvurulardan cok fazla donus aldim , simdi secmekte zorlaniyorum. Tekstil muhendisiyim,3 yabanci dilde ana dil duzeyinde hakimiyetim var. Cok uzun anlatmayayim,12 yillik is tecrubem var. Kapasitemin cok altinda bir is teklifinde guzel para kazanabilirim ,giriş cikis saatlerim sorun olmaz ,ama is beni mutlu eder mi bilmiyorum. Kucuk bir isletme,hatta ofis isi. Ben alismisim buyuk fabrikalara,hareketlilige,yuksek tempoya. Buyuk bir yerde mi calismak daha iyidir sizce yoksa kucuk bir yerde calismak mi? Ne dersiniz?

Bana bir el ativerin de beraber kaldiralim su bendeki cenazeyi hadi :KK66:

sevgiler ♥️
Hiç fikir veremicem sana sevgili dark cunki ben daha yeni tutunmaya çalışan bir kadınım sadece şunu söylemek istedim güçlü kendinji yetiştirmiş donanım sahibi kadınlara hayranım iyi ki varsıniz umarim yolun açık aydınlık olur.
Her ne yaparsan hangi yolu seçersen sana mutluluk huzur getirsin söylemek istediklerim bu kadar :KK200:

Kocanin isyeri deme nolur :KK66: sana verseler iceri attirirsin adami,oyle uyuz oyle gicik bir adamdir is konusunda 😂😂

tamam işte ele geçireceksin

ben ele geçirdim

sonra kırk yılda bir kere evet kırk yılda bir kere, geçen Şubat sözünü dinledim, pişman oldum

o nedenle mali hususları özellikle bildiğim gibi yönetiyorum arada birbirimize girsek de

geçen bir şey yapacak o nasıl diye soruyor dedim bunu neden bana soruyorsun sen niye bilmiyorsun

kaç yıldır hiç yapmadım ki hep sen yaptın dedi

ya da madem para var sana iş kursun yani bu şaka değil vergilendirmede falan işe yarar, sana fason atölye kurun sen orayı büyüt ona mal satacağım diye başla sonra sen geliştirirsin çevreni

sonra enişte boynuz kulağı geçti diye ağlar ama olsun

Kendi isinizi kurdugunuzda sadece para odakli calisiyor olacaksiniz,esimden biliyorum. Asla kazandiklari yetmiyor,hep daha fazlasini istiyor. Onceden 4 dokuma tezgahi yeter nolacak diyen adam simdi 20 tezgah alacagim diyor mesela. Cunku bakti ki para geliyor ve sonu yok. Benim asla mutlu olmayacagim bir durum bu. 4,5 yil mudurluk yaptim, simdi de devami icin ugrasacagim sanirim. Alt kademeler beni mutlu etmiyor,etmeyecek. İnsan idaresi cok daha guzel geliyor bana. Hepimizin is hayatindan beklentisi farkli. Boyle fikir alisverislerine ihtiyacim var 🙏
Aslında benim kurmak istediğim iş danışmanlık-eğitimenlik gibi bir iş. Bildiklerimi öğretip insanlara fayda sağlayayım istiyorum.

Ben bu ara kafayı para kazanmakla bozdum. Ondan 1. seçeneği işaretliyorum.

Ama benimki geçici bir durum, geçen hafta veya gelecek hafta sorsanız 2 derdim kesin. :KK69:

Hiç fikir veremicem sana sevgili dark cunki ben daha yeni tutunmaya çalışan bir kadınım sadece şunu söylemek istedim güçlü kendinji yetiştirmiş donanım sahibi kadınlara hayranım iyi ki varsıniz umarim yolun açık aydınlık olur.
Her ne yaparsan hangi yolu seçersen sana mutluluk huzur getirsin söylemek istediklerim bu kadar :KK200:
Yaaa cok kibarsin cok tesekkur ederim♥️İlac gibi geldin. İnsallah sen benden cok cok daha iyilerini yaparsin, dualarim seninle

tamam işte ele geçireceksin

ben ele geçirdim

sonra kırk yılda bir kere evet kırk yılda bir kere, geçen Şubat sözünü dinledim, pişman oldum

o nedenle mali hususları özellikle bildiğim gibi yönetiyorum arada birbirimize girsek de

geçen bir şey yapacak o nasıl diye soruyor dedim bunu neden bana soruyorsun sen niye bilmiyorsun

kaç yıldır hiç yapmadım ki hep sen yaptın dedi

ya da madem para var sana iş kursun yani bu şaka değil vergilendirmede falan işe yarar, sana fason atölye kurun sen orayı büyüt ona mal satacağım diye başla sonra sen geliştirirsin çevreni

sonra enişte boynuz kulağı geçti diye ağlar ama olsun
Tam da o son cumlen icin beni asla yaninda istemez :KK66: bir de ortaklariyla calistiklari ortamin yas ortalamasi 20 falan. Sana abuk bir sey soyleyen olur beni onlari dovmek zorunda birakma diyor 🤦🏻‍♀️Cok profesyonel gordugun gibi.

Şuan biseyleri basarma hissi var içinizde başarılı olmak eskisi gibi bunu tatmak istiyorsunuz 3 dili kısa süre de öğrenmenizden anladığım bu . Bende öyleyim suan çalışmak istiyorum ama başarıyı tekrar tatmak için . Bu his geçtikten sonra ne kadar yorulduğunuza ve kazancınıza bakınca da bu sizi tatmin etmeye bilir . Çocuğunuzda okula başlayacak 1. Sınıf oldukça zorlu oluyor çocuğunuza ayıracak vakte ve enerjiye ihtiyacınız olacak en azından bir süre küçük yerde çalışabilirsiniz diye düşünüyorum .

Sayılarla örnek vereceğim

küçük yer 15 bin verip az çalıştırıyor büyük yer çok çalıştırıp 7 bin veriyorsa tabii ki küçük yer

fiyatlar arasında bu kadar uçurum yoksa büyük yer derim

ama ben olsam her halükarda küçüğü seçerim, önceden ben de idealisttim ama ııııh azıcık aşım kaygısız başım modundayım

Kariyerimin ilk 3 yılında fabrikada çalıştım. Kalabalığı, koşturmacası, aksiyonu vs.. geri kalanında ise ofis çalışanıyım. Ve hala fabrikayı özlüyorum :) Sırf kariyer olayı da değil, gerçekten üretimden gelen ve bundan keyif alan biri için ofiste çalışmak çok da tatmin edici olmayabiliyor :)

Kendi açımdan bakarsam olaya, günümüzde zaman da en az para ve kariyer kadar önemli. Ki çocuk da var.

Çocuklardan önceki ben kesinlikle kapasiteni kovala derdim. Ama şimdi ki ben yıpratma kendini, 36'dan sonra az biraz da tadına var yavaş yaşamanın derim.

Arkadaslar selamlar
Bana akil vermenize ihtiyacim var. Son zamanlarda esimin islerine yardim etmenin yani sira disarida normal bir iste calismak icin basvurular yapiyordum. Sebebi pandemi oncesi bir yere basladim ancak okullar tatil olunca ve isveren parasiz kalinca biraktim ama oyle boyle 5 yildir 5 aylik sigortali calismam haricinde hic isim yok gorunuyor ve bu da benim kariyerime zarar veriyor diye dusunuyorum.

Basvurulardan cok fazla donus aldim , simdi secmekte zorlaniyorum. Tekstil muhendisiyim,3 yabanci dilde ana dil duzeyinde hakimiyetim var. Cok uzun anlatmayayim,12 yillik is tecrubem var. Kapasitemin cok altinda bir is teklifinde guzel para kazanabilirim ,giriş cikis saatlerim sorun olmaz ,ama is beni mutlu eder mi bilmiyorum. Kucuk bir isletme,hatta ofis isi. Ben alismisim buyuk fabrikalara,hareketlilige,yuksek tempoya. Buyuk bir yerde mi calismak daha iyidir sizce yoksa kucuk bir yerde calismak mi? Ne dersiniz?

Bana bir el ativerin de beraber kaldiralim su bendeki cenazeyi hadi :KK66:

sevgiler ♥️
Maddi olarak herhangi bir sıkıntınız yoksa kapasite denkliği ve normal para kazanmak dedim ben .Diğer türlüsü kendinizi bir zaman sonra benim burda ne işim var pozisyonunda bulabilirsiniz.hele ki iş tecrübeniz de eklenince yabancı dillerle beraber kapasite altı az kalabilir nacizane

Kapasitemin altına düşmeyi hiç istemedim. Maddi ihtiyacıma bakarsam hemen çalışabilmem benim yararıma olacakken çok iş aradım. Bir de yoğun tempoya alışkınım, yani biri bana gel burada sadece otur dese ya da yaptığım iş yükü çok az olup piyasanın çok üstünde maaş verse bile, yine de gitmem. :KK14:

Bildiklerimi uygulayıp, üstüne koymalıyım ki, her zaman güncel kalabileyim diye düşünüyorum ama bu benim tercihim, isteğim. Herkesin yapısı, beklentileri ve şartları farklıdır..:KK51:

Son düzenleme:
Hayaller normal çalışıp çok kazanmaktan yana. O seçenek yok :KK70:
Şaka bir yana bence sen normal çalışıp normal kazanacağın işe bak önce.
Seni tanıdığım için söylüyorum, vasfının altında bir iş yüksek maaş gözünü boyar, bir süre idare edersin ama uzun vadede seni rahatsız eder.
Küçük yerlerin sorunu vizyonsuz olmaları.
Kurumsal olmaması işlerin karmaşık ve düzensiz olmasına sebep.
Salakça ama çay demlenirken kullanılacak ölçüye kadar karar veren patronlar var.
Bu tarz iş yerlerinde müdürler bile aşırı bağımlıdır. Karar verme yetkileri yoktur.
Üst kademeli bir iş bile olsa seni üzme ihtimali var.
Uzun süre çalışmadığın için iyi bir yerde başlayamama, dönemem ihtimalini tarttığını düşünüyorum.
Eğer böyle bir endişen var ise bir yerden başlamak adına küçük yeri kabul et ve basamak olarak kullan. İyisini aramaya devam et.
Biliyorsun ben bu yoldan geçtim.1 küçük yere girdim olmadı. 2.yi denedim yine olmadı. Smmm stajımı yarıda bıraktım, meslekten vazgeçtim. Sırf mesleği bırakıyorum diye yüksek lisansı bile bırakacak kıvama geldim.
Küçük yer uzun vadede pişmanlıktır. Hele aile şirketiyse basamak olarak geçici olarak bile düşünme.
Sen benim gibisin yapamazsın.

Şuan biseyleri basarma hissi var içinizde başarılı olmak eskisi gibi bunu tatmak istiyorsunuz 3 dili kısa süre de öğrenmenizden anladığım bu . Bende öyleyim suan çalışmak istiyorum ama başarıyı tekrar tatmak için . Bu his geçtikten sonra ne kadar yorulduğunuza ve kazancınıza bakınca da bu sizi tatmin etmeye bilir . Çocuğunuzda okula başlayacak 1. Sınıf oldukça zorlu oluyor çocuğunuza ayıracak vakte ve enerjiye ihtiyacınız olacak en azından bir süre küçük yerde çalışabilirsiniz diye düşünüyorum .
İsin cocuk boyutunu da dusunuyorum aynen dediginiz gibi. Ozel okula gidecek,giris cikis saati belli ve benim uzerime o sorumluluk da eklenecek. Ozel sektor calisani oldugumdan servise vermek durumundayim,anneannesine gidecek cunku evde kimse olmayacak bizim. Ya da eve birini alip cocugu karsilamasini isteyecegim. Kafam cok karisik bu dusuncelerle. Kucuk yerde calisirsam bu isleri daha mi kolay hallederim bilemiyorum ama yasim da 36. Tekrar istedigim islere geri donebilir miyim 40 yasindayken onu da bilemiyorum

Kariyerimin ilk 3 yılında fabrikada çalıştım. Kalabalığı, koşturmacası, aksiyonu vs.. geri kalanında ise ofis çalışanıyım. Ve hala fabrikayı özlüyorum :) Sırf kariyer olayı da değil, gerçekten üretimden gelen ve bundan keyif alan biri için ofiste çalışmak çok da tatmin edici olmayabiliyor :)

Kendi açımdan bakarsam olaya, günümüzde zaman da en az para ve kariyer kadar önemli. Ki çocuk da var.

Çocuklardan önceki ben kesinlikle kapasiteni kovala derdim. Ama şimdi ki ben yıpratma kendini, 36'dan sonra az biraz da tadına var yavaş yaşamanın derim.
Bu fabrikalarda ne var da biz boyle ozluyoruz valla anlayamiyorum :KK66: ofiste uykum geliyor inanin. Kolay is olunca mala bagliyorum.

Hayaller normal çalışıp çok kazanmaktan yana. O seçenek yok :KK70:
Şaka bir yana bence sen normal çalışıp normal kazanacağın işe bak önce.
Seni tanıdığım için söylüyorum, vasfının altında bir iş yüksek maaş gözünü boyar, bir süre idare edersin ama uzun vadede seni rahatsız eder.
Küçük yerlerin sorunu vizyonsuz olmaları.
Kurumsal olmaması işlerin karmaşık ve düzensiz olmasına sebep.
Salakça ama çay demlenirken kullanılacak ölçüye kadar karar veren patronlar var.
Bu tarz iş yerlerinde müdürler bile aşırı bağımlıdır. Karar verme yetkileri yoktur.
Üst kademeli bir iş bile olsa seni üzme ihtimali var.
Uzun süre çalışmadığın için iyi bir yerde başlayamama, dönemem ihtimalini tarttığını düşünüyorum.
Eğer böyle bir endişen var ise bir yerden başlamak adına küçük yeri kabul et ve basamak olarak kullan. İyisini aramaya devam et.
Biliyorsun ben bu yoldan geçtim.1 küçük yere girdim olmadı. 2.yi denedim yine olmadı. Smmm stajımı yarıda bıraktım, meslekten vazgeçtim. Sırf mesleği bırakıyorum diye yüksek lisansı bile bırakacak kıvama geldim.
Küçük yer uzun vadede pişmanlıktır. Hele aile şirketiyse basamak olarak geçici olarak bile düşünme.
Sen benim gibisin yapamazsın.
Son calistigim yeri biliyorsun. Satis muduru altinda musteri temsilcisiydim ya saka gibi. Satis muduru lise mezunu,Turkceyi sonradan ogrenmis. Ve sadece benim ustum,cunku baska kimse yok.
Yemin ediyorum gerizekaliyim ben,orada ise basladim ya. Sirf eve yakin diye. Cocugu okula birak al sorun olmaz diye. Ve de dusuk maasla. Son maasimi bile alamadim,adam ucretsiz izin odenegine bile basvurmadi zahmet edip. Al sana kucuk yer iste.

X