İş görüşmesi hakkında

Tam olarak 1ay önce yaşadım böyle bir görüşme kurumsal bir yerde işe alındım 1gün sonra aradılar ve 1ay sonra işten çıkarttılar resmen psikolojim bozuldu son konuma bakabilirsiniz nasıl işten çıkarttıklarına. Ben bu saatten sonra asla kurumsal yere başvuru yapmama kararı aldım hakkınızda hayırlısı olsun.

Profilinizi görüntüleyemiyorum ne deyip çıkardılar?

Profilinizi görüntüleyemiyorum ne deyip çıkardılar?

Olumlu gibi duruyor evet ama hiç belli olmaz işe alım durumunuz. Çünkü belli bir kuralı yok.
Ben iş görüşmelerinde aile ile ilgili de sorular soruyorum mecburen çünkü işverenin öğretmen çocuklarına karşı pozitif ayrımcılığı var
Bir de bekletildiğiniz o 20 dakikada ne ile ilgilendiğinize bakıyorlar. Her işveren farklı,bizimki bu şekilde. Ben ik uzmanı değilim teknik kadroyum ama alımlarla ben de ilgileniyorum dönem dönem. Hakkınızda hayırlısı olsun.

İlk beklerken dergilere falan baktım ama ikinci beklediğimde telefonumla ilgilendim. Bu olumsuz bir şey mi? Bir de öğretmen çocukları neden daha avantajlı?

İlk beklerken dergilere falan baktım ama ikinci beklediğimde telefonumla ilgilendim. Bu olumsuz bir şey mi? Bir de öğretmen çocukları neden daha avantajlı?
Telefonla ilgilenene genelde olumlu bakmıyorlar. Odada gazete dergi varsa onlarla ilgilenmenizi tercih ederler. Veya çantanızda kitap taşımanızı beklerler. Öğretmen çocuklarına pozitif ayrımcılık gösteren kurumsal çok şirket tanıyorum. Bizimki de bu şirketlerden birisi sadece ,bu bir genel kural değil. Eğitimli,bilgili ve kültürlü bir profil çizmenizi isterler,içerde de genelde iyi meslekli ailelerin çocukları vardır beyaz yaka olarak.

Öğretmen çocuğu olma olayı çok saçma ama ya. Tek iyi meslek öğretmenlik değil ki. Kişinin gelişimi de ailesinin mesleğiyle ölçülemez bence.

Öğretmen çocuğu olma olayı çok saçma ama ya. Tek iyi meslek öğretmenlik değil ki. Kişinin gelişimi de ailesinin mesleğiyle ölçülemez bence.
Öyle tabii
Ama inanın öyle çok duydum ki böyle işveren.
Misal benim şehrimde bir büyük kurumsal şirket x üniversitesi mezunlarına öncelik tanıyor. Öğretmen çocuğuna öncelik tanısa daha mantıkşı kalıyor bunun yanında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…