• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş görüşmesi hakkında

Merhabalar,
Yaklaşık iki hafta önce kurumsal bir firma görüşme için aradı ertesi gün görüşmeye gittim. Önce tekrar bir form doldurttular yetkinliklerle alakalı sonrasında görüşmeye girdim. Deneyimlerimden, daha önce neler yaptığımdan falan bahsedildi. Başvurma motivasyonum vs. Görüşme bitince olumluysa ikinci görüşme için aranacağım söylendi.
Bir hafta sonra tekrar arandım ve 2. Görüşmeyi yaptık. Bu sefer insan kaynakları müdürü girdi. Başta çok soğuktu ve aşağılayıcı davrandı. Görüşme ilerledikçe bu tavrı bıraktı ve güler yüzlü davrandı. İk taktiği sanırım. Çalışma koşullarından falan bahsetti bana uygun olup olmayacağını sordu. Sonrasında beni genel müdürle tanıştırmak istediğini söyledi ve bekleme odasına aldılar.
Yaklaşık 20 dk bekledikten sonra genel müdürle tanıştım. Sadece iki soru sordu bu sırada ik müdürü de odadaydı baya destekleyici davrandı.
En sonunda da olumlu olması halinde hemen arayacaklarını çünkü kısa sürede başlatmak istediklerini söylediler. Görüşürüz diyip ayrıldık.
Sizce genel olarak nasıl geçmiş ve olumlu dönüş alma olasılığım nedir? Tecrübelilerden ya da varsa ik da çalışanlardan yorumlarınızı bekliyorum🤍
Tam olarak 1ay önce yaşadım böyle bir görüşme kurumsal bir yerde işe alındım 1gün sonra aradılar ve 1ay sonra işten çıkarttılar resmen psikolojim bozuldu son konuma bakabilirsiniz nasıl işten çıkarttıklarına. Ben bu saatten sonra asla kurumsal yere başvuru yapmama kararı aldım hakkınızda hayırlısı olsun.

Tam olarak 1ay önce yaşadım böyle bir görüşme kurumsal bir yerde işe alındım 1gün sonra aradılar ve 1ay sonra işten çıkarttılar resmen psikolojim bozuldu son konuma bakabilirsiniz nasıl işten çıkarttıklarına. Ben bu saatten sonra asla kurumsal yere başvuru yapmama kararı aldım hakkınızda hayırlısı olsun.
Profilinizi görüntüleyemiyorum ne deyip çıkardılar?

Profilinizi görüntüleyemiyorum ne deyip çıkardılar?
Kızlar çok moralim bozuk tam 1ay önce işe girmiştim ve okadar istediğim sevdiğim bir yerdiki her sabah gayet mutlu bir şekilde gidiyordum işe ve sürekli extra birşeyler öğrenmeye yapmaya çalışıyordum odamda 4yıldır orada çalışan bir kız vardı yan taraftada departman müdürü vardı ikisiylede hatta çalıştığım yerde herkesle çok iyi anlaştım yani anlaştığımı sanmışım aslında…

Yaklaşık 1haftadır çok fena hastayım sürekli öksürüyorum ve ateşim var bu pazartesi işe gittiğimde departman müdürü çok hasta olduğumu gördü ve eve git dinlen dedi ben yok dururum gitmeyim daha yeni işe girdim zaten olmaz falan dedim zorla beni eve gönderdi bende 2gün rapor aldım hatta 2.gün raporluyum ama gelebilirim yinede sorun olmasın diye aradım yok gelme dediler.

Neyse rapor bitti 3gündür işe gidiyordum ama gerçekten çok kötüyüm sesim gitti sürekli ateşim var ama ayakta durmaya çalışıyorum sürekli. İşe yeni girdiğim halde sürekli maillere ben döneyim bu işi ben alayım falan diyorum yok biz yaparız sen yapma faln diyorlar benim müdürümle odamdaki kız bi kaç gündür sürekli yan odada birşeyler konuşuyor ben gelince hemen susuyorlar falan bişeyler olduğunu anladım bugün bi görüşme gelmişti ona çıkmıştım ve ik aradı gelirmisin diye bi gittim işe karşı hevesli değilmişim diye işime son verildiğini söyledi şok oldum ben o kadar hevesli ve severek gidiyordum ki işe nasıl yani dedim ben tam işi öğrendim nasıl olur falan dedim orasıda bizde kalsın dedi.

Neyse çıkış evraklarını imzalatmak için departman müdürüne gittim ….bey imzanız gerekiyor dedim sadece kağıdı aldı direk imzaladı verdi elime gitti. Ve benimle çok ilgilenmişti sürekli konuşmuştuk işi detaylı şekilde anlatıyordu falan bi çok üzüldüm gitmene bile demedi bu beni o kadar üzdüki insanlar bu kadar kötümü ya bi insanı işten çıkartmak bu kadar kolaymı ki bana işte isteksizsin diyerek çıkartmaları çok ağrıma gitti benim sektörde girebileceğim istediğim en iyi yerdi çok sevinmiştim olunca dün ilk maaşımı almıştım eşimi çocuğumu yemeğe götürüp hediyeler almıştım…

İçimi dökmek istedim sadece size çok kırıldım insanların böyle iki yüzlü olmasına bir hata yaptığımıda düşünmüyorum aklıma sadece rapor alıp gelmediğim geliyor ama onuda onlar zorla aldırdı ben yeni girdim kötüde olsam gelirim dedim ki gerçekten çok kötüydüm 1haftadır her iş çıkışı serum yedim bir sürü ilaç kullandım hemen iyileşeyim diye ama dahada kötü oldu hastalığım. Yani bilmiyorum şimdi bir yere başvursam görüşmeye gitsem ne dicem beni işten çıkartıılar sebebini nasıl anlatıcam bilmiyorum çok hevesim kırıldı çok üzgünüm …

Olumlu gibi duruyor evet ama hiç belli olmaz işe alım durumunuz. Çünkü belli bir kuralı yok.
Ben iş görüşmelerinde aile ile ilgili de sorular soruyorum mecburen çünkü işverenin öğretmen çocuklarına karşı pozitif ayrımcılığı var
Bir de bekletildiğiniz o 20 dakikada ne ile ilgilendiğinize bakıyorlar. Her işveren farklı,bizimki bu şekilde. Ben ik uzmanı değilim teknik kadroyum ama alımlarla ben de ilgileniyorum dönem dönem. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Olumlu gibi duruyor evet ama hiç belli olmaz işe alım durumunuz. Çünkü belli bir kuralı yok.
Ben iş görüşmelerinde aile ile ilgili de sorular soruyorum mecburen çünkü işverenin öğretmen çocuklarına karşı pozitif ayrımcılığı var
Bir de bekletildiğiniz o 20 dakikada ne ile ilgilendiğinize bakıyorlar. Her işveren farklı,bizimki bu şekilde. Ben ik uzmanı değilim teknik kadroyum ama alımlarla ben de ilgileniyorum dönem dönem. Hakkınızda hayırlısı olsun.
İlk beklerken dergilere falan baktım ama ikinci beklediğimde telefonumla ilgilendim. Bu olumsuz bir şey mi? Bir de öğretmen çocukları neden daha avantajlı?

İlk beklerken dergilere falan baktım ama ikinci beklediğimde telefonumla ilgilendim. Bu olumsuz bir şey mi? Bir de öğretmen çocukları neden daha avantajlı?
Telefonla ilgilenene genelde olumlu bakmıyorlar. Odada gazete dergi varsa onlarla ilgilenmenizi tercih ederler. Veya çantanızda kitap taşımanızı beklerler. Öğretmen çocuklarına pozitif ayrımcılık gösteren kurumsal çok şirket tanıyorum. Bizimki de bu şirketlerden birisi sadece ,bu bir genel kural değil. Eğitimli,bilgili ve kültürlü bir profil çizmenizi isterler,içerde de genelde iyi meslekli ailelerin çocukları vardır beyaz yaka olarak.

Telefonla ilgilenene genelde olumlu bakmıyorlar. Odada gazete dergi varsa onlarla ilgilenmenizi tercih ederler. Veya çantanızda kitap taşımanızı beklerler. Öğretmen çocuklarına pozitif ayrımcılık gösteren kurumsal çok şirket tanıyorum. Bizimki de bu şirketlerden birisi sadece ,bu bir genel kural değil. Eğitimli,bilgili ve kültürlü bir profil çizmenizi isterler,içerde de genelde iyi meslekli ailelerin çocukları vardır beyaz yaka olarak.
Öğretmen çocuğu olma olayı çok saçma ama ya. Tek iyi meslek öğretmenlik değil ki. Kişinin gelişimi de ailesinin mesleğiyle ölçülemez bence.

Öğretmen çocuğu olma olayı çok saçma ama ya. Tek iyi meslek öğretmenlik değil ki. Kişinin gelişimi de ailesinin mesleğiyle ölçülemez bence.
Öyle tabii
Ama inanın öyle çok duydum ki böyle işveren.
Misal benim şehrimde bir büyük kurumsal şirket x üniversitesi mezunlarına öncelik tanıyor. Öğretmen çocuğuna öncelik tanısa daha mantıkşı kalıyor bunun yanında ;)

Back