- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.920
- 88
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
X üniversitesi yüksek puanlı okullardansa bir tık mantıklı ama diger türlü çok saçma.Öyle tabii
Ama inanın öyle çok duydum ki böyle işveren.
Misal benim şehrimde bir büyük kurumsal şirket x üniversitesi mezunlarına öncelik tanıyor. Öğretmen çocuğuna öncelik tanısa daha mantıkşı kalıyor bunun yanında
Yok vallahi değil,hatta Gaziantep ÜniversitesiX üniversitesi yüksek puanlı okullardansa bir tık mantıklı ama diger türlü çok saçma.
Yalnz o üniverstie cidden iyi ingilizce eğitim dili coğu bölümdeYok vallahi değil,hatta Gaziantep Üniversitesi
Fabrikanın sahibi Gaziantepli diye öyle yapıyor işte,koskoca kurumsal firma sahibi adam
Ama puanlar çok düşük diğerleriyle karşılaştırıldığında.Yalnz o üniverstie cidden iyi ingilizce eğitim dili coğu bölümde
Memleketlisine yapsa anlarmda memleketin okulu niye yahu gaziantepli biri odtü mezunuysa, gaziantep üniden mezun yozgatlıyı mı alıyo yaniAma puanlar çok düşük diğerleriyle karşılaştırıldığında.
Adam da zaten iyi üniversite diye yapmıyor pozitif ayrımcılığı,memleketinin okulu diye yapıyor.
Olumlu bi izlenim olmuş ama malesef bu pozitifligin bı garantisi yok sizden sonraki görüşmeleri nasıl geçti bilemiyoruz. İyi haber beklerken olumsuz yanıtların alındığı da çok oluyor malesef. Acil ise genelde bı hafta on güne kadar dönüş yapıliyor genelde. Umarım güzel haberler alırsınızMerhabalar,
Yaklaşık iki hafta önce kurumsal bir firma görüşme için aradı ertesi gün görüşmeye gittim. Önce tekrar bir form doldurttular yetkinliklerle alakalı sonrasında görüşmeye girdim. Deneyimlerimden, daha önce neler yaptığımdan falan bahsedildi. Başvurma motivasyonum vs. Görüşme bitince olumluysa ikinci görüşme için aranacağım söylendi.
Bir hafta sonra tekrar arandım ve 2. Görüşmeyi yaptık. Bu sefer insan kaynakları müdürü girdi. Başta çok soğuktu ve aşağılayıcı davrandı. Görüşme ilerledikçe bu tavrı bıraktı ve güler yüzlü davrandı. İk taktiği sanırım. Çalışma koşullarından falan bahsetti bana uygun olup olmayacağını sordu. Sonrasında beni genel müdürle tanıştırmak istediğini söyledi ve bekleme odasına aldılar.
Yaklaşık 20 dk bekledikten sonra genel müdürle tanıştım. Sadece iki soru sordu bu sırada ik müdürü de odadaydı baya destekleyici davrandı.
En sonunda da olumlu olması halinde hemen arayacaklarını çünkü kısa sürede başlatmak istediklerini söylediler. Görüşürüz diyip ayrıldık.
Sizce genel olarak nasıl geçmiş ve olumlu dönüş alma olasılığım nedir? Tecrübelilerden ya da varsa ik da çalışanlardan yorumlarınızı bekliyorum
Memleketlisine yapsa anlarmda memleketin okulu niye yahu gaziantepli biri odtü mezunuysa, gaziantep üniden mezun yozgatlıyı mı alıyo yani
Şu işe alımlarda bir kıstas olmaması ve aşırı şahsi olması sinir bozucu cidden. 2 görüşmem olumlu geçti son görüştüğüm müdür kaşımın şeklini beğenmezse almaz meselaMemleketlisine yapsa anlarmda memleketin okulu niye yahu gaziantepli biri odtü mezunuysa, gaziantep üniden mezun yozgatlıyı mı alıyo yani
İki binden devam etmeye ne dersiniz falanSizde de mi vardi?
İlk defa gördüm ve çok şaşırdım.
Bir de önceki işiniz, ne kadar maaş alıyordunuz,geriye dönük soruyorlar.
2014te ilk işimdeyken iki bin lira güzel paraydi,bunun sana kâri ne yani
Saçma sapan şeyler
Bi de bana ailemle mi yaşadığım soruldu hayır dedim aileniz nerde yaşıyor falan dediler. Ailemin başka şehirde olması olumsuz mu? Bir dahakine yalan mı söylemeliyim?Olumlu bi izlenim olmuş ama malesef bu pozitifligin bı garantisi yok sizden sonraki görüşmeleri nasıl geçti bilemiyoruz. İyi haber beklerken olumsuz yanıtların alındığı da çok oluyor malesef. Acil ise genelde bı hafta on güne kadar dönüş yapıliyor genelde. Umarım güzel haberler alırsınız
Yeter ki memleketimin mezunu olsunduuuu illede memleketimMemleketlisine yapsa anlarmda memleketin okulu niye yahu gaziantepli biri odtü mezunuysa, gaziantep üniden mezun yozgatlıyı mı alıyo yani
Bence hiç yalan söylemeyin ise alınıp sonra sıkıntı yaşama ihtimaliniz var. Mesela bı arkadaşim seyahat engelim yok dedi işe alındı seyahate gidemediği için çıkarılmış oldu.Bi de bana ailemle mi yaşadığım soruldu hayır dedim aileniz nerde yaşıyor falan dediler. Ailemin başka şehirde olması olumsuz mu? Bir dahakine yalan mı söylemeliyim?
Ya adam bana erkek istiyoruz diyip iş görüşmesine cagırmış kıstas olsa ne olurŞu işe alımlarda bir kıstas olmaması ve aşırı şahsi olması sinir bozucu cidden. 2 görüşmem olumlu geçti son görüştüğüm müdür kaşımın şeklini beğenmezse almaz meselayorucu...
Memlektimde memleketim canım memleketimYeter ki memleketimin mezunu olsunduuuu illede memleketim
O sorudan eskiden sunu anlardım? ayrı yasıyosan hayatını kendi basına yönetiyosn işinide yönetrsn gbi anlıyodm aetı sanıyodm..Bi de bana ailemle mi yaşadığım soruldu hayır dedim aileniz nerde yaşıyor falan dediler. Ailemin başka şehirde olması olumsuz mu? Bir dahakine yalan mı söylemeliyim?
Bizim müdürde erkek ingilizce öğretmenini görüşmeye çağırıp aslında kadın öğretmen bizim için daha iyi oluyor diyip ise almıştıYa adam bana erkek istiyoruz diyip iş görüşmesine cagırmış kıstas olsa ne olur
Memlektimde memleketim canım memleketimkocacı hanmlar gbi
Evet ya bu işin illaki bı raconu var hangi soruya hangi cevap bekleniyor.O sorudan eskiden sunu anlardım? ayrı yasıyosan hayatını kendi basına yönetiyosn işinide yönetrsn gbi anlıyodm aetı sanıyodm..
Şimdi şmyle düşünüyorm ekmek elden su gölden iş onu yorsada ailesiyle yasadıgı için evde sorumluluk yok alalm biz bunu
İk cı arkadaslar bize bi el atın yahuu soru işaretleryle kaldk
Adafagga bende aldm işi manyah la bunlarBizim müdürde erkek ingilizce öğretmenini görüşmeye çağırıp aslında kadın öğretmen bizim için daha iyi oluyor diyip ise almıştı
Hahaha aynen öyle gocamda gocamm gocam olmadan yaşayamam efeeeniiim
Bu soruya denk gelmedim zaten iki kurumsal iş görüşmem oldu.. genelde iş arayan değil gel bize yardm et denilen taraftımEvet ya bu işin illaki bı raconu var hangi soruya hangi cevap bekleniyor.
mesela kendini 3 kelime ile tanıt aşırı stresli bı soru inatciyim desem bu inada biner işte sorun cikarir mi derler yoksa inada binip işini güzel yapar mi derler sakin biriyim desem sorunsuz calisir mi derler yoksa iş hayatinda pasif kalır mı derler gibi kafamda deli sorular
Ne kadar ücret beklentinizin olduğuna bakıyorlar sanırım. Belki de ne kadar paha biçilmiş size eski iş yerinizde.Bir de önceki işiniz, ne kadar maaş alıyordunuz,geriye dönük soruyorlar.
2014te ilk işimdeyken iki bin lira güzel paraydi,bunun sana kâri ne yani
Saçma sapan şeyler
Ya ahahahaah ciddi değilim de bana lütfenBu soruya denk gelmedim zaten iki kurumsal iş görüşmem oldu.. genelde iş arayan değil gel bize yardm et denilen taraftım
Ama bana sesin ne zmn yükselir dediler özel hayatımda mı işte mi deidm aagaggagahalmadılar tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?