İş Ciddiye Binince Evlilikten Korkan Erkek

Yine erken, çok erken. Senin için de erken.

Sen çalışıyor musun? Çalışmadan, mesleğini eline almadan, kendi paranı kazanıp ayaklarının üstünde durmadan sen de düşünme evliliği. Dışardan toz pembe görünen şey bir anda simsiyah olur dünyan kararır.

Tembel bir aile bunlar herhalde. İnsan en verimli çağında neden bırakır çalışmayı? Bir de nasıl bir maaşlı iş 40'ından sonra çalışmayacak kadar para kazandırır ki insana?

Canım zaten 2senede evlenilmez yani.. Bence.. Sanki şimdiden yeni yeni huyları çıkmış gibi baksana. Evlenince ilgisiz, soğuk, bön bi adam olmasın? Çok iyi düşün derim..
Evet şaşırıyorum ben de. Çocuk gibisin daha dediğim için tartismistik. Bir kere de ilgisizsin demiştim (aslında değil) sen bana sürekli laf edersin diye korkuyorum evlenince de biraz ilgi göstermesem, bak evlendikten sonra değiştin dersin sen demişti

Ben de çalışıyorum benim bölümüm de iki senelikti. Başta farklı bir pozisyondaydim ama iki ay önce terfi aldım kendime göre iyi kazanıyorum diyebilirim. Babası 40a kadar çok zor şartlar altında çalışmış psikolojik olarak, birçok başarısı var bundan dolayı erken emekli olmuş

Çocuk gibi, yalan değil. Bunu tanımadan da söylüyorum.. Babam annemle evlendiğinde 21yaşındaymış neden çocuk gibi değilmiş? Olgunluk yaşla alakalı değil çünkü kim ne derse desin bu böyle..
Evet ederim deseydin. Kadınım ben tabi ki konuşucam sen erkeksin beni dinliceksin deseydin. Ben derdim yani..

Cidden düşünmem gerekiyor bu konu hakkında, cevabını verdim ama bilemiyorum

Tatlım bak sana şöyle söylim, demişsin ya onun ilk uzun ilişkisi diye. Galiba seninde öyle. hatta belkide birbirinizin ilkisiniz. Sakın saf sevgi ile hızlı büyük bir karar verme. Daha çok gençsin. Erkek arkadaşının cümlelerinden ne yapacağını, nasıl yapacağını bilemeyen, adım atmaktan korkan, geleceğe cesaretle yürüyemeyen bir profil seziyorum yanlış anlama ama anladığım bu. Tecrübesiz ve deneyimsizsiniz. Umarım bu deneyimi ve tecrübeyi birbirinizle edinirsiniz ve mutlu sona ulaşırsınız ama

sevdiğinden eminim falanda yazmışsın ama nasıl davranacağını bilmiyor demişsin.

Malesef hayat böyle acımasız.
Karasızlık tehlikeye, cesaret zafere, korkaklık yenilgiye götürür. Bunu bana eşim söylemişti ki çok doğru bir söz. Durumuna üzüldüm açıçası kararı sen ver ama söylediklerim kulağına küpe olsun. İyi niyetliyim mazur gör :)

yaşlarınız daha küçük. evlenme muhabbetini açmanız yanlış olmuş.

ha diyelim ki cidden iki sene sonrasına evleneceksiniz. eşya al demesi de saçma.

ikiniz de çocuksunuz. olgunlaşın.

Tamam o zaman. Aynen devam et, işini sakın bırakma.

Erken emeklilik belli meslekler için geçerli diye biliyorum. Bunlardan birinde değilse resmi olarak 40 yaşında emekli olması imkansız erkek arkadaşının. Neyse vardır bir bildiği.

Ne güzel yazmışsiniz teşekkür ederim. Benim ikinci ilişkim. İlk ilişkim hayata bakış açımız aynı olmayan, her şeye karışan ve neredeyse bana bağımlı olan bir adamlaydı. Ayrılma sürecim de sancılı olmuştu bundan dolayı. Şimdiki ilişkim diğer açılardan güzel. Kendimi geliştirmem için sürekli fikir verir, şöyle yapacağım derim destekler, sevdiğini hissettirir, hep bir üst noktaya gelmem için uğraşır, yanında kendim olabildiğim biri. Diğer konularda da oldukça olgun ama bu konu açıldığından beri iyi degiliz. 3-4 aydır ne zaman konu açılsa ikimizin de yüzü düşüyor, o sürekli bir köşeye çekilip düşünüyor, bende sinirli sinirli etrafı turluyorum. Keşke evlilik diye bir durum olmasaydı diye bile düşünüyorum gün içinde

İşte o mesleklerin birine geçmek ve özel sektörde kendi yerini açmak arasında kalmış. Bunun benimle alakası ne onu çözemedim..

yaşlarınız daha küçük. evlenme muhabbetini açmanız yanlış olmuş.

ha diyelim ki cidden iki sene sonrasına evleneceksiniz. eşya al demesi de saçma.

ikiniz de çocuksunuz. olgunlaşın.
Haklısınız. İkimiz de hataliyiz bu durumda. Eşya al demesi benim söylediğimden dolayı, çok güzel bir yemek takımı görmüştüm bir daha böyle sadesini yapacaklarını sanmıyorum demiştim, o da içinde kalmasın al hemen demeye başlamıştı

Daha vakti gelmemiş, hazır değil demekki.. Vakti geldiğinde evlenmek için can atar, gün sayar. Merak etme :)

Galiba senin durumunda yapılacak tek şey erkek arkadaşının evliliğe hazır olmasını beklemek. Bununda süresi yok yani o ne zaman hazır olursa Allah bilir.
He şöylede bir şey var onun sana 'ben hazırım artık evlenelim' demesi ile hazır olmuş olmuyor, senin bunu onda gözlemlemen lazım onda. Bu hissiyata kapılman lazım. Sana bunu hissettirmesi lazım tavırları hareketleri kararları ile.

Evlenenlerin burnu bala batmış siz kaldınız.bu yaşta ne evliliği ne evlilik tartışması.3 sene sonra aynı düşünce yapısına bile sahip olmayabilirsiniz bu yaslar için.hayatinizi yaşayın evlilik çok büyük sorumluluk hem maddi hem manevi.karsilikli fedakarlik,anlayis gerekiyor.zamani gelince isterseniz evlenirsiniz belki birbirinizle belki başkasıyla.ama şimdiden tartışmanın, dert etmenin anlamı yok.

Ben 22- o 23.
Belki de bundan dolayıdır
Erken yaşlar. Bir de size söylemiyor ama çok tartıştığınız için(yazınızı okuyarak bunu anladım gerçeğini bilemem) bir gelecek göremiyor. Siz kendinize yatırım yapın,saçma sapan nedenlerle tartışmamaya çalışın. Bir de düşünün: sizi gerçekten seviyor mu? Değer veriyor mu? Kısıtlıyor mu? Aşağılıyor mu? Enerjinizi düşürüyor mu? İyice tartın eğer beklemeye değerse -boş boş beklemeyin tabi- bekleyin. Bu süre içinde siz de kariyerinizi ayarlayın,birbirinizi tanımaya çalışın,gezin,imkanınız varsa yeni yerler görün. Keşfedin birbirinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…