- 11 Aralık 2018
- 40.390
- 250.921
- 598
Gömmedim ya sadece kıskançlık benimkisi malum yeni mezun iibfciler bu kadar rahat iş bulamıyor. Öğretmenlik çıkışlıyım ekstra olarak da bir sürü eğitim aldım, hicbir zaman bu hayatı elde edemeyeceksem boşa mı okudum hissi oluşuyor. Tamamen kpss psiklojisinden kaynaklı benimki
Öğretmenlikte elde edeceğin hayat standardı bellidir her zaman. Maksimum kazanacağın para atanırsan maksimum öğretmen maaşı işte. İibf öyle değil, yükselme ihtimalin her zaman var. Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok kazanırsın. Yeni mezun bile olsan bir bankaya kapağı atsan öğretmen maaşıyla başlarsın. Yani kafan çalışıyorsa iibf mezunu olmak öğretmenlik mezunu olmaktan genelde daha çok kazandırır.
İlk lisansım iibf benim (sınıf öğretmenliği yazabildiğim halde iibf yazdım) Özel sektör çalışma şartları bir yerden sonra yorduğu ve her şeyin para kazanmak olmadığını anladığım zaman ikinci bir lisansla öğretmen oldum. Kariyer değiştirmeseydim şimdi kazandığımın üç katını kazanırdım ama çok yorulurdum. Şimdi günde 3-5 saat çalışıp geri kalan zamanı kendime ayırıyorum. Çünkü zaman paradan daha önemliymiş benim için.