• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş bulma sorunu bıkkınlık kaç ayda iş buldunuz.

Gömmedim ya sadece kıskançlık benimkisi malum yeni mezun iibfciler bu kadar rahat iş bulamıyor. Öğretmenlik çıkışlıyım ekstra olarak da bir sürü eğitim aldım, hicbir zaman bu hayatı elde edemeyeceksem boşa mı okudum hissi oluşuyor. Tamamen kpss psiklojisinden kaynaklı benimki 🤷

Öğretmenlikte elde edeceğin hayat standardı bellidir her zaman. Maksimum kazanacağın para atanırsan maksimum öğretmen maaşı işte. İibf öyle değil, yükselme ihtimalin her zaman var. Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok kazanırsın. Yeni mezun bile olsan bir bankaya kapağı atsan öğretmen maaşıyla başlarsın. Yani kafan çalışıyorsa iibf mezunu olmak öğretmenlik mezunu olmaktan genelde daha çok kazandırır.
İlk lisansım iibf benim (sınıf öğretmenliği yazabildiğim halde iibf yazdım) Özel sektör çalışma şartları bir yerden sonra yorduğu ve her şeyin para kazanmak olmadığını anladığım zaman ikinci bir lisansla öğretmen oldum. Kariyer değiştirmeseydim şimdi kazandığımın üç katını kazanırdım ama çok yorulurdum. Şimdi günde 3-5 saat çalışıp geri kalan zamanı kendime ayırıyorum. Çünkü zaman paradan daha önemliymiş benim için.

bende sekreterli okudum, mesleğimi yapamıyorum kasiyerlik yada süpermarket düşünüyorum

Öğretmenlikte elde edeceğin hayat standardı bellidir her zaman. Maksimum kazanacağın para atanırsan maksimum öğretmen maaşı işte. İibf öyle değil, yükselme ihtimalin her zaman var. Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok kazanırsın. Yeni mezun bile olsan bir bankaya kapağı atsan öğretmen maaşıyla başlarsın. Yani kafan çalışıyorsa iibf mezunu olmak öğretmenlik mezunu olmaktan genelde daha çok kazandırır.
İlk lisansım iibf benim (sınıf öğretmenliği yazabildiğim halde iibf yazdım) Özel sektör çalışma şartları bir yerden sonra yorduğu ve her şeyin para kazanmak olmadığını anladığım zaman ikinci bir lisansla öğretmen oldum. Kariyer değiştirmeseydim şimdi kazandığımın üç katını kazanırdım ama çok yorulurdum. Şimdi günde 3-5 saat çalışıp geri kalan zamanı kendime ayırıyorum. Çünkü zaman paradan daha önemliymiş benim için.
Bellidir ama şu an kpss sürecinde ya da özel okulda çalışan herkesin etrfındakileri gördükçe hayat akıp gidiyor gibi oluyor ben de tabii ki arkadasimin iyi yerlerde olmasini isterim ama insan eğitimin bir fark yaratmadığını görünce ister istemez kıskanıyor :) Evet öğretmenlikte yükselemiyorsun. Milli eğitimde sube müdürü vs... Olmak ise tamamen torpil ve siyaset işi. Bir de maalesef öğretmenlikte (devlette) çalışmak mesleğini iyi yapmak demek diğer öğretmenlerin ve idarenin seni pek sevmemesi demektir. Çok çalışmanın herhangi bir artısı yoktur. İibfler eğer cok iyi bir üniversite değilse veya kendini geliştirmemişse çok düşük başlıyor ama kafası çalışan kendini geliştiren çok yükselebiliyor. Ben de çalışmayı seven bir insanım ama sınıf öğretmeniyim gençken ve idealistken güzel. Fakat 50 yaşımda da aynı mesleği aynı verimle gerçekleştiremem. Bir de benim en çok şaşırdığım bir olayı anlatıcam. Arkadasin sevgilisiyle tanisicaz evdeyiz dedi ki işte bk de müdür subeleri denetliyor. Ben zannediyorum ki iyi giyimli konuşmasını bilen eğitimli biri gelecek. Bir geldi ne giyim ne tip hepsini geçtim konuşmayı bilmiyor.

Bellidir ama şu an kpss sürecinde ya da özel okulda çalışan herkesin etrfındakileri gördükçe hayat akıp gidiyor gibi oluyor ben de tabii ki arkadasimin iyi yerlerde olmasini isterim ama insan eğitimin bir fark yaratmadığını görünce ister istemez kıskanıyor :) Evet öğretmenlikte yükselemiyorsun. Milli eğitimde sube müdürü vs... Olmak ise tamamen torpil ve siyaset işi. Bir de maalesef öğretmenlikte (devlette) çalışmak mesleğini iyi yapmak demek diğer öğretmenlerin ve idarenin seni pek sevmemesi demektir. Çok çalışmanın herhangi bir artısı yoktur. İibfler eğer cok iyi bir üniversite değilse veya kendini geliştirmemişse çok düşük başlıyor ama kafası çalışan kendini geliştiren çok yükselebiliyor. Ben de çalışmayı seven bir insanım ama sınıf öğretmeniyim gençken ve idealistken güzel. Fakat 50 yaşımda da aynı mesleği aynı verimle gerçekleştiremem. Bir de benim en çok şaşırdığım bir olayı anlatıcam. Arkadasin sevgilisiyle tanisicaz evdeyiz dedi ki işte bk de müdür subeleri denetliyor. Ben zannediyorum ki iyi giyimli konuşmasını bilen eğitimli biri gelecek. Bir geldi ne giyim ne tip hepsini geçtim konuşmayı bilmiyor.
benim bi fransızca öğretmeni kuzenim var , mezun olduğunda hiç kpssyle uğraşmadı, ağzı çooook iyi laf yapar çok girişken çok atılgan manken gibi bi kızdır.istanbuldaki kolejler kaptı hemen, öğrencileri de çok seviyo onu diye özel okul mağlum müşterilerinin yani öğrencilerinin favori öğretmeni doğum iznine ayrılırken erken dönsün diye maaşına zam yaptılar.çok iyi maaş alıyo, özel sağlık sigortası da var.geçen paylaştı mesela 500 liraya bi rimel alıyo :D

benim bi fransızca öğretmeni kuzenim var , mezun olduğunda hiç kpssyle uğraşmadı, ağzı çooook iyi laf yapar çok girişken çok atılgan manken gibi bi kızdır.istanbuldaki kolejler kaptı hemen, öğrencileri de çok seviyo onu diye özel okul mağlum müşterilerinin yani öğrencilerinin favori öğretmeni doğum iznine ayrılırken erken dönsün diye maaşına zam yaptılar.çok iyi maaş alıyo, özel sağlık sigortası da var.geçen paylaştı mesela 500 liraya bi rimel alıyo :KK70:
Ya kuzeniniz gibileri gerçekten istisna öyle durumlar icin nescafe gibi 3ü 1 arada olacak güzellik,konuşma,velilerin sevmesi :KK70: İlk defa duyuyorum erken dönsün diye zam yaoanı hatya genelde istifaya zorlarlar özel okullar hamileleri.Ben de iyi bir özel okul bulsam hic kpss falan düşünmem. Zaten en azindan kendi branşım için konusuyorum kpssye giriyorsun en az 3 yıl doğu da köyde öğretmenlik yapıyorsun. Sinifcilari merkezi yerlere vermiyorlar. Eee mesleki puanim artsin diye 1 yıl da kendin gönüllü calisiyorsun. Ve buna rağmen hala il dışı atamada merkezi yerlere atanamıyorsun kuytu köşe yerlere ancak. En küçük yerin bile il merkezine gelebilmek için kafadan bi 6-7 yılın gidiyor. Sınava calistigin yillari da kat neredeyse 10 yıl.

Bence gidin belge ve ehliyet alıp mümessil olun. Her firma altına araba veriyor kimi lojman veriyor. Ne kadar tanidigim mümessil varsa lüks giyiniyor. Seyahatlerini hep firma ödüyor. Benzini firma karşılıyor. Hem de sekreterlikten iyi kazanırsınız. Bir de primden de ayrı ücret alıyorlar. İkna kabiliyetim iyi olsa ya da ağzım laf yapsa gider mümessil olurdum.
Mumessilerde kota olayi var kotayi tutturamazsan hep baski. Ayrica surekli doktorlarin her dediğini yapıyolar. Doktor ilacımi yazsin diye doktorun cocuğuna bakıcılık yapan mumessili bile gördü bu gözler 😁

Selam kızlar merhaba iyi akşamlar herkese.Yine yazıyorum ama sorun şu ben iki buçuk aydır işsizim mesleğim sekreterlik. İş arıyorum ama hep bir sorun çıkıyor mesela çok istediğim yer aramıyor başka bir firma arıyor haftasonu olan bir yer gıda firmasında daha önce ön muhasebede çalışan arkadaşım mesai olan bir sektör olduğunu söyledi cumartesi çalışması var bir gün hiçbir şeye yetmiyor.O yüzden görüşmeye gitmenin bir manası yok.
Başvurduğum üç dört tane yer var keşke onlar dönse cv ime uyan ilanlara başvuruyorum özellikle çünkü öbür türlü ilanda raporlama yapabilecek ya da İngilizce bilen biri diye verdiklerinde basvurmuyorum çünkü cagrilma ihtimalim yok.
Son bir haftadır çok karamsarim bazıları istediği isi hemen bulur ben hep en az iki üç ay geçince bulurum.Cidden iş aramak ilanlara başvurmak bile bir mesai gerektiriyor sürekli gözüm ilanlarda. cv imi insan kaynaklarina gönderiyorum yarım saatte bir yeni ilan var mı diye ilk başvurmaya çalışıyorum hangisinin eleman ihtiyacı var hangisi aday havuzu oluşturuyor ama sanırım ihtiyacı olan arıyor diğerleri sadece özgeçmiş havuzu oluşturuyor.
Kaç ayda istediğiniz işi buldunuz yorum yaparsanız sevinirim.Git gide umudum azalıyor ne olacak hiç bilmiyorum .

Mart 13 den bu yana iş ayırt etmeden her gördüğüm ilana başvuru yapıyorum ama halen cevap yok 🤯

Sizin istediginiz gibi bir sekreterlik isi hic gormedim. Buyuk kucuk pek cok firma taniyorum,hic biri rezervasyon yapmak istemeyen,cay getirmeyen,diger departmanlara yardim edemeyen sadece bir telefona alo diyen sekreter ise almazlar. Ya kendinizi yetistirin biraz ya da beklentilerinizi azaltin.
Sekreterler caymi veriyor srkreterligi çok yanlış anlamissiniz

Sizin istediginiz gibi bir sekreterlik isi hic gormedim. Buyuk kucuk pek cok firma taniyorum,hic biri rezervasyon yapmak istemeyen,cay getirmeyen,diger departmanlara yardim edemeyen sadece bir telefona alo diyen sekreter ise almazlar. Ya kendinizi yetistirin biraz ya da beklentilerinizi azaltin.

Hay ağzını öpeyim valla şişirdi bu mevzu beni.

Sekreterler caymi veriyor srkreterligi çok yanlış anlamissiniz

Bence siz yanlış anlamışssınız, gerektiğinde evet çay servisi de yapıyor sekteter / asistnlar. Kurumsal firmalarda bu böyle olmaz ama TR’de kurumsallık hak getirdiği için istenir.

Konu sahibi size ne desem bilemedim. 18 senedir asistanlık yapıyorum, yabancı dilim var şu an dört senedir çalıştığım bu işe bir sene iş arayarak girdim. Departman ve ceo asistanıyım ilaveten bir sürü ekstra yüküm var. Maaşım ve şartlarım iyi bu nedenle yaş faktörümü de (41) göze alarak iş arayışına girmiyorum çünkü 18 sene bana öğretti ki ekstra görev istenmeyen bir meslek yok! Siz sadece size mi sanıyorsunuz? Şirketlerde mühendislerden, birim amirlerinden de göev tanımında olmayan şeyler isteniyor. Özel sektörü hiç tanımamış gibi konuşuyorsunuz hayret ediyorum. İnşallah kısa zamanda iş bulursunuz ama bu kafayla sizi memnun etmek zor.

Gömmedim ya sadece kıskançlık benimkisi malum yeni mezun iibfciler bu kadar rahat iş bulamıyor. Öğretmenlik çıkışlıyım ekstra olarak da bir sürü eğitim aldım, hicbir zaman bu hayatı elde edemeyeceksem boşa mı okudum hissi oluşuyor. Tamamen kpss psiklojisinden kaynaklı benimki 🤷
Boşa mı okudunuz hissi mi?
Acaba sırf lisans öğretmenlikte mi var?:KK70:

Sevgili üye sayfalardır 2 3 sayfadır ben kıskanç degilim deyip arkadaşınız yok şöyle yok böyle lüks yaşıyor diyorsunuz. Demek ki sizi çok kiskandirmis anlata anlata bitiremediniz.

Evet çok kıskanıyorsunuz. Bunu kabul edelim.

Ama daha vahimi ne biliyor musunuz?

Her ibfci de okudu.
Onlar da lisans mezunu.
Sırf siz okumuyorsunuz.
Ayrıca her öğretmen çok yüksek paralar alıyor mu sanıyorsunuz? Atanamayan 600 bin ogretmen var.
Kimisi 2500 e öğretmenlik yapıyor. Kimisi de onu bile bulamıyor.

Bu ülkede doktorlar dışında hangi meslek grubu hak ettiği yerde acaba?

Ayrica size şunu söyleyeyim.
Sizden her zaman çok kazanan insanlar olacak.
Öğretmenlerden de olacak ibflilerden de. 2 yıllık bitirenlerden de.
Böyle meslekleri kategorize ederseniz asla huzurlu olamazsınız.
Şu kıskançlığı bence biraz torpuleyin.
Ben buradan hissettim rahatsız oldum.

Her meslekte iyi kazanan vardır. Ibfde de var. Öğretmenlikte de. Ileride matematik öğretmenleri özel dersle sizin iki katinizi kazanacak. O zamanda kıskançlığa girersiniz.

Her meslekte iş bulamayan da var. Sırf siz okumuyorsunuz. Sırf siz emek vermiyorsunuz.
kategorize etmelerden hiç hoşlanmıyorum.

Sız bu kıskançlığı azaltmaya çalışın.
Bu kadar kıskançlık sizi yer bitirir.
Bu kadar milletin yok arabasi yok giysisi takip etmeyin. Kendinize bakın bence.

Son düzenleme:
H huvese size önceki konunuzda da demiştim.
Bir kaç kişi de demişti. Is işteyken bulunur.
Cumartesi de olsa şimdilik girin bir yere.
Oradan atlama yaparsınız. Gene ilanlara bakın.
Evde oturmak iyi bir intiba yaratmıyor.
Bulamasanız tamam diyeceğim ama siz iş beğenmiyorsunuz.
Girin bir yere.
Istediğiniz bir yere gecene kadar orayı basamak kullanın.

Önceki konunuzda da yazmıştım. Aynısını arkadaşım yaptı. Bir yerde çalışırken kurumsal bir firmaya geçti genel müdür asistanı olarak. Şu an 7 bin net maaşı var. Özel sağlık sigortası var. Yan hakları var prim var.

Iş işteyken bulunur. Cumartesi demeyin şimdilik girin.
Hem evde kalmak size iyi gelmiyor. Bu işle ilgili ya 3. Ya 4. Konunuz.

Tavsiyeleri biraz dinleseniz bence iyi olur.

Her zamanki karamel. Bir yerden bir şey duyuyor ama ya yanlış ya eksik.
ben " hamilelikte insanlar en fazla 8 kg almalı drlar öyle diyor, çok kg alanlar kendileri yiyor. " dediğinden beri her konuda sağdan soldan duyduklarını pazarladığını farkettim.Daha genç kız hamile kalınca 35 kg alır inşallah 😂

Selam kızlar merhaba iyi akşamlar herkese.Yine yazıyorum ama sorun şu ben iki buçuk aydır işsizim mesleğim sekreterlik. İş arıyorum ama hep bir sorun çıkıyor mesela çok istediğim yer aramıyor başka bir firma arıyor haftasonu olan bir yer gıda firmasında daha önce ön muhasebede çalışan arkadaşım mesai olan bir sektör olduğunu söyledi cumartesi çalışması var bir gün hiçbir şeye yetmiyor.O yüzden görüşmeye gitmenin bir manası yok.
Başvurduğum üç dört tane yer var keşke onlar dönse cv ime uyan ilanlara başvuruyorum özellikle çünkü öbür türlü ilanda raporlama yapabilecek ya da İngilizce bilen biri diye verdiklerinde basvurmuyorum çünkü cagrilma ihtimalim yok.
Son bir haftadır çok karamsarim bazıları istediği isi hemen bulur ben hep en az iki üç ay geçince bulurum.Cidden iş aramak ilanlara başvurmak bile bir mesai gerektiriyor sürekli gözüm ilanlarda. cv imi insan kaynaklarina gönderiyorum yarım saatte bir yeni ilan var mı diye ilk başvurmaya çalışıyorum hangisinin eleman ihtiyacı var hangisi aday havuzu oluşturuyor ama sanırım ihtiyacı olan arıyor diğerleri sadece özgeçmiş havuzu oluşturuyor.
Kaç ayda istediğiniz işi buldunuz yorum yaparsanız sevinirim.Git gide umudum azalıyor ne olacak hiç bilmiyorum .

Bu süre içinde ingilizceni geliştirsen? Bu işler nasip ben buna inanıyorum.

H huvese size önceki konunuzda da demiştim.
Bir kaç kişi de demişti. Is işteyken bulunur.
Cumartesi de olsa şimdilik girin bir yere.
Oradan atlama yaparsınız. Gene ilanlara bakın.
Evde oturmak iyi bir intiba yaratmıyor.
Bulamasanız tamam diyeceğim ama siz iş beğenmiyorsunuz.
Girin bir yere.
Istediğiniz bir yere gecene kadar orayı basamak kullanın.

Önceki konunuzda da yazmıştım. Aynısını arkadaşım yaptı. Bir yerde çalışırken kurumsal bir firmaya geçti genel müdür asistanı olarak. Şu an 7 bin net maaşı var. Özel sağlık sigortası var. Yan hakları var prim var.

Iş işteyken bulunur. Cumartesi demeyin şimdilik girin.
Hem evde kalmak size iyi gelmiyor. Bu işle ilgili ya 3. Ya 4. Konunuz.

Tavsiyeleri biraz dinleseniz bence iyi olur.

7bin mi?

Evet.
Benim arkadaşımın iyi dili var. Ingilızce öğretmenliği mezunu. Şirket de gayet kurumsal bir şirket. Şu an çoğu kurumsal firmada üst yönetim asistanları 5 bin ve üstü alır zaten.

2.500 3.000 vermezler.

Evet.
Benim arkadaşımın iyi dili var. Ingilızce öğretmenliği mezunu. Şirket de gayet kurumsal bir şirket. Şu an çoğu kurumsal firmada üst yönetim asistanları 5 bin ve üstü alır zaten.

2.500 3.000 vermezler.

Finans sektöründe, iyi bir kariyerim var. Aldığım maaşı düşününce şok geçirdim. Galiba sömürülüyorum :p

Back