B biraslankadini cnm dil de ekşi bir yön ben de bilmiyorum ama dil istemeyen yerler de var yönetici asistanı genel müdür asistanı ya da üst düzey yönetici asistanı pozisyonu için İngilizce istiyorlar genelde sekreter santral resepsiyonist ilanlarında bunu isteyen firmalar da var ama az
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İş bulma sorunu bıkkınlık kaç ayda iş buldunuz.
- Konu Sahibi huvese
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
Benim de öyle ama bana az geliyor. 5 yıldır çalışıyorum. Neden böyle düşündüğüme gelirsek 2 gün önce bir iş görüşmesi yaptım. Maaşımı 6 diye söyledim ve bizlerin ön gördüğü rakam dahilinde dediler. 3 ile 6 maaş arası yıllık bonusları mevcut. Demem o ki az kazanıyoruz .:)
Eski şirketim öyleydi imkanları çok iyiydi, burası da güzel ama yan hakları çok kıdemim de artıyor ben de kımıldamıyorum bir yere.
- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
Pratiğe dökmeyince ingilizce zor konuşmak yazismak ben on muhasebe kursuna gittim üç aylığına unuttum logo eta programlarını kullanmadığım için
Logo / eta kalmadı ki artık herşey SAP’de. Onu da öğrenirsiniz kısa bir eğitimle zaten.
- 2 Mayıs 2019
- 868
- 1.474
- 113
Mezun oldum, mezun olur olmaz gönüllü olarak bir kliniğe stajyer olarak sigortasız yolsuz yemeksiz asgari ücretten bile düşük ücretle girdim sırf bir şeyler öğrenirim umuduyla, maddi anlamda fazla beklentim olmadan.
Yapmadığımız iş kalmamıştı ayakçılıkta son noktaydı, sokaktaki temizlik personelinin bile görev tanımı belliydi ama biz yemek bile yiyemeden sabahın köründen gecenin 12 sine kadar kalıyoduk sırf tecrübe kazanabilmek için üstelik doğru düzgün izin bile verilmiyordu. Orda çalıştığım süre boyunca mesleğimden nefret eder hale geldim lanetler okuyarak ben artık burda çalışamayacağım diyerek 6 ay sonra çıktım.
Velhasıl ondan sonra 1 sene işsiz kaldım, kpss'ye hazırlandım. İyi bir puan aldım ancak atama olmadı 2 sene süreyle, puanım da yandı, bu süreçte yine başka bir firmaya girdim istihdamı zorunlu personel statüsündeydim ancak yine angaryanın haddi hesabı yoktu Allah'tan 8-5 çalışıyodum da kafam bi nebze olsa da rahat etmişti fakat maaş olarak o sene için asgari ücretten 1000 tl daha fazlaydı aldığım ne öldürüyordu ne de süründürüyordu. Lisans mezunusun amirin ilkokul mezunu, tabiri caizse işin alaylısı olan kazma bir patronla muhatap oluyordum ve bu kişiden direktifler emirler alarak o işe katlanmaya çabaladım. O iş yerine de yine sırf mesleki tecrübe edinmek için dayandım. 1.5 seneyi orda geçirdim. Kendi mesleğimi yine icra edemiyordum ancak ben bu süreci basamak olarak görmeye çalıştım ve burdan kurtulacağım diyerek kendimin yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu süreçte İstanbul'daydım ve zar zor döndürebiliyordum kendimi, değil gezmek, temel ihtiyaçlarımı bile ucu ucuna yettirebiliyordum. Ales, yds sınavlarına çalıştım bu yoğun tempoda, iyi de puanlar aldım ve Öyp ile şuanki işim olan akademisyenliğe atandım. Çok uzattım, kısacası demeye çalıştığım şu hayat hep bi mücadele, yılmadan denemek, vazgeçmemek gerek. Hayat çaba gösterip çalışana eninde sonunda mükafatını veriyor. Bu bir örneği.
Gerçi akademisyenlik de üniversitenin angaryalığı ya o da bambaşka bir konu başlığı. Çalışmak istediğiniz alanla ilgili yeterli donanımları elde etmek için sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İyi şeyler de bir anda gelmiyor. Sebatkar olup yılmadan devam etmelisiniz.
Yapmadığımız iş kalmamıştı ayakçılıkta son noktaydı, sokaktaki temizlik personelinin bile görev tanımı belliydi ama biz yemek bile yiyemeden sabahın köründen gecenin 12 sine kadar kalıyoduk sırf tecrübe kazanabilmek için üstelik doğru düzgün izin bile verilmiyordu. Orda çalıştığım süre boyunca mesleğimden nefret eder hale geldim lanetler okuyarak ben artık burda çalışamayacağım diyerek 6 ay sonra çıktım.
Velhasıl ondan sonra 1 sene işsiz kaldım, kpss'ye hazırlandım. İyi bir puan aldım ancak atama olmadı 2 sene süreyle, puanım da yandı, bu süreçte yine başka bir firmaya girdim istihdamı zorunlu personel statüsündeydim ancak yine angaryanın haddi hesabı yoktu Allah'tan 8-5 çalışıyodum da kafam bi nebze olsa da rahat etmişti fakat maaş olarak o sene için asgari ücretten 1000 tl daha fazlaydı aldığım ne öldürüyordu ne de süründürüyordu. Lisans mezunusun amirin ilkokul mezunu, tabiri caizse işin alaylısı olan kazma bir patronla muhatap oluyordum ve bu kişiden direktifler emirler alarak o işe katlanmaya çabaladım. O iş yerine de yine sırf mesleki tecrübe edinmek için dayandım. 1.5 seneyi orda geçirdim. Kendi mesleğimi yine icra edemiyordum ancak ben bu süreci basamak olarak görmeye çalıştım ve burdan kurtulacağım diyerek kendimin yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu süreçte İstanbul'daydım ve zar zor döndürebiliyordum kendimi, değil gezmek, temel ihtiyaçlarımı bile ucu ucuna yettirebiliyordum. Ales, yds sınavlarına çalıştım bu yoğun tempoda, iyi de puanlar aldım ve Öyp ile şuanki işim olan akademisyenliğe atandım. Çok uzattım, kısacası demeye çalıştığım şu hayat hep bi mücadele, yılmadan denemek, vazgeçmemek gerek. Hayat çaba gösterip çalışana eninde sonunda mükafatını veriyor. Bu bir örneği.
Gerçi akademisyenlik de üniversitenin angaryalığı ya o da bambaşka bir konu başlığı. Çalışmak istediğiniz alanla ilgili yeterli donanımları elde etmek için sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İyi şeyler de bir anda gelmiyor. Sebatkar olup yılmadan devam etmelisiniz.
- 19 Ağustos 2019
- 1.376
- 2.286
- 133
- 31
Universite bittikten sonra bi on ay debelendim. Stajyer olarak bile almadilar kuruma. Kapilarina gittim stajyer oldum ucretsiz calistim. 6 ay sonunra dusuk bir ucretle kadroya gectim. Evlendim sehir degistircem dedim gecisim olmadi bi turlu inat ettim bekledim. Evlendim baska sehirde bir kac ay yasadim stajyer oldugum alana yonetici olarak terfiyle gectim 1 yil icerisinde. Tek yapnamiz gereken direkt kendi sayfalarindan maillerine yazmaniz iyi bir cv ve niyet mektubuyla. Yeni mezunsaniz cumwrtesiyi veya fazla mesaiyiyi dusuk ucreti suan takmayin is iste bulunur,ise girince 1 at bile tecrubeniz olsa bu durumdan cikacaksiniz. Kimse hak ettigi para ve sartlarda baslamiyor. Ben is ararken ingilizcemi ilerletip yuksek lisans baslamistim, eger sansiniz varsa bana o donem hem kafa dagitmada hem kendimi gelistirmede cok faydali olmustu.
- 16 Eylül 2018
- 234
- 339
- 103
- 27
Valla ben daha mezun olmadan 2 tane iş bulmuştum, başvurduğum 2 şirket de kabul etmişti. Ama bu şirketler sükseli ya da popüler ( iktisat-işletme okuyanlar için) olmasına rağmen iş koşullarının ağır olduğunu biliyordum hele ki başlarda. Ben de başlamadım ikisine de zaten yurtdışında yüksek lisanstan kabul almıştım. Sizi anlıyorum, rahat normal insani koşullarda bir iş istemeniz makul. Evet maalesef öyle bir iş pek yok şuanda ama makul bir istek yani. Bence çalışmak isteyeceğiniz tarzda yerlere başvurup bekleyin maddi sıkıntınız yoksa. Herkes her iş koşulunu kabul edecel diye bir şey yok
Bu işler için biri vardır sekreterin görev tanımında değildir sekreterlik işi çaycılık değildir küçük yer büyük yer bilmem 10 kişilik yerde bile çaycı ve yemek dağıtma elemanı gördüm bir insan her işi yapamaz yaaprsa o işi güzel düzgün kaliteli yapamazBence siz yanlış anlamışssınız, gerektiğinde evet çay servisi de yapıyor sekteter / asistnlar. Kurumsal firmalarda bu böyle olmaz ama TR’de kurumsallık hak getirdiği için istenir.
@DRNNFRYSMN cnm ben çalıştığım yerlerde müşteri temsilcisi oldum depo görevlisi oldum çayci oldum kurye şefi oldum az maaş sesini çıkarmıyor nasılsa yüklen yüklenebildigin kadar mantığı hakimdi .İnsan kurumsal bir yere girip dışardan bakınca santral kısmında oturan kendi işini yapıyor sadece küçük yerlerde hep bir curcuna karışıklık olur olmaz herşeyi sekreter yapar mantığı hakim.
İlaç firmasına bundan üç sene önce gitmiştim resepsiyonist pozisyonu için danışmada iki kişi duruyordu üçüncü kişiyi arıyorlardı telefon kargo toplantı odalarının organizasyonu gelen kisiyi karşılama bir iki şey daha vardı görev tanımı var belli düzen var.Ben eski yerimde kahvaltı hazırladım patronlara bulaşıkları makineye koydum ne yapmadım ki .İnsan yeni bir yere girince tedirgin oluyor acaba burası da mı böyle olacak diye @DRNNFRYSMN
Ben 7 10 kişi çalışan yer gördüm patron vizyon sahibiydi çay yemek dağıtım elemanı ayrıydı sekreter olarak sen hakkini savunmazaqn kimse savunmaz çay verirsen hep vermeni beklerler hayır 10 kişilikte olsa temizliği demi sekreter yapıyor sabredin bulursunuz düzgün bir iş kriterleriniz olması işinizde iyi olduğunuzu gösterir bence@DRNNFRYSMN cnm ben çalıştığım yerlerde müşteri temsilcisi oldum depo görevlisi oldum çayci oldum kurye şefi oldum az maaş sesini çıkarmıyor nasılsa yüklen yüklenebildigin kadar mantığı hakimdi .İnsan kurumsal bir yere girip dışardan bakınca santral kısmında oturan kendi işini yapıyor sadece küçük yerlerde hep bir curcuna karışıklık olur olmaz herşeyi sekreter yapar mantığı hakim.
Karısına hazirlatmaz sana yaptırırİlaç firmasına bundan üç sene önce gitmiştim resepsiyonist pozisyonu için danışmada iki kişi duruyordu üçüncü kişiyi arıyorlardı telefon kargo toplantı odalarının organizasyonu gelen kisiyi karşılama bir iki şey daha vardı görev tanımı var belli düzen var.Ben eski yerimde kahvaltı hazırladım patronlara bulaşıkları makineye koydum ne yapmadım ki .İnsan yeni bir yere girince tedirgin oluyor acaba burası da mı böyle olacak diye @DRNNFRYSMN
Aynen huzur psikoloji herşeyden önemli o para burnundan geliyorsa çalışma çoluk çocuk yoksa yıpratma kendini maaş asgari istenilen iş 10binO yüzden elimden geldiğince öyle yerlere girmemeye çalışacağım aldığın maaş asgarî ücret yol parası yok ya da 100 liraydı en son çalıştığım yerde herşeyi yap nereye kadar bir artısı yok .
İnsan böyle yerlerde çalıştıkça çalışmaktan soğuyor.
- 18 Temmuz 2017
- 1.347
- 1.878
- 83
- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
Bu işler için biri vardır sekreterin görev tanımında değildir sekreterlik işi çaycılık değildir küçük yer büyük yer bilmem 10 kişilik yerde bile çaycı ve yemek dağıtma elemanı gördüm bir insan her işi yapamaz yaaprsa o işi güzel düzgün kaliteli yapamaz
Vallahi idealist düşünmeniz çok güzel ama ben de diyorum ki burası Türkiye, kaç tane kurumsal firma var sayar mısınız bana? Adı kurumsal ama şirketlerin %90’ı amatörce yönetiliyor. Avrupa’da bu şekilde hizmet kültürü zaten yok ama bizim insanımız seviyor hizmet ettirmeyi, ikramı. Ayrıca ben çay dağıtmak sekteterin görevi demiyorum, gerekirse çay da verir diyorum.
- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
O yüzden elimden geldiğince öyle yerlere girmemeye çalışacağım aldığın maaş asgarî ücret yol parası yok ya da 100 liraydı en son çalıştığım yerde herşeyi yap nereye kadar bir artısı yok .
İnsan böyle yerlerde çalıştıkça çalışmaktan soğuyor.
Allah size çok maaşlı, angaryasız, kurumsal ve yorulmayacağınız bir iş nasip etsin kısa zamanda inşallah.
Tamam çay verebilir elzem durumda kurumsal yada değil şirketin çay temizlik görevlisi olur arkadaş haklı mantığı eğer işinde iyiyse şartları oluşturabilir her işi yaparsa iyi yapamaz unutur eksik olurVallahi idealist düşünmeniz çok güzel ama ben de diyorum ki burası Türkiye, kaç tane kurumsal firma var sayar mısınız bana? Adı kurumsal ama şirketlerin %90’ı amatörce yönetiliyor. Avrupa’da bu şekilde hizmet kültürü zaten yok ama bizim insanımız seviyor hizmet ettirmeyi, ikramı. Ayrıca ben çay dağıtmak sekteterin görevi demiyorum, gerekirse çay da verir diyorum.