Mezun oldum, mezun olur olmaz gönüllü olarak bir kliniğe stajyer olarak sigortasız yolsuz yemeksiz asgari ücretten bile düşük ücretle girdim sırf bir şeyler öğrenirim umuduyla, maddi anlamda fazla beklentim olmadan.
Yapmadığımız iş kalmamıştı ayakçılıkta son noktaydı, sokaktaki temizlik personelinin bile görev tanımı belliydi ama biz yemek bile yiyemeden sabahın köründen gecenin 12 sine kadar kalıyoduk sırf tecrübe kazanabilmek için üstelik doğru düzgün izin bile verilmiyordu. Orda çalıştığım süre boyunca mesleğimden nefret eder hale geldim lanetler okuyarak ben artık burda çalışamayacağım diyerek 6 ay sonra çıktım.
Velhasıl ondan sonra 1 sene işsiz kaldım, kpss'ye hazırlandım. İyi bir puan aldım ancak atama olmadı 2 sene süreyle, puanım da yandı, bu süreçte yine başka bir firmaya girdim istihdamı zorunlu personel statüsündeydim ancak yine angaryanın haddi hesabı yoktu Allah'tan 8-5 çalışıyodum da kafam bi nebze olsa da rahat etmişti fakat maaş olarak o sene için asgari ücretten 1000 tl daha fazlaydı aldığım ne öldürüyordu ne de süründürüyordu. Lisans mezunusun amirin ilkokul mezunu, tabiri caizse işin alaylısı olan kazma bir patronla muhatap oluyordum ve bu kişiden direktifler emirler alarak o işe katlanmaya çabaladım. O iş yerine de yine sırf mesleki tecrübe edinmek için dayandım. 1.5 seneyi orda geçirdim. Kendi mesleğimi yine icra edemiyordum ancak ben bu süreci basamak olarak görmeye çalıştım ve burdan kurtulacağım diyerek kendimin yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu süreçte İstanbul'daydım ve zar zor döndürebiliyordum kendimi, değil gezmek, temel ihtiyaçlarımı bile ucu ucuna yettirebiliyordum. Ales, yds sınavlarına çalıştım bu yoğun tempoda, iyi de puanlar aldım ve Öyp ile şuanki işim olan akademisyenliğe atandım. Çok uzattım, kısacası demeye çalıştığım şu hayat hep bi mücadele, yılmadan denemek, vazgeçmemek gerek. Hayat çaba gösterip çalışana eninde sonunda mükafatını veriyor. Bu bir örneği.
Gerçi akademisyenlik de üniversitenin angaryalığı ya o da bambaşka bir konu başlığı. Çalışmak istediğiniz alanla ilgili yeterli donanımları elde etmek için sürekli kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. İyi şeyler de bir anda gelmiyor. Sebatkar olup yılmadan devam etmelisiniz.