- 19 Mayıs 2019
- 118
- 192
- 103
Yalnız psikolojik olarak çok çok yıpratıcı bir iş , verilen tüm seyahatler, arabalar, kıyafetler bilmem neler hep doktorları, eczacıları etkilemek için.Maalesef üzülerek söylüyorum ki bildiğiniz gurursuz olmanız lazım , doktorunda azarını yiyorsunuz, eczacının da azarını yiyorsunuz , patronunda azarını yiyorsunuz, o yemek kartlarını falan hep onlara harcıyorsunuz çünkü şirkette o yüzden veriyor.Kota geçememe stresi , çoluğunuz çocuğunuz hasta bile olsa şehir dışına gitmek zorunda olmanız daha neler neler, davulun sesi dışardan hoş geliyor işte.Haa maaşları düşük ama primden baya alıyorlar o ayrı ama sürekli özgüveninizin sarsıldığı bir hiç gibi davranıldığınız bir işten ne kadar zevk alırsınız bilemem , bende bir eczacıyım mümessiller hakkındaki gözlemlerim de bunlar :)Eşi memursa zorla tayin olmaz ki ben mi yanlış biliyorum ? Polis falan değilse tabii. Yani bir kerede eş kadına ayak uydursun. Bu dedigim kadının cocugu da var küçük kızı eşiyle boşandıkları icin kadın sehir disina cikinca eş bakıyor çocuğa kızı küçük olmasına rağmen çok akıllı baba da ilgili olunca sorun çıkmıyor. Bana cok güzel geliyor ya o hayat. Öğretmen olucam mesela o arabayı borçsuz alamam. Doğu görevim var branşımdan dolayı merkezi yerlerde çalışmam imkânsıza yakın. Mümessiller hep tatilde seyahatte yeni insanlarla tanışıyorlar. Durağan bir hayatları yok. Hepsi de çok güzel giyiniyor. Kimi firmalar kıyafet çeki,marketten yemek çeki de veriyor. Ceplerinden para çıkmıyor gibi bir şey. Bana çocuk evlilik falan çekici gelmediği için şansım olduğunu bilsem hiç düşünmezdim :) Bir öğretmen 5bin alıp zor geçinirken bir mümessil 3-3.5 la rahat geçinebiliyor. Ama özellikle genç kadınların üzerine yapışmış çirkin bir damga var maalesef.